Camera din cabină

Model 3 este echipat cu o cameră de habitaclu, amplasată deasupra oglinzii retrovizoare.

Casetă de zoom cu un obiectiv de cameră, care indică amplasarea sa deasupra oglinzii retrovizoare

Camera din cabină poate detecta lipsa de atenție a șoferului și poate furniza alerte sonore pentru a vă aminti să rămâneți atenți la drum când este activat autopilotul.

În mod implicit, imaginile și înregistrările video efectuate de cameră nu părăsesc vehiculul și nu sunt transmise nimănui, inclusiv către Tesla, decât dacă activați partajarea de date. Dacă activați partajarea de date și survine un eveniment critic pentru siguranță (de exemplu, o coliziune), Model 3 partajează videoclipurile scurte captate de camera din cabină cu Tesla pentru a ne ajuta să dezvoltăm caracteristici adiționale legate de siguranță și să optimizăm în permanență inteligența funcțiilor care se bazează pe camera din cabină. Datele pot fi, de asemenea, partajate dacă sunt necesare diagnostice pentru funcționalitatea camerei din cabină. Camera de cabină nu efectuează recunoaștere facială sau orice altă metodă de verificare a identității. Pentru a vă proteja confidențialitatea, datele de la camera din cabină nu sunt asociate cu numărul dvs. de identificare a vehiculului.

Pentru a seta preferințele dvs. legate de partajarea datelor, atingeți Comenzi > Software > Partajare date > Permitere date analitice cameră de cabină. Puteți modifica în orice moment setările dvs. legate de partajarea datelor. Pentru a vizualiza funcțiile activate în prezent care utilizează camera din habitaclu, atingeți Comenzi > Software > Cameră habitaclu.

Exemplu de vizualizare cameră când este activată Permitere date analitice cameră habitaclu
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Mențineți obiectivul camerei curat și fără obstacole. Îndepărtați orice acumulare de murdărie sau praf, ștergând ocazional obiectivul camerei cu o lavetă moale.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu utilizați agenți de curățare abrazivi sau pe bază de substanțe chimice. Dacă procedați astfel, se poate deteriora suprafața obiectivelor camerei.