Teslaens sikkerhetsfunksjoner

Teslaene er utviklet med de høyeste standardene av sikkerhet i alle henseender, alt fra deres design og fysiske struktur, til deres sikkerhet.

Teslaen din har flere forbedrede sikkerhetsfunksjoner som enkelt kan aktiveres. For å aktivere noen av disse funksjonene, gå til 'Controls' > 'Safety & Security' på Teslaens berøringsskjerm.

Sikkerhetsalarm

Alarmen din vil lyde og lysene vil blinke hvis et låst bagasjerom eller dør åpnes uten en gyldig inngangsnøkkel.

Du kan aktivere sikkerhetsalarmen på berøringsskjermen via 'Controls' > 'Safety & Security' > 'Security Alarm'. Teslaen vil aktivere alarmen ett minutt etter du forlater Teslaen, dørene låses og en gjenkjent nøkkel registreres ikke lenger i eller nær Teslaen.

Alarmen din kan stoppes ved å trykke på hvilken som helst knapp på nøkkel-foben. Alarmen på Model 3 kan stoppes ved å trykke på hvilken som helst knapp i Tesla-appen, eller ved å trykke nøkkelkortet mot kortleseren. Denne er plassert under Autopilot-kameraet på førerens sidedørsøyle.

Tilbake til toppen

PIN-kode for å kjøre

Med PIN-kode for å kjøre kan du angi en firesifret bekreftelse som må legges inn før du kan kjøre Teslaen din.

Funksjonen kan aktiveres på berøringsskjermen via 'Controls' > 'Safety & Security' > 'PIN to Drive'. Du vil bli bedt om å opprette den firesifrede bekreftelsen.

Hvis du glemmer PIN-koden din eller vil deaktivere PIN-kode for å kjøre, gå tilbake til innstillingen på berøringsskjermen. Trykk på lenken for å angi Tesla-påloggingsinformasjonen din og følg ledetekstene på skjermen.

Tilbake til toppen

Vaktmodus

Sentry Mode er en funksjon som lar deg overvåke mistenkelige aktiviteter rundt Teslaen din når den er parkert og låst på bestemte steder. Når det oppdages mistanke om bevegelse, vil Teslaen reagere avhengig av alvorligheten av trusselen.

Hvis det oppdages en signifikant trussel, vil kameraene på Teslaen begynne å ta opp, og alarmsystemet vil aktiveres. Du vil motta et varsel fra Tesla-appen din med informasjon om at det har forekommet en hendelse.

For å aktivere Sentry Mode, gå til 'Controls' > 'Safety & Security' > 'Sentry Mode'. Sentry Mode kan også aktiveres via Talekommando eller Tesla-appen. Unntatt ved en Supercharger, vil Sentry Mode forbli aktiv frem til Teslaen er ved eller under 20 % batterinivå. Tesla-appen din vil varsle deg hvis Sentry Mode deaktiveres på grunn av lavt batterinivå.

Sentry Mode er utformet for å legge til et nytt beskyttelseslag for Teslaen, men den forhindrer ikke alle mulige trusler.

Merknad: Dog Mode og Sentry Mode kan ikke være aktive samtidig.

Merk: Sentry Mode vil ikke ta opp hvis dashcam-kameraet ditt ikke er installert riktig og utstyrt med en USB-stasjon.For å installere Dashcam-kameraet, følg disse trinnene.

For ytterligere informasjon om Sentry Mode, se eierhåndboken.

Tilbake til toppen

Krever manuell oppføring

Alle Teslaene har muligheten til å låse opp automatisk når du nærmer deg bilen med nøkkelen.

På Model S eller Model X, vil passiv inngang låse opp bildørene automatisk når du nærmer deg Teslaen med en nøkkel-fob. På Model 3, vil en autentisert telefonnøkkel bruke Bluetooth-signalet for å låse opp Teslaens dører når du nærmer deg.

For manuell inngang, deaktiver passiv inngang og krev en nøkkel for inngang.

Tilbake til toppen

Intrusjonssensorer

Alle Teslaene i Europa er utstyrt med en intrusjonssensor som standard. Sensorene er plassert inne i bilen nær bakspeilet og pulserer ultrasoniske bølger intermitterende i hele kabinen. Alarmen lyder hvis signalet forstyrres av innbrudd eller vesentlig bilbevegelse, og beskytter mot bestemte innbruddssituasjoner som kanskje ikke blir tatt i betraktning.

Tilbake til toppen

Veltesensor

Alle Teslaene i Europa er utstyrt med en veltesensor som standard. Sensoren er inne i bilen og innebygd i intrusjonsensormodulen. Alarmen lyder hvis Teslaen veltes vesentlig og beskytter mot å løfte bilen, f.eks. for å sette den inn på en tilhenger.

Tilbake til toppen

Ofte stilte spørsmål

Hvordan installerer jeg Dashcam-kameraet mitt riktig?
For å kunne installere Teslaens Dashcam riktig må du ha ytterligere to ting, en dedikert minnepinne med FAT32-format (NTFS og exFAT støttes for øyeblikket ikke) og en datamaskin. Når du har samlet inn de elementene, gjør du følgende:

• Sett den støttede minnepinnen i datamaskinen.
  • Legg manuelt en grunnleggende mappe til minnepinnen, og oppgi navnet 'TeslaCam' (uten anførselstegn). Denne mappen kreves for at Teslaen kan vite hvor du skal lagre videofilene.
  • Når 'TeslaCam' har blitt lagt til den støttede minnepinnen, sett minnepinnen av FAT32-format inn i en av Teslaens forreste USB-porter. USB-portene bak støtter ikke Dashcam.