Airbagurile

Amplasarea airbagurilor

Airbagurile sunt situate în zonele aproximative ilustrate mai jos. Informațiile de avertizare privind airbagurile sunt tipărite pe parasolare.

Model 3 este echipat cu un airbag și o centură pentru poală/umeri în ambele poziții ale scaunelor din față. Airbagul este o restricție suplimentară la nivelul pozițiilor scaunelor respective. Toți pasagerii, inclusiv șoferul, trebuie să poarte întotdeauna centura de siguranță, indiferent dacă un airbag este prevăzut sau nu în poziția scaunului, pentru a minimiza riscul de vătămări corporale grave sau decesul în cazul unui accident.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
La vehiculele RHD (cu volan pe dreapta), pozițiile airbagurilor pentru pasager și șofer sunt inversate.
vehicul cu bule de dialog pentru fiecare airbag
 1. Airbagurile din față
 2. Airbagurile laterale montate în scaune
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Vehiculul este echipat și cu un airbag montat în zona dinspre interior a scaunului șoferului.
 3. Airbagurile tip cortină

Cum funcționează airbagurile

Airbagurile se umflă atunci când senzorii detectează un impact care depășește pragurile de declanșare. Aceste praguri sunt concepute pentru a preconiza gravitatea unui accident la timp pentru ca airbagurile să ajute la protejarea pasagerilor vehiculului. Airbagurile se umflă instantaneu cu o forță considerabilă, însoțită de un zgomot puternic. Sacul umflat, împreună cu centurile de siguranță, limitează mișcarea pasagerilor pentru a reduce riscul de vătămări corporale.

Airbagurile din față nu sunt concepute în mod normal pentru a se umfla în cazul coliziunilor din partea posterioară, al răsturnărilor, al coliziunilor laterale și în cazul frânării puternice sau al trecerii peste denivelări sau gropi. În mod similar, este posibil ca airbagurile din față să nu se umfle în toate coliziunile frontale, precum coliziunile frontale minore, coliziunile cu partea inferioară sau impacturile minore cu obiecte înguste (precum stâlpi). Daunele superficiale considerabile se pot produce la nivelul vehiculului fără umflarea airbagurilor și, viceversa, un grad relativ scăzut de daune structurale pot duce la umflarea airbagurilor. Prin urmare, aspectul extern al vehiculului după o coliziune nu indică dacă airbagurile frontale ar fi trebuit sau nu să se declanșeze.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Înainte de a modifica vehiculul pentru a transporta o persoană cu handicap într-un mod care ar putea afecta sistemul de airbaguri, utilizați aplicația mobilă pentru a face o programare la service.

Tipurile de airbaguri

Model 3 are următoarele tipuri de airbaguri:

 • Airbagurile din față: Airbagurile din față sunt proiectate pentru a reduce vătămările corporale în cazul în care pe scaunele din față călătoresc copii mai mari sau adulți. Urmați toate avertizările și instrucțiunile referitoare la așezarea unui copil pe scaunul pasagerului din față (dacă este permis în regiunea pieței dvs.). Consultați Scaunele de siguranță pentru copii.
 • Airbagurile laterale montate în scaune: Un airbag lateral montat în scaunele față contribuie la protejarea bazinului și a zonei toracice a trunchiului;; airbagul lateral montat în porțiunea interioară dinspre exteriorul scaunului șoferului contribuie la protejarea capului și a trunchiului. Airbagurile laterale montate în scaune, atât de pe partea afectată, cât și de pe partea neafectată a vehiculului se umflă în cazul unui impact lateral sever sau a unui impact frontal sever cu întârziere.
 • Airbagurile tip cortină: Airbagurile tip cortină ajută la protejarea capului. Airbagurile tip cortină aflate atât pe partea afectată, cât și pe partea neafectată a vehiculului se umflă numai dacă are loc un impact lateral sever sau dacă vehiculul se răstoarnă.

Indicatorul pentru starea airbagurilor

Starea airbagului din față pentru pasageri este afișată în colțul de sus al ecranului tactil:

pictogramă cu opțiune pentru airbagul pasagerului
Înainte de a conduce cu un copil așezat pe scaunul pasagerului din față (dacă acest lucru este permis de lege în regiunea dvs. de piață), verificați întotdeauna de două ori starea airbagului frontal al pasagerului pentru a confirma că acesta este OFF. Când airbagul frontal al pasagerului este OPRIT, acesta nu se va umfla când are loc o coliziune. Acest indicator este afișat de asemenea când scaunul nu este ocupat.
pictogramă cu opțiune pentru airbagul pasagerului
Pentru a proteja un adult care ocupă scaunul pasagerului din față, asigurați-vă că airbagul frontal al pasagerului este PORNIT. Când airbagul din față pentru pasageri este PORNIT, acesta se poate umfla când are loc o coliziune.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă așezarea unui copil pe scaunul pasagerului din față este permisă prin lege în regiunea pieței dvs., șoferului îi revine responsabilitatea de a se asigura că airbagul pentru pasagerul din față este OPRIT. Poziționați comutatorul airbagului la OFF înainte de a așeza un scaun pentru copii pe scaunul pasagerului din față. Nu așezați niciodată un copil pe scaunul pasagerului din față cu un airbag activ, chiar dacă utilizați un sistem de fixare pentru copii sau un înălțător. Ar putea să survină DECESUL sau VĂTĂMAREA CORPORALĂ GRAVĂ a copilului.

Controlul airbagului frontal al pasagerului

Când un copil este așezat pe scaunul pasagerului din față (chiar dacă copilul este așezat într-un sistem de fixare pentru copii sau un înălțător), trebuie să dezactivați airbagul frontal al pasagerului pentru a preveni vătămarea corporală a copilului de către acesta în cazul în care se produce o coliziune. Mai întâi, asigurați-vă că vehiculul este în poziția Parcare. Apoi atingeți Comenzi > Siguranță > Airbagul față pentru pasageri și înainte de a conduce, asigurați-vă că starea airbagului pentru pasageri din partea de sus a ecranului tactil indică faptul că airbagul este oprit (consultați Indicatorul pentru starea airbagurilor).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model 3 are un ecran tactil capacitiv și este posibil să nu reacționeze la atingerile dvs. dacă purtați mănuși standard. Dacă ecranul tactil nu răspunde, scoateți mănușile sau purtați mănuși cu vârfuri conductive pentru utilizarea cu ecranele tactile capacitive.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă așezarea unui copil pe scaunul pasagerului din față este permisă prin lege în regiunea dvs. de piață, nu așezați niciodată un copil într-un sistem de fixare pentru copii sau înălțător pe locul pasagerului din față când airbagul este activ. Dacă procedați astfel, puteți provoca vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă airbagul din față pentru pasager nu pare să funcționeze (de exemplu, dacă airbagul este pornit, chiar dacă l-ați oprit sau viceversa), nu așezați un pasager pe scaunul din față. Folosiți aplicația mobilă pentru a face o programare la service imediat.

Efectele umflării airbagurilor

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când se umflă airbagurile, este eliberată o pudră fină. Această pudră poate să irite pielea și trebuie îndepărtată din ochi și din orice tăieturi sau abraziuni cu apă din abundență.

După umflare, airbagurile se dezumflă pentru a asigura un efect treptat de amortizare pentru pasageri și pentru a asigura faptul că nu este obstrucționată vederea șoferului în direcția înainte.

Dacă airbagurile s-au umflat sau dacă vehiculul a fost implicat într-o coliziune, vehiculul necesită lucrări de service înainte de a porni. În plus, airbagurile, sistemele de pretensionare ale centurilor de siguranță și orice componente asociate trebuie verificate și, dacă este necesar, înlocuite. Folosiți aplicația mobilă pentru a face o programare la service imediat.

În cazul unei coliziuni, pe lângă umflarea airbagurilor:

 • Apelul de urgență contactează automat echipajele de urgență, cu condiția ca semnalul celular să fie adecvat și să existe servicii disponibile în regiunea dvs. (consultați Apel de urgență).
 • Se deblochează portierele.
 • Se aprind luminile de avarie (avertizare).
 • Se aprind luminile interioare.
 • Tensiunea înaltă este dezactivată.
 • Geamurile trec în poziția de ventilație.
 • Vehiculul aplică frânele pentru a oprire.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de natura impactului și de forțele implicate, este posibil ca portierele să nu se poată debloca în cazul unei coliziuni și/sau deteriorarea poate împiedica deschiderea acestora. În astfel de cazuri, este posibil să fie necesară deschiderea portierei cu ajutorul dispozitivului de deblocare manuală din interior sau prin alte mijloace de extracție (de exemplu, deschiderea unei alte portiere sau spargerea geamului, etc.).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În cazul anumitor coliziuni, chiar dacă airbagurile nu s-au umflat, tensiunea înaltă poate fi dezactivată și nu veți putea să porniți și să conduceți. Folosiți aplicația mobilă pentru a face o programare la service imediat.

Indicatorul de avertizare pentru airbaguri

vedere din profil a unei persoane cu un airbag deschis
Indicatorul airbagului de pe ecranul tactil rămâne aprins dacă sistemul airbagurilor este defect. Singura dată când acest indicator trebuie să se aprindă pentru o scurtă durată este atunci când vehiculul Model 3 este pornit pentru prima oară, caz în care acesta se stinge după câteva secunde. Dacă acesta rămâne aprins, utilizați aplicația mobilă pentru a face o programare la service imediat.

Avertizări privind airbagurile

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Toți pasagerii, inclusiv șoferul, trebuie să poarte întotdeauna centura de siguranță, indiferent dacă un airbag este prevăzut sau nu în poziția scaunului acestora, pentru a minimiza riscul de vătămări corporale grave sau decesul în cazul unei coliziuni.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pasagerii de pe scaunele din față nu trebuie să își pună brațele deasupra modulului pentru airbag, deoarece un airbag care se declanșează poate cauza fracturi sau alte vătămări corporale.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu utilizați huse pentru scaune la vehiculul Model 3. Dacă procedați astfel, ar putea fi restricționată declanșarea airbagurilor laterale montate în scaune în cazul producerii unei coliziuni. De asemenea, se poate reduce precizia sistemului de clasificare a ocupantului (OCS), dacă există în dotare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Airbagurile se umflă cu o viteză și o forță considerabile, care pot cauza vătămări corporale. Pentru a limita vătămările corporale, asigurați-vă că pasagerii poartă centura de siguranță și sunt așezați corect, cu scaunul poziționat cât mai mult în spate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Copiii nu trebuie așezați pe scaunul pasagerului din față dacă reglementările din regiunea pieței dvs. nu permit acest lucru. Respectați toate reglementările din regiunea dvs. cu privire la modul corespunzător de așezare a unui copil, în funcție de greutatea, mărimea și vârsta copilului. Cel mai sigur loc pentru așezarea nou-născuților și a copiilor mici este pe un loc din spate. Așezarea unui nou-născut sau a unui copil într-un sistem de fixare pentru copii orientat spre spate pe un scaun echipat cu un airbag funcțional poate cauza vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu utilizați un sistem de fixare pentru copii orientat spre spate pe un scaun cu un airbag funcțional în fața acestuia. Dacă procedați astfel, pot apărea vătămări corporale sau decesul în cazul umflării airbagului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pentru a asigura umflarea corectă a airbagurilor laterale, mențineți un spațiu liber fără obstacole între trunchiul unui pasageri și partea laterală a vehiculului Model 3.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pasagerii nu trebuie să își sprijine capul de portiere sau geamuri. Dacă procedează astfel, pot apărea vătămări corporale în cazul umflării unui airbag tip cortină.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu le permiteți pasagerilor să obstrucționeze funcționarea unui airbag prin amplasarea picioarelor, a genunchilor sau a oricărei alte părți a corpului pe un airbag sau în apropierea acestuia.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu atașați și nu așezați obiecte pe sau în apropiere de airbagurile din față, partea laterală a scaunelor din față, plafonul din partea laterală a vehiculului sau orice element de acoperire a airbagurilor care ar putea cauza interferențe cu umflarea unui airbag. Acestea includ, dar nu se limitează la: huse pentru volan, autocolante, perne de scaun, perne etc. Obiectele pot provoca vătămări corporale grave dacă vehiculul este implicat într-o coliziune suficient de puternică pentru a provoca umflarea airbagului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
În urma umflării airbagurilor, unele dintre componentele acestora sunt fierbinți. Nu le atingeți până când nu se răcesc.