Onderdelen en accessoires

Onderdelen, accessoires en modificaties

Gebruik uitsluitend originele Tesla-onderdelen en accessoires. Tesla test onderdelen en accessoires zorgvuldig op geschiktheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Schaf deze onderdelen aan bij Tesla, waar u kunt rekenen op deskundige montage en een betrouwbaar advies over aanpassingen aan uw Model 3. Accessoires zijn verkrijgbaar bij Tesla Stores, of online op www.tesla.com.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Sommige accessoires zijn mogelijk niet beschikbaar in uw regio.

Tesla heeft geen invloed op onderdelen van andere leveranciers en aanvaardt daarom geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van niet-originele onderdelen voor de Model 3.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Het monteren van niet-goedgekeurde onderdelen en accessoires of het aanbrengen van niet-toegestane wijzigingen kan negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van de Model 3 en de veiligheid van de inzittenden. Schade ten gevolge van dergelijk handelen valt niet onder de garantie.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Tesla aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor overlijden, persoonlijk letsel of schade als gevolg van het monteren van niet-goedgekeurde accessoires of het aanbrengen van niet-toegestane wijzigingen.

Schadeherstel

Neem in geval van een aanrijding contact op met Tesla of met een door Tesla goedgekeurde carrosseriewerkplaats om er zeker van te zijn dat er bij de reparatie van de Model 3 originele Tesla-onderdelen gebruikt worden. Tesla heeft een aantal carrosseriewerkplaatsen geselecteerd en goedgekeurd die voldoen aan strenge eisen ten aanzien van opleiding, uitrusting, kwaliteit en klantentevredenheid.

Sommige carrosseriebedrijven en verzekeringsmaatschappijen adviseren misschien om niet-originele of gebruikte onderdelen te gebruiken om op die manier geld te besparen. Deze onderdelen voldoen echter niet aan de hoge eisen die Tesla stelt aan kwaliteit, ontwerp en corrosiebestendigheid. Daarnaast vallen niet-originele en gebruikte onderdelen (en eventuele schade en defecten ten gevolge van het gebruik ervan) niet onder de garantie.

Interieurfilters vervangen

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Afhankelijk van de productiedatum van uw auto, kan de plaats van schroef op het deksel van het interieurfilters enigszins verschillen.

De Model 3 heeft interieurfilters die stof, roet, pollen en andere deeltjes opvangen. Tesla raadt aan deze filters om de 2 jaar te vervangen (jaarlijks in China). Interieurfilters kunnen worden aangeschaft bij de Tesla Shop.

De interieurfilters vervangen:

 1. Schakel het climate control-systeem uit.
 2. Zet de rechter voorstoel volledig naar achteren en verwijder de vloermat.
 3. Gebruik een priemgereedschap om voorzichtig de drukklemmen los te maken waarmee de bekleding van de voetenruimte rechts is bevestigd aan het instrumentenpaneel. Koppel vervolgens, terwijl u de bekleding van de voetenruimte ondersteunt, de twee elektrische connectoren los en leg de bekleding van de voetenruimte opzij.
  • Voor de lamp: druk de nok voorzichtig in en maak tegelijkertijd de connector los.
  • Voor de luidspreker: houd de connector aan voertuigzijde voorzichtig schuin, zodat het nokje wordt losgemaakt van de opening in de connector aan de zijde van de bekleding van de voetenruimte en maak de connector los.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Trek bij het loskoppelen van de connectoren niet aan de draden, om schade te voorkomen. Pak bij het lostrekken van de connectoren het kunststof vast op de connectoren zelf.
 4. Werk van boven naar beneden met een bekledingsgereedschap om voorzichtig het rechterpaneel los te maken van de middenconsole.
 5. Verwijder de T20-schroef waarmee het deksel van het interieurfilter is bevestigd aan de verwarmings-, ventilatie- en airco-module (HVAC). Maak het deksel van het interieurfilter vervolgens los en leg het opzij. Op sommige voertuigen is de schroef een T20/6-mm hybride bevestigingsmiddel. Ook zijn mogelijk vergrendelnokken aanwezig in plaats van de schroef: knijp de twee nokken aan de onderkant van het deksel van het interieurfilter met uw wijsvinger en duim samen. Kantel het deksel naar buiten om het te verwijderen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als de HVAC-module niet is voorzien van een deksel van het interieurfilter, breng dan de bekledingspanelen weer aan en neem contact op met Tesla.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Attentie
  U mag de oranje hoogspanningskabels die aan het deksel van het interieurfilter zijn bevestigd niet rekken, buigen of op een andere manier beschadigen. Als de hoogspanningskabels zijn beschadigd, moet u onmiddellijk stoppen met deze procedure. Anders kan een elektrische schok onder hoogspanning met ernstig of zelfs dodelijk letsel het gevolg zijn.
 6. Vouw de nok van het bovenste interieurfilter omhoog en de nok van het onderste filter omlaag.
 7. Houd de nok van het bovenste interieurfilter vast en trek het bovenste filter uit de HVAC-module.
 8. Houd de nok van het onderste interieurfilter vast en trek het onderste filter omhoog en vervolgens uit de HVAC-module.
 9. Zorg ervoor dat de pijlen op beide nieuwe filters naar de achterkant van de auto zijn gericht en breng het onderste interieurfilter aan in de HVAC-module. Beweeg het filter omlaag om het naar de juiste positie te brengen. Breng het bovenste interieurfilter vervolgens daarboven aan.
 10. Vouw de nokken naar binnen zodat het deksel van het interieurfilter kan worden geplaatst.
 11. Breng het deksel van het interieurfilter aan door de onderste nok van het deksel te bevestigen en vervolgens de T20-schroef of het T20/6-mm hybride bevestigingsmiddel aan te draaien. Haal de schroef aan met 1,2 Nm/0,89 ft-lbs. Op voertuigen met nokken in plaats van een T20-schroef: plaats de bovenste uitsparing van het interieurfilter op zij positie en zet vervolgens de nokken aan de onderkant van de HVAC-module vast.
 12. Sluit de twee elektrische connecteren weer aan op de componenten in de bekleding van de voetenruimte rechts voorin en bevestig de bekleding vervolgens met de drukklemmen.
 13. Lijn het zijpaneel uit met de bevestigingssleuven aan de voor- en achterzijde op de middenconsole, en druk het paneel vervolgens aan totdat alle klemmen volledig zijn bevestigd.
 14. Breng de mat rechts voorin weer aan en zet de rechter voorstoel weer in de gebruikelijke stand.

Gebruik van RFID-zenders

Als u een RFID-zender (gebruikt door veel geautomatiseerde tolheffingssystemen) in de Model 3 monteert, plaats de zender dan naast de binnenspiegel. Dit garandeert de beste resultaten en belemmert uw zicht zo min mogelijk. Raadpleeg de instructies van de fabrikant van de RFID-zender voor de specifieke plaatsing.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U kunt ook een weerbestendige zender op de kentekenplaat aan de voorzijde aanbrengen.

Kentekenplaatsteun vóór monteren

Voor landen waarin een kentekenplaat aan de voorzijde van de auto verplicht is, is uw Model 3 uitgerust met een kentekenplaatsteun. Deze steun sluit aan op de vorm van de voorbumper van uw auto en wordt stevig aan de bumper gelijmd.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tesla raadt u aan deze procedure uit te voeren op een warme dag, wanneer de auto schoon en droog is. Bij koud en nat weer kan de werking van de lijm afnemen.

De kentekenplaat vóór monteren:

Animatie die de stappen weergeeft om de kentekenplaatsteun vóór te monteren.
 1. Schaf isopropylalcohol aan en test dit op een niet zichtbaar gelakt oppervlak van uw auto om er zeker van te zijn dat deze de lak niet wordt beschadigd of verwijderd.
 2. Reinig het montagevlak met isopropylalcohol en laat het ten minste één minuut drogen.
 3. Verwijder de beschermingstape volledig van de lijmlaag aan de bovenkant van de steun en verwijder de tape gedeeltelijk van de bovenkant van de lijmlaag aan beide zijden. Laat de onderste helft van de tap aan de zijkanten zitten en vouw de niet bevestigde tape naar buiten om deze eenvoudig te kunnen verwijderen de steun te kunnen uitlijnen met de bumper.
 4. Terwijl u de bovenkant van de kentekenplaatsteun van de bumper af kantelt (om te voorkomen dat deze op de verkeerde plaats wordt vastgelijmd), lijnt u de onderkant van het midden van de kentekenplaatsteun uit met het midden van de grille, zoals afgebeeld.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Lijn de steun zo exact mogelijk uit, want u kunt de steun niet meer verplaatsen nadat deze eenmaal is vastgelijmd aan de bumper.
 5. Plaats de bovenkant van de steun, terwijl deze correct is uitgelijnd, tegen de bumper en druk de steun iets aan zodat deze door de lijm op zijn plaats wordt gehouden.
 6. Verwijder de resterende tape van de zijkanten van de steun en druk de hele steun dan stevig tegen de bumper, zodat de steun door alle lijmvlakken op zijn plaats wordt gehouden.
 7. Nadat de steun volledig is bevestigd, gebruikt u de vier meegeleverde bouten om de kentekenplaat op de steun te monteren (aandraaien met 3 Nm).