Avertizare somnolență șofer

Avertizarea somnolență șofer este concepută pentru a notifica șoferii care prezintă semne de somnolență. Avertizarea somnolență șofer monitorizează nivelul de atenție al șoferului, precum și comportamentul șoferului pentru a determina tiparele care indică somnolența. Atunci când este detectată somnolența șoferului, se afișează o alertă pe ecranul tactil în zona cardurilor și se emite o alertă sonoră.

Avertizarea în cazul somnolenței șoferului se activează după ce este depășită viteza de 65 km/h la o deplasare de cel puțin 10 minute, iar sistemul de Autopilot este dezactivat.

Somnolență șofer detectată

Faceți o pauză

Dacă vedeți această alertă, luați în considerare oprirea și odihnirea înainte de a porni din nou. Alerta se oprește atunci când tiparele care indică somnolența nu mai sunt prezente.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Atunci când este emisă o alertă iar viteza scade sub 60 km/h, sistemul nu mai este activ.

Puteți dezactiva sau activa alertele de Avertizare somnolență șofer atingând Comenzi > Siguranță > Avertizare somnolență șofer pentru ciclul de conducere curent (de fiecare dată când vehiculul este în treapta Parcare și vă îndepărtați). Avertizarea pentru somnolența șoferului se reactivează automat la începutul fiecărui ciclu de conducere.

În cazul în care Avertizarea în cazul somnolenței șoferului nu este disponibilă, pe ecranul tactil se afișează o avertizare vizuală.

Avertizare somnolență șofer indisponibilă

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Funcțiile de siguranță active utilizează camera din habitaclu pentru a monitoriza nivelul de atenție al șoferului. Camera de cabină nu efectuează recunoaștere facială sau orice altă metodă de verificare a identității. În mod implicit, imaginile și înregistrările video efectuate de cameră nu părăsesc vehiculul și nu sunt transmise nimănui, inclusiv către Tesla, decât dacă activați partajarea de date. Pentru a seta preferințele dvs. legate de partajarea datelor, atingeți Comenzi > Software > Partajare date > Permitere date analitice cameră de cabină. Puteți modifica în orice moment setările dvs. legate de partajarea datelor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Vă revine responsabilitatea de a fi vigilent, de a conduce prudent și de a deține în permanență controlul asupra vehiculului. Nu vă bazați niciodată pe avertizarea pentru somnolența șoferului pentru a vă menține controlul în siguranță al vehiculului. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective în orice moment. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.

Limitări și inexactități

Este posibil ca avertizarea în cazul somnolenței șoferului să nu furnizeze avertizări atunci când:

  • Una sau mai multe camere este deteriorată, murdară sau obstrucționată (de noroi, gheață sau zăpadă sau de masca unui vehicul, vopsea în exces sau produse adezive precum folii, autocolante, straturi de acoperire din cauciuc etc.).
  • Condițiile meteo (precipitații abundente, zăpadă sau ceață) interferează cu sistemele vehiculului.
  • Un obiect care este montat pe vehiculul Model 3 interferează cu și/sau obstrucționează o cameră (cum ar fi un suport pentru biciclete sau un autocolant de pe bara de protecție).
  • Vizibilitatea este scăzută și marcajele pentru benzi nu sunt vizibile în mod clar (din cauza precipitațiilor abundente, a zăpezii, a ceții etc.).
  • Marcajele benzilor sunt uzate excesiv, au marcaje anterioare vizibile, au fost modificate din cauza construcției drumului sau se schimbă rapid (de exemplu, ramificarea, intersectarea sau unirea benzilor).
  • O problemă la unul sau mai multe sisteme ale vehiculului împiedică funcționarea corespunzătoare a avertizării în cazul somnolenței șoferului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Listele de mai sus nu prezintă fiecare situație posibilă care poate interfera cu Avertizarea în cazul somnolenței șoferului și există numeroase motive pentru care este posibil ca aceasta să nu funcționeze conform așteptărilor. Pentru a evita o coliziune, rămâneți vigilenți și fiți mereu atenți la drum, pentru a putea anticipa necesitatea luării de măsuri corective cât mai din timp posibil.