Piese și accesorii

Piese, accesorii și modificări

Utilizați numai piese și accesorii Tesla de origine. Tesla efectuează teste riguroase asupra pieselor pentru a garanta adecvarea, siguranța și fiabilitatea acestora. Achiziționați aceste piese de la Tesla, unde acestea sunt instalate în mod profesionist și unde puteți primi sfaturi de la experți cu privire la modificările aduse vehiculului Model 3. Accesoriile sunt disponibile pentru achiziționare în magazinele Tesla sau online pe www.tesla.com.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca unele accesorii să nu fie disponibile în regiunea dvs. de piață.

Tesla nu poate să evalueze piesele fabricate de alți distribuitori și, prin urmare, nu acceptă nicio responsabilitate dacă utilizați piese non-Tesla pe vehiculul Model 3.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Instalarea pieselor și a accesoriilor neaprobate sau efectuarea modificărilor neaprobate poate afecta performanța vehiculului Model 3 și siguranța pasagerilor. Orice daune provocate de utilizarea sau instalarea pieselor neaprobate sau de efectuarea modificărilor neaprobate nu sunt acoperite de garanție.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Tesla nu acceptă răspunderea pentru decesul, vătămarea corporală sau daunele care apar dacă utilizați sau instalați accesorii neaprobate sau efectuați modificări neaprobate.

Reparații ale caroseriei

Dacă vehiculul dvs. Model 3 este implicat într-o coliziune, contactați Tesla sau un atelier service aprobat de Tesla pentru a vă asigura că acesta este reparat cu piese Tesla originale. Tesla are ateliere service selectate și aprobate care îndeplinesc cerințe stricte privind instruirea, echipamentele, calitatea și satisfacția clienților.

Unele ateliere service și companii de asigurări v-ar putea sugera să utilizați echipamente neoriginale sau piese recuperate pentru a economisi bani. Aceste piese nu îndeplinesc, totuși, standardele ridicate ale Tesla cu privire la calitate, adecvare și rezistență la coroziune. În plus, echipamentele neoriginale și piesele recuperate (și orice daune sau defecțiuni pe care le pot provoca acestea) nu sunt acoperite de garanție.

Înlocuirea filtrelor pentru habitaclu

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de data de fabricare a vehiculului, șurubul poate fi într-un loc diferit pe capacul filtrelor pentru habitaclu.

Modelul 3 are filtre de aer care împiedică polenul, pulberile industriale, praful de pe carosabil și alte particule să pătrundă în habitaclu prin orificii. Tesla recomandă înlocuirea acestor filtre la fiecare 2 ani (în fiecare an în China). Filtrele pentru habitaclu pot fi cumpărate din Magazinul Tesla.

Înlocuirea filtrelor pentru habitaclu:

 1. Porniți sistemul de control al climatizării.
 2. Mișcați scaunul pasagerului din față complet în spate și scoateți covorașul pasagerului din față.
 3. Folosiți o unealtă de desfacere pentru a elibera cu grijă clemele care fixează capacul spațiului pentru picioare al pasagerului din față de computerul de bord. Apoi, în timp ce sprijiniți capacul spațiului pentru picioare, debranșați cei doi conectori electrici și dați capacul la o parte.
  • Pentru bec, apăsați pe clemă cu grijă în timp ce debranșați conectorul.
  • Pentru difuzor , aliniați cu grijă conectorul de pe partea vehiculului astfel încât clema mică se eliberează din gaura conectorului din spațiul pentru picioare în timp ce debranșați conectorul.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Pentru a evita daunele, nu trageți de fire atunci când debranșați conectorul. Atunci când debranșați conectorul, asigurați-vă că trageți utilizând plasticul de pe conectori.
 4. Lucrând de sus în jos, folosiți o unealtă pentru ornament ca să eliberați panoul lateral dreapta din consola centrală.
 5. Scoateți șurubul T20 care fixează capacul filtrelor pentru habitaclu de modulul de încălzire, ventilare și aer condiționat (HVAC), apoi eliberați capacul filtrelor pentru habitaclu și dați-l la o parte. În cazul unor vehicule, șurubul este un dispozitiv de fixare hibrid T20/6mm. De asemenea, clapetele de blocare pot înlocui șurubul: utilizați degetul arătător și degetul mare pentru a strânge cele două clapete din partea inferioară a capacului filtrelor pentru habitaclu. Pentru a-l scoate, rabatați capacul spre exterior.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă modulul HVAC nu are capac pentru filtrele habitaclului, montați la loc panourile ornamentale și contactați Tesla.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avertisment
  Nu întindeți, nu îndoiți și nu deteriorați în alt mod cablurile portocalii de înaltă tensiune (HV) care sunt prinse de capacul filtrelor pentru habitaclu. Dacă se deteriorează cablurile HV, opriți imediat această procedură. Electroșocul produs de tensiunea înaltă poate duce la vătămări corporale grave sau deces.
 6. Pliați clapeta filtrului superior al habitaclului în sus și clapeta filtrului inferior în jos.
 7. Țineți clapeta filtrului superior al habitaclului și trageți filtrul superior afară din modulul HVAC.
 8. Țineți clapeta filtrului inferior al habitaclului și trageți filtrul inferior în sus și apoi afară din modulul HVAC.
 9. Având grijă ca săgețile de pe ambele filtre noi să fie orientate spre spatele vehiculului, introduceți filtrul inferior în modulul HVAC și coborâți-l în poziție. Apoi introduceți filtrul superior pentru habitaclu deasupra.
 10. Pliați clapetele spre interior, pentru a putea monta capacul filtrelor pentru habitaclu.
 11. Montați capacul filtrelor pentru habitaclu cuplând clapeta inferioară a capacului și fixându-l cu șurubul T20 sau un dispozitiv de fixare hibrid T20/6mm. Strângeți șurubul la 1,2 Nm / 0,89 ft-lb. Pe vehiculele cu clapete în locul șurubului T20: introduceți în poziție canelura superioară a capacului filtrelor pentru habitaclu, apoi fixați clapetele la baza modulului HVAC.
 12. Rebranșați cei doi conectori electrici la componentele de pe capacul spațiului pentru picioare al pasagerului din față, apoi fixați la loc capacul cu clemele.
 13. Aliniați panoul lateral din dreapta cu fantele de localizare din față și din spate de pe consola centrală, apoi apăsați până când toate clemele sunt complet fixate.
 14. Puneți din nou covorașul și mutați la loc scaunul pasagerului din față.

Utilizarea transponderelor RFID

Când atașați un transponder RFID (utilizat de numeroase sisteme automatizate pentru taxe de drum) în interiorul Model 3, amplasați transponderul lângă oglinda retrovizoare. Acest lucru asigură rezultate optime și minimizează toate obstacolele din câmpul dvs. vizual din timpul condusului. Consultați instrucțiunile producătorului RFID pentru amplasarea exactă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți atașa un transponder rezistent la intemperii pe plăcuța de înmatriculare față.