Cheile

Tipurile de chei

Model 3 acceptă următoarele tipuri de chei:
 • Cheie pe telefon - Vă puteți seta telefonul personal pentru a deveni „cheie telefonică” ce comunică cu Model 3 prin Bluetooth. O cheie telefonică acceptă blocarea și deblocarea automată.
 • Card-cheie - Tesla furnizează carduri-cheie care comunică cu Model 3 utilizând semnale de identificare a frecvenței radio (RFID) în gama de unde scurte. Cardul-cheie este utilizat pentru a „autentifica” cheile telefonice în vederea operării cu Model 3 și pentru a adăuga sau a elimina alte chei. Spre deosebire de cheia telefonică și de cheile cu telecomandă, cardul-cheie nu acceptă blocarea și deblocarea automate. În situațiile în care cheia telefonică are bateria descărcată sau telefonul este pierdut sau furat, utilizați cardul-cheie pentru a debloca, conduce și bloca vehiculul Model 3.
 • Cheie cu telecomandă - Cheia cu telecomandă (dacă există în dotare) vă permite să apăsați pe butoane pentru a deschide portbagajele față și spate și pentru a debloca, bloca și conduce vehiculul Model 3. Cheia cu telecomandă acceptă și blocarea și deblocarea automată, dacă sunt disponibile în regiunea dvs. (consultați Walk-Away Door Lock) și poate fi utilizată drept soluție de rezervă pentru cheia telefonică.

Model 3 acceptă în total 19 chei, care pot include chei telefonice, carduri-cheie și până la patru chei cu telecomandă.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Rețineți să aveți asupra dvs. o cheie atunci când conduceți. Chiar dacă puteți conduce vehiculul Model 3 fără cheie, nu îl veți putea reporni după ce acesta se oprește.

Cheie telefon

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu lăsați telefonul asociat în vehicul (de exemplu, sunteți în drumeție sau la plajă). Dacă trebuie să lăsați telefonul în vehicul, dezactivați funcția Bluetooth și/sau opriți telefonul.

Utilizarea telefonului drept cheie este o modalitate comodă de acces în vehiculul Model 3. Pe măsură ce vă apropiați, se detectează semnalul Bluetooth de la telefonul dvs. și ușile se deblochează când trageți de mânerul portierei. În mod similar, când ieșiți și vă îndepărtați cu cheia telefonică, portierele se blochează automat (cu condiția ca funcția Încuiere prin distanțare să fie activată (consultați Walk-Away Door Lock).

Înainte de a putea utiliza un telefon pentru a accesa vehiculul Model 3, urmați acești pași pentru autentificarea acestuia:

 1. Descărcați aplicația mobilă Tesla în telefonul dvs.
 2. Conectați-vă la aplicația mobilă Tesla folosind numele de utilizator și parola contului dvs. Tesla.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Trebuie să rămâneți conectați la contul Tesla pentru a utiliza telefonul ca să accesați Model 3.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă există mai multe vehicule conectate la contul dvs. Tesla, trebuie să vă asigurați că vehiculul pe care doriți să îl acceseze aplicația mobilă este în prezent selectat în aplicația mobilă.
 3. Asigurați-vă că:
  • Setările generale Bluetooth ale telefonului dvs. sunt activate.
  • Funcția Bluetooth este activată pe setările telefonului pentru aplicația Tesla. De exemplu, pe telefon, navigați la setări, alegeți aplicația mobilă Tesla și asigurați-vă că setarea Bluetooth este pornită.
  • Accesarea localizării este activată. Deschideți aplicația mobilă Tesla din setările telefonului și selectați Localizare > Întotdeauna. Pentru o experiență optimă, lăsați aplicația mobilă să ruleze în fundal.
  • Permiteți acces mobil este activat pe ecranul tactil al vehiculului (Comenzi > Siguranță > Permitere acces mobil).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Model 3 comunică cu telefonul utilizând Bluetooth. Rețineți că bateria telefonului trebuie să aibă suficientă energie pentru a rula funcția Bluetooth și că numeroase telefoane dezactivează funcția Bluetooth când nivelul bateriei este scăzut.
 4. În timp ce vă aflați în vehicul sau în apropierea acestuia, deschideți aplicația mobilă Tesla și atingeți Configurare Cheie pe telefon pe ecranul principal sau accesați Securitate > Configurare Cheie pe telefon. Urmați mesajele din aplicația mobilă și ecranul vehiculului pentru configurarea cheii pe telefon.

Pentru a vizualiza o listă a cheilor care pot să acceseze în prezent Model 3sau pentru a elimina o cheie telefonică, atingeți Comenzi > Blocări (consultați Gestionarea cheilor).

Model 3 se poate conecta la trei chei telefonice simultan. Prin urmare, dacă se detectează mai mult de trei chei telefonice, iar dvs. doriți să autentificați sau să asociați un alt telefon, mutați celelalte chei telefonice conectate în afara razei de acoperire sau dezactivați setarea Bluetooth de pe acestea.

Odată ce un telefon a fost autentificat, acesta nu mai necesită o conexiune la internet pentru a fi utilizat drept cheie telefonică pentru Model 3. Cu toate acestea, pentru a utiliza funcția fără mâini a telefonului, pentru a accesa contactele telefonului, a reda conținutul media de pe acesta etc., trebuie, de asemenea, să îl asociați și să îl conectați ca dispozitiv Bluetooth (consultați Bluetooth).

Unele telefoane cu capacitate NFC pot fi utilizate pentru a bloca/debloca vehiculul, ca și cum ați folosi cardul cheie. Asigurați-vă că aplicația mobilă Tesla este asociată corect cu vehiculul și că funcția NFC este activată pe telefon. După ce este activată, țineți telefonul pe coloana portierei din partea șoferului pentru a bloca sau debloca portiera. Consultați instrucțiunile telefonului pentru informații specifice despre cum se poate face acest lucru.

Cardul-cheie

Tesla vă oferă două carduri-cheie Model 3 , concepute să încapă în portofel.

Pentru a utiliza cheia tip cartelă pentru descuierea sau încuierea vehiculului Model 3, poziționați cardul conform ilustrației și atingeți-l de cititorul de carduri situat la aproximativ o treime în sus din înălțimea montantului portierei de pe partea șoferului Când Model 3 detectează cardul-cheie, luminile exterioare clipesc intermitent, oglinzile se depliază sau se pliază (dacă este activată funcția Pliere oglinzi), se aude claxonul (dacă este activată funcția Confirmare prin sunet la încuiere), iar portierele se deblochează sau se blochează.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Ar putea fi necesar să atingeți fizic încărcătorul de telefon wireless sau montantul portierei de pe partea șoferului cu cardul-cheie, și ar putea fi nevoie să îl apropiați de transmițător timp de una sau două secunde.
Imagine a unei persoane care atinge cardul-cheie de stâlpul ușii de pe partea șoferului.

Odată ce ați intrat, porniți vehiculul Model 3 apăsând pedala de frână în decurs de două minute după scanarea cardului-cheie (consultați Pornirea și oprirea). Dacă așteptați mai mult de două minute, trebuie să vă reautentificați apropiind cardul-cheie de cititorul de carduri amplasat în încărcătorul de telefon wireless de pe consola centrală. Când cardul-cheie este detectat, repornește perioada de autentificare de două minute.

Cardul-cheie cu cercuri concentrice pe consola centrală
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă este activată, funcția Încuiere prin distanțare (consultați Walk-Away Door Lock) funcționează doar în cazul în care vă îndepărtați folosind o cheie telefonică sau o cheie cu telecomandă. Atunci când vă îndepărtați cu cardul-cheie, Model 3 nu se deblochează/blochează automat.

Cheia cu telecomandă

Dacă ați achiziționat accesoriul cheie cu telecomandă, vă puteți familiariza rapid cu această cheie dacă vă gândiți la ea ca la o versiune în miniatură a Model 3, cu emblema Tesla reprezentând partea din față. Cheia are trei butoane care seamănă cu niște zone mai moi pe suprafață.

Cheie cu telecomandă Tesla cu 3 bule de dialog
 1. Portbagajul din față - apăsați de două ori pentru a debloca portbagajul din față.
 2. Blocare/deblocare toate - apăsați o dată pentru a bloca portierele și portbagajele (trebuie închise toate portierele și portbagajele). Apăsați de două ori pentru a debloca portierele și portbagajele.
 3. Portbagajul spate - apăsați de două ori pentru a debloca portbagajul spate. Țineți apăsat timp de una până la două secunde pentru a deschide ușa portului de încărcare.

Odată ce ați intrat, porniți Model 3 apăsând pedala de frână în decurs de două minute după apăsarea butonului de deblocare de pe cheia cu telecomandă (consultați Pornirea și oprirea). Dacă așteptați mai mult de două minute, trebuie să apăsați din nou pe butonul de descuiere sau să apropiați cheia cu telecomandă de cititorul de carduri amplasat în spatele suportului pentru pahare de pe consola centrală. Când cheia cu telecomandă este detectată, repornește perioada de autentificare de două minute.

Când vă apropiați sau vă îndepărtați de vehiculul Model 3 având cheia cu telecomandă asupra dvs., nu trebuie să orientați vârful cheii cu telecomandă înspre Model 3 când apăsați un buton, dar trebuie să vă aflați în raza de funcționare.

Echipamentele radio aflate pe o frecvență similară pot să afecteze cheia. Dacă se întâmplă acest lucru, îndepărtați cheia la o distanță de cel puțin 30 cm de alte dispozitive electronice (telefoane, laptopuri etc.).

În cazul în care bateria cheii cu telecomandă este epuizată, puteți continua să o utilizați pentru a conduce vehiculul prin scanarea cheii cu telecomandă pe cititorul de carduri aflat pe coloana portierei de pe partea șoferului (precum cardul de cheie).

Instrucțiunile pentru schimbarea bateriei sunt furnizate în Înlocuirea bateriei cheii cu telecomandă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Puteți utiliza aceeași cheie cu telecomandă cu mai multe vehicule Model 3 , cu condiția să o autentificați (consultați Gestionarea cheilor). Cu toate acestea, cheia cu telecomandă funcționează numai cu un singur vehicul Model 3 simultan. Prin urmare, pentru a utiliza o cheie cu telecomandă pentru un alt vehicul Model 3, atingeți partea plată a acesteia de cititorul de carduri de pe coloana portierei de pe partea șoferului.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model 3 acceptă până la patru chei cu telecomandă diferite.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Protejează cheia împotriva impactului, temperaturilor ridicate și deteriorării cauzate de lichide. Evitați contactul cu solvenții, soluțiile cu ceară și agenții de curățare abrazivi.

Blocarea și deblocarea pasivă

Blocarea și deblocarea vehiculului Model 3 cu ajutorul cheii cu telecomandă se realizează, în mod convenabil, fără mâini. Deși trebuie să aveți asupra dvs. o cheie cu telecomandă asociată, nu este necesar să o utilizați. Model 3 are senzori în jurul vehiculului care pot recunoaște prezența unei chei cu telecomandă pe o rază de aproximativ doi metri. Prin urmare, puteți să țineți cheia cu telecomandă în buzunar sau în poșetă și să trageți pur și simplu de mânerul portierei pentru deblocare. Când aveți cheia cu telecomandă asupra dvs., puteți de asemenea să deschideți portbagajul fără să utilizați cheia, apăsând pe mânerul portierei exterioare a portbagaj posterior. Dacă funcția Încuiere prin distanțare este activată, Model 3 se blochează automat atunci când ieșiți și cheia cu telecomandă nu mai este în raza de acțiune (consultați Walk-Away Door Lock). Blocarea și deblocarea pasivă este activată automat atunci când asociați cheia cu telecomandă cu vehiculul Model 3.

Deși puteți utiliza aceeași cheie cu telecomandă pentru mai multe vehicule, aceasta poate fi asociată numai cu câte un vehicul pe rând. Pentru a activa o cheie cu telecomandă asociată cu alt vehicul, atingeți partea plată a acesteia de montantul portierei de pe partea șoferului și apăsați pe orice buton de pe cheia cu telecomandă pentru a confirma.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru o securitate sporită, blocarea pasivă și deblocarea se dezactivează după ce staționați timp de cinci minute în raza de acțiune a vehiculului atunci când acesta nu este utilizat (de exemplu, staționați în afara vehiculului). În această situație, trebuie să scuturați sau să apăsați un buton de pe cheia cu telecomandă pentru a reactiva blocarea și deblocarea pasivă.

Înlocuirea bateriei cheii cu telecomandă

În condiții de utilizare normală, cheia cu telecomandă are o baterie care durează până la un an, în funcție de versiunea cheii cu telecomandă și de setările selectate ale vehiculului. Când nivelul bateriei este scăzut, pe ecranul tactil este afișat un mesaj.

Pentru a înlocui bateria cheii cu telecomandă:

Cheia cu telecomandă Tesla
 1. Când cheia cu telecomandă este așezată cu partea cu butoane orientată în jos pe o suprafață moale, eliberați capacul inferior cu ajutorul unei unelte cu lamă plată.
 2. Scoateți bateria ridicând-o și îndepărtând-o de clemele de fixare.
 3. În timp ce evitați să atingeți suprafețele plate ale bateriei, introduceți noua baterie (tip CR2032) cu partea cu „+” orientată în sus.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Ștergeți bateria pentru a o curăța înainte de montare și evitați să atingeți suprafețele plate ale bateriei. Urmele de degete de pe suprafețele plate ale bateriei pot să reducă durata de viață a acesteia.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Bateriile CR2032 pot fi achiziționate de la orice comerciant care vinde baterii.
 4. Dacă țineți capacul inferior în unghi, aliniați clamele de pe capac cu fantele corespunzătoare de pe cheia cu telecomandă, apoi apăsați ferm pe capacul de pe cheia cu telecomandă până când se fixează în poziție.
 5. Testați dacă funcționează cheia cu telecomandă deblocând și blocând vehiculul Model 3.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Bateriile cheii cu telecomandă conțin o substanță cu pericol de arsuri chimice și nu trebuie ingerate. Cheia cu telecomandă conține o baterie tip monedă. Dacă bateria este înghițită, poate cauza arsuri interne grave în termen de două ore și poate duce la deces. Nu lăsați baterii noi și uzate la îndemâna copiilor. În cazul în care compartimentul bateriei nu se închide în siguranță, opriți utilizarea produsului și nu îl lăsați la îndemâna copiilor. În cazul în care credeți că bateriile au fost înghițite sau introduse în orice parte a corpului, solicitați imediat asistență medicală.

Gestionarea cheilor

Pentru a afișa o listă cu toate cheile cu care poate fi accesat vehiculul Model 3, atingeți Comenzi > Blocări. În dreptul fiecărei chei este afișată o pictogramă pentru a indica dacă respectiva cheie este o cheie telefonică, un card-cheie sau o cheie cu telecomandă. Utilizați această listă pentru a gestiona cheile care au acces la vehiculul dvs. Model 3.

Model 3 acceptă până la 19 chei. Când atingeți această limită, trebuie să ștergeți o cheie înainte de a adăuga una nouă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a utiliza aceeași cheie pentru mai mult de un vehicul Model 3. Astfel, evitați situația în care trebuie să gestionați mai multe chei când comutați între vehicule. Dacă personalizați numele unui card-cheie autentificat sau al unei chei cu telecomandă pe vehiculul Model 3 (atingând pictograma sub formă de creion), orice alt vehicul Model 3 la care cardul-cheie sau cheia cu telecomandă este autentificat(ă) afișează, de asemenea, numele schimbat.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul dvs. este în leasing, contactați compania de leasing pentru a adăuga sau elimina chei.

Adăugarea cheilor de pe ecranul tactil

Dacă aveți un card-cheie sau o cheie cu telecomandă deja asociată cu vehiculul dvs., puteți asocia o nouă cheie utilizând ecranul tactil.

 1. De pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Încuietori > Chei > Adăugare cheie.
 2. Scanați noul card-cheie sau noua cheie cu telecomandă pe cititorul de card de pe încărcătorul wireless pentru telefon. Atunci când auziți un semnal sonor, noul card-cheie este recunoscut.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Când adăugați o cheie cu telecomandă, asigurați-vă că aceasta este la temperatura camerei. Asocierea unei chei cu telecomandă care este foarte rece poate fi nereușită.
 3. Scanați un card-cheie sau o telecomandă care a fost deja asociată cu vehiculul pentru a confirma noua asociere a cheii.
 4. Când ați terminat, în lista cu chei este inclusă cheia nouă. Atingeți pictograma sub formă de creion asociată pentru a personaliza denumirea cheii.

Adăugarea cheilor din aplicația de mobil

În cazul în care nu aveți un card-cheie funcțional sau o cheie cu telecomandă funcțională, puteți adăuga o cheie nouă utilizând aplicația de mobil Tesla.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Doar proprietarul vehiculului poate să asocieze o nouă cheie cu ajutorul aplicației de mobil.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Asocierea unei chei cu aplicația de mobil este acceptată începând cu versiunea 4.29.0 a aplicației de mobil Tesla pe vehicule cu versiuni de software 2022.40 sau ulterioare.
 1. În timp ce vă aflați în sau în apropierea vehiculului, deschideți aplicația de mobil Tesla pe smartphone-ul dvs.
 2. În aplicația de mobil, atingeți Securitate și șoferi și apoi Adăugare card-cheie.
 3. Scanați noul card-cheie sau noua cheie cu telecomandă pe cititorul de card de pe încărcătorul wireless pentru telefon.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Când adăugați o cheie cu telecomandă, asigurați-vă că aceasta este la temperatura camerei. Asocierea unei chei cu telecomandă care este foarte rece poate fi nereușită.
 4. Când cheia este asociată cu succes, aplicația de mobil afișează un mesaj de confirmare. Atingeți Gata în aplicația de mobil și scoateți cardul-cheie sau cheia cu telecomandă din cititorul de carduri.
 5. Când ați terminat, lista cu chei de pe ecranul tactil va include noua cheie. Atingeți pictograma sub formă de creion asociată pentru a personaliza denumirea cheii.

Eliminarea cheilor

Când nu mai doriți o cheie pentru a accesa vehiculul Model 3 (de exemplu, v-ați pierdut telefonul sau cardul-cheie etc.), urmați acești pași pentru a o elimina.

 1. Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Blocări.
 2. În lista cu chei, găsiți cheia pe care doriți să o ștergeți și atingeți pictograma asociată coșului de gunoi.
 3. Când vi se solicită, scanați o cheie autentificată pe cititorul de card pentru a confirma ștergerea. Când ați terminat, în lista cu chei nu mai este inclusă cheia ștearsă.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model 3 necesită cel puțin un card-cheie sau o cheie cu telecomandă autentificat(ă) în orice moment. Dacă rămâne un singur card-cheie în lista de chei, nu îl puteți șterge.

Înlocuirea cardurilor-cheie

Dacă pierdeți un card-cheie, puteți cumpăra altele înlocuitoare din Magazinul Tesla. Când asocierea este pregătită, urmații pașii din Gestionarea cheilor. Rețineți să eliminați cardurile-cheie vechi din Comenzi > Blocări > Chei, din motive de securitate.