Bewakingsmodus

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Afhankelijk van de marktregio, de voertuigconfiguratie, de aangeschafte opties en de softwareversie is uw auto mogelijk niet uitgerust met Bewakingsmodus of de functies werken niet exact op de manier die wordt beschreven. U bent zelf volledig verantwoordelijk voor het raadplegen en naleven van alle lokale regels en eigendomsbeperkingen met betrekking tot het gebruik van camera's.

Als deze optie is ingeschakeld, blijven de camera's en sensoren (indien aanwezig) van uw auto ingeschakeld en zijn ze gereed om opnamen te maken van verdachte activiteiten rondom uw auto wanneer de Model 3 is afgesloten en in de parkeerstand staat. Zie Bewakingsmodus als een intelligent beveiligingssysteem voor uw auto, dat u waarschuwt wanneer het mogelijke dreigingen in de omgeving detecteert.

Als een bedreiging wordt gedetecteerd of wanneer de voertuigsensoren plotselinge bewegingen detecteren wanneer het voertuig wordt gesleept of heen en weer geschud, laat Bewakingsmodus de koplampen pulseren, het alarm klinken en een bericht op het touchscreen weergeven dat individuen buiten het voertuig laat weten dat de camera's opnamen maken. De mobiele app waarschuwt u voor het alarm en slaat beelden van het voorval op de USB-stick (indien geplaatst) op.

Bewakingsmodus is standaard uitgeschakeld. U kunt Bewakingsmodus eenvoudig in- of uitschakelen met spraakbediening of de mobiele Tesla-app. Om Bewakingsmodus met behulp van spraakbediening in te schakelen, zegt u "Bewaak Tesla ", "Bewaak mijn auto", "Bewaking aan", of "Bewaking inschakelen" (zie Spraakbediening).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Voor sommige auto's die na ongeveer 1 november 2021 zijn geproduceerd, ondersteunen de USB-poorten van de middenconsole mogelijk alleen het opladen van apparaten. Gebruik de USB-poort in het dashboardkastje voor alle andere functies.

Voor Bewakingsmodus moet de batterij minstens voor 20% zijn opgeladen. Als het batterijniveau afneemt tot minder dan 20%, wordt Bewakingsmodus uitgeschakeld en stuurt de mobiele app u een bericht. Het stroomverbruik kan toenemen wanneer Bewakingsmodus actief is.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als Bewakingsmodus is ingeschakeld, zijn de instellingen van Alarmsysteem (Bediening > Veiligheid > Alarmsysteem) niet beschikbaar.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Ga er niet vanuit dat Bewakingsmodus de Model 3 tegen alle mogelijke veiligheidsdreigingen beschermt. Bewakingsmodus bepaalt aan de hand van veel factoren of het alarm moet worden geactiveerd. Mogelijk wordt niet iedere impact gedetecteerd en het alarm niet in alle situaties geactiveerd. De modus werkt mogelijk als afschrikmiddel tegen sommige dreigingen, maar geen enkel beveiligingssysteem kan iedere aanval voorkomen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Bewakingsmodus verzendt alleen meldingen naar de mobiele app wanneer het alarm wordt geactiveerd of wanneer het voertuig plotselinge schudbewegingen detecteert.

Gebruik van Bewakingsmodus (met een USB-stick)

 1. Bewakingsmodus vereist een correct geformatteerde USB-stick in de USB-poort van uw voertuig. Auto's die vanaf ongeveer 2020 zijn geproduceerd zijn voorzien van een vooraf geformatteerde USB-stick in het dashboardkastje. De USB-stick kan op twee manieren worden geformatteerd:
  • Sluit de USB-stick aan op de USB-poort en navigeer naar Bediening > USB-stick formatteren. Uw auto formatteert automatisch de USB-stick voor u.
  • Formatteer de USB-stick op een computer. Zie Vereisten voor USB-stick voor opnemen van video's voor meer informatie.
 2. Sluit de USB-stick aan op de USB-poort van het voertuig, bij voorkeur op de poort in het dashboardkastje (indien aanwezig).
 3. Schakel, terwijl uw voertuig in de parkeerstand staat, Dashcam in door te navigeren naar Bediening > Veiligheid > Dashcam (Bewakingsmodus werkt alleen als Dashcam is ingeschakeld).
 4. Tik op Bediening > Bewakingsmodus > Aan. Zodra de modus is ingeschakeld verandert de kleur van het pictogram Bewakingsmodus in Bediening in rood.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Opnamen van de achtercamera zijn alleen beschikbaar op voertuigen die na ongeveer februari 2018 zijn geproduceerd.

  Als Bewakingsmodus is ingeschakeld, is de modus stand-by en gereed om het alarm te laten klinken en een opname op te slaan van het veiligheidsincident wanneer de modus wordt geactiveerd. Zie Video-opnamen bekijken voor meer informatie over het bekijken van materiaal.

 5. Om het alarmsysteem en audiosysteem te dempen wanneer het alarm is geactiveerd, navigeert u naar Bediening > Veiligheid > Bewakingsgeluiden uitschakelen. Als deze optie is ingeschakeld, verzendt Bewakingsmodus nog steeds een melding via de mobiele app en wordt de laatste 10 minuten aan materiaal opgeslagen.
 6. Om Bewakingsmodus handmatig in/uit te schakelen tot de volgende rit, tikt u op het pictogram Bewakingsmodus. Bewakingsmodus is uit wanneer het pictogram niet langer rood is.
  Cirkel binnen een cirkel
  Schakel Bewakingsmodus Uit in Bediening > Veiligheid > Bewakingsmodus om de modus voor meer dan één rijcyclus uit te schakelen.

Gebruik van Bewakingsmodus (zonder een USB-stick)

Als Bewakingsmodus is ingeschakeld en een veiligheidsincident wordt gedetecteerd zonder dat een USB-stick is aangesloten op een USB-poort, ontvangt u een waarschuwing van uw auto via de mobiele app en worden geen camerabeelden opgeslagen.

Instellingen Bewakingsmodus

 • Specifieke locaties uitsluiten

  In Bediening > Veiligheid > Bewakingsmodus kunt u bepalen dat Bewakingsmodus niet wordt ingeschakeld op bepaalde locaties (zie Thuis, Werk en Favoriete bestemmingen voor meer informatie):

  • Exclusief Thuis: Bewakingsmodus wordt niet automatisch ingeschakeld op de locatie die als Thuis is ingesteld in uw favorietenlijst.
  • Exclusief Werk: Bewakingsmodus wordt niet automatisch ingeschakeld op de locatie die als Werk is ingesteld in uw favorietenlijst.
  • Exclusief Favorieten: Bewakingsmodus wordt niet automatisch ingeschakeld op locaties in uw favorietenlijst.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Opmerking
   Om een locatie te kunnen detecteren die is ingesteld als Thuis, Werk, of Favoriet, moet de Model 3 binnen ongeveer 1.640 feet (500 meter) van de opgeslagen locatie zijn geparkeerd.

  Om uw locatie voor Thuis of Werk in te stellen, tikt u op Navigeren > Thuis instellen/Werk instellen. Om een Favoriet in te stellen, tikt u op de ster wanneer een adres op de kaart wordt weergegeven. Als u Bewakingsmodus handmatig in- of uitschakelt met het touchscreen of de mobiele app, worden uw voorkeuren voor het uitsluiten van Thuis, Werk of Favorieten genegeerd tot uw volgende rit.

 • Cameradetectie instellen

  Wanneer Cameradetectie is ingeschakeld, gebruikt Bewakingsmodus naast de voertuigsensoren ook de externe camera's van het voertuig om een veiligheidsincident te detecteren wanneer de auto is geparkeerd. Als deze optie is uitgeschakeld, slaat de auto alleen clips op de USB-stick op als een fysieke dreiging wordt gedetecteerd. Tik op Bediening > Veiligheid > Bewakingsmodus > Cameradetectie om dit in te stellen.

 • Live camera bekijken
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Live camera bekijken vereist premium connectiviteit en dat versie 4.2.1 (of nieuwer) van de mobiele Tesla-app is geïnstalleerd op een telefoon die als sleutel is gekoppeld aan de Model 3.

  Als Bewakingsmodus is ingeschakeld, kunt de mobiele app gebruiken om de omgeving van de Model 3 via de buitencamera's op afstand te bekijken. Tik op Bediening > Veiligheid > Bewakingsmodus > Live camera bekijken via mobiele app op het touchscreen om te zien wat Bewakingsmodus in real-time opneemt. Er mogen zich geen personen in de auto bevinden en alle portieren moeten vergrendeld zijn. Navigeer in de mobiele vervolgens naar Veiligheid > Bewakingsmodus > Live camera weergeven.

  Wanneer Live camera weergeven actief wordt gebruikt, knipperen de lampen van de Model 3 met tussenpozen en wordt een bericht op het touchscreen weergegeven om aan anderen te laten weten dat de omgeving van de auto via de camera's wordt bewaakt.

  Live camera weergegeven is beperkt tot ongeveer één uur (of 15 minuten voor sommige regio's) totaal gebruik per dag.

  Als de Model 3 is uitgerust met een voetgangerswaarschuwingsluidspreker (zie Voetgangerswaarschuwingssysteem), kunt u de microfoonknop in de mobiele app ingedrukt houden en via deze luispreker spreken.

  U kunt ook tegelijkertijd Dog-modus inschakelen en naar het live camerabeeld schakelen om het beeld van de interieurcamera in de mobiele app te bekijken. Zie Climate control aanhouden, Dog en Kamperen voor meer informatie. Deze functie wordt niet ondersteund in auto's met Autopilot-computer 2.0 of 2.5. Tik op Bediening > Software > Autopilot-computer om te zien welke computer aanwezig is in uw auto.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als Dog en Bewaking tegelijkertijd zijn ingeschakeld, schakelt Bewaking standaard naar Bewakingsgeluiden uitschakelen om uw huisdier te beschermen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  De videokwaliteit kan variëren afhankelijk van de netwerkconnectiviteit. Er wordt geen geluid opgenomen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  De live camerabeelden zijn volledig versleuteld en niet toegankelijk voor Tesla.
Zie Video-opnamen bekijken voor meer informatie over het bekijken van beelden van Bewakingsmodus.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Wanneer de limiet van het interne opslaggeheugen is bereikt, worden oudere opnames overschreven door nieuwe opnames.