Asistență inteligentă pentru menținerea vitezei

Cum funcționează asistența inteligentă pentru menținerea benzii

Model 3 afișează o limită de viteză pe ecranul tactil și vă avertizează dacă vehiculul depășește limita de viteză. Sunetul avertizărilor sonore privind limitate de viteză poate fi oprit la fiecare ciclu de conducere, dar acestea nu pot fi dezactivate.

Ecran tactil cu săgeată care indică pictograma viteză
Exclude Regatul Unit, Irlanda de Nord, Islanda, Turcia, Israel: Când depășiți limita de viteză stabilită, este emis un semnal sonor și semnul de limită de viteză este afișat intermitent.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
La fiecare apariție, semnalul sonor se oprește după câteva secunde sau când Model 3 încetinește până sub limita specificată utilizând pedala de frână.
Prin apăsarea semnului de limită de viteză de pe ecranul tactil se dezactivează semnalele sonore și afișajul privind viteza până la finalul deplasării. Avertismentele privind viteza se reactivează automat la începerea fiecărui ciclu de deplasare (de fiecare dată cânt vehiculul este în treapta Parcare și vă îndepărtați).
Doar în Regatul Unit, Irlanda de Nord, Islanda, Turcia, Israel: Apare când depășiți limita de viteză stabilită și semnul de limită de viteză este afișat intermitent.
Indică o limită de viteză presupusă.
Când este persistentă, asistența inteligentă pentru menținerea vitezei nu este disponibilă.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe drumurile pe care datele despre hărți determină faptul că există o limită a vitezei condiționale (de exemplu, o limită de viteză în funcție de momentul zilei sau de condițiile meteo), o a doua limită de viteză este afișată sub prima limită de viteză. Șoferului îi revine responsabilitatea de a stabili dacă limita vitezei condiționale trebuie respectată în prezent și să regleze viteza de deplasare în consecință. Ar putea fi nevoie să actualizați hărțile de pe bord pentru a afișa limitele de viteză condiționale (Actualizările hărților).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu vă bazați pe Asistența inteligentă pentru menținerea vitezei pentru a determina limita de viteză sau viteza de deplasare corespunzătoare. Conduceți întotdeauna la o viteză sigură, în funcție de condițiile de trafic și de drum.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Vehiculul dvs. este modernizat constant prin actualizări software over-the-air. Descărcați actualizări imediat ce acestea sunt disponibile(consultați Actualizările software și Actualizările hărților).

Viteză medie în timp real

Când traversați o zonă cu monitorizare a vitezei medii, Model 3 vă afișează viteza medie pe ecranul tactil, sub limita de viteză detectată.

ecranul tactil afișează, de asemenea, distanța rămasă din zona cu monitorizare a vitezei medii.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este necesară Conectivitate premium. Pentru a activa această funcționalitate, activați navigația ajustată online, atingând Comenzi > Navigație > Navigație ajustată online (consultați Hărțile și navigarea).

Limitări și inexactități

Este posibil ca Asistența inteligentă pentru menținerea vitezei să nu fie complet funcțională sau să ofere informații inexacte în aceste situații:

  • Vizibilitatea este scăzută și semnele pentru limita de viteză nu sunt vizibile în mod clar (din cauza precipitațiilor abundente, a zăpezii, a ceții etc.).
  • Lumină strălucitoare (precum cea provenită de la farurile din față sau de la lumina directă a soarelui) interferează cu vizualizarea camerei/camerelor.
  • Model 3 este condus foarte aproape de un vehicul din fața acestuia, care blochează vederea camerei/camerelor.
  • Parbrizul obstrucționează vizualizarea camerei/camerelor (zona de deasupra acestora este aburită, acoperită de un autocolant etc.).
  • Semnele pentru limita de viteză sunt mascate de obiecte.
  • Limitele de viteză stocate în baza de date a hărților sunt incorecte sau învechite.
  • Semnele de circulație care nu se conformează formatelor standard recognoscibile, precum semnele de viteză digitale sau temporare.
  • Un drum sau o limită de viteză au fost recent modificate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lista de mai sus nu reprezintă o listă cuprinzătoare de situații care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a Asistenței inteligente pentru menținerea vitezei. Este posibil ca asistența inteligentă la viteză să nu ofere avertizări din numeroase alte motive.