Portieren

Portiergrepen buitenzijde gebruiken

Duw met uw duim tegen het brede gedeelte van de portiergreep. De greep kantelt naar u toe en u kunt het portier openen door aan de greep of aan de rand van het portier te trekken.

een pijl die naar de portiergreep wijst

De greep wordt automatisch ingetrokken.

Rood pictogram van auto met geopende deuren
Als een portier of achterbak open is, gaat het controlelampje op het touchscreen branden.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Zie 'Best practices' bij koude weersomstandigheden voor informatie over hoe u ervoor zorgt dat de portiergrepen ook bij lage temperaturen goed werken.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Wees voorzichtig bij het gebruik van de portiergreep, om te voorkomen dat vingers, sierraden, kunstnagels etc. niet bekend raken tussen het portier of portiergreepmechanisme. Als u dit niet doet, kan dit tot schade of letsel leiden.

Portieren van binnenuit openen

Model 3 portieren worden elektrisch bediend. Om een portier te openen terwijl u in de auto zit, drukt u op de knop boven op de portiergreep in het interieur terwijl u het portier openduwt.

een pijl die naar de knop portier openen wijst
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Om te voorkomen dat kinderen de achterportieren openen, schakelt u de kindersloten in (zie kindersloten).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
In het onwaarschijnlijke geval dat de Model 3 geen laagspanning voeding heeft, kunt u de portieren niet openen met de knop boven op de portiergreep. Zie Portieren openen zonder stroom voor meer informatie.

Vergrendelen en ontgrendelen van binnenuit

Wanneer u in de Model 3 zit, kunt u alle portieren en kleppen vergrendelen en ontgrendelen door op het vergrendelpictogram te tikken op het touchscreen.

een ontgrendeld slot
Het pictogram verandert om aan te geven of de portieren vergrendeld of ontgrendeld zijn.

Wegloopvergrendeling

Portieren en bagageruimten kunnen automatisch worden vergrendeld wanneer u wegloopt en de telefoonsleutel of gekoppelde sleutel bij u draagt (bij bestelling na ongeveer 1 oktober 2019). Tik op Bediening > Vergrendelingen > Wegloopvergrendeling om deze functie in of uit te schakelen.

Wanneer de portieren worden vergrendeld, knippert de buitenverlichting één keer en worden de spiegels ingeklapt (indien Spiegels inklappen is ingeschakeld). Om ook een geluidssignaal te horen wanneer de Model 3 wordt vergrendeld, tikt u op Bediening > Vergrendelingen > Geluid vergrendelbevestiging
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tik op Toybox > Boombox > Vegrendelgeluid om het vergrendelgeluid aan te passen dat hoorbaar is wanneer het voertuig van buiten worden vergrendeld (voetgangerswaarschuwingssysteem vereist).

Model 3 wordt niet automatisch vergrendeld in de volgende gevallen:

  • U vinkt het vakje Exclusief Thuis aan en de Model 3 is geparkeerd op een locatie die u hebt ingesteld als uw thuisadres. Zie Thuis, Werk en Favoriete bestemmingen voor informatie over hoe u een locatie kunt instellen als Thuis.
  • Er wordt een telefoonsleutel of gekoppelde sleutel in het interieur van de Model 3 gedetecteerd.
  • Een portier of achterbak is niet goed gesloten.
  • De Bluetooth-instelling van de telefoonsleutel is uitgeschakeld.
  • Als de Model 3 enkele minuten nadat u bent uitgestapt en alle portieren hebt gesloten een geauthenticeerde sleutel detecteert, wordt Wegloopvergrendeling uitgeschakeld en worden de portieren niet vergrendeld wanneer u wegloopt. U dient de auto dan handmatig te vergrendelen tot na uw volgende rit.
  • De bestuurder gebruikt niet het bestuurdersportier om uit te stappen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het vergrendelen van uw auto, zelfs wanneer Wegloopvergrendeling is ingeschakeld.

Wegrijvergrendeling

Model 3 vergrendelt automatisch alle portieren (en de bagageruimtes) wanneer u sneller rijdt dan 5 mph (8 km/h).

Bestuurdersportier Ontgrendelen

Als u Bediening > Vergrendelingen > Bestuurdersportier Ontgrendelen ontgrendelen inschakelt, wordt alleen het bestuurdersportier ontgrendeld wanneer u de Model 3 de eerste keer ontgrendelt. Het bestuurdersportier wordt alleen ontgrendeld wanneer een sleutel aanwezig is aan de bestuurderszijde van de auto, niet aan de passagierszijde. Om de overige portieren te ontgrendelen, houd u de toets op de binnenste portiergreep van het bestuurdersportier ingedrukt, gebruikt u het touchscreen, de mobiele app, of drukt u een tweede keer op de sleutel.

Meldingen auto nog open

Als u een melding op uw mobiele telefoon wilt ontvangen wanneer een portier, voorbak en/of een raam open is gelaten of wanneer de Model 3 onverwachts niet is vergrendeld, tikt u op Bediening > Vergrendelingen > Meldingen auto nog open.

kindersloten

Model 3 is uitgerust met kindersloten op de achterportieren om te voorkomen dat kinderen deze van binnenuit openen. Tik op het touchscreen op Bediening > Vergrendelingen > Kinderslot. U kunt Beide kiezen om de kindersloten op beide achterportieren in te schakelen of Links of Rechts kiezen om ze alleen voor een specifiek portier in te schakelen.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Gebruik de kindersloten wanneer er kinderen achter in de auto zitten.

Ontgrendelen bij parkeren

Wanneer u de Model 3 tot stilstand brengt en de stand P (Parkeren) inschakelt, kunt u ervoor kiezen om alle portieren te ontgrendelen. Tik op Bediening > Vergrendelingen > Ontgrendelen bij parkeren om deze functie in of uit te schakelen.