Företagsförare

Vid lagd order

Jag gjorde min beställning hos mitt leasingbolag. Vad är nästa steg?
Ditt leasingbolag kommer vara din huvudsakliga kontaktpunkt vad gäller nästa steg och relevanta uppdateringar.

När vi har verifierat din beställning med ditt leasingbolag och har alla godkännanden ordnade kommer du att få ett SMS som bekräftar ditt planerade upphämtningsdatum.
Tillbaka till början

Kan jag redigera min design av Model Y?
Du kan kontakta ditt leasingbolag för att begära ändringar av din konfiguration så att de kan behandla en ny beställning. Observera att ändringar av din konfiguration kan påverka ditt leveransdatum.
Tillbaka till början

Hur gör jag för att annullera min reservation eller beställning?
Kontakta ditt leasingbolag för att cancellera din beställning.
Tillbaka till början

Vad händer om jag har betalat en handpenning men nu har bestämt mig för att leasa min bil?
Informera ditt leasingbolag om din befintliga beställning och förse dem med referensnumret (RN). Detta gör att ditt referensnummer sparas för att undvika annullering av beställningen. När vi har bekräftat alla uppgifter hos ditt leasingbolag och levererat din bil kan vi återbetala din handpenning.

Du kommer att få tillbaka din handpenning inom 10 arbetsdagar efter leverans.
Tillbaka till början

Tesla-konto och Tesla-app

Hur loggar jag in på mitt Tesla-konto?
För att komma åt ditt Tesla-konto ställer du in ditt lösenord här med hjälp av den e-postadress som du angav till dtt leasingbolag.
Tillbaka till början

Varför behöver jag ett Tesla-konto?
Med ett Tesla-konto kan du automatiskt betala kostnader för Supercharging eller trängselavgifter. Ange dina betalningsuppgifter under ”Inställningar” för att säkerställa att alla obetalda fakturor betalas. Du kan se din Supercharging-historik och dina fakturor under ”Laddning”.

Eftersom det vanligtvis är leasingbolagen, och inte förarna själva, som är juridiska ägare till de flesta företagsbilar, kanske inte din bil visas i ditt Tesla-konto.
Tillbaka till början

Hur får jag Tesla-appen?
Du kan ladda ner Tesla-appen från App Store eller Google Play när din beställning har gjorts.
Tillbaka till början

När kan jag komma åt min Tesla-app?
Du kan komma åt din bil i Tesla-appen inom 48 timmar efter leverans. För att aktivera Mobile Access från din bils touchskärm, tryck på Controls > Safety & Security.

Medan du väntar på åtkomst kan du använda bilnyckeln (Model S och Model X) eller key card (Model 3) för att låsa upp din Tesla. Tillbaka till början

Kan jag lägga till en annan person eller en förare till mitt Tesla-konto?
Ja. Kontakta ditt leasingbolag med namn och e-postadress på den person du vill lägga till.
Tillbaka till början

Jag kan inte logga in på mitt Tesla-konto. Vad ska jag göra?
Du kan återställa ditt lösenord här. Om du har verifierat din e-postadress till ditt leasingbolag och svårigheterna kvarstår, kontakta Tesla Support.
Tillbaka till början

Leveransdag

Hur blir jag informerad om min inbokade upphämtningstid?
Du kommer att få ett SMS som bekräftar ditt planerade upphämtningsdatum när vi har verifierat din beställning hos ditt leasingbolag och har ordnat med all logistik och alla godkännanden.

Följ SMS-instruktionerna och svara för att bekräfta din närvaro i syfte att undvika att ditt upphämtning skjuts upp eller annulleras.
Tillbaka till början

Hur kan jag förbereda mig inför min upphämtning?
Ta med ett giltigt körkort som legitimation och all dokumentation du har fått från ditt leasingbolag angående leveransen. För att lära dig mer om hur du använder din nya Tesla kan du titta på våra videoguider online.
Tillbaka till början

Kan någon annan hämta min Tesla för min räkning?
Om du vill utse någon annan att hämta bilen för dig ska du kontakta oss och ditt leasingbolag. Den du utser måste ha giltigt körkort och en fullmakt.
Tillbaka till början

Kan jag ändra datum eller plats för min upphämtning?
Svara på ditt SMS om du behöver ändra datum eller plats för din planerade upphämtning, alternativt kontakta oss.

Att ändra din upphämtningsplats kan senarelägga ditt planerade upphämtningsdatum.

Om du behöver senarelägga upphämtningen kan du välja ett nytt datum och tid inom 7 dagar från din ursprungligt planerade upphämtning, i mån av tillgänglighet.

Garanti och service

Hur lång är garantiperioden för min Tesla?
Klicka här för mer information om vår begränsade nybilsgaranti.
Tillbaka till början

Krävs det regelbundet underhåll och måste detta utföras av ett Tesla Service Center?
Om din bil behöver service rekommenderar vi starkt att du bokar in ett servicebesök på ett Tesla Service Center med hjälp av Tesla-appen. Om du tar ditt fordon till en annan verkstad än en Tesla-verkstad för underhåll eller reparationer kan det påverka garantitäckningen ifall det uppstår problem. Se bruksanvisningen för mer information om rekommenderade serviceintervall.

Hur bokar jag servicebesök genom Tesla-appen?
Boka in och hantera tider, godkänn uppskattningar och granska tidigare fakturor i Tesla-appen. På vår supportsida finns mer information, inklusive en detaljerad guide. Du kan också utforska våra gör det själv-guider för att få steg-för-steg-instruktioner om grundläggande underhållsprocedurer.
Kontakta Tesla Support för mer hjälp.
Tillbaka till början

Uppgraderingar och tillbehör

Var kan jag köpa tillbehör till min Tesla?
Bläddra bland fordonstillbehör, laddningsutrustning, officiell merchandise och reservdelar i Tesla Shop.
Tillbaka till början

Kan jag köpa trådlösa uppgraderingar för min leasade Tesla?
Kontakta ditt närmaste Tesla Service Center för att bekräfta tillgängliga uppgraderingar för din bil. Du hittar närliggande Service Center här.

Be ditt leasingbolag och, om tillämpligt, din bilansvarige om tillstånd att ändra bilen med en uppgradering.

Du kan sedan begära installation av uppgraderingen via Boka ett servicebesök i Tesla-appen. Välj ”Installation av tillbehör och uppgraderingar” som ämne och ange vilken uppgradering du vill köpa.

När du har tagit emot och accepterat en offert för uppgraderingen via Tesla-appen ska du slutföra betalningen för att aktivera din fjärruppgradering var du än är.