Nøgler

Typer af nøgler

Model Y understøtter følgende typer af nøgler:
 • Telefonnøgle – Du kan konfigurere en personlig telefon som en "telefonnøgle" til at kommunikere med Model Y ved hjælp af Bluetooth. En telefonnøgle understøtter automatisk låsning og oplåsning.
 • Nøglekort – Tesla leverer to nøglekort, der kommunikerer med Model Y på kort afstand ved hjælp af signaler fra RFID-systemet (radiofrekvensidentificering). Nøglekortet anvendes til at "godkende" telefonnøgler, så de fungerer sammen med Model Y, og til at tilføje eller fjerne andre nøgler. I modsætning til telefonnøglen og bilnøglerne, understøtter nøglekortet ikke automatisk låsning og oplåsning. I situationer, hvor telefonnøglen er løbet tør for batteristrøm, er blevet væk eller stjålet, kan du bruge dit nøglekort til at låse op, køre og låse Model Y.
 • Bilnøgle – Med bilnøglen (ekstraudstyr) kan du trykke på knapper for at åbne det forreste og det bageste bagagerum, og du kan oplåse, låse og køre Model Y. Bilnøglen understøtter også automatisk låsning og oplåsning, hvis funktionen er tilgængelig i din region (se Låsning af døre, når bilen forlades) og kan bruges som backup til din telefonnøgle.

Model Y understøtter et samlet antal på 19 nøgler, som kan inkludere telefonnøgler, nøglekort og op til fire bilnøgler.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pas på
Husk at tage en nøgle med dig, når du kører. Selvom du kan køre Model Y, uden at nøglen er i bilen, kan du ikke starte den igen, når du har stoppet motoren.

Telefonnøgle

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pas på
Efterlad ikke din parrede telefon i dit køretøj (hvis du f.eks. går en tur eller er ved stranden). Hvis det er nødvendigt, at du efterlader din telefon i køretøjet, skal du deaktivere Bluetooth og/eller slukke for telefonen.

En praktisk måde at få adgang til din Model Y er at bruge din telefon som nøgle. Når du nærmer dig bilen, registreres din telefons Bluetooth-signal, og dørene låses op, når du trækker i et dørhåndtag. Når du står ud af bilen og bevæger dig væk fra den med telefonnøglen, vil dørene også automatisk blive låst (forudsat, at funktionen Dørlåsning, når bilen forlades er slået til, se Låsning af døre, når bilen forlades).

Før du kan bruge en telefon til at få adgang til Model Y, skal du følge nedenstående trin for at godkende den:

 1. Download Teslas mobilapp til din telefon.
 2. Log på Teslas mobilapp ved hjælp af brugernavnet og adgangskoden til din Tesla-konto.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Du skal forblive logget på din Tesla-konto for at bruge din telefon til at få adgang til Model Y.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Hvis flere biler er tilknyttet din Tesla-konto, skal du sørge for, at den bil, som du vil have, at mobilappen har adgang til, er valgt i mobilappen.
 3. Sørg for:
  • At din telefons generelle Bluetooth-indstillinger er aktiverede.
  • At Bluetooth er aktiveret i din telefons indstillinger for Tesla-mobilappen. Naviger f.eks. til Indstillinger på din telefon, vælg Teslas mobilapp, og sørg for, at Bluetooth-indstillingen er aktiveret.
  • At adgang til din placering er aktiveret. Åbn Tesla-mobilappen i din telefons indstillinger, og vælg Placering > Altid. Få den bedste oplevelse ved at holde mobilappen kørende i baggrunden.
  • At Tillad mobiladgang er aktiveret på køretøjets touchskærm (Betjeningsknapper > Sikkerhed > Tillad mobiladgang).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Model Y kommunikerer med din telefon ved hjælp af Bluetooth. Husk på, at din telefon skal have tilstrækkelig batteristrøm til at køre Bluetooth, og at mange telefoner deaktiverer Bluetooth, når batteriniveauet er lavt.
 4. Mens du befinder dig i eller i nærheden af køretøjet, skal du åbne Tesla-mobilappen og trykke på Konfigurer telefonnøgle på hovedskærmbilledet eller navigere til Sikkerhed > Konfigurer telefonnøgle. Følg instruktionerne i mobilappen og på køretøjets touchskærm for at konfigurere din telefonnøgle.

For at få vist en liste over nøgler som på nuværende tidspunkt kan få adgang til Model Y eller for at fjerne en telefonnøgle, skal du trykke på Betjeningsknapper > Låse (se Håndtering af nøgler).

Model Y kan oprette forbindelse til tre telefonnøgler samtidigt. Så hvis der registreres mere end tre telefonnøgler, og du gerne vil godkende eller parre en anden telefon, skal den eller de øvrige telefonnøgler flyttes uden for rækkevidde, eller dens/deres Bluetooth-indstilling skal slås fra.

Når en telefon først er blevet godkendt, kræver den ikke længere en internetforbindelse for at kunne anvendes som en telefonnøgle til Model Y. For at kunne bruge telefonen håndfrit, få adgang til kontaktpersoner i telefonen, afspille medier fra den osv., skal du dog også parre den og oprette forbindelse til den som en Bluetooth-enhed (se Bluetooth).

Visse mobiltelefoner med NFC-funktionalitet kan benyttes til at låse/låse op for dit køretøj, nøjagtig på samme måde som hvis du benytter et nøglekort. Sørg for, at Tesla-mobilappen er korrekt parret med dit køretøj og aktiver NFC-funktionen på din telefon. Når funktionen er aktiveret, skal du bare holde telefonen mod dørstolpen i førersiden for at låse eller låse op for døren. Se i vejledningen til din smartphone for specifikke informationer om, hvordan man gør dette.

Nøglekort

Tesla leverer to nøglekort til Model Y, og de er designet til at passe ned i din pung.

Når du vil bruge et nøglekort til at oplåse eller låse Model Y, skal du placere kortet som vist og holde det mod den kortlæser, der er placeret under autopilotkameraet på dørstolpen i førersiden. Når Model Y registrerer nøglekortet, blinker de udvendige lygter, spejlene foldes ud eller ind (hvis Fold spejle ind og ud er slået til), hornet aktiveres (hvis Lyd for bekræftelse af låsning er slået til) og dørene låses op eller i.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du vil muligvis være nødt til at lade nøglekortet røre fysisk ved midterkonsollen eller dørstolpen i førersiden, og det vil muligvis også være nødvendigt at holde det ind mod senderen i et til to sekunder.
Billede af en person, der holder nøglekortet op mod dørstolpen i førersiden.

Når du først er kommet ind i bilen, tænder du Model Y ved at træde ned på bremsepedalen inden for to minutter efter scanning af nøglekortet (se Start og stop af motoren). Hvis du gerne vil vente længere end to minutter, skal du godkende nøglekortet igen i nærheden af den kortlæser, der er placeret bag ved kopholderne på midterkonsollen. Når dit nøglekort er registreret, får du to minutter igen til at starte bilen.

Nøglekort på midterkonsollen bag kopholderne
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Hvis funktionen er aktiveret, fungerer Låsning af døre, når bilen forlades (se Låsning af døre, når bilen forlades) kun, når du går væk fra bilen med en telefonnøgle eller en bilnøgle. Når du går væk fra bilen med dit nøglekort, låser Model Y ikke automatisk i eller op.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pas på
Tag altid nøglekortet med dig i tasken eller pungen, så du er på den sikre side, hvis din godkendte telefon ikke har mere batteristrøm eller bliver væk eller stjålet.

Nøglekæde

Hvis du har købt en ekstra bilnøgle, kan du hurtigt lære den at kende ved at betragte den som en miniudgave af Model Y, hvor siden med Tesla-logoet er forsiden. Nøglen har tre knapper, der føles som bløde områder på oversiden af nøglen.

Tesla-nøgle med 3 x grafik
 1. Forreste bagagerum – Tryk to gange for at åbne det forreste bagagerum.
 2. Lås/oplås alle – Tryk en enkelt gang for at låse dørene og bagagerummene (alle døre og bagagerum skal være lukkede). Tryk to gange for oplåsning af dørene og bagagerum.
 3. Bageste bagagerum – Tryk to gange for at låse det bageste bagagerum op. Hold inde i et til to sekunder for at åbne dækslet til ladeporten.

Når du først er kommet ind i bilen, tænder du for Model Y ved at træde ned på bremsepedalen inden for to minutter samtidig med at du trykker på knappen Oplås på bilnøglen (se GUID-87DD5C22-8D11-4E00-8A04-1D198116B859.html). Hvis du venter længere end to minutter, skal du trykke på knappen Oplås igen, eller placere bilnøglen i nærheden af kortlæseren, der er placeret bag kopholderne på konsollen. Når din bilnøgle er registreret, får du to minutter igen til at starte bilen.

Når du nærmer dig eller forlader Model Y med bilnøglen i hånden, behøver du ikke at pege med bilnøglen i retning af Model Y, når du trykker på en knap, men du skal være inden for driftsområdet.

Radioudstyr på den samme frekvens kan påvirke nøglens funktionsmåde. Hvis det sker, skal du flytte nøglen mindst 30 cm væk fra andre elektroniske enheder (telefon, bærbar computer m.m.).

Hvis batteriet i bilnøglen er afladet, kan du stadig bruge den til at køre bilen ved at scanne nøglen på kortlæseren på dørstolpen i førersiden (ligesom nøglekortet).

Instruktioner om udskiftning af batteri gives i Udskiftning af bilnøglens batteri.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du kan bruge den samme bilnøgle til flere Model Y-biler, såfremt du godkender den (se Håndtering af nøgler). Bilnøglen virker dog kun med en Model Y ad gangen. Hvis du vil bruge bilnøglen til en anden Model Y, skal du derfor lade dens flade side røre fysisk ved kortlæseren på dørstolpen i førersiden.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Model Y understøtter op til fire forskellige bilnøgler.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pas på
Beskyt nøglen mod slag, høje temperaturer og skadelige væsker. Undgå kontakt med opløsningsmidler, voks og rengøringsmidler, som indeholder slibemiddel.

Passiv låsning og oplåsning

Låsning og oplåsning af Model Y med din bilnøgle er bekvem og håndfri. Selv om du skal have en parret bilnøgle på dig, er det ikke nødvendigt at bruge den. Model Y har sensorer rundt om bilen, som kan registrere tilstedeværelse af en nøgle inden for et område på omtrent to meter. Derfor kan du opbevare din bilnøgle i din lomme eller i din taske og blot trække i dørhåndtaget for at låse bilen op. Når du har din bilnøgle på dig, kan du også åbne bagagerummet uden at skulle bruge nøglen, men blot trykke på det udvendige dørhåndtag på bagklap. Hvis Dørlåsning, når bilen forlades er aktiveret, låser Model Y automatisk, når bilen forlades, og nøglen ikke længere er inden for rækkevidde (se Låsning af døre, når bilen forlades). Passiv låsning og oplåsning aktiveres automatisk, når du parrer din bilnøgle med Model Y.

Selv om du kan bruge samme nøgle til flere biler, kan den kun parres med én bil af gangen. En parret nøgle aktiveres for en anden bil ved at trykke den flade side mod dørstolpen i førersiden og klikke på en knap på nøglen for at bekræfte.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
For at øge sikkerheden deaktiveres passiv låsning og oplåsning, når nøglen ikke har flyttet sig i fem minutter, mens den er inden for køretøjets rækkevidde, når køretøjet ikke er i brug (for eksempel når du står uden for dit køretøj). I denne situation skal du ryste eller trykke på en knap på bilnøglen for at aktivere passiv låsning og oplåsning igen.

Udskiftning af bilnøglens batteri

Ved normal brug holder batteriet i den ekstra bilnøgle op til ét år, afhængigt af version og de valgte bilindstillinger. Når batteriet er ved at være opbrugt, vises der en meddelelse på touchskærmen.

Sådan udskiftes batteriet i bilnøglen:

Tesla-nøgle
 1. Læg bilnøglen med knapsiden nedad på et blødt underlag, og tag bunddækslet af ved hjælp af et lille værktøj med et fladt blad.
 2. Fjern batteriet ved at løfte det væk fra holdeklipsene.
 3. Undgå at berøre batteriets flade overflader, og indsæt det nye batteri (type CR2032) med "+"-siden opad.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Tør batteriet af, før du monterer det, og undgå at berøre batteriets flade overflader. Fingeraftryk på batteriets flade overflader kan nedsætte batteriets levetid.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  CR2032-batterier kan købes hos enhver forhandler, der sælger batterier.
 4. Hold bunddækslet skråt, ret tappene på dækslet ind med de tilsvarende åbninger på bilnøglen, og tryk derefter dækslet fast ned på nøglen, indtil det klikker på plads.
 5. Kontroller, at bilnøglen fungerer ved at oplåse og låse Model Y.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Bilnøglens batterier udgør en fare for kemisk forbrænding og må ikke indtages. Bilnøglen indeholder et møntcellebatteri. Hvis møntcellebatteriet sluges, kan det forårsage alvorlige indre forbrændinger inden for to timer og kan have døden til følge. Hold nye og brugte batterier væk fra børn. Hvis batterirummet ikke lukker fast i, skal du holde op med at bruge produktet og holde det væk fra børn. Hvis du mener, at batterier kan være blevet slugt eller befinder sig i en del af kroppen, skal du straks søge læge.

Håndtering af nøgler

For at få vist en liste over alle de nøgler, der kan give adgang til din Model Y, skal du trykke på Betjeningsknapper > Låse. Et ikon vises ved siden af hver nøgle for at angive, om nøglen er en telefonnøgle, nøglekort eller en bilnøgle. Brug denne liste til at håndtere nøgler, som har adgang til din Model Y.

Model Y understøtter op til 19 nøgler. Når du når denne grænse, skal du slette en nøgle, før du tilføjer en ny.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du kan bruge den samme nøgle til mere end en Model Y. Dette gør, at du ikke behøver at håndtere flere nøgler, når du skifter bil. Hvis du tilpasser navnet på et godkendt nøglekort eller bilnøgle til en Model Y (ved at trykke på blyantikonet), vises det ændrede navn også på enhver anden Model Y, som nøglekortet eller bilnøglen er godkendt til.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Hvis du leaser dit køretøj, skal du kontakte dit leasingselskab for at tilføje eller fjerne nøgler.

Sådan tilføjes nøgler fra touchskærmen

Hvis du har et nøglekort eller en bilnøgle, der allerede er parret med dit køretøj, kan du parre en ny nøgle ved hjælp af touchskærmen.

 1. På touchskærmen skal du trykke på Betjeningsknapper > Låse > Nøgler > Tilføj nøgle.
 2. Scan dit nye nøglekort eller din nye bilnøgle på nøglelæseren bagved kopholderne øverst på midterkonsollen. Fjern det nye nøglekort eller den nye bilnøgle fra kortlæseren, når kortet eller nøglen er blevet registreret.
  Nøglekort scannet på kortlæseren
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Sørg for, at bilnøglen har stuetemperatur, når den tilføjes. Parring af en bilnøgle, der er meget kold, kan mislykkes.
 3. Scan et nyt nøglekort eller en bilnøgle, som allerede er blevet parret med bilen, for at bekræfte den nye nøgleparring.
 4. Når du er færdig, er den nye nøgle med på nøglelisten. Tryk på det relaterede blyantikon for at tilpasse nøglens navn.

Sådan tilføjes nøgler fra mobilappen

Hvis du ikke har et nøglekort eller en bilnøgle, der fungerer, kan du tilføje en ny nøgle ved hjælp af Tesla-mobilappen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Det er kun køretøjets ejer, der kan parre en ny nøgle ved hjælp af mobilappen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Parring af en nøgle med mobilappen understøttes med version 4.29.0 af Tesla-mobilapppen på køretøjer med softwareversion 2022.40 eller nyere.
 1. Mens du befinder dig i eller i nærheden af køretøjet, skal du åbne Tesla-mobilappen på din smartphone.
 2. I mobilappen skal du trykke på Sikkerhed og førere og derefter trykke på Tilføj nøglekort.
 3. Scan dit nye nøglekort eller din nye bilnøgle på nøglelæseren bagved kopholderne øverst på midterkonsollen.
  Nøglekort scannet på kortlæseren
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Sørg for, at bilnøglen har stuetemperatur, når den tilføjes. Parring af en bilnøgle, der er meget kold, kan mislykkes.
 4. Når nøglen er blevet parret, viser mobilappen en bekræftelsesmeddelelse. Tryk på Udført i mobilappen, og tag nøglekortet eller bilnøglen ud af kortlæseren.
 5. Når du er færdig, viser nøglelisten på touchskærmen den nye nøgle. Tryk på det relaterede blyantikon for at tilpasse nøglens navn.

Fjernelse af nøgler

Hvis du ikke længere ønsker, at en nøgle har adgang til Model Y (hvis du for eksempel har mistet din telefon eller dit nøglekort osv.), kan du fjerne den ved at følge nedenstående trin.

 1. Tryk på Betjeningsknapper > Låse på touchskærmen.
 2. Find nøglen, som du vil slette i nøglelisten, og tryk derefter på affaldsikonet, der er forbundet med nøglen.
 3. Når du bliver bedt om det, skal du scanne en godkendt nøgle på kortlæseren for at bekræfte sletningen. Når du er færdig, vises den slettede nøgle ikke længere på nøglelisten.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Model Y kræver hele tiden mindst ét godkendt nøglekort eller én bilnøgle. Hvis der kun er ét nøglekort tilbage på nøglelisten, kan du ikke fjerne det.

Udskiftning af nøglekort

Hvis du mister et nøglekort, kan du købe nye kort i Tesla-butikken. Når du er parat til at parre, skal du bare følge trinene i Håndtering af nøgler. Af sikkerhedshensyn skal du huske at fjerne dine gamle nøglekort via Betjeningsknapper > Låse > Nøgler.