Bedste praksis i varmt vejr

For at sikre, at Model X giver dig den bedst mulige ejerskabsoplevelse i varmt vejr, skal du følge denne bedste praksis.

Før kørsel

Der er flere måder, hvorpå du kan forberede dit køretøj til en køretur, uden at du behøver sætte dig ind i et køretøj, der allerede er varmt:

  • Klargør kabinen ved at regulere luftstrømmens retning fra blæserne og ved at aktivere/deaktivere sædevarmerne. I mobilappen skal du navigere til Klimaanlæg for at tilpasse den temperatur, som du ønsker at opvarme kabinen til.
  • Tryk på Planlægning, som er tilgængelig på skærmbillederne for både Opladning og Klimaanlæg for at angive et tidspunkt, hvor du gerne vil have, at dit køretøj er klar til en køretur (se Planlagt opladning og Planlagt afrejse).
  • Aktiver Overophedningsbeskyttelse for kabinen som forhindrer, at kabinen bliver for varm i varme omgivende temperaturer. Du kan vælge, om du vil have airconditionanlægget eller blot ventilatoren til at køre, når temperaturen i kabinen overstiger 105 °F (40 °C), eller den valgte temperatur, såfremt denne er tilgængelig.
  • I mobilappen skal du navigere til Betjeningsknapper for at åbne ruderne.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Tesla anbefaler, at klimaindstillingerne aktiveres mindst 30-45 minutter før afrejse (se Betjening af klimaanlægget). Klargøringstiden afhænger af udendørstemperaturerne og andre faktorer. Mobilappen giver dig besked, når din bil har nået den ønskede klargøringstemperatur.

Efter kørsel

Lad Model X være tilsluttet opladning, når den ikke er i brug, særligt hvis du benytter Klargøring eller Beskyttelse mod overophedning af kabinen. Derved benyttes ladesystemet og ikke selve batteriet til at opretholde en behagelig temperatur (se Oplysninger om højspændingsbatteriet). Derudover er der adskillige måder, hvorpå man kan afkøle en varm kabine:

  • Inden du forlader køretøjet (hvis du f.eks. har et ærinde), kan du benytte Kæledyrstilstand til at holde kabinen kølig af hensyn til kæledyr eller letfordærvelige fødevarer. Se Hold klimaanlæg tændt, Kæledyr og Camp for yderligere oplysninger.
  • Tesla anbefaler, at man deaktiverer airconditionanlægget ca. 30 sekunder, før man trykker på Park (P) for at mindske dannelsen af vandpytter under køretøjet.
  • Parker i skyggen for at hjælpe med til at reducere strømforbruget og opretholde en køligere kabinetemperatur.
  • Anvend en solskærm (tilgængelig via Tesla-butikken), hvis det er nødvendigt at parkere udendørs i solen.
  • Når du holder parkeret, skal du tilslutte Model X og Planlægge din opladning. Dit køretøj bestemmer det rette tidspunkt, hvor opladningen skal begynde, så den afsluttes i løbet af de timer, hvor elpriserne er lave. Kabinen og batteriet klargøres også, inden det afrejsetidspunkt du har angivet. For yderligere oplysninger henvises til Planlagt opladning og Planlagt afrejse.

Opladning

Når du benytter Turplanlægger eller navigerer til en Supercharger-station, så klargør dit køretøj automatisk batteriet med henblik på så effektiv en opladning som muligt. I ekstrem varme ser du muligvis ikke meddelelsen om at køretøjet klargør batteriet, mens du navigerer til en Supercharger, men køretøjet vil stadig klargøre batteriet til opladning.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Tesla anbefaler, at man benytter turplanlæggeren til at navigere til en ladestation senest 30-45 minutter før ankomst for at sikre optimal batteritemperatur og opladningsbetingelser. Hvis det tager mindre end 30-45 minutter at tilbagelægge afstanden til ladestationen, bør du overveje at klargøre batteriet, inden du kører (se Før kørsel).

Hvis det er muligt skal du lade dit køretøj være tilsluttet en lader, når det ikke er i brug, også i varmt vejr, særligt hvis du benytter klargøring eller Overophedningsbeskyttelse af kabinen.

Opbevaring

Hvis du efterlader Model X parkeret i en længere periode, skal køretøjet sluttes til en oplader for at undgå normalt rækkeviddetab og holde batteriet ved en optimal temperatur. Det er sikkert at lade bilen være tilsluttet i alle tidsrum.

Når bilen ikke er i brug, går Model X automatisk i dvaletilstand for at spare energi. Reducer det antal gange, du kontrollerer bilens status på mobilappen, da dette aktiverer bilen og starter det normale energiforbrug.