Touchskærm

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
I denne instruktionsbog omtales den forreste touchskærm som "touchskærmen", mens den bageste touchskærm omtales som den "bageste touchskærm".
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Vær altid opmærksom på vej- og trafikforhold under kørslen. For at sikre den størst mulige sikkerhed for bilens passagerer og andre trafikanter bør det undgås at bruge touchskærmen til at justere indstillinger, mens køretøjet er i bevægelse.

Brug touchskærmen til at styre mange funktioner, der i almindelige biler styres ved hjælp af fysiske knapper (f.eks. indstilling af opvarmning af kabinen og airconditionanlægget, lygter osv.). Du bruger også touchskærmen til at styre medier, navigere og benytte underholdningsfunktioner og tilpasse Model 3 til at passe til dine præferencer. Benyt stemmekommandoer for at få håndfri adgang til almindelige betjeningsknapper på touchskærmen (se Stemmekommandoer).

Touchskærmen kan genstartes, hvis den ikke reagerer eller opfører sig mærkelig (se Genstart af touchskærmen).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pas på
Benyt ikke en skærmbeskytter på touchskærmen. Gør du det, kan det resultere i utilsigtede input til touchskærmen (spøgelsesinput), forsinkede eller manglende reaktioner på tryk, elektrostatisk afladning, der kan beskadige touchskærmen osv. Skader, som skyldes anvendelse af en skærmbeskytter, dækkes ikke af garantien.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Illustrationer vises kun for at forbedre konceptuel forståelse. Afhængigt af køretøjsoptioner, softwareversion, markedsregion og regionale samt sprogindstillinger er detaljerne, der vises på skærmen, forskellige.
Touchskærm med ikoner og grafik
 1. Statuslinje: Find bilens betjeningsknapper og status i den øverste bjælke (se Ikoner i øverste statuslinje).
 2. Navigation: Tilpas retningen på kortet, find eller navigér til en destination, og tilpas navigationsindstillinger (se Kort og navigation).
 3. Bilens status: Dette område viser dynamisk den aktuelle status for Model 3, når du kører, parkerer, åbner døre, tænder lygter osv. Hold øje med dette område under kørsel, da der her vises vigtige oplysninger som f.eks. kørehastighed og advarselsmeddelelser (se Bilens status). Når køretøjet står i parkeringsgear (P), kan du åbne bagagerummene eller dækslet til ladeporten. Dette område giver adgang til "kort" med genveje til medier, dæktryk og tripoplysninger.

  Når den fuldt selvkørende funktion er aktiveret (ekstraudstyr), viser området for bilens status visualiseringer af vejen og dit køretøjs omgivelser. Du kan udvide/komprimere visualiseringen ved at trække området for bilens status fra side til side. Udvidelse af visualiseringen viser yderligere oplysninger om vejbanen og dens omgivelser som f.eks. kørebaneafmærkninger, stoplys, objekter (som f.eks. skraldespande og pæle).

 4. Køretilstandsliste: Bruges til at skifte til tilstanden parkering, bak, frigear eller kørsel. Stryg fra kanten af touchskærmen mod passageren for køretilstandslisten. (Se Skift.)
 5. Betjeningsknapper: Juster forskellige funktioner, og tilpas Model 3 til dine præferencer. Skærmbilledet Betjeningsknapper vises over kortet. Tryk på en funktion på skærmbilledet Betjeningsknapper for at få vist de forskellige indstillinger og præferencer, der er tilknyttet den valgte funktion.

  For at søge efter en specifik indstilling skal du trykke på Søg øverst på skærmbilledet med Betjeningsknapper. Foretag ændringer direkte fra søgeresultatet, eller tryk på linket for at gå til den pågældende valgmulighed under Betjeningsknapper.

  Ikonet Information
  Når der vises et informationsikon ved siden af en bestemt indstilling, kan du trykke på det for at få vist et pop op-vindue med nyttige oplysninger om den tilhørende indstilling.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Mange af dit køretøjs betjeningselementer, indstillinger og præferencer (f.eks. klima, medier og navigation) kan justeres håndfrit ved hjælp af stemmekommandoer (se Stemmekommandoer).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Du kan sende feedback via touchskærmen til Tesla med et langt tryk på dette ikon.
 6. Betjening af klimaanlægget (fører): Brug pilene til venstre og højre til at reducere/forøge kabinetemperaturen. Tryk på Opdelt i pop op-beskeden for at få vist separate betjeningselementer til føreren og passageren. Tryk på temperaturikonet for at tilpasse klimaanlæggets indstillinger (se Betjening af klimaanlægget). Betjeningselementerne til klimaanlægget for passagerer vises, når temperaturbetjeningselementerne er blevet Opdelt for at muliggøre separate betjeningselementer til føreren og passageren.
 7. Genvej til Medieafspiller Ved brug af medieafspiller-appen skal du stryge for at minimere/maksimere.
 8. Fuldskærmsvisning af parkering: Stryg i retning af passageren for fuldskærmsvisning af parkering med medie- og navigationsbetjening.
 9. Mine apper: For at få adgang til ofte anvendte apper og betjeningsknapper med ét tryk kan du vælge, hvad der vises her. Se Tilpasning af Mine apper.
 10. Appstarter: Tryk på appstarteren for at åbne appbakken. Tryk derefter på en app for at åbne den. Den app, du vælger, vises øverst på kortet. Træk appen ned for at lukke den.
 11. Nylige app(er): Viser de senest brugte apper. Antallet af nylige apper, der vises her, afhænger af, hvor mange apper, der er blevet tilføjet til Mine apper. Hvis du tilføjer det maksimale antal apper til Mine apper, vises kun den seneste app.
 12. Betjening af klimaanlægget (passager): Vises, når temperaturbetjeningselementerne er blevet opdelt for at muliggøre separate betjeningselementer til føreren og passageren.
 13. Lydstyrke: Styrer lydstyrken for medieafspiller og telefonopkald (se Regulering af lydstyrke). Lydstyrken for navigationsanvisninger reguleres separat (se Kort og navigation).

Tilpasning af Mine apper

For at få adgang til almindeligt brugte apper og betjeningsknapper med ét tryk kan du tilpasse, hvad der vises i området Mine apper på touchskærmens nederste linje:

 1. Gå i tilpasningstilstand ved at trykke på og holde en hvilken som helst app eller betjeningsknap nede i området Mine apper. Tryk på appstarteren, hvis dette område er tomt.
 2. Træk en hvilken som helst app eller betjeningsknap fra appbakken til området Mine apper på den nederste linje.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Sædevarmere valgt fra appbakken vises ved siden af temperaturen i stedet for i området Mine apper.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Når du har føjet det maksimale antal apper eller betjeningsknapper til Mine apper, vil tilføjelse af endnu en app medføre fjernelse af appen længst til højre.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Fjern en app eller betjeningsknap fra området Mine apper ved at trykke på og holde en app nede og derefter trykke på det tilknyttede "X".

Ikoner i øverste statuslinje

en ulåst dør
Tryk for at låse/låse op for alle døre og bagagerum.
16:20
Dit køretøj opdaterer automatisk klokkeslættet. Hvis klokkeslættet er forkert, skal du bekræfte, at bilen har internet og GPS-forbindelse med den nyeste software.
et hus med en pil inde i
Vises kun på touchskærmens statuslinje, når Model 3 registrerer en programmeret HomeLink-enhed, der er inden for rækkevidde, og touchskærmen ikke allerede viser HomeLink-skærmbilledet eller -pop op-meddelelsen. Se Smart Garage.
en halvcirkel med en mindre cirkel over
Vises kun på touchskærmens statuslinje, når Model 3 er parkeret. Tilføj, konfigurer (herunder Valet-tilstand og Brug Let indstigning) eller skift køreprofiler lynhurtigt. Køreprofiler kan også tilgås øverst på alle betjeningsskærme. Se Førerprofiler.
Cirkel i en cirkel
Tilgængelig, når Model 3 er parkeret. Tryk for manuelt at aktivere eller deaktivere Sentry-tilstand for den aktuelle køretur. For automatisk at aktivere (eller deaktivere) Sentry-tilstand hver gang du forlader dit køretøj, skal du aktivere indstillingen fra Betjeningsknapper > Sikkerhed > Sentry-tilstand. Se Sentry-tilstand for yderligere oplysninger.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Hvis du aktiverer eller deaktiverer Sentry-tilstand fra Betjeningsknapper > Sentry-tilstand, så vil genvejene på køretøjets touchskærm og mobilapp kun fungerer for den aktuelle køretur.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
I visse køretøjer produceret efter ca. 1. november 2021 understøtter USB-portene i midterkonsollen muligvis kun opladning af enheder. Benyt USB-porten i handskerummet til alle andre funktioner.
en cirkel med stråler, der stråler opad
Vises, når Model 3 har forbindelse til et Wi-Fi-netværk.
linjer, der tiltager i højden fra venstre mod højre
Vises, når Model 3 har forbindelse til et mobilnetværk. Tryk på dette ikon for hurtig adgang til Wi-Fi-indstillinger.
linjer, der tiltager i højden fra venstre mod højre med en streg igennem dem
Vises, når mobilforbindelsen til Model 3 er utilgængelig. Tryk på dette ikon for hurtig adgang til Wi-Fi-indstillinger.
en gul person og airbag med teksten "PASSAGERAIRBAG DEAKTIVERET"
Status på den forreste airbag i passagersiden (se Airbags).
SOS med en telefon ved siden af
Tryk for at kontakte beredskabspersonale og modtage oplysninger om offentlig sikkerhed i tilfælde af en alvorlig ulykke eller personskade (se Nødopkald).
mobiltelefon med et GPS-ikon på den

Vises, når dit køretøjs GPS-placering aktivt tilgås i Tesla-mobil-appen af ejeren, en tilføjet fører eller en tredjeparts app, som du benytter. Tryk på ikonet for yderligere oplysninger. For at deaktivere funktionen skal du navigere til Sikkerhed > Tillad mobiladgang på touchskærmen.

Pop op-meddelelser og køretøjsalarmer

Pop op-meddelelser vises nederst på touchskærmen. Der vises f.eks. en sikkerhedsselepåmindelse, hvis en sikkerhedssele i et optaget sæde ikke er i brug, og der vises en advarsel for at orientere dig om et indkommende telefonopkald, SMS'er vises (hvis relevant), og stemmekommandoer vises, når de er i brug. Tryk på valgmuligheder i disse pop op-meddelelser, når det er relevant (accepter/afvis for eksempel et telefonopkald, vælg en valgmulighed i fjernlysmenuen, osv.). Stryg en pop op-meddelelse nedad for at afvise den.

Hvis en alarm vises på dit køretøjs touchskærm, skal du trykke på Få mere at vide for at få yderligere oplysninger om alarmen, og om hvad du kan gøre for at løse problemet. Du kan få vist en liste med køretøjsalarmer og meddelelser ved at trykke på klokkeikonet oven over Betjeningsknapper.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Det er ikke alle alarmer, der har fået tilføjet yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Genstart af touchskærmen

Du kan genstarte din touchskærm, hvis den ikke svarer eller udviser udsædvanlig adfærd.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Genstart kun touchskærmen, når bilen er standset og i parkeringsgear. Bilens statusvisning, sikkerhedsadvarsler, bakkamera, etc. vil ikke kunne ses under genstarten.
 1. Skift til Park.
 2. Hold begge rulleknapper nede på rat, indtil touchskærmen bliver sort. Det har ingen virkning at træde på bremsepedalen samtidig med at rulleknapperne holdes nede og er ikke nødvendigt.
  Rat med zoomfelt med opadvendte pile der peger på venstre og højre rulleknap.
 3. Efter et par sekunder vises Tesla-logoet. Vent cirka 30 sekunder på at touchskærmen genstarter. Hvis touchskærmen stadig ikke reagerer eller udviser unormal adfærd inden for et par minutter, skal du prøve at slukke og tænde bilen (hvis muligt). Se Sluk og tænd bilen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Det vil alene genstarte touchskærmen at trykke på rulleknapperne. Det genstarter ingen andre køretøjskomponenter og tænder og slukker ikke for Model 3.

Bageste touchskærm

Den bageste touchskærm giver bagsædepassagerer adgang til:

 1. Strøm: Tryk for at aktivere eller deaktivere betjeningselementerne til det bageste klimaanlæg.
 2. Hastighed for bageste ventilator: Tryk for at justere ventilatorhastigheden.
 3. Bageste ventilator: Tryk for at til- eller frakoble den bageste ventilator, at justere ventilatorhastigheden og regulere retningen af luftstrømmen fra luftdyserne bagi (se Justering af blæsere for og bag).
 4. Sæder: Regulerer bagsædevarmere, og flyt forsædet fremad/bagud ved hjælp af pilene.
 5. Medier: Afspil, pause, spring eller spol tilbage gennem sangen, der aktuelt afspilles (se Medier).
 6. Video: Adgang til video-streamingtjeneste.
 7. Indstillinger: Tryk for at parre op til to sæt Bluetooth-høretelefoner, ændre lysstyrken eller rengøre displayet.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Du kan også benytte den forreste touchskærm til at parre Bluetooth-høretelefoner til det bageste display ved at åbne appen på den bageste skærm.
 8. Lydstyrke: Tryk for at justere lydstyrken.
 9. Forudindstillet luftstrøm: Tryk for hurtigt at rette luftstrømmen mod passagerens hoved eller overkrop. Ret luftstrømmen præcist derhen, hvor du ønsker den ved at trykke på og flytte luftstrømmen på touchskærmen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du kan også bruge den forreste touchskærm til at tilpasse klimaindstillinger i den bageste del af kabinen (se Justering af klimaanlæggets indstillinger).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Justering af medie- og lydstyrkebetjeningsenhederne justerer samtidig indstillingerne foran i kabinen.

Betjen den bageste skærm fra forsæderne

For at fjernbetjene den bageste touchskærm fra forsæderne, skal du åbne fjernbetjeningsappen til den bageste skærm på den nederste linje på den forreste touchskærm. Ud over lyd, video og betjening af klimaanlægget kan du låse det bageste display i appen eller ved at trykke på Betjeningsknapper > Display > Lås bageste display.

Brugertilpasning af display- og lydindstillinger

Tryk på Betjeningsknapper > Display for at justere displayindstillingerne til dine præferencer:

 • Udseende: Tilpas displayet til at være Mørkt eller Lyst. Når lysstyrken er angivet til Auto, skifter bilens touchskærm automatisk afhængigt af det omgivende lys.
 • Reducer blåt lys: Hvis funktionen er aktiveret, justeres displayet automatisk og viser varmere farver om aftenen.
 • Lysstyrke: Træk i skyderen for manuelt at styre lysstyrkeniveauet. Hvis Visning er indstillet til Auto, justeres touchskærmen yderligere afhængigt af både de omgivende lysforhold samt dine indstillinger for lysstyrke. Model 3 husker dine valgte indstillinger for lysstyrke og justerer touchskærmen i overensstemmelse med dem.
 • Skærmrensning: Når touchskærmen aktiveres, deaktiveres den momentant og bliver mørk for at muliggøre rengøring. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte tilstanden for rengøring af skærm.
 • Sprog for touchskærm: Vælg det sprog, som touchskærmen skal vise.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Model 3 skal stå i parkeringsgear (P), for at sproget kan ændres. Når du ændrer sprog, vil du opleve en kort forsinkelse, mens Model 3 genstarter bilens touchskærm.
 • Sprog for stemmegenkendelse: Vælg sprog for stemmekommandoer.
 • Sprog for stemmenavigation: Vælg det sprog, som navigationssystemet bruger til mundtlige instruktioner.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  For sprog der kræver download, skal du vælge sproget i rullemenuen for at påbegynde download (Wi-Fi-forbindelse påkrævet).
 • Tekststørrelse: Vælg mellem Standard og Stor for at tilpasse tekststørrelsen på dit køretøjs touchskærm.
 • Tid: Vælg, om der skal vises 12-timers eller 24-timers tidsformat.
 • Regionalt format (hvis tilgængelig): Vælg en region for at definere de formater, der skal bruges til visning af dato (mm dd åå/dd-mm-åå osv.) og decimaltegn (5.123, 5,123 osv.).
 • Rækkevidde: Vælg at få vist enheder for resterende energi og under opladning enten som en procentdel af batteriets opladningsniveau, eller som et estimat af hvor langt du kan køre.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Brug kun de anslåede energibehov som en generel retningslinje, når du skal vurdere, hvornår det er nødvendigt at oplade bilen. Mange faktorer har indflydelse på energiforbruget. Se Faktorer, der påvirker energiforbruget.
 • Afstand: Vælg at vise mål i metriske (kilometer, centimeter osv.) eller britiske (mile, tommer osv.) enheder.
 • Temperatur: Vælg for at vise temperatur med fahrenheit eller celsius.
 • Dæktryk: Vælg for at vise dæktryk med BAR eller PSI.

Ud over at tilpasse indstillingerne for displayet, kan du aktivere Joe-tilstand for at reducere lydstyrken for alle lyde, der ikke er relateret til kritiske sikkerhedsproblemer. Tryk på Betjeningsknapper > Sikkerhed > Joe-tilstand for at aktivere funktionen.

Navngivning af dit køretøj

Du kan navngive dit køretøj for at give det et personligt præg. Tryk på Betjeningsknapper > Software > Navngiv dit køretøj, der er placeret på højre side af touchskærmen under billedet af Model 3. Hvis dit køretøj allerede har et navn, skal du trykke på det eksisterende navn for at ændre det. Indtast det nye navn i pop op-vinduet, og tryk på Gem. Navnet på din Model 3 vises også i Tesla mobilappen.

Sletning af personlige data med fabriksnulstilling

Når du overfører ejerskabet af Model 3, skal du af sikkerhedsmæssige årsager udføre en fabriksnulstilling, inden du fjerner dit køretøj fra din konto ved at trykke på Betjeningsknapper > Service > Fabriksnulstilling. Inden sletningen af data kontrollerer Model 3 dine brugeroplysninger ved at bede dig indtaste brugernavnet og den adgangskode, der er knyttet til din Tesla-konto.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Det er kun muligt at udføre fabriksnulstilling, når køretøjet er tilknyttet din konto. Når køretøjet er fjernet fra din konto, har du ikke længere adgang til at udføre nulstilling af brugertilpassede indstillinger til fabriksindstillingerne, og du kan heller ikke slette alle personlige data.