Support för Tesla-konto

Ditt Tesla-konto innehåller ägarresurser, guider och viktiga uppdateringar. Tillsammans med Tesla-appen kan du göra allt från att fjärrövervaka din bil och din energianvändning till att överföra ägarskap.

Grundläggande kontosupport

Hur återställer jag lösenordet för mitt Tesla-konto?
Följ dessa steg för att återställa ditt lösenord. Kontakta oss om det inte fungerar att återställa lösenordet. Du kan ändra ditt lösenord på sidan ”Inställningar” i ditt Tesla-konto.

Hur uppdaterar jag mina preferenser och uppgifter för mitt Tesla-konto?
För att uppdatera dina uppgifter loggar du in på ditt Tesla-konto och väljer ”Inställningar”.

Jag har flera Tesla-produkter. Hur byter jag vy?
Du kan byta vy på två sätt:

Lägga till och ta bort produkter

Hur lägger jag till en bil i mitt Tesla-konto?
Processen för att lägga till en bil varierar beroende på hur din bil köptes.

Hur gör jag anspråk på ägarskap för min bil?
Om du inte köpte din bil via Tesla måste du göra anspråk på ägarskap innan den kan kopplas ihop med appen och ditt Tesla-konto. Du behöver tillgång till din bil och en W-Fi-anslutning för att slutföra överföringsprocessen.

Gör anspråk på ägarskap genom att följa dessa steg:

Kan jag ta bort en bil från mitt Tesla-konto?
Ja. Du kan ta bort en bil från ditt Tesla-konto genom att följa stegen nedan. Vänligen observera att om du överför ägarskapet så kan Supercharging-krediter, uppgraderingar och vissa andra funktioner inte överföras. Efter borttagningen finns din dokumentation för det tidigare ägarskapet, hyres-/leasingdokument och kvitton i avsnittet "Tidigare ägd" i ditt Tesla-konto.

Följ dessa steg för att ta bort en bil från ditt konto:

Obs! Om du överförde direkt till den nya ägaren kommer de också att få en e-postbekräftelse. Om inget Tesla-konto är kopplat till deras e-postadress kommer de att få ett andra e-postmeddelande för att skapa sitt konto.

Fakturering och betalningar

Hur lägger jag till ytterligare kreditkort?
Du kan lägga till ett kreditkort på ditt Tesla-konto. Befintliga betalningssätt kan också redigeras eller tas bort på ditt Tesla-konto.

Åtkomst till bil

Vad är bilåtkomst?
Med bilåtkomst kan du lägga till och ta bort åtkomstbehörighet för ytterligare en förare. Du kan när som helst lägga till och ta bort ytterligare förare från ditt Tesla-konto.

Vilka behörigheter kommer denna förare få?
Din tilläggsförare kommer att ha tillgång till alla funktioner i Tesla-appen förutom att begära vägassistans och köpa uppgraderingar.

Hur kan jag ge en ytterligare förare åtkomst till bilen?
Följ dessa steg för att lägga till en ytterligare förare:

Obs! Om inget Tesla-konto är kopplat till din tilläggsförares e-postadress, kommer tilläggsföraren att få en e-postbekräftelse som uppmanar denne att skapa ett konto.

Hur kan jag ta bort bilåtkomst?
Följ dessa steg för att ta bort din tilläggsförare:

Kontosäkerhet

Vad är flerfaktorautentisering?Flerfaktorautentisering skyddar ditt Tesla-konto genom att kräva en andra form av verifiering för din inloggning. När flerfaktorautentisering har konfigurerats behöver du ange dina inloggningsuppgifter och verifiera din identitet från en registrerad enhet varje gång du loggar in. Håll ditt konto säkert genom att konfigurera flerfaktorautentisering.

Hur återställer jag lösenordet för mitt Tesla-konto?
Tesla kräver att ett starkt lösenord skapas för ditt Tesla-konto. Ditt lösenord måste innehålla åtta tecken eller fler och minst ett nummer eller en bokstav. Att använda skiljetecken och lägga till extra tecken ökar ditt kontos säkerhet.

Du kan när som helst återställa ditt lösenord genom att följa dessa steg:

Om det inte fungerar att återställa ditt lösenord kan du kontakta oss för att begära ett tillfälligt lösenord. Logga in med det tillfälliga lösenord du fått och välj ”Inställningar” i det övre högra hörnet för att ändra ditt lösenord.

Kan jag använda mina inloggningsuppgifter för att logga in i applikationer från tredje part?
Vi rekommenderar starkt att du är försiktig när du laddar ner en mobil- eller webbapplikation från tredje part som kräver att du loggar in med ditt Tesla-konto. Vissa appar ger stora fördelar men de kan även negativt påverka systemets säkerhet, stabilitet och data om de inte hanteras korrekt.

Tesla godkänner inte offentlig användning av sin API, och vissa applikationer som finns på internet innehåller kanske inte den programvara de påstår, eller kan innehålla programvara som du inte hade förväntat dig eller inte vill ha. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, appar som begär att installera konfigurationsprofiler som sedan kan styra din enhet. Om de installerats kan overifierade eller icke pålitliga tredjepartsapplikationer göra intrång, tömma batteriet, spåra din plats, missbruka dina personuppgifter, orsaka sårbarheter i säkerheten, ge obehörig åtkomst till Teslas API, stabilitetsproblem hos programvaran och störningar i tjänster. För att undvika oönskade eller skadliga program rekommenderar Tesla starkt man inte använder tredjepartsprogram som kräver att du delar inloggningsuppgifter till ditt Tesla-konto.

Jag har fått misstänkta e-postmeddelanden och/eller meddelanden om mitt Tesla-konto och jag behöver dela mitt kontos inloggningsuppgifter. Är det säkert för mig att dela mina kontouppgifter?
Nej. Om du får ett e-postmeddelande eller ser ett meddelande om att ditt Tesla-konto, ditt Tesla-fordon eller din Tesla-app har ett virus eller samtal från någon som påstår sig vara från Tesla som begär ditt användarnamn och lösenord är du sannolikt måltavla för phishing. Phishing lurar användare att dela med sig av personuppgifter och är bedrägeriförsök i form av e-post, textmeddelanden, annonser och telefonsamtal. Om du har några tvivel om en begäran eller något slags kommunikation, eller till och med om du bara behöver uppdatera dina uppgifter hos Tesla ska du kontakta Tesla direkt.