Obținerea autonomiei maxime

Factori care afectează consumul de energie

În timpul condusului:

 • Viteza ridicată.
 • Condițiile de mediu precum vremea prea rece sau prea caldă și vântul.
 • Utilizarea comenzile de climatizare pentru a încălzi sau răci habitaclul.
 • Deplasarea în rampă: Deplasarea în rampă necesită mai multă energie și reduce autonomia mai rapid. Totuși, deplasarea pe pantă descendentă permite vehiculului dvs. să recupereze o parte din energia consumată, prin frânare regenerativă (consultați Frânarea regenerativă).
 • Deplasări scurte sau trafic bară-la-bară: La pornirea vehiculului, aducerea habitaclului și bateriei la o temperatură specificată necesită energie. Este posibil să remarcați un consum mediu mai ridicat atunci când vehiculul este utilizat pentru deplasări foarte scurte sau în trafic intens.
 • Încărcătură grea.
 • Geamuri lăsate.
 • Roți și pneuri neîntreținute.
 • Setări personalizate sau accesorii terțe (șine pentru plafon sau portbagaj, roți terțe).

În timp ce este parcat și nu este conectat la un încărcător:

 • Climatizarea prealabilă a cabinei sau utilizarea butoanelor pentru climatizare.
 • Summon.
 • Sistemul de infotainment și de control al climatizării al vehiculului.
 • Modul Santinelă.
 • Solicitări de aplicații mobile Tesla sau terțe.

Sfaturi de pentru maximizarea autonomiei

Puteți să maximizați autonomia de condus făcând uz de aceleași obiceiuri pe care le folosiți pentru a economisi combustibil la un vehicul pe benzină. Pentru a obține autonomie maximă:

 • Reduceți viteza cu care vă deplasați și evitați accelerarea frecventă și rapidă. Luați în calcul utilizarea modului Relaxat (atingeți Comenzi > Dinamică > Accelerație).
 • Dacă puteți să realizați acest lucru în condiții de siguranță, modulați pedala de accelerație în loc să utilizați pedala de frână când încetiniți treptat. De fiecare dată când vehiculul Model 3 este în mișcare și nu apăsați pedala de accelerație, frânarea regenerativă încetinește vehiculul și alimentează bateria cu orice surplus de energie (consultați Frânarea regenerativă).
 • Limitați utilizarea resurselor precum încălzirea și aerul condiționat. Utilizarea încălzirii pentru scaune și Volan (dacă există în dotare) pentru a vă încălzi este mai eficientă decât încălzirea habitaclului utilizând comenzile de climatizare.
 • Cu vehiculul conectat la priză, utilizați aplicația mobilă pentru a precondiționa vehiculul dvs. astfel încât să asigurați o temperatură confortabilă a cabinei și dezghețarea geamurilor (dacă este necesar) înainte de a conduce, atingând Pornire > climatizare și personalizând preferințele dvs. (consultați Aplicația mobilă).
 • Atingeți Programare, disponibil atât pe ecranul de încărcare, cât și pe cel de control al climatizării, pentru a seta ora la care doriți ca vehiculul dvs. să fie pregătit pentru a fi condus (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
 • Asigurați-vă că roțile sunt aliniate conform specificațiilor, pneurile sunt menținute la presiunile de umflare recomandate (consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor) și sunt inversate atunci când este necesar (consultați Intervalele de service pentru întreținere).
 • Montați capace aero (dacă există în dotare) pentru a reduce rezistența la aer (consultați Îndepărtarea și instalarea capacelor Aero).
 • Reduceți greutatea încărcăturii eliminând toate mărfurile inutile.
 • Ridicați complet toate geamurile.
 • Funcții precum Mod Santinelă și Protecția la supraîncălzire a habitaclului pot afecta autonomia. Dezactivați funcțiile atunci când nu sunt necesare.
 • Pentru a preveni un consum de energie excesiv când vehiculul este inactiv, mențineți vehiculul conectat la o sursă de încărcare atunci când nu îl utilizați.

Este normal ca autonomia estimată să scadă ușor în primele câteva luni, înainte de a se stabiliza. În timp, veți observa o scădere treptată, dar normală, a autonomiei atunci când vehiculul este încărcat complet - acest lucru depinde de factori precum kilometrajul și vârsta bateriei. Vehiculul Model 3 vă va informa în eventualitatea puțin probabilă în care o problemă de hardware deteriorează excesiv bateria sau afectează autonomia.

Contorul de energie de pe ecranul tactil oferă feedback cu privire la utilizarea energiei.

Asigurarea autonomiei

Autonomia condusului Model 3 reprezintă o estimare a bateriei rămase bazează pe consumul nominal EPA . Este posibil să nu ia în calcul stilul dvs. personal de condus sau condițiile externe. Autonomia afișată pe ecranul tactil ar putea să scadă mai rapid decât distanța efectivă parcursă. Pentru a vedea autonomia estimată în funcție de consumul dvs. de energie recent, deschideți aplicația Energy pentru a afișa graficul.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Autonomia nominală a condusului se bazează pe consumul nominal EPA din Statele Unite, care se abate de la testele anunțate și efectuate în alte jurisdicții.

Vehiculul dvs. își monitorizează continuu nivelul de energie și proximitatea față de stațiile de încărcare cunoscute.

Pictogramă cu un fulger
Atingeți Încărcătoare din bara de căutare Navigație pentru a comuta între tipurile de încărcătoare, inclusiv stațiile de supraîncărcare și punctele de încărcare la destinație.

Când există riscul de a conduce pe o distanță mai mare decât raza stațiilor de încărcare cunoscute, pe ecranul tactil este afișat un mesaj care vă oferă oportunitatea de a afișa o listă a stațiilor de încărcare care sunt în raza de acoperire. Când selectați o stație de încărcare din listă, vehiculul Model 3 oferă instrucțiuni de navigare și pe lista de indicații pas cu pas afișează cantitatea estimată de energie care va rămâne când veți ajunge la destinația de încărcare.

Trip Planner (dacă există în regiunea dvs. de piață) vă ghidează către stațiile de supraîncărcare, pentru a minimiza timpul petrecut cu încărcarea și condusul. Pentru activare, atingeți Comenzi > Navigație > Trip Planner.

Aplicația Energie

Aplicația Energy oferă o reprezentare vizuală a utilizării energiei în timp real și prevăzute pentru vehiculul dvs.

Pictogramă cu linie verde în zigzag cu puncte dedesubt
 1. Localizați aplicația pentru energie în bara de jos, atingând programul de lansare a aplicațiilor (cele trei punte).
 2. Atingeți pentru a deschide aplicația pentru energie și alegeți dintre diferitele file. Linia colorată a diagramei pentru energie reprezintă consumul real de energie din timpul condusului, în timp ce linia gri reprezintă utilizarea estimată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți să personalizați valorile diagramei atingând Comenzi > Afișare > Afișare energie.
 • Condus: Monitorizați cantitatea de energie utilizată în timpul condusului. Puteți să monitorizați consumul de energie în timp real, detaliat după categorii, să comparați între diferite proiectări ale valorii de referință și să vizualizați sfaturi despre autonomie adaptate la condusul dvs., pentru a înțelege cum să îmbunătățiți eficiența energetică.
  1. Alegeți Deplasare în timp ce navigați către o destinație pentru a compara utilizarea reală față de proiectarea estimată.
  2. Alegeți Nominal pentru a compara utilizarea reală a energie sau a autonomiei față de distanța (sau energia) estimată de condus disponibilă.
  3. Alegeți între Deplasare curentă pentru a vizualiza datele din deplasarea curentă sau De la ultima încărcare pentru a include datele de la ultima încărcare a vehiculului.
  4. Vizualizați Sfaturi privind autonomia pentru a înțelege impactul asupra consumului bateriei și sugestii pentru maximizarea autonomiei și a eficienței.
 • Parcare: Monitorizează cantitatea de energie pierdută în timp ce este parcat vehiculul Model 3.
  1. Alegeți între De la ultima deplasare sau De la ultima încărcare.
  2. Vizualizați câtă energie inactivă a fost consumată în timpul parcării vehiculului și sugestii pentru reducerea pierderii de energie.
 • Consum: Afișați câtă energie a consumat Model 3 în ultimii/ultimele 10, 25 sau 50 km.
  1. Atingeți Autonomie instantanee pentru a adapta estimarea proiectată a autonomiei. Autonomia instantanee utilizează doar cele mai recente câteva puncte de date pentru a estima autonomia proiectată.
  2. Atingeți Autonomie medie pentru a utiliza ultimele 10, 25 sau 50 km din consumul de energie pentru a oferi ă autonomie proiectată mai precisă.