Ofte stillede spørgsmål for nye ejere

Når du modtager din Tesla

Hvor er min underskrevne købsaftale for køretøjet (MVPA)?

Dine endelige dokumenter kan ses i din Tesla-konto. Log på din Tesla-konto, og vælg derefter "Manage". På højre side af siden finder du afsnittet "Documents", hvor du kan se købsaftalen for køretøjet. Alle endelige dokumenter som din underskrevne kontrakt er i din Tesla-konto, når din bil er blevet leveret.

Tilbage til toppen

Hvor finder jeg min Teslas VIN?

Du finder din bils VIN ved at logge på din Tesla-konto eller Tesla-app og vælge din bil, eller ved at trykke på Tesla "T"-logoet på din bils touchskærm.

Tilbage til toppen

Hvordan tilføjer jeg en anden kontakt til min konto?

Du kan tilføje endnu en kontakt til din bils konto ved at logge på din Tesla-konto og klikke på "Account" i øverste højre hjørne. Vælg derefter "Personal Information", og klik på "Contact." Der kan du tilføje en sekundær kontaktperson til din konto.

Tilbage til toppen

Tesla App

Hvornår får jeg adgang til appen?

Ejere får adgang til Tesla-appen inden for 48 timer efter levering. Du får besked via e-mail eller sms, når app-adgang er blevet tildelt.

Tilbage til toppen

Hvordan aktiverer jeg adgang til Tesla-appen for min familie?

For at give nogen i din familie adgang til din Tesla ved hjælp af Tesla-appen, skal du sende os en skriftlig tilladelse. Du kan finde instruktioner på siden Tesla app support.

Tilbage til toppen

Hvordan bruger jeg Tesla-appen?

Med Tesla-appen til iPhone eller Android kan du fjernovervåge og fjernstyre din Tesla-bil eller -Powerwall via telefonen. Når du har downloadet og installeret appen, skal du bruge e-mailadressen og adgangskoden fra din Tesla-konto for at få forbindelse til din bil eller Powerwall.

Se følgende instruktionsvideo for at lære mere om appen: Tesla Mobile App Walkthrough. Du kan få yderligere oplysninger i afsnittet om mobil-appen i instruktionsbogen.

Tilbage til toppen

Hvorfor kan jeg ikke få adgang til Tesla-appen efter levering?

Det kan tage op til 48 timer efter levering, før du får adgang til appen. Hvis du vil vide mere om, hvordan appen fungerer, kan du besøge siden Tesla app support. Mens du venter på adgang til Tesla-appen, kan du bruge nøglen (Model S og Model X) eller nøglekortet (Model 3) til at betjene din Tesla.

Tilbage til toppen

Lær din Tesla at kende

Hvordan får jeg mere at vide om Model 3?

Besøg siden Model 3 support for at få mere at vide om Model 3.

Tilbage til toppen

Hvordan konfigurerer jeg min førerprofil?

Din bil vil bede dig om at oprette og gemme en fører, første gang du justerer førersædet, rattet eller sidespejlet. Sådan får du adgang til eller opretter en førerprofil på et senere tidspunkt:

1. Tryk på ikonet "Driver Profile"' øverst på touchskærmen.
  2. Tryk på "Add New Driver", indtast det ønskede navn, og tryk på "Create Profile".
  3. Justér sædet, spejle, rat og meget mere, så det passer til dig, og vælg gem.

Du kan gemme op til 10 forskellige førerprofiler i din bil.

Tilbage til toppen

Hvordan programmerer jeg HomeLink?

For at programmere HomeLink til din Model S og Model X skal du trykke på HomeLink-ikonet øverst på bilens touchskærm og følge den trinvise vejledning. Du skal have fjernbetjeningen med dig og parkere foran den garage eller port, du ønsker at programmere.

Tilbage til toppen

Hvordan parrer jeg min telefon via Bluetooth?

Følg disse trin for at parre din telefon med din Tesla:

1. Sørg for, at både touchscreen og telefon er tændt.
  2. Tryk på Bluetooth-ikonet på statusbjælken på bilens touchscreen.
  3. Aktiver Bluetooth på telefonen, og indstil den til synlig.
  4. Tryk Start søgning på bilens touchscreen. Bilens touchscreen søger og viser derefter listen over alle tilgængelige Bluetooth-enheder inden for driftsafstand.
  5. Tryk på telefonen, der skal parres, på bilens touchskærm. Inden for et par sekunder viser bilens touchskærm et tilfældigt genereret tal, og telefonen skal vise det samme tal.
  6. Kontrollér, at nummeret, der vises på din telefon, svarer til nummeret, der vises på bilens touchscreen. Bekræft derefter parring på din telefon.

Din bil opretter automatisk forbindelse til telefonen, og bilens touchscreen viser Bluetooth-symbolet ved siden af telefonens navn for at vise, at forbindelsen er aktiv, når parringen er udført.

Tilbage til toppen

Hvordan ændrer jeg displays på instrumentpanelet på Model S og Model X?

Tryk på rullehjulet og hold nede, indtil mulighederne vises på den samme side af instrumentpanelet som rullehjulet. Rul rullehjulet for at vælge den mulighed, du ønsker, og tryk derefter på rullehjulet for at vælge.

Tilbage til toppen

Hvordan får jeg mere at vide om funktionerne i min Tesla?

Du kan læse mere om funktionerne i din nye Tesla i Instruktionsbogen til din Tesla ved at logge på din Tesla-konto. Du kan også få adgang til Instruktionsbogen ved at trykke på Tesla “T”-logoet øverst på touchskærmen i din bil.

Tilbage til toppen

Hvordan virker stemmestyring?

Du kan bruge stemmestyring til at ringe til en kontakt, navigere eller lytte til musik. Din bil skal have forbindelse til internettet for at stemmestyring fungerer.

• Ejere af Model S og Model X kan starte denne funktion ved at trykke på knappen til stemmestyring øverst til højre på rattet. Når du hører klartonen, skal du sige din kommando.
  • Model 3 ejere kan bruge stemmestyring ved at trykke på mikrofonknappen på touchskærmen eller ved at trykke på den højre rulleknap.
Tilbage til toppen

Hvilken funktion har rullehjulene på rattet?

Du kan bruge rullehjulene i bilen til at justere lydstyrken, styre klimaanlægget, justere soltaget, gennemgå dine seneste kontakter, justere lysstyrken på instrumentpanelet (Model S og Model X) og justere spejle (Model 3) og meget andet. Se Instruktionsbogen for at få flere oplysninger.

Tilbage til toppen

Hvad er Range Mode?

I Model S og Model X sparer Range Mode energi ved at begrænse effekten for klimaanlægget. Når denne tilstand er aktiveret, bruges der mindre energi til opvarmning eller afkøling i kabinen. Når funktionen er tændt i en bil med firehjulstræk, er fordeling af drejningsmoment mellem motorerne optimeret for at maksimere rækkevidden. Du kan aktivere denne indstilling via Controls > Driving > Range Mode.

Tilbage til toppen

Hvordan kan jeg overvåge mit energiforbrug?

Med Energy-appen kan du se energiforbruget i din bil i realtid. Når der er en aktiv navigationsrute, kan du trykke på fanen "Trips" under "Controls" på bilens touchskærm for at få vist det forventede energiforbrug for din tur.

Tilbage til toppen

Hvilken funktion har den energibesparende indstilling?

Den energibesparende funktion i visse Model S og Model X reducerer mængden af energi der forbruges, når bilen ikke er i brug. Dette er nyttigt, når du ikke bruger din bil i en længere periode. Nyere Model S og Model X samt Model 3-biler har ikke denne indstilling, da bilcomputerne er udviklet til maksimal energibesparelse.

Tilbage til toppen

Hvad er Valet Mode?

Valet Mode er nyttig, når du bruger Valet-service, eller når du måske ønsker at begrænse adgangen til eller funktioner i din bil. Du aktiverer Valet Mode via førerprofilikonet på touchskærmen, eller brug dinTesla-app.

Tilbage til toppen

Kan jeg slukke for touchskærmen?

Du kan ikke slukke helt for touchskærmen, men du kan justere indstillingen for lysstyrke og Dag/Nat under Controls > Display samt midlertidigt dæmpe lysstyrken i forbindelse med rengøring

Tilbage til toppen

Hvordan navigerer jeg på touchskærmen?

De funktioner og oplysninger, du har skal bruge for at køre din Tesla, vises på touchskærmen. Touchskærmen styrer mange funktioner, som i traditionelle biler styres ved hjælp af fysiske knapper (for eksempel justering af klimaanlæg, forlygter, osv.). Du kan også bruge touchskærmen til at tilpasse din bil, så den passer til dine præferencer. I Model 3 viser touchskærmen kørselsrelaterede oplysninger som f.eks. kørehastighed, rækkevidde, advarsler osv.

Du kan få mere at vide i Instruktionsbogen?

Tilbage til toppen

Ture med din Tesla

Hvordan tænder og slukker jeg min bil?

Du kan starte din Tesla ved at trykke på bremsepedalen og sætte bilen i gear. I Model 3, hvis du ikke bruger nøglen i din telefon, kan du placere dit nøglekort på konsollen og sætte bilen i gear.

Du kan slukke din Tesla ved at sætte bilen i parkeringstilstand, forlade bilen og lukke døren bag dig, eller på din touchskærm via Controls > Safety & Security > Power Off.

Tilbage til toppen

Hvordan betjener jeg ladeporten?

Tryk på knappen på Tesla ladestikket for at åbne ladeporten. Du kan også åbne ladeporten fra bilens touchskærm eller ved at trykke på indgangsdækslet, når bilen er låst op. Den hvide indikator betyder, at din bil er klar til opladning. Når du har sat stikket i, viser en blå indikator, at din er klar til at begynde opladning. Når indikatoren skifter til grøn, er opladningen i gang.

Tilbage til toppen

Hvordan aktiverer jeg Summon?

Summon er en autopilotfunktion, der åbner din garageport, så du kan køre ind eller ud, parkere og slukke bilen. Summon eliminerer behovet for at finde plads på små parkeringspladser. Aktiver Summon på bilens touchscreen via Controls > Settings > Driver Assistance > Summon > ON. For mere grundig vejledning opfordrer vi alle nye ejere til at gennemgå afsnittet Driver Assistance i instruktionsbogen. Læs mere om brug af Summon i din Tesla.

Tilbage til toppen

Hvad er Autopilot, og hvordan betjener jeg det?

Alle nye biler fra Tesla leveres som standard med de mest avancerede førerassistancefunktioner, som er udviklet til at give forbedret sikkerhed og komfort mhp. en stressfri køreoplevelse. Disse omfatter nødbremsning, advarsel om frontalt sammenstød og advarsel om sidekollision. Læs mere om Tesla Autopilot.

Hvis den er udstyret med Opgraderet Autopilot, tilpasser din Tesla sin hastighed til trafikforholdene, holder sig i sin vognbane, skifter automatisk vognbane uden handling fra føreren, fletter ind fra én motorvej til en anden og forlader motorvejen, når din destination er nær, parkerer på egen hånd, når du er i nærheden af en parkeringsplads og kan kaldes til og fra din garage med funktionen Summon.

For at aktivere trafikbevidst fartpilot i Model S eller Model X skal du indstille fartpilothastigheden ved at bevæge håndtaget op eller ned , når du kører med den ønskede hastighed. Du starter Autosteer ved at trække stilken til fartpilot mod dig selv to gange hurtigt efter hinanden. For at aktivere trafikbevidst fartpilot i Model 3 skal du indstille fartpilothastigheden ved at bevæge gearstangen helt ned og derefter slippe den, når du kører med den ønskede hastighed. Du starter Autosteer ved at bevæge gearstangen helt ned to gange hurtigt efter hinanden.

Tilbage til toppen

Hvordan fungerer automatisk nødbremse?

Hvis din bil er udstyret med Autopilot-hardware, aktiverer funktionen automatisk nødbremsning fuld opbremsning i situationer, hvor en kollision anses for at være nært forestående af det fremadrettede kamera og radarsensoren.

Hvis du vil annullere automatisk nødbremsning, mens funktionen er aktiveret, skal du trykke på enten speederen eller bremsepedalen. Det er altid dit ansvar at køre sikkert og have kontrol over din Tesla.

Tilbage til toppen

Hvad bør jeg vide om kørsel i koldt vejr?

Både koldt vejr og en 100 procent batteriopladning bidrager til at begrænse effekten af regenerativ bremsning. Du kan forberede din Tesla til kolde temperaturer via din mobil-app eller bilens touchscreen. Følg disse fremgangsmåder til at forbedre din bils ydeevne i koldt vejr:

• Aktiver Preconditioning af din bil fra Tesla-appen i ca. en time for at opvarme batteriet inden kørsel, især når temperaturen er tæt på frysepunktet.
  • Oplad din bil under Preconditioning for at reducere mængden af energitab fra batteriet.
  • Slå Range Mode fra for ikke at begrænse den effekt, du har til rådighed til Preconditioning, selv under opladning.
  • Ved temperaturer under 4° C (40° F) skal du bruge sprinklervæske med frostvæske. Manglende brug af frostvæske kan forringe sigtbarheden gennem forruden.

Læs mere om Prækonditionering af din Tesla.

Tilbage til toppen

Hvor skal jeg placere en transponder/enhed til betaling af vejafgift?

Tesla anbefaler at placere transpondere og enheder til betaling af vejafgift på følgende placeringer for at sikre det bedste resultat og for at undgå, at noget kommer i vejen for dit udsyn:

• Model S: Mod forruden lige til højre for sensorhuset over bakspejlet.
  • Model X: Hvor som helst i den øverste mørke halvdel af forruden.
  • Model 3: på højre side af bakspejlet.

Bemærk: Du kan også sætte en vejrsikker transponder på den forreste nummerplade.

Tilbage til toppen

Hvad hvis jeg mister mine nøgler?

Du kan bruge Tesla-appen til at starte din bil på afstand, hvis du mister alle dine nøgler og nøglekort. Ekstra nøgler og nøglekort kan også parres med din bil i dit foretrukne Servicecenter.

Tilbage til toppen

Hvad hvis jeg blive låst ude af min bil?

Du kan låse din bil op ved hjælp af Tesla mobilappen, hvis du er i et område med netværksdækning.

Hvis dette ikke er muligt, kan Tesla Vejhjælp yde assistance.

Tilbage til toppen

Vedligeholdelse af min Tesla

Hvordan henter jeg softwareopdateringer, og hvor lang tid tager de?

Du behøver ikke bekymre dig om, hvordan du får en Tesla softwareopdatering. Tesla-biler modtager automatisk softwareopdateringer, som tilføjer nye funktioner. Du kan installere opdateringer straks eller senere via din touchscreen, når de bliver tilgængelige. Installation af en opdatering kan tage op til to timer, afhængigt af styrken af forbindelsen og størrelsen af opdateringen, men tilslutning af din bil til et kraftigt Wi-Fi-netværk sikrer den hurtigste download-tid.

Tilbage til toppen

Kan jeg køre min bil under en softwareopdatering?

Under en softwareopdatering kan du som en sikkerhedsforanstaltning ikke køre i din bil. Vi anbefaler, at du planlægger installation af opdateringer, når du ikke har brug for din bil.

Tilbage til toppen

Hvilken slags regelmæssig vedligeholdelse kan jeg forvente med min nye Tesla?

Din bil er udviklet til at overvåge forbrug og slitage på servicerbare komponenter og dermed reducere antallet af komponenter, der kræver regelmæssig vedligeholdelse eller inspektion. I øjeblikket har kun tre elementer planlagte vedligeholdelsesintervaller: dækrotation, udskiftning af bremsevæske og udskiftning af batterikølervæske. Din bil er designet til at informere dig, når service er påkrævet for alle andre elementer, og du kan nu planlægge via din Tesla App. Se Instruktionsbogen for anbefalinger, herunder daglige og månedlige kontroller, som du selv kan udføre.

Tilbage til toppen

Hvor kan jeg få min bil repareret?

Besøg Tesla Service for at få mere at vide om over-the-air-softwareopdateringer og fjerndiagnostik. Hvis du har brug for at lave en aftale om at besøge dit lokale servicecenter mhp. vedligeholdelse eller mindre reparationer som f.eks. små buler, skrammer eller ridser, kan du nu planlægge en aftale via din Tesla-app. Vinterhjul kan også købes og installeres af Tesla Service. Læs mere om Servicebesøg.

I nogle europæiske lande har Tesla indgået partnerskab med tredjeparts-dækserviceleverandører, Euromaster (Østrig, Schweiz, Tyskland, Danmark, Holland, Sverige, Frankrig, Italien, Spanien) og Vianor (Norge) om udskiftning af slidte dæk, årstidsbestemt dækudskiftning og opbevaring af dæk.

Tesla-ejere rådes til at kontakte den nærmeste Euromaster/Vianor-afdeling direkte for at planlægge en aftale.

Mere omfattende karrosserireparationer eller strukturreparationer håndteres bedst af full-service Tesla karrosseriværksteder eller værksteder i det Tesla-godkendte Karrosserireparationsnetværk. Besøg Tesla Body Shop Support for at finde Tesla-godkendte karrosseriværksteder tæt på dig samt oplysninger om, hvordan du kontakter et medlem af vores team af Body Shop-kunderepræsentanter.

Tilbage til toppen

Hvordan bugserer jeg min bil?

Giv bugseringsmedarbejderen vejledningen til bugsering, som ligger i handskerummet. Du kan også ringe til Vejhjælp for at få hjælp til bjærgningsprocedurer, afhængigt af din situation. Læs mere om Teslas politik for Vejhjælp.

Tilbage til toppen