Roți și pneuri

Specificații pentru roți (din fabrică)

Diametru roată Amplasare Dimensiune Decalaj (mm)
18" Față/spate 18X8,5J 38
19" Față/spate 19X8,5J 38
20"

Față
Spate

20X9.0J
20X10.0J

34
45

Cuplu prizoane 129 lb. ft (175 Nm)
Dimensiune cheie prizoane 21 mm
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru instrucțiuni despre modul de ridicare cu cricul/ridicare pentru Model 3, consultați Urcarea pe cric și ridicarea.

Specificații pentru pneuri (din fabrică)

Dimensiune pneu Amplasare Dimensiune
18" Față/spate 235/45R18
19"

Față/spate

235/40R19

20"

Față
Spate

235/35R20
275/30R20

Presiunile în pneuri pot să varieze în funcție de tipul de pneuri echipate. Consultați presiunile în pneuri imprimate pe eticheta cu Informații despre pneuri . Această etichetă este amplasată pe coloana centrală a portierei și este vizibilă când este portieră este deschisă de la șofer sau de la (consultați Menținerea presiunilor în pneuri).
Pneurile de iarnă pot fi achiziționate de la un centru de servicii Tesla sau pot fi disponibile pentru achiziție pe site-ul web Tesla.

*Este posibil să nu fie disponibilă în unele regiuni

Explicarea marcajelor de pe pneuri

Legile le impun producătorilor să amplaseze informații standardizate pe flancul tuturor pneurilor. Aceste informații identifică și descriu caracteristicile fundamentale ale pneului.

Amplasarea datelor pe peretele pneului
 1. Categoria pneurilor: P arată că pneul este destinat vehiculelor de pasageri.
 2. Lățimea pneurilor: Acest număr din 3 cifre reprezintă lățimea (în milimetru a) pneului de la o margine a flancului până la altă margine a flancului.
 3. Raportul de aspect: Acest număr din 2 cifre reprezintă înălțimea flancului exprimată în procente din lățimea suprafeței de rulare. Astfel, dacă lățimea suprafeței de rulare este de 205 mm, iar raportul de aspect este de 50, înălțimea flancului este de 102 mm.
 4. Construcția pneurilor: R arată că pneul are o construcție radială.
 5. Diametrul roții: Acest număr din 2 cifre reprezintă diametrul jantei în inchi.
 6. Indice de sarcină: Acest număr din 2 sau din 3 cifre reprezintă înălțimea pe care o poate susține fiecare pneu. Acest număr nu este întotdeauna afișat.
 7. Clasa de viteză: Când este precizată, indică viteza maximă (în mph) la care poate fi utilizat pneul pentru perioade îndelungate. Q=99 mph (160 km/h), R=106 mph (170 km/h), S=112 mph (180 km/h), T=118 mph (190 km/h), U=124 mph (200 km/h), H=130 mph (210 km/h), V=149 mph (240 km/h), W=168 mph (270 km/h), Y=186 mph (300 km/h), (Y)=viteza maximă a vehiculului (depășește clasificarea „Y”).
 8. Compoziția și materialele pneurilor: Numărul de cute din zona suprafeței de rulare și din zona flancurilor indică numărul de straturi de material acoperit cu cauciuc care formează structura pneului. Sunt oferite și informații despre tipul materialelor utilizate.
 9. Sarcina maximă a pneului: Sarcina maximă care poate fi suportată de pneu.
 10. Presiunea maximă admisă de umflare: Această presiune nu trebuie utilizată pentru condițiile normal de condus.
 11. Numărul de identificare a pneului (TIN) U.S. DOT. Începe cu literele DOT și arată că pneul îndeplinește toate standardele federale. Următoarele 2 cifre/litere reprezintă codul fabricii în care a fost produs, iar ultimele 4 cifre reprezintă săptămâna și anul de fabricație. De exemplu, numărul 1712 este utilizat pentru a reprezenta a 17-a săptămână din anul 2012. Celelalte numere sunt coduri de marketing utilizate la discreția producătorului. Aceste informații pot fi utilizate pentru a contacta consumatorii dacă un defect al pneului impune o rechemare în service.
 12. Gradul de rezistență la uzură a suprafeței de rulare: Acest număr indică rata de uzură a pneului. Cu cât este mai mare numărul de rezistență la uzură a suprafeței de rulare, cu atât mai mult timp va dura până când pneul se va uza. De exemplu, un pneu clasificat la o valoare de 400 durează de două ori mai mult decât un pneu clasificat la o valoare de 200.
 13. Gradul de tracțiune: Indică abilitatea unui pneu de a opri pe drumurile ude. Un pneu cu un grad mai mare vă permite să opriți vehiculul pe o distanță mai scurtă decât un pneu cu un grad mai mic. Tracțiunea este clasificată de la valoarea cea mai mare la cea mai mică sub forma AA, A, B și C.
 14. Gradul de temperatură: Rezistența la căldură a pneului este reprezentată de gradul A, B sau C, unde A indică rezistența cea mai mare. Această clasificare este furnizată pentru un pneu umflat corect și care este utilizat în limitele sale de viteză și de încărcare.