Softwareopdateringer

Indlæsning af ny software

Tesla opdaterer bilens software trådløst, hvilket konstant giver dig nye funktioner. Tesla anbefaler, at du installerer softwareopdateringer så hurtigt som muligt i dit køretøj. For at sikre den hurtigste og mest pålidelige softwareopdatering skal du lade Wi-Fi være tændt og tilsluttet, når det er muligt. I de fleste tilfælde skal bilen have forbindelse til Wi-Fi for at downloade softwareopdateringen (se Wi-Fi).

Download vs. installation af ny software

Der er to trin i proceduren for modtagelse af en ny opdatering: Download softwaren, (hvilket kræver Wi-Fi) samt installation af softwaren. Du kan starte downloads og installationer ved hjælp af Tesla-mobilappen.

Download

Når en softwareopdatering kan downloades, så finder overførslen automatisk sted, hvilket indikeres med en grøn pil øverst på touchskærmen. Hvis køretøjet ikke er tilsluttet Wi-Fi, så vises der et gult ikon. Selv om du kan køre med køretøjet, mens softwareopdateringen overføres, så kan du ved at gøre det afbryde overførslen, hvis dit køretøj mister forbindelsen til Wi-Fi-netværket. Når softwareopdateringen er blevet downloadet, og den er parat til at blive installeret, så vil et ur-ikon blive vist øverst på touchskærmen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
For at sikre den hurtigste og mest pålidelige download af softwareopdateringer, skal du lade Wi-Fi være tændt og tilsluttet, når det er muligt (se Wi-Fi).

Installation

Du kan IKKE køre, mens der bliver installeret software. Hvis dit køretøj er tilsluttet opladning, så vil det afbryde opladningen, indtil installationen er fuldført. For at starte installationen skal du trykke på det gule ur-ikon øverst på touchskærmen. Tryk på Installer nu for at påbegynde installationen med det samme, eller tryk på Indstil til dette tidspunkt for at vælge et andet starttidspunkt. Du kan når som helst inden opdateringen installeres trykke på dette ur-ikon for at ændre din planlægning. Hvis du kører i Model 3 på tidspunktet for den planlagte opdatering, annulleres opdateringen og skal planlægges igen. Du kan også få vist, downloade og installere softwareopdateringer ved at navigere til Betjeningsknapper > Software. Hvis Wi-Fi er tilgængelig, skal du tilslutte køretøjet for at downloade opdateringen.

Software-opdateringer udføres ikke, når visse funktioner er aktive, herunder f.eks. Hold klimanlæg tændt, Kæledyrstilstand eller Camp-tilstand.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Softwareopdateringer vil ikke blive installeret, hvis Hold klimaanlæg tændt, Kæledyrstilstand eller Camp-tilstand er aktiveret (se Hold klimaanlæg tændt, Kæledyr og Camp).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Efter behov sender Tesla også softwareopdateringer via en mobilforbindelse.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Nogle softwareopdateringer tager op til 30 minutter at gennemføre, (andre tager længere tid). Model 3 skal stå i parkeringsgear (P), mens softwaren bliver opdateret.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Forsøg ikke at anvende bilen, mens softwaren installeres. Køretøjets funktioner, inklusive visse sikkerhedssystemer og åbning og lukning af døre og vinduer, kan være begrænsede eller inaktive, mens softwaren installeres, og du risikerer at beskadige køretøjet.

Præferencer for opdatering af software

Tesla bestemmer hvordan, hvornår og hvor der skal sendes opdateringer til biler baseret på en række faktorer, som er unikke for hver version. Under Betjeningsknapper > Software kan du vælge, hvor hurtigt du vil modtage opdateringer, der er parate til dit køretøj. Vær en af de første til at modtage en opdatering ved at vælge Avanceret, (som vil have flere versioner), eller vent indtil andre har installeret, (hvilket vil resultere i færre versioner) ved at vælge Standard. Når du vælger Avanceret, betyder det ikke, at dit køretøj tilmeldes Tesla-programmet for tidlig adgang.

Tesla opdaterer ikke software efter anmodning for dem, der ønsker at modtage de nyeste funktioner og forbedringer. Valg af Avanceret og konstant forbindelse til Wi-Fi (se Wi-Fi) er den bedste måde at få de seneste softwareopdateringer på.

Hvis touchskærmen viser en meddelelse, der indikerer, at en softwareopdatering ikke blev gennemført, skal du vente til den næste softwareopdatering med at få den installeret i dit køretøj.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Softwareopdateringsskærmen bliver ved med at blive vist, indtil du installerer opdateringen. Installer en softwareopdatering så hurtigt som muligt. Eventuelle skader i forbindelse med manglende installation af softwareopdateringer dækkes ikke af bilens garanti. Manglende installering af opdateringer eller afvisning af at installere opdateringer kan medføre, at visse køretøjsfunktioner ikke længere er tilgængelig, og at digitale medieenheder bliver inkompatible.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Tesla vil muligvis opdatere eller geninstallere softwaren i dit køretøj som en del af den almindelige fejlfindings-, reparations- og vedligeholdelsesproces i forbindelse med et Tesla-servicebesøg.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Det er ikke muligt at vende tilbage til en tidligere softwareversion.

Opladning

Hvis Model 3 oplader, når softwareopdateringen starter, afbrydes opladningen. Opladningen fortsætter automatisk, når softwareopdateringen er fuldført.

Visning af produktbemærkninger

Når en softwareopdatering er fuldført, skal du læse produktbemærkningerne på touchskærmen for at læse om ændringer eller nye funktioner. Du kan til hver en tid få vist produktbemærkninger for den seneste version af dit køretøjs software ved at trykke på Betjeningsknapper > Software > Produktbemærkninger.

Tesla anbefaler på det kraftigste, at du læser alle udgivelsesbemærkningerne. De kan indeholde vigtige oplysninger om sikkerhed eller betjeningsvejledninger vedrørende din Model 3.