Portbagajul din spate

Deschidere

Pentru a deschide portbagajul din spate, asigurați-vă că Model 3 este în treapta Parcare, apoi efectuați una dintre următoarele acțiuni:

 • Apropiați-vă de portbagaj cu cheia telefon în buzunarul din față (consultați Portbagaj fără mâini).
 • Atingeți butonul Deschidere asociat de pe ecranul tactil.
 • Atingeți butonul portbagajului din spate din aplicația mobilă.
 • Apăsați comutatorul aflat sub mânerul exterior al portbagaj posterior(trebuie să fie detectată o cheie validă).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Înainte de a deschide portbagaj posterior într-o zonă închisă (precum un garaj), asigurați-vă că înălțimea de deschidere a portbagaj posterior este corect reglată pentru a evita tavanele sau obiectele joase (consultați Reglarea înălțimii de deschidere a portbagajului electric).

Model 3 trebuie să fie deblocat sau să detecteze o cheie înainte de a putea utiliza comutatorul pentru a deschide portbagaj posterior.

Spatele vehiculului cu casetă de zoom care înfățișează în detaliu comutatorul de pe mânerul exterior al portbagajului spate
Pictograma roșie a vehiculului cu ușile deschise

Când sunt deschise o portieră sau un portbagaj, pe ecranul tactil este afișat indicatorul Portieră deschisă. Imaginea cu vehiculul Model 3 de pe ecranul tactil afișează de asemenea portbagajul deschis.

Pentru a deschide portbagaj posterior din interiorul vehiculului în situația puțin probabilă în care Model 3 nu este alimentat cu energie, consultați Eliberarea de urgență din interiorul portbagajului.

Portbagaj fără mâini

Puteți deschide portbagajul fără a apăsa niciun buton.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Necesită un iPhone 11 sau un model mai nou și aplicația mobilă Tesla 4.29.5 sau o versiune mai recentă. Asigurați-vă că setările telefonului permit „Interacțiuni în apropiere” pentru aplicația mobilă Tesla. În cazul în care cheia telefonică este deja asociată, deschideți aplicația mobilă Tesla și accesați Cheie telefon > Upgrade.
 1. Pentru activare, atingeți Comenzi > Blocări > Portbagaj fără mâini.
 2. Cu cheia telefonică în buzunarul din față, apropiați-vă de portbagaj și rămâneți pe loc. Când cheia telefonului este detectată, Model 3 emite un sunet și portbagajul se deschide. Pentru a anula cererea, îndepărtați-vă de vehicul.
Partea din spate a vehiculului cu linii albastre radiante
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Înainte de a permite unei funcționalități automate să deschidă portbagajul (în loc de a efectua acest lucru manual), este important să verificați că zona din jurul portbagajului este lipsită de obstacole (cum ar fi persoane și obiecte). Monitorizați în mod proactiv mișcarea portbagajului pentru a vă asigura că nu intră în contact cu o persoană sau un obiect. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat pagube sau vătămări corporale grave.

Reglarea înălțimii de deschidere a portbagajului electric

Puteți să reglați înălțimea de deschidere a portbagajului electric (dacă există în dotare) pentru a vă fi mai ușor să ajungeți la el sau pentru a evita tavanele sau obiectele joase (de exemplu, o ușă de garaj sau un corp de iluminat):

 1. Deschideți portbagajul, apoi coborâți-l sau ridicați-l manual la înălțimea de deschidere dorită.
 2. Țineți apăsat butonul de pe partea inferioară a portbagajului timp de trei secunde până când auziți un semnal sonor de confirmare.
  Buton pe partea inferioară a hayonului cu imaginea unei mașini cu portbagajul deschis
 3. Confirmați că l-ați setat la înălțimea dorită închizând portbagajul și apoi deschizându-l din nou.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
În funcție de configurație (precum selecția roților), portbagajul din spate al vehiculului se poate deschide până la 2 metri. Reglați înălțimea portbagajului din spate pentru a preveni intrarea acestuia în contact cu tavane joase sau alte obiecte.

Închiderea

 • Atingeți butonul Închidere asociat de pe ecranul tactil.
 • Apăsați pe comutatorul amplasat sub portbagaj posterior
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Înainte de a conduce, asigurați-vă că portbagajul este fixat bine în poziția complet închis ridicând marginea inferioară și confirmând că nu există mișcare.

Accesarea zonei pentru mărfuri

Pentru a accesa zona pentru mărfuri din interiorul portbagajului din spate, trageți în sus de chinga din partea din spate a capacului pentru mărfuri. Apoi, puteți să rabatați capacul pentru mărfuri spre înainte sau să îl îndepărtați de pe vehiculul Model 3.

Asigurați toate mărfurile înainte de a mișca Model 3și așezați mărfurile grele în compartimentul inferior al portbagajului.

Portbagajul spate cu o săgeată orientată în sus dinspre chinga capacului pentru mărfuri

Limite de sarcină portbagaj spate

Distribuiți greutatea încărcăturii cât mai uniform posibil între portbagajul din față și cel din spate.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu încărcați niciodată mai mult de 40 kg în compartimentul inferior al portbagajului din spate sau mai multe de 90 kg în compartimentul superior (deasupra capacului compartimentului inferior). Dacă procedați astfel, puteți provoca daune.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când încărcați marfă, luați întotdeauna în considerare Masa maximă tehnic admisă a încărcăturii (TPMLM) a vehiculului (consultați Specificații). TPMLM reprezintă masa totală maximă admisă a vehiculului, incluzând toți pasagerii, lichidele și încărcătura.

Eliberarea de urgență din interiorul portbagajului

O eliberare mecanică iluminată, situată în interiorul portbagajului din spate, vă permite să deschideți portbagajul spate din interior dacă vehiculul Model 3 nu este alimentat cu energie. De asemenea, această eliberare mecanică îi permite unei persoane blocate în interior să iasă afară.

Buton cu pictograma mașinii cu portbagajul deschis și o săgeată albastră orientată spre stânga
 1. Apăsați ferm și mențineți apăsat butonul iluminat în direcția săgeții pentru a elibera zăvorul.
 2. În timp ce apăsați butonul, împingeți portbagajul spate pentru a-l deschide.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Butonul strălucește timp de câteva ore după ce este expus pentru scurt timp la lumina ambiantă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu lăsați copiii să se joace în interiorul portbagajului sau să se blocheze în interior. Un copil nefixat pe poziție ar putea să sufere vătămări corporale grave sau decesul în cazul unui accident. Un copil ar putea să sufere de epuizare sau deces din cauza căldurii dacă este prins în vehicul, în special dacă controlul climatizării nu este pornit.