Oglinzile

Reglarea oglinzilor exterioare

Reglați oglinzile exterioare atingând Comenzi > Oglinzi. Apăsați butonul de derulare din partea stângă Volan pentru a alege dacă reglați oglinda Stânga sau Dreapta . Apoi, utilizați butonul de derulare din partea stângă după cum urmează pentru a regla oglinda selectată la poziția dorită

  • Pentru a muta oglinda în sus sau în jos, rotiți butonul de derulare din stânga în sus sau în jos.
  • Pentru a mișca oglinda spre interior sau exterior, apăsați pe butonul de derulare din stânga spre stânga sau spre dreapta.
Volan cu casetă cu zoom pe butonul din stânga al rotiței de derulare cu săgeți albastre orientate în sus, în jos, spre stânga, spre dreapta
Ambele oglinzi exterioare se pot înclina în jos când vehiculul este comutat în treapta Marșarier. Când comutați înapoi într-un alt mod de condus, oglinzile revin la poziția normală, în sus. Pentru a porni sau opri această funcționalitate, atingeți Comenzi > Oglinzi > Autoînclinare oglinzi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
După o viitoare actualizare software, butonul Salvare va păstra ajustările oglinzilor, însă momentan această funcție nu poate fi utilizată.

Pentru a reduce strălucirea la conducerea pe timp de noapte, oglinda retrovizoare și oglinzile laterale exterioare se întunecă automat. Pentru a activa sau a dezactiva această funcție, atingeți Comenzi > Oglinzi > Autoîntunecare oglinzi.

Disponibilitatea acestei funcții Autoîntunecare oglinzi depinde de regiunea de piață și de data de fabricație.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Ambele oglinzi exterioare sunt prevăzute cu încălzire care pornește și se oprește odată cu degivrorul lunetei.

Se pliază oglinzile

Pentru a plia și a deplia manual oglinzile exterioare (de exemplu, pentru a parca într-un garaj îngust, spațiu restrâns etc.), atingeți Comenzi > Pliere/depliere oglinzi.

Când pliați manual oglinzile, acestea rămân pliate până când viteza de deplasare atinge 50 km/h (sau până când le depliați manual atingând Comenzi > Depliere oglinzi).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Nu puteți plia oglinda în timp ce vă deplasați cu o viteză de peste 50 km/h.

Pentru a seta plierea automată a oglinzilor când ieșiți din vehiculul Model 3 și îl încuiați, atingeți Comenzi > Oglinzi > Pliere automată oglinzi. Oglinzile se depliază automat când deblocați vehiculul Model 3.

De asemenea, puteți seta oglinzile să se plieze automat ori de câte ori ajungeți într-o anumită locație, astfel nemaifiind nevoie să le pliați manual de fiecare dată când ajungeți într-un loc frecventat. Pentru configurare, opriți-vă în locația pe care doriți să o memorați (sau conduceți la o viteză sub 6 km/h) și pliați oglinzile. Atingeți Salvare loc când apare pentru puțin timp pe comanda Pliere oglinzi.

Dacă nu mai doriți ca oglinzile să se plieze automat, atingeți Comenzi > Depliere oglinzi când se pliază la locația salvată și apoi atingeți Eliminare loc.

Când părăsiți locația salvată, oglinzile se depliază când viteza de deplasare atinge 6 km/h sau când atingeți Comenzi > Depliere oglinzi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca oglinzile să se plieze automat dacă reveniți într-o locație memorată și vă deplasați cu o viteză mai mică de 50 km/h.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți anula oricând plierea/deplierea automată a oglinzilor (de exemplu, Model 3 nu are alimentare cu curent) împingând ansamblul oglinzii în direcția opusă față de dvs. pentru a o deplia sau trăgând-o spre dvs. pentru a o plia.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă preconizați că se va acumula gheață când Model 3 este parcat, opriți Plierea automată a oglinzilor. Acumularea de gheață poate împiedica oglinzile laterale exterioare să se plieze sau deplieze. Consultați Cele mai bune practici pentru vreme rece pentru informații despre cum să vă asigurați că oglinzile funcționează corespunzător pe vreme rece.

Puteți integra oglinzile cu rabatare automată în HomeLink (consultați Garaj inteligent). Pentru activare, accesați HomeLink > Pliere automată oglinzi în apropiere.

Oglinda retrovizoare

Reglați manual oglinda retrovizoare. Atunci când este în modul Condus sau Punct mort, oglinda retrovizoare se întunecă automat în condiții de lumină slabă pe baza momentului din zi (de exemplu, când conduceți noaptea).

Oglinzile de curtoazie

Pentru a expune și ilumina oglinda de curtoazie, rabatați parasolarul în jos, apoi utilizați clama pentru a coborî capacul oglinzii. După închiderea capacului oglinzii, lumina se stinge.

Săgeată orientată în jos dinspre capacul oglinzii de pe parasolar