Ștergătoarele și spălătoarele

Ștergătoarele și spălătoarele

Puteți accesa setările ștergătoarelor atingând butonul acestora de pe Volan.

Partea dreaptă a volanului cu o săgeată orientată spre butonul ștergătoarelor
 • Apăsați butonul ștergătoarelor pentru a șterge parbrizul. Dacă ștergătoarele funcționează deja într-o setare a acestora și nu sunt setate la Auto, apăsarea butonului ștergătoarelor parcurge ciclic vitezele. Ciclul vitezelor ștergătoarelor este următorul: I > II > III > IIII > III > II > I.
 • Apăsați și mențineți apăsat butonul ștergătorului pentru a pulveriza lichidul de spălare pe parbriz. După eliberarea butonului, ștergătoarele efectuează două curse suplimentare de ștergere, apoi, în funcție de vehicul și de condițiile de mediu, o a treia cursă de ștergere câteva secunde mai târziu. De asemenea, puteți apăsa și menține apăsat butonul ștergătorului pentru o pulverizare continuă a lichidului spălătorului—ștergătoarele efectuează cursele de ștergere după ce eliberați.

De asemenea, puteți să accesați setările ștergătoarelor atingând Comenzi > Ștergătoare.

De fiecare dată când apăsați butonul ștergătorului de pe volan, pe ecranul tactil este afișat meniul ștergătoarelor, permițându-vă să reglați setările ștergătoarelor. Rotiți butonul de derulare stânga de pe vehiculul Volan în sus sau în jos pentru a alege setarea dorită.

Cardul cu setările ștergătoarelor și bule de dialog numerotate
 1. Opriți ștergătoarele.
 2. Alegeți modul în care doriți să funcționeze ștergătoarele:
  • IIII - Continuu, rapid.
  • III - Continuu, lent.
  • II - Intermitent, rapid.
  • I - Intermitent, lent.
  • Auto - Model 3 detectează precipitațiile și reglează viteza și intensitatea de ștergere. Dacă este apăsat butonul pentru ștergătoare în timp ce acestea sunt setate la Auto, sensibilitatea ștergătoarelor crește temporar.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Când cuplați Asistență pentru direcție, ștergătoarele sunt setate la Auto. Deși puteți modifica setarea ștergătoarelor din Auto în timp ce utilizați Asistență pentru direcție, ștergătoarele revin la setarea implicită Auto la următoarea cuplare a Asistență pentru direcție.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Setarea Auto este în prezent în faza BETA. Dacă nu sunteți siguri în legătură cu utilizarea setării Auto în faza BETA, Tesla recomandă acționarea manuală a ștergătoarelor, după cum este necesar.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți regla viteza și frecvența ștergătoarelor de parbriz folosind comenzi vocale (consultați Comenzi vocale).

Verificați și curățați periodic marginea lamelor ștergătoarelor. Dacă o lamelă este deteriorată, înlocuiți-o imediat. Pentru detalii despre verificarea și înlocuirea lamelor ștergătoarelor, consultați Lamele ștergătoarelor, Jeturile și Lichidul Parbrizului.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Pentru a evita deteriorarea capotei, asigurați-vă că este complet închisă capota înainte de a activa ștergătoarele de parbriz.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Îndepărtați gheața de pe parbriz înainte de a porni ștergătoarele. Gheața are margini ascuțite care pot să deterioreze cauciucul de pe lamele ștergătoarelor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
În zone cu climă aspră, asigurați-vă că lamele ștergătoarelor nu sunt înghețate sau lipite de parbriz.