Bilens status

Oversigt

Touchskærmen viser altid status for Model 3. Det, du ser, afhænger af, om køretøjet er:

Når Model 3 er parkeret, viser statusområdet køretilstanden, den estimerede rækkevidde og et overblik over bilen med knapper, som du kan trykke på for at åbne bagagerum og ladeportsdækslet. Når du træder på bremsen, starter Model 3, og blinklysene blinker kortvarigt. Medmindre en indikator gælder for den aktuelle situation (for eksempel hvis en sikkerhedssele ikke spændt), skal de slukke. Kontakt Tesla, hvis en indikator ikke tændes eller slukkes igen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Følgende billede er udelukkende vejledende. De oplysninger, der vises på bilens touchskærm, varierer muligvis afhængigt af køretøjets ekstraudstyr, softwareversion og markedsregion.
Køretøjets touchskærm med ikoner

Kort

Den nederste del af bilens statusdisplay viser også "kort" med genveje for hurtig adgang til medier, data vedrørende dæktryk, tripoplysninger og meget mere. Swipe kortene til venstre eller højre for at tilpasse dine kortgenveje.

Indikatorer

Følgende indikatorer lyser for at rådgive dig eller advare dig om en bestemt status eller tilstand.

Rødt udråbstegn i en rød cirkel med ordet BREMSE nedenunder
Der er registreret en fejl i bremsesystemet, eller bremsevæskestanden er lav. Se Bremsning og standsning. Kontakt Tesla med det samme.
Ravgult udråbstegn i en ravgul cirkel med ordet BREMSE nedenunder
Der er registreret en fejl i bremseforstærkeren. Se Bremsning og standsning.
Ordet ABS i en ravgul cirkel
Der er registreret en fejl i ABS-bremserne. Se Bremsning og standsning. Kontakt Tesla med det samme.
Et ravgult P i en ravgul cirkel
Der er registreret en fejl i parkeringsbremsen. Kontakt Tesla. Se Parkeringsbremse.
Et rødt P i en rød cirkel med ordet PARKERING nedenunder
Parkeringsbremsen er aktiveret manuelt. Se Parkeringsbremse.
Et ravgult udråbstegn i en dækcirkel
Dæktryksadvarsel. Trykket i et af dækkene er uden for det tilladte interval. Indikatoren blinker, hvis der registreres en fejl i dæktrykovervågningssystemet (TPMS). Kontakt Tesla, hvis der er fejl i TPMS. Se Pleje og vedligeholdelse af dæk.
Rødt ikon med en passager med en sikkerhedssele
Sikkerhedsselen ved et passagersæde (hvor der sidder en) er ikke spændt. Se Sikkerhedsseler.
Rødt ikon med en passager med en sikkerhedssele og en airbag
Airbagsikkerhed. Kontakt Tesla med det samme, hvis denne indikator ikke blinker kortvarigt, når Model 3 gør klar til at køre, eller hvis den forbliver tændt. Se Airbagadvarsler.
En orange halvcirkel med tre vandrette linjer der kommer ud af den og en lodret bølgelinje
Lysindikatoren for tågebaglygterne på touchskærmen vises, når tågebaglygterne er aktiveret.
To grønne ovaler med tre linjer udenfor, der repræsenterer lys
Parkeringslygterne (sidemarkeringslygterne, baglygterne og nummerpladelyset) er slået til . Se Lygter og lys.
Et grønt forlygteikon med lysstråler i en vinkel nedad
Nærlysforlygterne er slået til.
Et blåt forlygteikon med stråler af vandret lys
Fjernlysforlygterne er slået til, og Adaptivt fjernlys er deaktiveret eller ikke tilgængelig lige nu.
En blå forlygte med et A med vandrette lysstråler
Adaptivt fjernlys er aktiveret, og fjernlys er slået til. Model 3 er klar til at slå fjernlyset fra, hvis der registreres lys. Se Fjernlysforlygter.
En grå forlygte med et A med vandrette lysstråler
Adaptivt fjernlys er aktiveret, men fjernlys er ikke slået til, da der registreres lys foran Model 3. Når der ikke længere registreres lys, slås fjernlyset automatisk til igen. Se Fjernlysforlygter.
Gult ikon med køretøj set bagfra med snoede dækmærker
Denne indikator blinker gult, når de elektroniske stabilitetskontrolsystemer aktivt minimerer hjulspind ved at regulere bremsetrykket og motoreffekten. Se Traction Control. Hvis denne indikator forbliver tændt, så er der registreret en fejl i systemet, og du bør kontakte Tesla med det samme.
Ravgult ikon med køretøj set bagfra med snoede dækmærker og ordet OFF
Elektroniske stabilitetskontrolsystemer minimerer ikke længere hjulspind. På et køretøj med baghjulstræk er traction control-systemet blevet slået fra, eller på et køretøj med firehjulstræk er Slipstart blevet slået til. Se Traction Control.
Blåt anhængerikon
Trailer mode (ekstraudstyr) er aktiveret. (se Kørsel med anhænger og tilbehør).
Gråt H i en cirkel
Den automatiske bremse aktiverer bremserne i øjeblikket. Se Automatisk bremse.
Rødt ikon med køretøj med åbne døre
En af bilens døre eller bagagerummet er åbent. Se Døre, Bagagerum bag eller Forreste bagagerum.
Blåt snefnugikon
Der vises et blåt snefnug, når noget af den lagrede energi i batteriet muligvis ikke er til rådighed pga. kolde vejrforhold. Ved kolde vejrforhold kan opladningshastigheder være begrænset. Hvis Model 3 er under opladning, kan du varme batteriet op ved at tænde for klimastyringen med mobilappen. Snefnugget forsvinder, når batteriet er tilstrækkeligt varmt.
grønt ikon med et lyn i midten

Vises, når regenerativ bremsning er begrænset. Se Regenerativ bremsning for yderligere oplysninger.

Ravgult skildpaddeikon i en cirkel
Køretøjets effekt er i øjeblikket begrænset, fordi den tilbageværende strøm i batteriet er lav, køretøjets systemer er ved at blive varmet op eller kølet af, eller en fejl registreres af omformeren .

Se Pop op-meddelelser og køretøjsalarmer for yderligere oplysninger om advarselsmeddelelser på dit køretøjs touchskærm.

Status på kørsel

Når Model 3 kører (eller er klar til at køre), angives din aktuelle kørestatus på touchskærmen sammen med en visualisering i realtid af vejen, sådan som den registreres af autopilotkomponenterne (se Kameraer). Visualiseringen zoomer automatisk ind og ud for bedre at kunne udnytte pladsen på touchskærmen og informerer dig, når et køretøj befinder sig i din blinde vinkel.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Følgende illustration er udelukkende vejledende. De oplysninger, der vises på bilens touchskærm, varierer muligvis afhængigt af køretøjets ekstraudstyr, softwareversion og markedsregion.
Instrumentpanel og grafik
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
For at få vist yderligere oplysninger om vejbanen og dens omgivelser, f.eks. kørebaneafmærkninger, stoplys, objekter (som f.eks. skraldespande og pæle) osv. skal du trykke på Betjeningsknapper > Autopilot > Visualiseringsvisning af fuldt selvkørende tilstand (ekstraudstyr).
 1. Effektmåleren angiver effektforbruget i realtid. I forbindelse med acceleration udfyldes bjælken mod højre for at angive effekt, der bruges. I forbindelse med deceleration (når Model 3 er i bevægelse, og du løfter foden fra speederen), så udfyldes bjælken mod venstre med en grøn farve for at angive effekt, der fødes tilbage til batteriet ved hjælp af regenerativ bremsning (se Regenerativ bremsning).
 2. Når Autostyring kan bruges, men du ikke har aktiveret funktionen, er ikonet gråt. Når Autostyring aktivt styrer Model 3, er ikonet blåt (se Autostyring).
 3. Aktuelt valgte køretilstand: Park, Reverse, Neutral eller Drive.
 4. Kørehastighed.
 5. Andre biler, der registreres på vejen (hvis relevant).
 6. Din Model 3. Der udstråler farvede linjer fra billedet af din Model 3, når objekter registreres (andre bilister, skinner osv.). Linjernes placering svarer til placeringen af den registrerede genstand. Farven på linjerne (hvid, gul, orange eller rød) repræsenterer, hvor tæt genstanden er på Model 3, hvor hvid betyder længst væk og rød meget tæt på, hvilket kræver øjeblikkelig handling. Se Vognbaneskift Assistance.
 7. Når Autostyring er aktiveret og registrerer kørebanen, fremhæves vognbanen med blåt (se Autostyring).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Hvis Naviger med Autopilot er aktiveret, vises kørebanen som en enkelt blå streg foran Model 3 (se Naviger med Autopilot).
 8. Hastighedsgrænsen der registreres af Intelligent farttilpasning i øjeblikket (se Intelligent Farttilpasning).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  På veje hvor kortdataene afgør, at en betinget hastighedsbegrænsning bliver håndhævet (f.eks. en hastighedsbegrænsning baseret på tidspunkt eller vejrforhold), vil der blive vist en anden hastighedsbegrænsning. Det er førerens ansvar at afgøre, om den betingede hastighedsbegrænsning aktuelt bliver håndhævet og justere hastigheden i overensstemmelse dermed.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Ikonet, der er tilknyttet den registrerede hastighedsgrænse, afspejler den type hastighedstavle, der anvendes i din markedsregion.
 9. Den anslåede tilgængelige køreafstand (eller energimængde). Tryk på den viste værdi for at ændre, hvordan den tilgængelige energimængde vises. Du kan skifte mellem køreafstand og en procentangivelse af den resterende energimængde i batteriet. Du kan også ændre, hvordan energimængden vises ved at trykke på Betjeningsknapper > Skærm > Rækkevidde.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Brug kun de anslåede rækkevidder som en generel retningslinje, når du skal vurdere, hvornår det er nødvendigt at oplade bilen.
 10. Den indstillede kørehastighed. Når trafikbevidst fartpilot er tilgængelig, men du ikke har indstillet en kørehastighed, er tallet gråt (se Adaptiv fartpilot).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Vær opmærksom på vigtige advarselsmeddelelser, der vises nederst i området for bilens status på touchskærmen. Manglende overholdelse af disse meddelelser kan resultere i alvorlig personskade eller død.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Selv om touchskærmen viser den omgivende trafik, vil nogle biler måske ikke blive vist. Stol aldrig på touchskærmen, når du skal afgøre, om en bil er til stede eller ej (f.eks. i dit blinde punkt). Se altid efter i spejlene, og kig dig over skulderen.