Dashcam

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Afhængigt af markedsregionen, køretøjskonfigurationen, de tilkøbte ekstrafunktioner og softwareversionen er dit køretøj muligvis ikke udstyret med Dashcam, eller funktionerne fungerer muligvis ikke præcist som beskrevet. Det er alene dit ansvar at konsultere og overholde alle lokale regler samt begrænsninger vedrørende privat ejendom med hensyn til brug af kameraer.

Dashcam optager videoer af dit køretøjs omgivelser, mens du kører. Brug Dashcam til at optage kørselshændelser eller andre bemærkelsesværdige hændelser, på samme måde som med et eksternt dashcam på andre køretøjer.

Dashcam-ikonet er placeret i appstarteren. Du kan tilføje Dashcam-appen til den nederste bjælke for nem adgang (se Tilpasning af Mine apper). Når Model Y er i Parkeringsgear (P), kan du få vist fremviseren ved at trykke på Dashcam-ikonet (se Gennemse videooptagelser).

gråt kameraikon

For at beskytte dit privatliv gemmes videooptagelser lokalt i et formateret USB-flashdrevs indbyggede hukommelse. Optagelser videresendes ikke til Tesla. Model Y optager ikke video, når Dashcam er Fra.

Sådan bruges Dashcam

 1. Formater et USB-flashdrev. Dashcam kræver et korrekt formateret USB-drev indsat i køretøjets USB-port for at gemme og hente optagelser. Køretøjer fremstillet fra omkring 2020 er udstyret med et forformateret USB-flashdrev i handskerummet. Flashdrevet kan formateres på to måder:
  • Formater flashdrevet med Model Y. Indsæt flashdrevet i USB-porten, og naviger til Betjeningsknapper > Sikkerhed > Formater USB-drev.
  • Formater flashdrevet på en computer. Se Krav til videooptagelse på USB-drev for yderligere oplysninger.
 2. Sæt USB-flashdrevet i køretøjets USB-port, helst den i handskerummet (ekstraudstyr).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  I visse køretøjer produceret efter ca. 1. november 2021 understøtter USB-portene i midterkonsollen muligvis kun opladning af enheder. Benyt USB-porten i handskerummet til alle andre funktioner.
 3. Aktiver Dashcam ved at trykke på Betjeningsknapper > Dashcam. Dashcam giver dig mulighed for at vælge, hvordan og hvornår optagelser gemmes. Du kan vælge mellem:
  • Auto: Dashcam gemmer automatisk en optagelse på USB-drevet, hvis Model Y registrerer en sikkerhedskritisk hændelse, som f.eks. en kollision eller udløsning af en airbag. Når Auto vælges, vil evnen til at registrere variere, og den vil være afhængig af dit køretøjs strøm-, dvale- og autopilottilstand.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Bemærk
   Flere forskellige faktorer afgør, om Dashcam automatisk gemmer en optagelse af en sikkerhedskritisk hændelse (f.eks. mængden af energi, der bliver udløst, om airbags bliver udløst osv.). Stol ikke på, at Dashcam automatisk optager alle sikkerhedskritiske hændelser.
  • Manuel: Du skal manuelt trykke på Dashcam-ikonet for at gemme en optagelse af de sidste ti minutters kørsel.
  • Ved brug af hornet: Når du trykker på hornkontakten, gemmer Dashcam en optagelse af de sidste ti minutters kørsel. Du kan aktivere denne funktion sammen med Auto eller Manuel på samme tid.
 4. Når funktionen er aktiveret, angiver Dashcam-ikonet, hvornår optagelser gemmes. Du kan også se status for Dashcam-ikonet under Betjeningsknapper:
  gråt kameraikon
  Ikonet ændrer sig for at vise status for Dashcam:
  Gråt kameraikon med en rød cirkel til indikation af optagelse
  OPTAGER: Dashcam optager. For at gemme videooptagelser, skal du trykke på ikonet. For at sætte optagelse på pause, skal du trykke på ikonet og holde det nede.
  gråt kameraikon
  TILGÆNGELIG: Dashcam er tilgængeligt, men optager ikke aktivt. Tryk på Dashcam-ikonet for at begynde at optage billeder.
  PÅ PAUSE: Dashcam er sat på pause. For at genoptage optagelse, skal du trykke på ikonet. For at undgå at miste optagelser, skal du sætte Dashcam på pause, før du fjerner flashdrevet.
  OPTAGET: Dashcam er i gang med at indlæse, gemme eller overskrive optagelser. Mens Dashcam er optaget, bliver der ikke registreret og optaget billeder.
  Gråt kameraikon med et grønt afkrydsningsmærke til indikation af, at videooptagelsen er gemt
  GEMT: Optagelse er gemt. Du kan også gemme optagelser fra Dashcam ved at trykke på Dashcam-ikonet i appstarteren under kørslen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Du skal gemme dine favoritoptagelser for at kunne gennemse dem på et senere tidspunkt. Model Y gemmer ikke optagelser, heller ikke midlertidigt. Ikke-gemte optagelser optaget med Dashcam bliver hele tiden overskrevet. Se Gennemse videooptagelser for yderligere oplysninger.
 5. Når de ønskede optagelser er gemt, kan du se klippene på touchskærmen eller en computer:
  • Touchskærm: Sørg for, at Model Y er i Parkeringsgear, og tryk på Dashcam-ikonet i appstarteren. Videoer er organiseret efter et tidsstempel. Se Gennemse videooptagelser for yderligere oplysninger.
  • Computer: Indsæt USB-flashdrevet i en computer, og naviger til TeslaCam-mappen. Videoer er organiseret efter et tidsstempel. Se Gennemse videooptagelser for yderligere oplysninger.
 6. Du deaktiverer Dashcam ved at navigere til Betjeningsknapper > Dashcam > Fra. Hvis Dashcam er indstillet til Auto, Manuel eller Ved brug af hornet, deaktiveres Dashcam automatisk (men gemmer muligvis ikke aktivt optagelser, afhængigt af dine præferencer), hver gang du kører.