Efter leverans

Tesla-konto

Ditt Tesla-konto innehåller ägarresurser, guider och viktiga uppdateringar. Vid behov kan du återställa ditt lösenord. För allmänna frågor om ditt konto, besök Teslas kontosupport.

Tesla-appen

Ladda ner Tesla-appen och parkoppla din telefon för att övervaka och ha kontroll över din Tesla på distans.

Laddning

Det bekvämaste sättet att ladda är hemma. Läs mer om installation av hemmaladdning och laddningskablar. När du navigerar kan du utforska möjligheterna till laddning längs din rutt med vår reseplanerare.

Model 3

Model S och Model X

Räckvidd

Räckvidd är det avstånd din Tesla kan köra på en enda laddning. Du kan se räckvidd som den mängd energi som batteriet har lagrat vid en viss tidpunkt. Läs mer om räckviddstips.

Körning i kallt väder

Du kan förbereda din Tesla för kalla temperaturer från din Tesla-app eller bilens touchskärm. Följ våra vinterkörningstips för att förbättra bilens prestanda vid kallt väder.

Boka service

Vägledning för lättare felsökning och reparationer finns i våra Gör det själv-guider. Om ett servicebesök är nödvändigt är Tesla-appen det enda sättet att boka in en tid för servicebesök. Välj önskad service, lägga till kommentarer och foto eller video och välj önskat datum, klockslag och plats. Om tillgängligt kan du välja Mobile Service för att en tekniker ska komma till en plats som är lämplig för dig i stället för att du ska besöka ett Service Center.

Mjukvaruuppdateringar

Varje Tesla blir bättre med tiden genom trådlösa programvaruuppdateringar som inför nya funktioner och förbättrar befintlig funktionalitet. För att se till att du snabbt kan hämta och ta emot uppdateringar bör du ansluta till Wi-Fi. Tryck på Wi-Fi-symbolen i statusfältet högst upp på touchskärmen, leta efter önskat Wi-Fi-nätverk och logga in som vanligt.

Autopilot

Autopilot är en serie förarassistansfunktioner som kan köpas till innan du köper din bil eller efter att den har levererats och tillför nya funktioner till din Tesla som gör körningen säkrare och mindre stressig.

Om din bil är utrustad med hårdvara för Autopilot, tillämpar den automatiska nödbromsen full bromsning i situationer där den framåtriktade kameran och radarsensorn anser att en kollision är överhängande.

Touchscreen

Din touchskärm stängs av först när du stänger av motorn. Du kan alltid justera ljusstyrkan och inställningen för dag/natt under Controls > Display samt tillfälligt mörklägga skärmen för rengöring. Läs mer om din touchskärm.

Biltillbehör

Besök den officiella Tesla Shop för att beställa fordonstillbehör.

Fordonsgaranti

Din nya bil skyddas av en begränsad nybilsgaranti. Om du köpt ett begagnat fordon genom Tesla kan du granska vad som omfattas av Begränsad garanti för begagnade fordon och Förlängd begränsad garanti för begagnade fordon.

Vägassistans

Vägassistans jobbar för att ge dig vägassistans vid nödsituationer dygnet runt. Tryck på ”Service” på din bils touchskärm för hitta kontaktuppgifter till vägassistans när som helst.

Ägarhandbok

För att hitta din ägarhandbok trycker du på ”Service” på din bils touchskärm.

Ytterligare support

För mer information om din Tesla, se våra vanliga frågor om beställning och leverans och se våra videoguider, som även finns tillgängliga på din touchskärm under Underhållning > Tesla Tutorials. Om du behöver mer hjälp kan du besöka Tesla Support.