Pornirea și oprirea

Pornirea

Când deschideți o ușă pentru a intra în Model 3, pornește ecranul tactil și astfel puteți utiliza toate comenzile. Pentru a schimba în Model 3, apăsați pedala de frână și glisați în sus pentru Condus sau în jos pentru Marșarier pe banda modului Condus a ecranului tactil (consultați Comutare).

Dacă funcția Autocuplare din Parcare este activată, Model 3 selectează automat Condus sau Mers înapoi pe baza mediului detectat. Apăsarea pedalei de frână comută vehiculul în modul de deplasare selectat, afișat pe banda modului de condus a ecranului tactil (cu condiția ca ușa șoferului să fie închisă și centura șoferului să fie cuplată), iar apăsarea pedalei de accelerație conduce vehiculul în direcția respectivă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a activa sau dezactiva Autocuplare din Parcare, atingeți Comenzi > Dinamică > Autocuplare din Parcare.

Înainte de accelera, când Autocuplare din Parcare este activată, verificați ecranul tactil pentru a vă asigura că Model 3 a comutat în modul de deplasare dorit (Condus sau Marșarier). Dacă selectarea nu este corectă sau dacă Autocuplare din Parcare glisați în sus pentru Condus sau în jos pentru Marșarier pe banda modului Condus a ecranului tactil pentru a selecta un nou mod de condus. Consultați Comutare.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă este activată funcția Conducere cu PIN (consultați Conducere cu PIN), trebuie să introduceți un cod PIN valid pe ecranul tactil pentru a putea conduce Model 3.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă funcția Acces pasiv este oprită și nu apăsați pedala de frână pentru a porni Model 3 în decurs de aproximativ cinci minute, pe ecranul tactil este afișat un mesaj și trebuie să utilizați cheia pentru a bloca și apoi pentru a debloca Model 3 din nou înainte de a putea conduce vehiculul.

Tot ceea ce trebuie să știți atunci când conduceți Model 3 este afișat pe ecranul tactil.

Conducere dezactivată - necesită autentificare

Dacă vehiculul Model 3 nu detectează o cheie când apăsați frâna (nu se detectează o cheie telefonică sau au trecut două minute de la ultima utilizare a cardului-cheie), pe ecranul tactil este afișat un mesaj care vă arată că, pentru a conduce, este necesară autentificarea.

Dacă vedeți acest mesaj, așezați cardul-cheie în oricare dintre stațiile de andocare pentru telefoane unde transmițătorul RFID îl poate citi. Perioada de două minute pentru autentificare este reluat și puteți porni vehiculul Model 3 prin apăsarea pedalei de frână.

Amplasarea cardului-cheie pe consola centrală pentru autentificare înainte de deplasare.

Există mai mulți factori care pot afecta detectarea de către Model 3 a unei chei telefonice (de exemplu, nivelul bateriei dispozitivului este scăzut sau bateria este descărcată și nu mai poate să comunice utilizând funcția Bluetooth).

Țineți întotdeauna cheia telefonică sau un card-cheie la dvs. După ce ați condus, cheia este necesară pentru a reporni vehiculul Model 3. Și, atunci când părăsiți vehiculul, trebuie să luați cheia cu dvs. pentru a bloca Model 3, fie manual, fie automat.

Oprirea

După ce ați terminat de condus și să comutați în Parcare, pur și simplu ieșiți din vehicul. Când părăsiți Model 3 cu cheia telefonică, acesta se oprește automat, oprind ecranul tactil.

Model 3 se oprește de asemenea automat după ce a fost în poziția Parcare timp de 30 minute, chiar dacă stați pe scaunul șoferului.

Chiar dacă nu este necesar de obicei, puteți opri vehiculul Model 3 în timp ce stați în scaunul șoferului, chiar dacă vehiculul nu se află în mișcare. Atingeți Comenzi > Siguranță > Oprire. Model 3 repornește automat după o scurtă perioadă dacă apăsați pedala de frână sau atingeți ecranul tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Model 3 comută automat în treapta Parcare atunci când se determină că ieșiți din vehicul (spre exemplu, centura de siguranță a șoferului nu este fixată și vehiculul este aproape staționar). În cazul în care comutați la treapta Neutru, vehiculul comută la Parcare atunci când deschideți portiera pentru a ieși. Pentru a menține vehiculul în treapta Neutru, va trebui să activați modul Transport (consultați Instrucțiuni pentru transportatori).

Oprirea și repornirea alimentării vehiculului

Puteți porni ciclul Model 3 dacă se comportă neobișnuit sau afișează o alertă nedefinită.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă ecranul tactil nu răspunde sau manifestă un comportament neobișnuit, reporniți-l înainte de a opri și de a reporni alimentarea vehiculului (consultați Repornirea ecranului tactil).
  1. Comutați în treapta Parcare.
  2. Pe ecranul tactil, atingeți Comenzi > Siguranță > Oprire.
  3. Așteptați cel puțin două minute fără a interacționa cu vehiculul. Nu deschideți portierele, nu atingeți pedala de frână, nu atingeți ecranul tactil etc.
  4. După două minute, apăsați pedala de frână sau deschideți portiera pentru a activa vehiculul.