Krav til videooptagelse på USB-drev

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
I visse køretøjer produceret efter ca. 1. november 2021 understøtter USB-portene i midterkonsollen muligvis kun opladning af enheder. Tesla anbefaler, at du benytter USB-porten i handskerummet til alle andre funktioner.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Muligheden for at formatere og få vist videooptagelser på et USB-drev er muligvis ikke tilgængelig i dit køretøj afhængigt af produktionsdato og køretøjskonfiguration.

Visse funktioner kræver, at du benytter et USB-drev (f.eks., Dashcam, Sentry-tilstand, der opfylder disse krav:

 • Minimum lagringskapacitet på 64 GB. Brug et USB-drev med så meget ledig lagringsplads som muligt. Videooptagelser kan optage meget plads.
 • En vedvarende skrivehastighed på minimum 4 MB/s. Bemærk, at vedvarende skrivehastighed ikke er det samme som maksimal skrivehastighed.
 • USB 2.0-kompatibilitet. Hvis du benytter et USB 3.0-drev, så skal det også understøtte USB 2.0.
 • Korrekt formatering (beskrevet herunder).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
I visse markedsregioner kan du købe anbefalede USB-drev på http://www.tesla.com.

Automatisk formatering af et USB-drev

Indsæt USB-drevet i en af de forreste USB-porte og tryk på Betjeningsknapper > Sikkerhed > Formater USB-drev. Det vil automatisk formatere drevet som exFAT og oprette en mappe for TeslaCam. USB-drevet er nu klar til at optage og gemme videooptagelser.

Funktionen Formater USB-drev er kun tilgængelig, når du har indsat et USB-drev (med en eller færre partitioner) i en af de forreste USB-porte. Valg af funktionen Formater USB-drev sletter alt eksisterende indhold på USB-drevet. Inden du benytter denne funktion, skal du flytte eventuelt indhold, du gerne vil gemme til en anden enhed.

Manuel formatering af et USB-drev

Hvis Model Y ikke kan formatere USB-drevet, skal du formatere det i en computer:

 1. Formater USB-drevet som exFAT, MS-DOS FAT (for Mac), ext3 eller ext4 (NTFS understøttes ikke i øjeblikket).
 2. Opret en mappe på rodniveau med navnet TeslaCam. Du kan benytte et enkelt USB-drev til Dashcam, Sentry-tilstand, og lydfiler, men du skal oprette separate partitioner for hver mappe på et exFAT-formateret USB-drev.
 3. Når det er formateret, skal du isætte USB-drevet i en USB-port foran (eller handskerum (ekstraudstyr). Brug ikke en af de bageste USB-porte, da disse udelukkende kan benyttes til opladning af enheder. Det kan tage et par sekunder for Model Y at genkende USB-drevet.
 4. Når drevet er genkendt, skal ikonerne for Dashcam og Sentry-tilstand være tilgængelige, når du trykker på Betjeningsknapper. Model Y er nu klar til at optage videoer.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Du skal muligvis først aktivere Sentry-tilstand (ekstraudstyr) ved at trykke på Betjeningsknapper > Sentry.

Gennemse videooptagelser

Hvis kameraoptagelser gemmes, så kan du gennemse optagelserne på touchskærmen eller en computer.

Når USB-drevet er fyldt op, kan der ikke længere gemmes videooptagelser. For at forhindre USB-drevet i at blive fyldt op, skal du regelmæssigt flytte gemte videoer til en anden enhed og slette dem fra USB-drevet.

Når Dashcam og Sentry-tilstand er aktiveret, så optager de i cyklusser. Optagelserne overskrives kontinuerligt, med mindre du gemmer dem. Du skal gemme dine favoritoptagelser for at kunne gennemse dem, ellers vil optagelserne blive slettet og overskrevet. Se Sentry-tilstand og Dashcam for oplysninger om, hvordan man gemmer optagelser. Fire videoer optages for hver gemte optagelse – en fra hvert kamera (for, bag, venstre og højre).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Optagelser fra bakkameraet er kun tilgængelige i køretøjer, der er produceret efter ca. februar 2018.

Visning på touchskærmen

Du kan få vist optagelser på touchskærmen, når Model Y står i parkeringsgear (P). Tryk på Dashcam-ikonet, som er placeret i appstarteren eller Dashcam-ikonet på skærmbilledet Betjeningsknapper. Tryk på menuikonet i øverste hjørne af skærmen. Fanerne viser en liste over alle videooptagelserne organiseret efter placering og tidspunkt. Sæt på pause, spol tilbage, spol frem, og slet klip efter behov.

Naviger til Betjeningsknapper > Sikkerhed > Slet dashcam-optagelser for at slette alle optagelser fra dashcam og Sentry-tilstand.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Dashcam-optagelse sættes på pause, når du starter fremviseren.

Visning på en computer

Indsæt USB-drevet i en computer, og naviger til mappen TeslaCam (ekstraudstyr).

Mappen TeslaCam indeholder undermapper:

 • Gemte optagelser: Indeholder alle optagelser, der er gemt ved hjælp af Dashcam.
 • Sentry-optagelser: Indeholder optagelser fra alle sikkerhedshændelser med Sentry-tilstand. Hvis den tilgængelige lagringsplads på USB-drevet bliver begrænset, så vil de ældste Sentry-optagelser blive slettet for at give plads til nye optagelser. Optagelserne kan ikke gendannes, når først de er blevet slettet.