Veel gestelde vragen door nieuwe eigenaren

Ontvangst van uw Tesla

Waar is mijn ondertekende Aankoopovereenkomst motorvoertuig?

U kunt uw documenten bekijken in uw Tesla-account. Meld u aan bij uw Tesla-account en selecteer vervolgens `"Beheren". Rechts van de pagina ziet u het gedeelte "Documenten" waarin u uw Aankoopovereenkomst motorvoertuig kunt bekijken. Alle documenten, zoals uw ondertekende contract, zullen direct na de levering van uw auto beschikbaar zijn in uw Tesla-account.

Terug naar boven

Waar vind ik het VIN van mijn Tesla?

U kunt het VIN van uw auto vinden door: u aan te melden bij uw Tesla-account , uw auto te selecteren in de Tesla app, of door op de "T" te tikken op het touchscreen van uw auto.

Terug naar boven

Hoe voeg ik een contactpersoon toe aan mijn account?

U kunt een tweede contactpersoon toevoegen aan het account van uw auto door u aan te melden bij uw Tesla-account en vervolgens in de rechterbovenhoek op "Account" te klikken. Selecteer dan "Persoonlijke informatie" en klik op "Contact". Vervolgens kunt u een tweede contactpersoon toevoegen aan uw account.

Terug naar boven

Tesla-app

Wanneer wordt toegang tot de app verleend?

Eigenaren krijgen binnen 48 uur na levering toegang tot de Tesla-app. Voor iedere andere gebruiker dan de eigenaar zelf duurt de verwerking 3 tot 5 werkdagen nadat uw verzoek is ingediend. Zodra toegang tot de app is verleend, ontvangt u een e-mail of SMS.

Terug naar boven

Hoe kan ik de Tesla-app-toegang inschakelen voor mijn gezin?

Om een gezinslid toegang te geven tot uw Tesla met de Tesla-app, dient u ons hiervoor schriftelijk toestemming te geven. U vind de instructies op onze ondersteuningspagina voor de Tesla-app.

Terug naar boven

Hoe gebruik ik de Tesla-app?

Met de Tesla-app voor iPhone of Android kunt u uw Tesla of Powerwall op afstand controleren en bedienen met uw telefoon. Na het downloaden en installeren van de app kunt u met het e-mailadres en wachtwoord van uw Tesla-account verbinding maken met uw auto of Powerwall.

Bekijk de volgende instructievideo voor meer informatie over de app: Walktrough mobiele Tesla-app. Lees voor meer informatie het hoofdstuk over de mobiele app in de gebruikershandleiding.

Terug naar boven

Waarom heb ik geen toegang tot de Tesla-app na de levering?

Na de levering kan het 48 uur duren voordat toegang tot de app wordt verleend. Als u meer wil weten over hoe de app werkt, ga dan naar de ondersteuningspagina voor de Tesla-app. Terwijl u wacht op toegang tot de Tesla-app, kunt u uw Tesla bedienen met de sleutel (Model S en Model X) of sleutelkaart (Model 3).

Terug naar boven

Leer uw Tesla kennen

Hoe komt ik meer te weten over mijn Model 3?

Ga naarde pagina ondersteuning Model 3 om meer te weten te komen over de Model 3.

Terug naar boven

Hoe stel ik mijn bestuurdersprofiel in?

U heeft de mogelijkheid een bestuurdersprofiel aan te maken wanneer u voor het eerst de stoel, het stuur of een buitenspiegel verstelt. Volg deze stappen om toegang te krijgen of later een bestuurdersprofiel te maken:

1. Tik op het pictogram "Bestuurdersprofiel" boven in het touchscreen.
  2. Tik op "Nieuwe bestuurder toevoegen", voer de gewenste naam in en selecteer dan "Profiel maken".
  3. Verstel de stoel, spiegels en het stuur en selecteer dan Opslaan.

U kunt maximaal 10 verschillende bestuurdersprofielen voor uw auto opslaan.

Terug naar boven

Hoe programmeer ik HomeLink?

HomeLink is een functie waarmee automatisch uw garagedeur wordt geopend wanneer u thuiskomt of wanneer u de functie Summon gebruikt. Om HomeLink te programmeren voor uw Model S en/of Model X, tikt u op het HomeLink-icoon boven in het touchscreen en volgt de stapsgewijze instructies. U dient de afstandsbediening bij u te dragen en de auto te parkeren voor een garage/hek dat u wil installeren.

Terug naar boven

Hoe koppel ik mijn telefoon met Bluetooth?

Volg deze stappen om uw telefoon te koppelen aan uw Tesla:

1. Zorg ervoor dat zowel het touchscreen als de telefoon zijn ingeschakeld.
  2. Tik op het Bluetooth-pictogram op de statusbalk van het touchscreen.
  3. Schakel Bluetooth in op uw telefoon en stel in dat de telefoon detecteerbaar is.
  4. Tik op Start Search op het touchscreen van de auto. Op het touchscreen wordt na het zoeken de lijst weergegeven van alle beschikbare Bluetooth-apparaten binnen het detectiebereik.
  5. Tik op het touchscreen van de auto op de telefoon die u wil koppelen. Binnen enkele seconden wordt op het touchscreen een willekeurig gegenereerd getal weergegeven en ditzelfde getal wordt ook op uw telefoon weergegeven.
  6. Controleer of het getal dat op uw telefoon wordt weergegeven overeenkomt met het getal op het touchscreen. Bevestig vervolgens op uw telefoon dat u de telefoon wilt koppelen.

Uw auto maakt automatisch verbinding met de telefoon en op het touchscreen wordt naast de naam van de telefoon het Bluetooth-symbool weergegeven, wat betekent dat de verbinding na het koppelen actief is.

Terug naar boven

Hoe wijzig ik de displays op het dashboard van Model S en Model X?

Houd een scrolwieltje ingedrukt totdat opties aan dezelfde kant van het instrumentenpaneel worden weergegeven. Draai aan het scrolwieltje om de gewenste optie te selecteren en druk vervolgens om deze optie te kiezen.

Terug naar boven

Hoe kom ik meer te weten over de functies van mijn Tesla?

Om meer te weten te komen over de functies in uw nieuwe Tesla kunt u de gebruikershandleiding van Tesla openen door in te loggen bij uw Tesla-account. U kunt de gebruikershandleiding ook openen door op de "T" boven in het touchscreen van uw auto te tikken.

Terug naar boven

Hoe werkt de spraakbediening?

U kunt spraakbediening gebruiken om een contactpersoon te bellen, naar een locatie te navigeren of naar muziek te luisteren. Spraakbediening werkt alleen als uw auto is verbonden met internet.

• Eigenaren van een Model S of Model X kunnen deze functie starten door op de spraakbedieningsknop rechtsboven het stuur te tikken. Spreek na de toon uw opdracht in.
  • Eigenaren van een Model 3 kunnen spraakbediening gebruiken door op de microfoonknop op het touchscreen te tikken of op de rechter scrolltoets te drukken.
Terug naar boven

Wat is de functie van de scrolwieltjes op het stuur?

Met de scrolwieltjes kunt u het volume en de temperatuur regelen, het zonnedak bedienen, door recente contactpersonen bladeren, de helderheid van het instrumentenpaneel wijzigen (Model S en Model X), de spiegels afstellen (Model 3) en meer. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor alle details.

Terug naar boven

Wat is de Range Mode?

In Model S en Model X bespaart de Range Mode energie door de stroom van de climate control te beperken. Als deze modus actief is, wordt minder energie verbruikt bij het verwarmen of koelen van het interieur. Als de Mode wordt ingeschakeld in een auto met vierwielaandrijving, wordt de koppelverdeling van de motoren geoptimaliseerd voor een maximaal bereik. U kunt deze instelling inschakelen via Controls > Driving > Range Mode.

Terug naar boven

Hoe kan ik het energieverbruik controleren?

Met de Energy-app kunt u live het energieverbruik van uw auto bekijken. Als een navigatieroute actief is, tikt u op de tab "Trips" in "Controls" op het touchscreen van uw auto om het voorspelde energieverbruik voor uw rit te zien.

Terug naar boven

Wat is de functie van de energiebesparingsinstelling?

De energiebesparingsfunctie in bepaalde uitvoeringen van Model S en Model X verlaagt het energieverbruik wanneer de auto niet in gebruik is. Dit is nuttig wanneer u de auto gedurende een lange periode niet gebruikt. Op nieuwere exemplaren van Model S en Model X en op Model 3 ontbreekt deze instelling omdat de boordcomputers van deze auto's zijn ontworpen voor maximale energiebesparing.

Terug naar boven

Wat is het verschil tussen het ideale en het nominale bereik?

Uw auto heeft twee instellingen voor het weergegeven bereik:

• Nominaal: gebaseerd op actuele rijtests uitgevoerd door de NEDC onder geregelde temperatuurs- en omgevingscondities die door de instantie worden bepaald. De nominale waarde voor de gemiddelde bestuurder is soms lastig te verkrijgen.
  • Typisch: meer gebaseerd op de gemiddelde praktijk vinden veel bestuurders dat dit bereik meer aansluit op hun dagelijkse rijstijl

Uw Tesla houdt uw rijgewoonten bij en past het bereik overeenkomstig aan.

Terug naar boven

Wat is Valet modus?

Valet Mode is handig bij het gebruik van valet services of op andere momenten waarop u anderen toegang wil verlenen tot de functies van uw auto. Activeer Valet modus via het icoon voor het bestuurdersprofiel op het touchscreen of gebruik uw Tesla-app.

Terug naar boven

Kan ik het touchscreen uitschakelen?

U kunt het touchscreen niet volledig uitschakelen, maar u kunt de helderheid en Dag/nacht-instelling wijzigen in Controls > Display en het scherm tijdelijk donker maken om het te reinigen.

Terug naar boven

Hoe navigeer ik in het touchscreen?

De functies en informatie die u nodig hebt om met uw Tesla te rijden worden weergegeven op het touchscreen. Met het touchscreen worden veel functies bediend die in conventionele auto's worden bediend met fysieke knoppen (bijvoorbeeld de verwarming, airco en koplampen). U kunt het touchscreen ook gebruiken om uw auto aan uw eigen voorkeuren aan te passen. In Model 3 geeft het touchscreen ritinformatie weer, zoals de rijsnelheid, het bereik, waarschuwingen enz.

U vind hierover meer informatie in de gebruikershandleiding.

Terug naar boven

Rijden met uw Tesla

Hoe zet ik mijn auto aan en uit?

U kunt uw Tesla starten door het rempedaal in te trappen en naar een rijversnelling te schakelen. Als u in Model 3 geen gebruikmaakt van de telefoonsleutel, leg dan de sleutelkaart op de console en schakel naar een rijversnelling.

U kunt uw Tesla uitschakelen door de auto in de parkeerstand te zetten en vervolgens uit te stappen en het portier achter u te sluiten. In plaats daarvan kunt u ook Controls > Safety & Security > Power Off op het touchscreen kiezen.

Terug naar boven

Hoe gebruik ik de laadpoort?

Druk op de knop op de Tesla-laadconnector om de laadpoort te openen. U kunt de laadpoort ook openen vanuit het touchscreen van de auto of door op de klep van de poort te drukken wanneer uw auto is ontgrendeld. Een witte indicator betekent dat uw auto gereed is voor opladen. Na het aansluiten betekent eeen blauwe indicator dat uw auto wordt voorbereid op het opladen. Als de indicator groen wordt, wordt de auto opgeladen.

Terug naar boven

Hoe activeer ik Summon?

Summon is een Autopilot-functie die de garagedeur opent bij het in- en uitrijden en de auto parkeert en uitschakelt. Dankzij deze functie hoeft u niet meer op krappe parkeerplaatsen te manoeuvreren. Schakel Summon in op het touchscreen via Controls > Settings > Driver Assistance > Summon > ON. Wij raden elke nieuwe eigenaar aan het hoofdstuk Driver Assistance in de gebruikershandleiding te lezen voor uitgebreide instructies. Meer informatie over het gebruik van Summon in uw Tesla.

Terug naar boven

Wat is Autopilot en hoe kan ik deze functie bedienen?

Elke nieuwe Tesla is standaard uitgerust met uiterst geavanceerde Driver Assistance-functies, die de veiligheid en het comfort vergroten en garant staan voor een stressvrije rijbeleving. Dit bestaat uit onder meer een noodremfunctie, waarschuwing voor frontale botsingen en waarschuwing voor zijwaarts gevaar. Meer informatie over Tesla Autopilot.

Als uw Tesla is uitgerust met Geavanceerde Autopilot, past uw auto de snelheid automatisch aan de verkeersomstandigheden aan, behoudt hij zijn positie op de rijstrook, wisselt hij van rijstrook zonder opdracht van de bestuurder, neemt hij zelf opritten en afritten van snelwegen, verlaat hij de snelweg wanneer u uw bestemming nadert, parkeert hij zelf op een parkeerplek in de buurt en rijdt hij uw garage in en uit.

Om Verkeersbewuste cruisecontrol in te schakelen in Model S of Model X, stelt u de snelheid in door de hendel van de cruisecontrol omhoog of omlaag te bewegen wanneer u met de gewenste snelheid rijdt. Om Autosteer te starten trekt u de hendel van de cruisecontrol twee keer snel naar u toe. Om de Verkeersbewuste cruisecontrol in te schakelen in Model 3, stelt u de kruissnelheid in door de schakelhendel omlaag te bewegen en deze los te laten op het moment dat u met de gewenste snelheid rijdt. Om Autosteer te starten, beweegt u de hendel twee keer snel achter elkaar volledig omlaag.

Terug naar boven

Hoe werkt Automatisch remmen bij noodstop?

Als uw auto is uitgerust met Autopilot-hardware, wordt de auto volledig geremd door Automatische noodstop wanneer een dreigende aanrijding wordt gedetecteerd door de naar voren gerichte camera en de radarsensor.

Om Automatisch remmen bij noodstop te annuleren wanneer het is ingeschakeld, trapt u op het gaspedaal of op het rempedaal. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het veilig rijden en het behouden van de controle over uw Tesla.

Terug naar boven

Wat moet ik weten over het rijden onder koude weersomstandigheden?

Koude weersomstandigheden en een volledig opgeladen batterij beperken beide het effect van regeneratief remmen. U kunt uw Tesla vanuit de mobiele app of het touchscreen van uw auto voorbereiden op lage temperaturen. Volg deze aanbevolen methoden om de prestaties van uw auto onder koude weersomstandigheden te verbeteren:

• Schakel ongeveer een uur voor vertrek de voorverwarming van uw auto in vanuit de Tesla-app om de batterij te verwarmen, vooral bij temperaturen rond het vriespunt
  • Laad uw auto tijdens het voorverwarmen op, om het energieverlies van de batterij te beperken.
  • Schakel de modus Range uit om te voorkomen dat het vermogen voor de voorverwarming van uw auto wordt beperkt, zelfs tijdens het opladen.
  • Gebruik ruitensproeiervloeistof met antivries bij temperaturen lager dan 4 °C. Als u geen antivries gebruikt, kan het zicht door de voorruit ernstig worden beperkt.

Meer informatie over het voorverwarmen van uw Tesla.

Terug naar boven

Waar kan ik een transponder/tolvignet aanbrengen?

Tesla raadt u aan transponders en tolvignetten op de volgende plaatsen aan te brengen, waar ze het meest effectief zijn en het zicht zo min mogelijk belemmeren:

• Model S: tegen de voorruit, direct rechts van de sensorbehuizing boven de achteruitkijkspiegel.
  • Model X: op een willekeurige plaats binnen het getinte deel van de voorruit.
  • Model 3: rechts van de achteruitkijkspiegel.

Opmerking: u kunt ook een weerbestendige transponder aan de kentekenplaat vóór bevestigen.

Terug naar boven

Wat als ik mijn sleutels heb verloren?

U kunt uw Tesla-app gebruiken om uw auto op afstand te starten wanneer u al uw sleutel en sleutelkaarten kwijt bent. Bij een Service Center van uw voorkeur kunnen ook vervangende sleutel en sleutelkaarten aan uw auto worden gekoppeld.

Terug naar boven

Wat als ik buitengesloten ben uit mijn auto?

U kunt uw auto ontgrendelen met behulp van de mobiele Tesla-app wanneer u zich in een gebied met mobiel netwerkbereik bevindt.

Als deze optie niet beschikbaar is, kan Tesla Hulp onderweg assisteren bij het ontgrendelen.

Terug naar boven

Onderhoud van mijn Tesla

Hoe ontvang ik software-updates en hoe lang duren deze?

U hoeft zich geen zorgen te maken over het verkrijgen van software-updates van Tesla. Tesla's ontvangen automatisch software-updates met nieuwe functies. Zodra updates beschikbaar zijn, kunt u ze onmiddellijk installeren of later via uw touchscreen. Afhankelijk van de verbindingsterkte en de grootte van de update kan het installeren van een update twee uur duren. Het downloaden verloopt het snelst wanneer u uw auto met een snel wifi-netwerk verbindt.

Terug naar boven

Kan ik met de auto rijden tijdens een software-update?

Als veiligheidsmaatregel kunt u tijdens software-updates niet rijden met de auto. Wij raden u aan de installatie van updates te plannen op tijden waarop u uw auto niet nodig heeft om te rijden.

Terug naar boven

Welk regelmatig onderhoud kan ik verwachten voor mijn nieuwe Tesla?

Uw auto is zodanig technisch ontworpen dat het verbruik en de slijtage van onderhoudsonderdelen worden gecontroleerd, waardoor het aantal onderdelen die regelmatig onderhoud of inspectie vereisen, afneemt. Momenteel zijn er slechts regelmatige onderhoudsintervallen voor drie onderdelen: bandenrotatie en het verversen van rem- en batterijkoelvloeistof. Uw auto stuurt een melding geeft wanneer onderhoud van de overige onderdelen vereist is. U kunt nu een afspraak maken via uw Tesla-account. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor aanbevelingen, inclusief de dagelijkse en maandelijkse controles die u zelf kunt uitvoeren.

Terug naar boven

Waar kan ik mijn auto laten repareren?

Ga naar Tesla Service voor meer informatie over draadloze updates en diagnose op afstand. Als u een afspraak moet maken bij uw plaatselijke Service Center voor onderhoud of kleine reparaties, bijvoorbeeld van deuken of krassen, kunt u dit nu doen via uw Tesla-account. U kunt ook winterbanden aanschaffen bij en laten monteren door Tesla Service. Meer informatie over uw servicebezoeken.

In bepaalde Europese landen is Tesla een partnership aangegaan met andere bandenserviceleveranciers: Euromaster (Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Nederland, Zweden, Frankrijk, Italië, Spanje) en Vianor (Noorwegen) voor het vervangen van versleten banden, verwisselen van seizoensbanden en de opslag van banden.

Tesla-eigenaren wordt aanbevolen rechtstreeks contact op te nemen met de dichtstbijzijnde vestiging van Euromaster/Vianor om een afspraak te maken.

Uitgebreide reparaties van carrosserie of constructie kunnen het beste worden uitgevoerd door Tesla Body Shops of het door Tesla goedgekeurde netwerk van carrosseriereparateurs. Ga naar Ondersteuning Tesla Body Shops om door Tesla goedgekeurde carrosseriewerkplaatsen in uw omgeving te zoeken en voor informatie over hoe u contact kunt opnemen met onze klantenservice voor carrosseriereparaties.

Terug naar boven

Hoe sleep ik mijn auto?

Overhandig de sleephandleiding aan degene die uw auto gaat slepen. U kunt ook het telefoonnummer van Hulp onderweg bellen voor pechhulp met de juiste sleepprocedures voor uw specifieke situatie. Meer informatie over het beleid van Tesla Hulp onderweg.

Terug naar boven

Wat valt er onder Hulp onderweg?

Hulp onderweg is 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar gedurende de eerste vier jaar of 80.000 gereden kilometers voor auto's met de Beperkte garantie nieuw voertuig. Meer informatie over wat is inbegrepen in de polis van Tesla Hulp onderweg.

Terug naar boven

Waar kan ik accessoires kopen voor mijn Tesla?

U kunt een bezoek aan Tesla Service brengen om artikelen zoals onder meer Wall Connectors, laadadapters, zonneschermen, organizers voor de bagageruimte, pedalen en autohoezen aan te schaffen.