Tesla-tilin tuki

Tesla-tili sisältää resursseja omistajille, oppaita ja tärkeitä päivityksiä. Kun yhdistät sen Tesla-sovellukseen, voit muun muassa tarkkailla autoasi tai energiankäyttöäsi mistä tahansa käsin ja siirtää omistajuuden.

Tilin perustuki

Miten palautan Tesla-tilin salasanan?
Palauta salasanasi noudattamalla seuraavia ohjeita. Jos salasanan palauttaminen ei onnistu, ota meihin yhteys. Voit vaihtaa salasanasi Tesla-tilisi Settings (Asetukset) -sivulla.

Miten päivitän Tesla-tilin asetukset ja tiedot?
Jos haluat päivittää tietosi, kirjaudu sisään Tesla-tilillesi ja siirry muokkaamaan tallennettuja tietoja valitsemalla Settings (Asetukset).

Minulla on useita Tesla-tuotteita. Miten voin vaihtaa näkymää?
Voit vaihtaa näkymää kahdella tavalla:

Tuotteiden lisääminen ja poistaminen

Miten voin lisätä auton Tesla-tililleni?
Auton lisääminen vaihtelee sen mukaan, miten autosi ostettiin.

Kuinka voin hakea ajoneuvoni omistusoikeutta?
Jos et ostanut autoa Teslan kautta, sinun on haettava auton omistusoikeutta ennen kuin auton voi liittää sovellukseen ja Tesla-tiliisi. Tarvitset autosi käyttöoikeuden ja Wi-Fi-yhteyden, jotta siirto voidaan suorittaa loppuun.

Hae omistusoikeutta noudattamalla seuraavia ohjeita:

Voinko poistaa auton Tesla-tililtäni?
Kyllä. Voit poistaa auton Tesla-tililtäsi noudattamalla seuraavia ohjeita. Jos olet siirtämässä omistajuutta, huomaa, että Supercharger-krediitit, päivitykset ja jotkin muut ominaisuudet eivät välttämättä ole siirrettävissä. Poistamisen jälkeen aiemmat omistusasiakirjat, leasing-/vuokrausasiakirjat ja kuitit ovat Tesla-tilisi Previously Owned (Aiemmin omistetut) -osassa.

Poista auto tililtäsi seuraavasti:

Huomautus: Jos olet siirtänyt auton suoraan uudelle omistajalle, myös hän saa sähköpostivahvistuksen. Jos henkilön sähköpostiosoitteeseen ei ole liitetty Tesla-tiliä, hän saa toisen viestin tilin määrittämistä varten.

Laskutus ja maksut

Miten lisään uusia luottokortteja?
Voit lisätä luottokortin Tesla-tililläsi. Tesla-tililläsi voit myös muuttaa tai poistaa olemassa olevia maksutapoja.

Auton käyttöoikeus

Mikä on auton käyttöoikeus?
Auton käyttöoikeus -toiminnolla voit lisätä ja poistaa kuljettajaoikeuksia autoillesi. Voit lisätä ja poistaa kuljettajia milloin tahansa Tesla-tililläsi.

Mitä oikeuksia muilla kuljettajilla on?
Lisäkuljettajasi voi käyttää kaikkia Tesla-sovelluksen ominaisuuksia paitsi päivitysten ostamista.

Miten voin antaa auton käyttöoikeuden toiselle kuljettajalle?
Lisää kuljettaja seuraavasti:

Huomautus: Jos uuden kuljettajan sähköpostiosoitteeseen ei ole liitetty Tesla-tiliä, hän saa sähköpostivahvistuksen, jossa kehotetaan luomaan tili.

Kuinka voin poistaa auton käyttöoikeuden?
Poista kuljettaja seuraavasti:

Tilin turvallisuus

Mikä on monivaiheinen todennus?
Monivaiheinen todennus turvaa Tesla-tilisi vaatimalla sisäänkirjautumisen yhteydessä ylimääräisen vahvistuksen. Kun monivaiheinen todennus on käytössä, järjestelmä pyytää sinua sekä antamaan tilisi tunnukset että vahvistamaan henkilöllisyytesi rekisteröidystä laitteesta jokaisen kirjautumisen yhteydessä. Turvaa tilisi määrittämällä monivaiheinen todennus.

Miten palautan Tesla-tilin salasanan?
Tesla edellyttää, että Tesla-tilille luodaan vahva salasana. Salasanassa on oltava vähintään kahdeksan merkkiä ja vähintään yksi numero tai kirjain. Välimerkkien ja vähimmäismäärää useampien merkkien käyttäminen vahvistaa tilin suojausta.

Voit palauttaa salasanasi milloin vain noudattamalla seuraavia ohjeita:

Jos salasanan palauttaminen ei onnistu, ota meihin yhteys ja pyydä tilapäistä salasanaa. Vaihda salasanasi kirjautumalla sisään saamallasi tilapäisellä salasanalla ja valitsemalla oikeasta yläkulmasta Settings (Asetukset).

Voinko käyttää Tesla-tilin tunnistetietoja kirjautuessani sisään kolmannen osapuolen sovellukseen?
Suosittelemme toimimaan harkiten, kun lataat kolmannen osapuolen mobiili- tai verkkosovelluksia, jotka edellyttävät kirjautumista Tesla-tilin tunnistetiedoilla. Jotkin sovellukset tarjoavat upeita toimintoja, mutta ne voivat vaikuttaa haitallisesti järjestelmän turvallisuuteen, vakauteen ja dataan, jos niitä ei käytetä asianmukaisesti.

Tesla ei anna lupaa API-rajapintansa julkiseen käyttöön, ja jotkin internetistä löytyvät sovellukset eivät sisällä luvattua ohjelmistoa tai ne sisältävät ohjelmiston, jota et odottanut tai halunnut saada. Näihin kuuluvat muun muassa sovellukset, jotka pyytävät asentamaan kokoonpanoprofiileja, jotka voivat hallita laitettasi. Asennettuna varmistamattomat tai epäluotettavat kolmannen osapuolen sovellukset voivat osoittautua tunkeutumisyrityksiksi ja ne saattavat kuluttaa akun tyhjiin, seurata sijaintiasi, väärinkäyttää henkilötietojasi, aiheuttaa tietoturva-aukkoja, ohjelmiston epävakautta ja palveluiden häiriöitä sekä mahdollistaa Teslan API-rajapinnan valtuuttamattoman käytön. Epätoivottujen ohjelmistojen ja haittaohjelmien välttämiseksi Tesla suosittelee vahvasti välttämään kolmansien osapuolien sovelluksia, jotka edellyttävät Tesla-tilin kirjautumistietojen jakamista.

Sain epäilyttävän sähköpostin ja/tai viestin, joka koski Tesla-tiliäni ja jossa pyydetään jakamaan tilini kirjautumistiedot. Onko minun turvallista jakaa tilini tiedot?
Ei. Jos saat sähköpostin tai viestin, jossa kerrotaan, että Tesla-tililläsi, Tesla-autossasi tai Tesla-sovelluksessasi on virus, tai saat puhelun henkilöltä, joka väittää edustavansa Teslaa ja pyytää käyttäjätunnustasi ja salasanaasi, olet todennäköisesti joutunut tietojenkalastelun kohteeksi. Tietojenkalastelussa käyttäjiä huijataan jakamaan henkilötietoja sähköpostin, tekstiviestien, mainosten tai puheluiden kautta. Jos epäilet pyyntöä tai yhteydenottoa tai haluat vaikka vain päivittää tietojasi, ota yhteys suoraan Teslaan.