Mobiele app

Met de mobiele app van Tesla kunt u communiceren met Model 3 via uw iPhone® of Android™ telefoon.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De onderstaande informatie bevat mogelijk niet alle functies die beschikbaar zijn in de mobiele app van Tesla. Download bijgewerkte versies van de mobiele app zodra deze beschikbaar zijn om te verzekeren dat u toegang hebt tot nieuwe en verbeterde functies.

De mobiele app gebruiken

De mobiele Tesla-app instellen voor communicatie met uw Model 3:

 1. Download de mobiele app van Tesla op uw telefoon.
 2. Meld u aan bij de mobiele Tesla-app door de inloggegevens van uw Tesla-account in te voeren.
 3. Schakel mobiele toegang in op uw Model 3 door te tikken op Bediening > Veiligheid > Mobiele toegang toestaan.
 4. De Bluetooth-instelling van uw telefoon moet AAN zijn en u moet er ook voor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld in de algemene instellingen van uw telefoon voor de mobiele Tesla-app. Navigeer op uw telefoon bijvoorbeeld naar Instellingen, kies de mobiele Tesla-app en zorg ervoor dat de instelling Bluetooth is ingeschakeld.

Uw telefoon en auto moeten beide actief verbonden zijn met een mobiele service of wifi om de mobiele app met uw voertuig te laten communiceren. Tesla adviseert u altijd een werkende fysieke sleutel bij de hand te hebben, wanneer u parkeert in een omgeving met beperkte of zonder mobiele dekking, zoals in een parkeergarage.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Wanneer u hulp van Tesla nodig hebt omdat u bent buitengesloten door een voorval dat niet onder garantie valt, zoals een beperkte mobiele dekking, en u geen tweede sleutel beschikbaar hebt, dan worden de kosten niet gedekt door de garantie van Hulp onderweg.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tesla ondersteunt geen toepassingen van derden als deze worden gebruikt om verbinding te maken met de Model 3.

Overzicht

Wanneer zowel uw telefoon als uw auto internetservice hebben, kunt u via het startscherm van de mobiele app van Tesla het volgende doen:

 • Uw auto vergrendelen of ontgrendelen.
 • De verwarming of airco in- of uitschakelen en het interieurklimaat bekijken.
 • Oplaadinformatie over uw voertuig controleren. Oplaadgegevens worden ook weergegeven wanneer een laadkabel is aangesloten.
 • Het laadcontact openen of sluiten.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Vervlochten rode lijnen naast het batterijpictogram geven aan dat de batterij actief wordt opgewarmd (ook tijdens het opladen of het voorbereiden van het opladen).
 • De locatie van uw voertuig bekijken.
 • Het geschatte bereik van uw voertuig bekijken.
 • De voorbak openen.
 • De kilometerstand, het VIN en de actuele softwareversie van uw voertuig bekijken.

Er worden media-instellingen weergegeven in de mobiele app voor het pauzeren, afspelen, terugspelen, vooruitspoelen en volumeregeling van de media die op dat moment wordt afgespeeld in de auto. Mogelijk dient u de media-instellingen in te schakelen door te tikken op Audio-instellingen > Opties > Mobiele bediening toestaan.

Voor ondersteunde videobronnen, video's verzenden naar Tesla Theater foor de link te delen via de mobiele app. Navigeer naar de film, show of video die u wilt afspelen op uw telefoon en tik op de knop Delen. Deel de video met de Tesla-app, waarna deze wordt weergegeven op het touchscreen wanneer de Model 3 in de stand P (Park) staat.

Profiel

Op het tabblad Profiel in de bovenhoek kunt u het volgende doen:

 • Naar een andere auto schakelen die is gekoppeld aan uw Tesla-account, wanneer u toegang hebt tot meer dan één auto.
 • Navigeren in de Tesla Shop.
 • Uw accountgegevens beheren en uw bestelhistorie bekijken.
 • Meldingen bekijken en aanpassen die u ontvangt onder het tabblad Instellingen, zoals synchronisatie met de agenda, wanneer uw alarmsysteem is geactiveerd, berichten over opladen en nieuwe software-updates. U kunt updates op afstand starten en de voortgang bekijken.

Bediening

Op het tabblad Bediening kunt u het volgende doen:

 • De voorbak of achterbak openen.
 • De Model 3 op afstand ontgrendelen of vergrendelen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Uw auto wordt niet automatisch opnieuw vergrendeld wanneer u deze ontgrendelt vanuit de mobiele app.
 • Het laadcontact openen of sluiten.
 • De lichten laten knipperen of de Model 3 laten claxonneren om de auto op een parkeerplaats te vinden.
 • Sleutelloos rijden inschakelen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  U kunt sleutelloos rijden wanneer u de sleutel niet bij u draagt of om Pincode voor rijden te omzeilen wanneer u uw pincode bent vergeten of het touchscreen niet reageert (zie Pincode voor rijden).
 • Uw garagedeur openen en sluiten wanneer een HomeLink-verbinding is geprogrammeerd voor uw auto, indien beschikbaar (zie Slimme garage).
 • De ramen openen.

Climate control

U kunt vóór de rit de interieurtemperatuur controleren en de auto verwarmen of koelen (zelfs als deze in een garage staat), de stoelverwarming bedienen en de voorruit ontdooien:

 • Schakel Auto ontdooien in of uit door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Deze functie zorgt dat sneeuw, ijs en vorst op de voorruit, andere ruiten en spiegels sneller smelt.
 • Schakel Dog-modus of Kampeermodus in of uit.
 • Schakel Interieuroververhittingsbeveiliging in om te voorkomen dat het interieur te warm wordt onder hete omgevingsomstandigheden. U kunt kiezen of de airco of alleen de ventilator wordt ingeschakeld wanneer de temperatuur in het interieur hoger wordt dan 105 °F (40 °C) of de geselecteerde temperatuur, indien beschikbaar. Zie Climate control bedienen voor meer informatie.
 • Open de ruiten iets of sluit ze.
 • Verwarm het interieur voor tot de gewenste temperatuur en schakel de stuurwiel en stoelverwarming (indien aanwezig) in of uit.

Als u de mobiele app gebruikt om de Model 3 voor te verwarmen, wordt indien nodig ook de batterij verwarmd. De mobiele app zal u informeren zodra uw voertuig de gewenste voorverwarmingstemperatuur heeft bereikt.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Op sommige voertuigen, afhankelijk van voertuigspecificaties en bouwdatum, wordt bij gebruik van de mobiele app om de Model 3 te ontdooien ook het ijs op de laadpoortvergrendeling ontdooit. Dit is handig bij extreem lage temperaturen of vorst waarbij de laadpoortvergrendeling kan vastvriezen waardoor u de laadkabel niet kunt verwijderen of aansluiten.

Locatie

De Model 3 vinden met behulp van een routebeschrijving of zijn positie volgen op een kaart.

Summon

U kunt Model 3 parkeren of laten voorrijden met Summon (zie Summon) of Smart Summon (zie Smart Summon).

Planning

Schakel gepland opladen of vertrek in en verwarm de auto voor. Zie Gepland opladen en Gepland vertrek voor meer informatie. Gepland opladen of vertrek kan ook worden opgeslagen op basis van een voorkeurslocatie.

Upgrades

De nieuwste upgrades voor uw auto bekijken en aanschaffen, zoals volledig automatische besturing.

Service

Zie Serviceafspraak plannen voor informatie voor het plannen van een service afspraak via de mobiele app.

Toegang verlenen aan een tweede bestuurder

Voeg toegangsrechten toe of verwijder deze voor een extra bestuurder vanuit de mobiele Tesla-app.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Versie 4.3.1 of nieuwer van de mobiele Tesla-app is vereist. Extra bestuurders kunnen een eerder geregistreerde Tesla-account gebruiken of met behulp van de app een nieuwe Tesla-account aanmaken.

Om een extra bestuurder toe te voegen, gaat u vanuit het beginscherm van de mobiele Tesla-app naar Beveiliging > Bestuurder toevoegen en volgt u de instructies op het scherm.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De extra bestuurder heeft toegang tot alle functies van de app, met uitzondering van de aankoop van upgrades.

Om de toegang te verwijderen, gebruikt u de mobiele app en gaat u naar Beveiliging > Bestuurders beheren, waarna u de instructies op het scherm volgt.