Depanarea alertelor

APP_w009Frânare automată de urgență nu este disponibilăEste posibil ca funcția să fie restabilită la următoarea deplasare

Ce înseamnă această alertă:

Funcția Frânare automată de urgență nu este disponibilă pentru restul deplasării curente. Această alertă nu indică în mod specific că alte funcții de frânare sau caracteristici nu sunt disponibile.

Această alertă poate apărea din mai multe motive. Pot fi prezente și alte alerte pentru situații care determină, de asemenea, indisponibilitatea funcției Frânare automată de urgență.

Ce să faceți:

De obicei nu este necesară nicio măsură. Funcția Frânare automată de urgență va fi de obicei disponibilă din nou atunci când începeți următoarea deplasare.

Dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări sau dacă apare cu o frecvență sporită pe parcursul mai multor deplasări, se recomandă o programare la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații, consultați Asistență la evitarea coliziunii.

APP_w048Funcțiile Autopilot indisponibile temporarEste posibil ca funcțiile să fie restabilite la următoarea deplasare

Ce înseamnă această alertă:

Funcțiile Autopilot sunt momentan indisponibile pentru vehiculul dvs. În funcție de configurația vehiculului, funcțiile Autopilot care sunt dezactivate pot fi:

 • Asistență pentru direcție
 • Pilot automat adaptiv
 • Frânare automată de urgență
 • Avertizare de coliziune frontală
 • Avertizare la părăsirea benzii

Ce să faceți:

Această alertă poate fi setată din mai multe motive. Verificați dacă sunt prezente și alte alerte care indică cauza acestei condiții.

În mod normal, funcțiile Autopilot sunt restabilite la următoarea deplasare. Dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări, programați o vizită la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații și pentru lista completă de funcții Autopilot, consultați Despre Autopilot.

APP_w207Asistență direcție temporar indisponibilă

Ce înseamnă această alertă:

Asistență direcție temporar indisponibilă. Aceasta ar putea fi o stare temporară, cauzată de un factor extern, cum ar fi:

 • marcaje de bandă lipsă sau estompate;
 • Drumurile înguste sau șerpuitoare.
 • vizibilitate redusă cauzată de ploaie, ninsoare, ceață sau alte condiții meteo;
 • Temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute.
 • lumină puternică provenită de la farurile altor vehicule, lumina directă a soarelui sau alte surse de lumină.

Această alertă va fi prezentă și dacă depășiți limita maximă de viteză aferentă Asistenței pentru direcție atunci când Asistența pentru direcție este activată. În acest caz, Asistența pentru direcție nu va fi disponibilă pentru restul deplasării curente.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Dacă funcția Asistență pentru direcție nu este disponibilă până ajungeți la destinația dvs. și rămâne indisponibilă pe durata următoarei dvs. deplasări, verificați prezența următoarelor:

 • Deteriorare sau obstrucție cauzată de noroi, gheață, zăpadă sau alți factori de mediu
 • Obstrucție cauzată de un obiect montat pe vehicul, cum ar fi un suport pentru biciclete
 • Obstrucție cauzată prin adăugarea de vopsea sau produse adezive precum învelitori, autocolante sau straturi cauciucate vehiculului dvs.
 • O bară de protecție deteriorată sau aliniată necorespunzător

Dacă nu există obstrucții evidente sau dacă identificați deteriorări ale vehiculului, programați o vizită la service cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Funcții Autopilot.

APP_w218Depășire limită de viteză Asistență direcțiePreluați controlul volanului

Ce înseamnă această alertă:

Asistența pentru direcție este indisponibilă deoarece vehiculul dvs. a depășit limita de viteză maximă pentru această funcție de asistență pentru șofer.

Ce să faceți:

Preluați imediat comanda Volan și mențineți-o până când ajungeți la destinație.

În majoritatea cazurilor, Asistența pentru direcție nu va fi disponibilă pentru restul deplasării curente. Pentru a o reseta, opriți complet vehiculul și comutați în treapta Parcare. Atunci când comutați în treapta Conducere pentru a vă deplasa către următoarea destinație, Asistența pentru direcție ar trebui să fie din nou disponibilă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă această alertă se activează în timp ce conduceți în Germania, Asistența pentru direcție ar trebui să devină din nou disponibilă de îndată ce vehiculul dvs. începe să se deplaseze cu o viteză sub limita de viteză a Asistenței pentru direcție.

Dacă Asistența pentru direcție nu este disponibilă în timpul următoarei deplasări și rămâne indisponibilă pe parcursul următoarelor deplasări, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Funcții Autopilot.

APP_w222Tempomat indisponibilVizibilitate redusă cameră frontală

Ce înseamnă această alertă:

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție sunt indisponibile deoarece una sau mai multe dintre camerele frontale ale vehiculului dvs. sunt blocate sau orbite de condiții externe.

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție vor rămâne indisponibile cât timp o cameră frontală nu are vizibilitate adecvată. Camerele pot să aibă vizibilitate limitată sau să nu aibă deloc vizibilitate din cauzele de mai jos:

 • murdărie sau reziduuri pe suprafața camerei;
 • condiții de mediu precum ploaie, ceață, ninsoare sau rouă;
 • lumina puternică a soarelui sau reflexie puternică de la o altă sursă de lumină;
 • condiții de lumină scăzută sau limitată, inclusiv drumuri neluminată sau luminate slab noaptea;
 • condens (picături de apă sau aburire) pe suprafața camerei;
 • mediu înconjurător cu aspect monoton, inclusiv pereți de tunel sau separatoare de benzi pe autostradă.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Deseori, aceasta este o problemă temporară care dispare de la sine. Dacă alerta nu dispare până la finalul deplasării dvs.:

 • inspectați și curățați zona camerelor frontale din partea superioară a parbrizului înaintea următoarei deplasări programate.
 • Verificați prezența condensului, murdăriei sau a altor reziduuri pe suprafața camerei și încercați să îndepărtați orice obstrucție.

Consultați Curățarea unei camere pentru mai multe informații despre curățarea murdăriei sau a reziduurilor din zona respectivă a vehiculului.

Deși condensul de pe interiorul incintei camerei frontale nu poate fi șters, îl puteți îndepărta rapid, de obicei, urmând acești pași:

 1. Pregătiți habitaclul cu temperatura setată pe Ridicat și aerul condiționat pornit.
 2. Activați degivrorul pentru parbriz.

Dacă alerta persistă pe parcursul următoarelor deplasări, dar nu este vizibilă nicio obstrucție a camerelor frontale, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

APP_w224Tempomat indisponibilContinuați să conduceți pt. calibrare camere

Ce înseamnă această alertă:

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție sunt indisponibile deoarece camerele de pe vehiculul dvs. nu sunt calibrate complet.

Vehiculul dvs. trebuie să manevreze cu multă precizie atunci când sunt active funcții precum Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție. Înainte ca aceste funcții să poată fi folosite pentru prima dată, camerele trebuie să execute o auto-calibrare inițială. Ocazional, una sau mai multe camere se pot decalibra.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție vor rămâne indisponibile până când se finalizează calibrarea camerelor.

Când calibrarea este încheiată, Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție ar trebui să fie disponibile.

Pentru confortul dvs., pe ecranul tactil este afișat un indicator de progres de calibrare. În mod normal, calibrarea este încheiată după ce vehiculul dvs. a parcurs 20-25 mile (32-40 km), dar distanța variază în funcție de condițiile de drum și de mediu. De exemplu, deplasarea pe un drum drept, cu marcaje de bandă foarte vizibile contribuie la calibrarea mai rapidă a camerelor.

Dacă alerta persistă și calibrarea camerelor nu este încheiată după ce vehiculul dvs. s-a deplasat 100 de mile (160 km) sau mai mult sau dacă Tempomatul în funcție de trafic și Asistența pentru direcție rămân indisponibile în ciuda calibrării reușite a camerelor, programați lucrarea de service cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

APP_w304Cameră blocată sau orbităCurățați camera sau așteptați recăpătarea vizibilității

Ce înseamnă această alertă:

Una sau mai multe dintre camerele vehiculului are vizibilitate limitată sau nu are vizibilitate deloc din cauza factorilor externi. Atunci când camerele de pe vehicul nu pot oferi informații vizuale precise, unele dintre sau toate funcțiile Autopilot pot fi indisponibile temporar.

Camerele pot să aibă vizibilitate limitată sau să nu aibă deloc vizibilitate din cauzele de mai jos:

 • murdărie sau reziduuri pe suprafața camerei;
 • condiții de mediu precum ploaie, ceață, ninsoare sau rouă;
 • lumina puternică a soarelui sau reflexie puternică de la o altă sursă de lumină;
 • condiții de lumină scăzută sau limitată, inclusiv drumuri neluminată sau luminate slab noaptea;
 • condens (picături de apă sau aburire) pe suprafața camerei;
 • mediu înconjurător cu aspect monoton, inclusiv pereți de tunel sau separatoare de benzi pe autostradă.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce. Deseori, aceasta este o problemă temporară care va fi rezolvată atunci când condensul se evaporă sau când o anumită condiție sau caracteristică de mediu nu mai este prezentă.

Dacă alerta nu dispare până ajungeți la destinație, verificați dacă suprafețele camerei prezintă condens, murdărie sau alte reziduuri. Pentru amplasarea camerelor, consultați Camere.

Curățați camerele după cum este necesar înainte de următoarea deplasare planificată. Pentru procedurile de curățare recomandate, consultați Curățarea unei camere.

Dacă observați în continuare această alertă după ce ați curățat camerele, verificați dacă suprafețele interioare ale incintelor camerelor de pe montanții portierelor prezintă condens. Deși condensul de pe interiorul incintelor camerei nu poate fi șters, îl puteți îndepărta mai rapid, de obicei, urmând acești pași:

 1. Precondiționați habitaclul pornind climatizarea, setând temperatura la Înalt și asigurându-vă că aerul condiționat este pornit.
 2. Activați degivrorul pentru parbriz.
 3. Direcționați gurile de ventilație către camerele de pe montanții portierelor.

Pentru mai multe informații despre curățarea condensului din incintele camerei, consultați Curățarea unei camere.

Dacă alerta nu dispare până la sfârșitul următoarei deplasări planificate, în ciuda curățării camerei (camerelor) indicate și după urmarea pașilor recomandați pentru a elimina condensul, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

BMS_a066Niv maxim încărcare și autonomia pot scădeaSe poate conduce - Programați service-ul curând

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat o situație internă a bateriei de înaltă tensiune care limitează performanța acesteia. Drept urmare, nivelul maxim de încărcare și autonomia pot fi reduse. Service-ul este necesar pentru restabilirea performanței complete.

Ce să faceți:

Vehiculul dvs. se poate conduce.

Dacă această alertă persistă, programați service-ul cât mai curând posibil. Fără service, s-ar putea să observați și alte reduceri în nivelul maxim de încărcare și autonomia vehiculului dvs.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

BMS_a067Performanță baterie înaltă tensiune limitatăSe poate conduce - Programați service-ul curând

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat o situație internă a bateriei de înaltă tensiune care limitează performanța acesteia. Service-ul este necesar pentru restabilirea performanței complete.

Este posibil ca autonomia maximă a vehiculului dvs. să fie redusă și încărcarea vehiculului dvs. poate dura mai mult decât înainte. Rata de încărcare maximă variază, ca întotdeauna, în funcție de locație, sursa de energie și echipamentul de încărcare.

Ce să faceți:

Vehiculul dvs. se poate conduce.

Se recomandă programarea la service cât mai curând posibil. Fără service, este posibil ca vehiculul să prezinte în continuare alte reduceri ale puterii și ale performanței maxime de încărcare și poate începe să prezinte și o putere și o accelerație reduse în timpul deplasării.

Cât timp această alertă rămâne prezentă, mențineți vehiculul încărcat la 30% din capacitate sau mai mult, pentru a evita orice discrepanță între autonomia estimată afișată pe ecranul tactil al vehiculului dvs. și nivelul de încărcare real al bateriei de înaltă tensiune.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

BMS_a068Bateria de înaltă tensiune necesită serviceAccelerație performanță de încărcare reduse

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat o situație internă a bateriei de înaltă tensiune care limitează performanța acesteia.

S-ar putea să observați că viteza maximă a vehiculului este redusă și că acesta răspunde mai lent decât înainte la solicitările de accelerare.

Este posibil ca autonomia maximă a vehiculului dvs. să fie redusă și încărcarea vehiculului dvs. poate dura mai mult decât înainte. Rata de încărcare maximă variază, ca întotdeauna, în funcție de locație, sursa de energie și echipamentul de încărcare.

Service-ul este necesar pentru restabilirea performanței complete.

Ce să faceți:

Vehiculul dvs. se poate conduce.

Se recomandă programarea la service cât mai curând posibil. Fără service, vehiculul poate prezenta în continuare o putere, o accelerație, o autonomie și o performanță de încărcare reduse.

Cât timp această alertă rămâne prezentă, mențineți vehiculul încărcat la 30% din capacitate sau mai mult, pentru a evita orice discrepanță între autonomia estimată afișată pe ecranul tactil al vehiculului dvs. și nivelul de încărcare real al bateriei de înaltă tensiune.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

BMS_a069Nivel scăzut de încărcare a baterieiÎncărcați acum

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat că bateria de înaltă tensiune nu are suficientă energie rămasă pentru a sprijini deplasarea. Această alertă este prezentă de obicei pentru că nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune a vehiculului a fost redus prin funcționarea normală.

Vehiculul nu va putea să se deplaseze sau să continue deplasarea până când nu este încărcat.

Dacă această alertă este prezentă în timp ce conduceți, vehiculul dvs. trebuie oprit imediat. Trebuie să fie prezentă o alertă separată privind vehiculul pentru a indica această stare. Este posibil și ca vehiculul să se oprească neașteptat.

Dacă această alertă este prezentă când vehiculul este parcat, este posibil să nu puteți efectua deplasarea.

Ce să faceți:

Încărcați vehiculul imediat. Capacitatea de deplasare a vehiculului ar trebui să se refacă prin încărcarea vehiculului.

Dacă alerta apare în timpul deplasărilor ulterioare, în ciuda unui nivel de încărcare a bateriei afișat de cel puțin 5%, programați service-ul cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CC_a001Încărcare imposibilă-Leg la masă insuficientăVerificați cablarea/împământ corectă priză

Ce înseamnă această alertă:

Nu a fost detectată o conexiune la împământare la Wall Connector.

Ce să faceți:

Solicitați unui electrician să inspecteze Wall Connector, pentru a vă asigura că este împământat corect. Electricianul ar trebui să se asigure de împământarea corespunzătoare la disjunctor sau la cutia de distribuție și că sunt realizate conexiunile corespunzătoare la Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a002Încărcare imposibilă-Leg la masă insuficientăDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Eroare la împământare. Curentul se scurge printr-un traseu nesigur. Posibilă eroare la fază la împământare sau nul la împământare.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul. Dacă problema persistă, consultați electricianul sau contactați Tesla.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a003Încărc impos-Întrer dif Wall Conn. declanșDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Eroare la împământare. Curentul se scurge printr-un traseu nesigur. Posibilă eroare la fază la împământare sau nul la împământare.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul. Dacă problema persistă, consultați electricianul sau contactați Tesla.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a004Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a005Încărc impos-Întrer dif Wall Conn. declanșDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Eroare la împământare. Curentul se scurge printr-un traseu nesigur. Posibilă eroare la fază la împământare sau nul la împământare.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul. Dacă problema persistă, consultați electricianul sau contactați Tesla.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a006Încărc impos-Supracurent Wall ConnectorDecon și reîncercați/utilizați alt echipam

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supracurent.

Ce să faceți:

Reduceți setarea de curent de încărcare a vehiculului. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a007Încărc imposib - Tensiune intrare prea mareTens tb să resp val nomin pt Wall Connector

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratensiune și subtensiune.

Ce să faceți:

Consultați-vă electricianul pentru a asigura tensiunea corespunzătoare la disjunctorul care deservește Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a008Încărc imposib - Tensiune intrare prea micăTens tb să resp val nomin pt Wall Connector

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratensiune și subtensiune.

Ce să faceți:

Consultați-vă electricianul pentru a asigura tensiunea corespunzătoare la disjunctorul care deservește Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a009Încărcare imposibilă - Intr cablată incorectCablaj intr în Wall Connect necesită corecții

Ce înseamnă această alertă:

Intrare cablată greșit: este posibil ca faza și nulul să fie inversate.

Ce să faceți:

Cablajul dintre alimentarea de perete și Wall Connector a fost instalat incorect. Consultați-vă electricianul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a010Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a011Încărc impos-Wall Connector încinsPermiteți răcire Wall Conn. și reîncercați

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratemperatură (declic).

Ce să faceți:

Asigurați-vă că Wall Connector nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a012Încărcare imposibilă-Conexiune murală încinsăCablaj Wall Conn./priză trebuie verificat

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost oprită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Pentru a reveni la funcționarea normală a încărcării, încercații următorii pași.

Dacă Wall Connector este conectat la o priză de perete, asigurați-vă că:

 • fișa este complet introdusă în receptacul/priză
 • zona fișei/prizei nu este blocată sau acoperită cu nimic
 • nu există nicio sursă de căldură în apropiere

Dacă problema persistă sau Wall Connector este cablat direct, contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a013Încărcare imposibilă - Cap încărcare încinsVerif reziduuri în cap sau port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Protecție la supratemperatură (declic).

Ce să faceți:

Asigurați-vă că conectorul este introdus complet în intrarea de încărcare a portului de încărcare al vehiculului, că nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a014Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a015Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a016Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a017Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a018Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a019Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a020Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a021Încărc imposib-Nu există Wall Connector princVerif dacă unit princ este alim și disponib

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Necesită (doar) un Wall Connector setat ca principal.

Ce să faceți:

Un singur Wall Connector poate fi setat la o configurație principală. Solicitați electricianului să confirme:

 1. Un singur Wall Connector este setat ca principal.
 2. Toți ceilalți Wall Connector conectați la unitatea principală sunt setate la poziția „asociat” (poziția F).

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a022Încărc imposib - Peste 1 unitate principalăDoar Wall Connector 1 trebuie setat ca princ

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Necesită (doar) un Wall Connector setat ca principal.

Ce să faceți:

Un singur Wall Connector poate fi setat la o configurație principală. Solicitați electricianului să confirme:

 1. Un singur Wall Connector este setat ca principal.
 2. Toți ceilalți Wall Connector conectați la unitatea principală sunt setate la poziția „asociat” (poziția F).

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a023Încărc impos - Prea mulți Wall ConnectorNu se pot asocia > 3 unit cu cea principală

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Sunt asociați peste trei Wall Connector cu aceeași unitate principală.

Ce să faceți:

Solicitați electricianului să mute unul sau mai mulți Wall Connector asociați la un alt circuit și să îi deconecteze (anuleze asocierea) de la această rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului).

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a024Încărc impos-Curent scăzut la Wall ConnectorSetare curent unit princ trebuie crescută

Ce înseamnă această alertă:

Setare întrerupător rotativ incorectă.

Ce să faceți:

Solicitați electricianului să regleze comutatorul rotativ intern la o setare de curent de operare validă. Mai întâi ar trebui să se asigure că Wall Connector nu este alimentat. Corelarea dintre setarea comutatorului și curent ar trebui să fie inscripționată pe interiorul Wall Connector. De asemenea, electricianul trebuie să consulte secțiunea Setarea curentului de operare din manualul de instalare al Wall Connector.

În cazul în care Wall Connector este configurat pentru partajarea sarcinii (partajarea disjunctorului) și este asociat cu alți Wall Connector, comutatorul rotativ al unității principale trebuie să fie setat la o setare de curent de operare care permite ca fiecare Wall Connector asociat să primească un curent de încărcare de cel puțin 6 A.

Exemplu: Trei Wall Connector sunt asociați pentru partajarea sarcinii. Unitatea principală trebuie să fie setată la un curent de cel puțin 3 x 6 A = 18 A.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a025Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a026Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a027Încărcare imposibilă-Problemă Wall ConnectorWall Connector necesită service

Ce înseamnă această alertă:

Problemă hardware Wall Connector. Problemele posibile includ:
 1. Contactorul nu funcționează
 2. Autotestarea circuitului de monitorizare a erorilor la împământare a eșuat
 3. Senzor termic deconectat
 4. Alte probleme la componentele hardware

Ce să faceți:

Wall Connector a detectat o problemă internă.

 1. Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.
 2. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul pentru Wall Connector, așteptați zece secunde, apoi reporniți disjunctorul. Apoi încercați reconectarea Wall Connector la vehicul.
 3. Dacă problema persistă, solicitați unui electrician să verifice dacă toate cablurile sunt conectate corespunzător și strânse conform instrucțiunilor din manualul de instalare al Wall Connector.
 4. După ce electricianul finalizează toate lucrările și restabilește alimentarea la Wall Connector, încercați să încărcați din nou, reconectând Wall Connector la vehicul.
 5. Dacă problema persistă, Wall Connector trebuie reparat.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a028Încărcare imposibilă - Setare comut incorectăComut rotativ Wall Connector necesită reglare

Ce înseamnă această alertă:

Setare întrerupător rotativ incorectă.

Ce să faceți:

Solicitați electricianului să regleze comutatorul rotativ intern la o setare de curent de operare validă. Mai întâi ar trebui să se asigure că Wall Connector nu este alimentat. Corelarea dintre setarea comutatorului și curent ar trebui să fie inscripționată pe interiorul Wall Connector. De asemenea, electricianul trebuie să consulte secțiunea Setarea curentului de operare din manualul de instalare al Wall Connector.

În cazul în care Wall Connector este configurat pentru partajarea sarcinii (partajarea disjunctorului) și este asociat cu alți Wall Connector, comutatorul rotativ al unității principale trebuie să fie setat la o setare de curent de operare care permite ca fiecare Wall Connector asociat să primească un curent de încărcare de cel puțin 6 A.

Exemplu: Trei Wall Connector sunt asociați pentru partajarea sarcinii. Unitatea principală trebuie să fie setată la un curent de cel puțin 3 x 6 A = 18 A.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a029Încărc impos - Problemă conexiune vehiculIntrod complet cap încărc în port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

A survenit o eroare de comunicare între Wall Connector și vehicul.

Ce să faceți:

Încercați din nou încărcarea, deconectând Wall Connector de la vehicul și conectându-l din nou.

 1. Dacă problema persistă, opriți disjunctorul care deservește Wall Connector, așteptați 10 secunde, reporniți disjunctorul, apoi încercați să reconectați Wall Connector la vehicul.
 2. Dacă problema persistă și sunt disponibile alte echipamente de încărcare, conectați vehiculul la alt Wall Connector sau la un conector mobil pentru a stabili dacă vehiculul poate să comunice cu alt echipament de încărcare.
 3. Dacă problema persistă, este necesar service-ul.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a030Încărc imposib-Discord unitate princ/asociatăCurent nomin la Wall Connector tb să coresp

Ce înseamnă această alertă:

Rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului): Wall Connector asociați au capacități de curent maxim diferite.

Ce să faceți:

Doar Wall Connector cu aceleași capacități de curent maxim pot fi asociați într-o rețea de partajare a sarcinii (partajare a disjunctorului). Solicitați electricianului să inspecteze etichetele de tip ale Wall Connector și să se asigure de corespondența capacităților de curent. În plus, se recomandă ca electricianul să asocieze doar Wall Connector cu același cod de piesă, ca mod ușor de a se asigura că unitățile asociate sunt compatibile.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a041Rată încărcare redusă - Conexiune perete încinsăVerificați cablaj Wall Connector/priză

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Ce să faceți:

Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CC_a043Configurarea Wall Connector trebuie finalizatăConsultați ghid instalare pt a activa încărc

Ce înseamnă această alertă:

Configurarea Wall Connector este incompletă.

Ce să faceți:

Wall Connector trebuie pus în funcțiune pentru a configura în mod adecvat capacitatea disjunctorului și tipul de conexiune de împământare de protecție.

Pentru informații suplimentare, consultați Procedura de punere în funcțiune din Manualul de instalare a Wall Connector. Dacă problema persistă, contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Acesta trebuie să se asigure că puterea de ieșire și conexiunile de împământare sunt configurate în mod corect, conform ghidului de instalare pentru Wall Connector.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CP_a004Echipament de încărcare nerecunoscutReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Portul de încărcare nu poate stabili dacă un cablu de încărcare este sau nu introdus sau care este tipul de cablu de încărcare conectat.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Dacă această alertă apare atunci când un cablu de încărcare este conectat, stabiliți dacă problema este cauzată de echipamentul de încărcare sau de vehicul. Încercați un echipament de încărcare diferit extern pentru vehicul (inclusiv cablul de încărcare, stația de încărcare sau punctul de încărcare).

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

Dacă această alertă apare când un cablu de încărcare nu este conectat sau dacă se suspectează că problema provine de la vehicul inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a010Eroare comunicare echipament încărcareReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încarcă deoarece nu poate comunica eficient cu echipamentul de încărcare extern. Nu poate detecta un semnal pilot de control valid care provine de la echipamentul de încărcare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

În primul rând, confirmați că lipsa de comunicare eficientă este cauzată mai degrabă de echipamentul extern de încărcare decât de o problemă la nivelul vehiculului dvs. De obicei, așa se întâmplă.

Încercați un echipament de încărcare diferit extern pentru vehicul (inclusiv cablul de încărcare, stația de încărcare sau punctul de încărcare).

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

Dacă se suspectează că problema provine de la vehicul, inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a043Eroare senzor capac port de încărcarePort încărcare nu funcționează corespunzător

Ce înseamnă această alertă:

Unul dintre senzorii ușii portului de încărcare nu funcționează normal. Când se întâmplă acest lucru, este posibil ca portul de încărcare să nu poată detecta cu precizie poziția ușii portului de încărcare, iar portul de încărcare poate să nu funcționeze corespunzător.

 • Opritorul portului de încărcare poate rămâne cuplat în mod intermitent atunci când este deschisă ușa portului de încărcare.
 • Lumina portului de încărcare se poate aprinde numai intermitent atunci când este deschisă ușa portului de încărcare.

Ce să faceți:

Încercați să închideți și să deschideți din nou ușa portului de încărcare.

Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portului de încărcare.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a046Comunic întreruptă cu echipam de încărcareVerificați sursa el. și echipament încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcare oprită deoarece comunicarea dintre vehicul și echipamentul extern de încărcare s-a întrerupt.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Verificați dacă echipamentul extern de încărcare este alimentat, consultând luminile de stare, afișajele sau alte indicatoare ale echipamentului.

Dacă echipamentul nu este alimentat, încercați să restabiliți sursa de alimentare a echipamentului extern de încărcare.

 • Dacă încercați să încărcați la o stație publică și nu puteți restabili alimentarea, contactați operatorul stației.
 • Dacă încercați să încărcați la o stație privată (de exemplu: încărcați acasă) și nu puteți restabili alimentarea, contactați un electrician.

Dacă echipamentul este alimentat, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

CP_a051Port de încărcare nu se deschide la apăsareDeschideți portul de încărcare altfel

Ce înseamnă această alertă:

Unul dintre senzorii portierei cu portul de încărcare nu comunică în mod corespunzător. Este posibil ca portul de încărcare să nu recunoască solicitarea de deschidere atunci când este apăsată portiera cu portul de încărcare.

Ce să faceți:

Puteți utiliza în continuare toate celelalte metode obișnuite pentru a deschide portiera cu portul de încărcare:

 • Utilizați ecranul tactil al vehiculului.
 • Utilizați aplicația mobilă Tesla.
 • Cu vehiculul deblocat, apăsați pe butonul mânerului de încărcare de pe orice cablu de încărcare Tesla, inclusiv un conector de perete, un conector mobil sau o stație de supraîncărcare.
 • Țineți apăsat butonul portbagajului de pe cheia cu telecomandă.

Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portului de încărcare.

CP_a053Încărcare impos-Stație încărcare nealimentatăVerificați sursa electrică

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea nu poate începe deoarece echipamentul de încărcare nu este pregătit. Este detectat un mâner de încărcare, dar stația de încărcare nu comunică cu vehiculul. Problema ar putea să apară deoarece:

 • Stația de încărcare nu este alimentată cu energie.
 • Semnalul pilot de control dintre stația de încărcare și vehicul este întrerupt.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit sau la o altă stație de încărcare.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

Dacă folosiți un conector mobil sau un conector de perete, verificați mai întâi indicatoarele de stare din partea frontală. Dacă nu sunt vizibile indicatoare, verificați sursa de alimentare și contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și priza de perete sau Wall Connector pentru a confirma că toate firele sunt conectate și strânse corespunzător.

Dacă folosiți un alt echipament de încărcare extern, consultați manualul de utilizare al produsului pentru a afla cum să confirmați că stația dacă stația este alimentată cu energie. Contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică a clădirii și echipamentul de încărcare, după cum este necesar.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

CP_a054Încuietoare port / încărcare necuplatăIntroduceți complet cablu încărcare sau verificați dacă există o obstrucție

Ce înseamnă această alertă:

Opritorul portului de încărcare nu poate bloca cablul de încărcare în intrarea portului de încărcare. Dacă opritorul nu este cuplat, încărcarea c.a. (de exemplu, încărcarea cu un conector mobil sau un conector de perete) va fi limitată la 16 A, iar încărcarea rapidă c.c. /supraîncărcarea va fi indisponibilă.

Lumina portului de încărcare se vaaprinde intermitent în galben dacă această alertă apare în timpul încărcării c.a., și va lumina continuu în galben dacă această alertă apare la încercarea încărcării rapide c.c./supraîncărcării.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Încercați să reintroduceți cablul de încărcare complet în intrarea portului de încărcare.

Dacă vehiculul începe încărcarea și lumina portului de încărcare se aprinde intermitent în verde, cablul de încărcare este posibil să nu fi fost complet introdus anterior. Încărcarea c.a. nu trebuie să mai fie limitată, iar încărcarea rapidă c.c. / supraîncărcarea trebuie să fie disponibilă.

Dacă încărcarea încă este limitată sau dacă vehiculul nu se încarcă deloc inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

Dacă încărcarea este în continuare limitată sau vehiculul nu se încarcă deloc, asigurați-vă că nu s-a tras cablul de eliberare manuală a opritorului portului de încărcare (situat în partea stângă a portbagajului). Asigurați-vă că mânerul (de obicei în formă de inel sau de chingă) pentru cablul de eliberare manuală nu prezintă obstrucții și că de el nu este prins niciun obiect (precum o plasă pentru încărcătură sau o umbrelă). Pentru mai multe informații despre eliberarea manuală a portului de încărcare, consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a055Comunic întreruptă cu echipam de încărcareVerificați sursa el. și echipament încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcare oprită deoarece comunicarea dintre vehicul și echipamentul extern de încărcare s-a întrerupt.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Verificați dacă echipamentul extern de încărcare este alimentat, consultând luminile de stare, afișajele sau alte indicatoare ale echipamentului. Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Dacă echipamentul nu este alimentat, încercați să restabiliți sursa de alimentare a echipamentului extern de încărcare.

 • Dacă încercați să încărcați la o stație publică și nu puteți restabili alimentarea, contactați operatorul stației.
 • Dacă încercați să încărcați la o stație privată (de exemplu: încărcați acasă) și nu puteți restabili alimentarea, contactați un electrician.

Dacă echipamentul este alimentat, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

CP_a056Încărc oprită-Cablu încărc deconectatÎnchid. port încărc-Apăsați frână și reîncerc

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea s-a oprit deoarece vehiculul dvs. a detectat întreruperea în mod neașteptat a conexiunii dintre portul de încărcare și cablul de încărcare.

Ce să faceți:

Înainte de a deconecta un cablu de încărcare, mai întâi asigurați-vă că opriți încărcarea.

Cu unele echipamente de încărcare externe, încărcarea poate fi oprită prin apăsarea butonului de pe mânerul de încărcare.

De asemenea, puteți opri încărcarea de la ecranul tactil al vehiculului, de la aplicația mobilă Tesla sau de la stația de încărcare.

Pentru mai multe informații, consultați Oprirea încărcării.

CP_a058Încărcare CA imposibilă-Decupl și reîncercațiSau încercați încărc rapidă CC/superîncărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea CA a vehiculului dvs. este imposibilă., deoarece a detectat una dintre următoarele condiții și a încercat să se încarce de prea multe ori fără succes:

 • Portul de încărcare nu poate stabili dacă un cablu de încărcare este sau nu introdus sau pentru a detecta tipul de cablu de încărcare conectat.
 • Vehiculul dvs. nu poate detecta un semnal de control pilot valabil care provine de la stația de încărcare, astfel încât nu poate comunica eficient cu echipamentul extern de încărcare.
 • Comunicarea dintre vehiculul dvs. și echipamentul extern de încărcare s-a întrerupt.
 • Echipamentul extern de încărcare semnalează o eroare care previne încărcarea vehiculului.

Atunci când această alertă este prezentă, va exista întotdeauna cel puțin o altă alertă care identifică o condiție mai specifică.

Ce să faceți:

Pentru mai multe informații și sugestii de depanare, verificați pe ecranul tactil al vehiculului la Comenzi > Service > Notificări pentru alte alerte recente care implică încărcarea.

CP_a066Echipamentul de încărcare nu este pregătitConsultați instrucțiuni pt. începere încărc.

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea nu poate începe deoarece stația de încărcare comunică vehiculului dvs. că echipamentul extern de încărcare nu este pregătit sau încărcarea nu este autorizată. Semnalul pilot de control care comunică între stația de încărcare și vehiculul dvs. arată că vehiculului dvs. nu îi este permis să înceapă încărcarea.

Această situație poate apărea din cauză că:

 • Stația de încărcare întârzie în mod activ încărcarea. De exemplu, acest lucru se poate întâmpla deoarece stația are activată o funcție de încărcare programată.
 • Stația de încărcare necesită activare suplimentară înainte de începerea sesiunii de încărcare. Ar putea fi necesară o autentificare suplimentară înainte ca stația să înceapă încărcarea vehiculului dvs., cum ar fi un card de încărcare, o aplicație mobilă sau un card de credit.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Verificați stația de încărcare pentru orice instrucțiuni care explică pașii necesari pentru activarea încărcării. De exemplu, căutați un terminal cu ecran tactil, indicatoare de stare cu LED, instrucțiuni tipărite sau o interfață de plată care ar putea oferi îndrumări. Dacă nu puteți activa încărcarea la stația de încărcare curentă, încercați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite sau de la o altă stație de încărcare.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de echipament.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de vehicul.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a078Cablu blocat-Încuiet. port încărc. înghețatăÎncercați buton Dejivr mașină în apl mobilă

Ce înseamnă această alertă:

Opritorul portului de încărcare nu poate să deblocheze cablul de încărcare și este detectată temperatura ambiantă scăzută.

Ce să faceți:

Pentru a elimina orice solicitare de pe cablu, reintroduceți complet cablul de încărcare în intrarea portului de încărcare. Încercați din nou să deblocați cablul de încărcare.

În cazul în care cablul de încărcare tot nu poate fi scos, este posibil ca opritorul portului de încărcare să fie înghețat.

Pentru a ajuta la dezghețarea gheții de pe opritorul portului de încărcare, apăsați butonul Degivrare mașină din aplicația mobilă Tesla pentru a degivra vehiculul timp de aproximativ 30-45 minute.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Folosiți Dejivrare mașină din aplicația dvs. mobilă pentru a vă dejivra vehiculul. Adaptarea setărilor de climatizare cu ajutorul ecranului tactil al vehiculului nu este la fel de eficace.

De asemenea, gheața care afectează opritorul portului de încărcare poate fi dezghețată pornind dejivrarea din spate, de pe ecranul tactil al vehiculului. Unele vehicule sunt echipate cu un încălzitor pentru intrarea portului de încărcare, care pornește atunci când porniți dejivrarea din spate în condiții de vreme rece.

Pentru mai multe informații despre încărcarea în condiții de vreme rece, consultați Cele mai bune practici pentru vreme rece.

Dacă în continuare nu poate fi îndepărtat cablul de încărcare, încercați cablul de eliberare manuală a portului de încărcare din portbagajul vehiculului.

 1. Asigurați-vă că vehiculul nu se încarcă în mod activ.
  • De pe ecranul tactil al vehiculului, accesați ecranul de încărcare.
  • Dacă este necesar, apăsați pe Oprire încărcare.
 2. Deschideți portbagajul din spate.
 3. Trageți în jos de cablul de eliberare al portului de încărcare pentru a îndepărta cablul de încărcare.
  • Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Cablul de eliberare este situat în partea stângă a portbagajului din spate Acesta poate fi încastrat într-o mică deschizătură din ornamentul interior al portbagajului.
 4. Scoateți cablul de încărcare din portul de încărcare.

Pentru mai multe informații despre eliberarea manuală a portului de încărcare, consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a079Rată încărcare redusă-Port încărcare înghețatÎncercați buton Dejivr mașină în apl mobilă

Ce înseamnă această alertă:

Opritorul portului de încărcare nu poate fixa cablul de încărcare în intrarea portului de încărcare și este detectată temperatura ambiantă scăzută. Dacă opritorul nu este cuplat, încărcarea c.a. (de exemplu, încărcarea cu un conector mobil sau un conector de perete) va fi limitată la 16 A, iar încărcarea rapidă c.c. /supraîncărcarea va fi indisponibilă.

Lumina portului de încărcare se vaaprinde intermitent în galben dacă această alertă apare în timpul încărcării c.a., și va lumina continuu în galben dacă această alertă apare la încercarea încărcării rapide c.c./supraîncărcării.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Ce să faceți:

Încercați să reintroduceți cablul de încărcare complet în intrarea portului de încărcare. Dacă vehiculul începe încărcarea și lumina portului de încărcare se aprinde intermitent în verde, cablul de încărcare este posibil să nu fi fost complet introdus anterior. Încărcarea c.a. nu trebuie să mai fie limitată, iar încărcarea rapidă c.c. / supraîncărcarea trebuie să fie disponibilă.

Dacă încărcarea este în continuare limitată sau vehiculul nu se încarcă deloc, asigurați-vă că nu s-a tras cablul de eliberare manuală a opritorului portului de încărcare (situat în partea stângă a portbagajului). Asigurați-vă că mânerul (de obicei în formă de inel sau de chingă) pentru cablul de eliberare manuală nu prezintă obstrucții și că de el nu este prins niciun obiect (precum o plasă pentru încărcătură sau o umbrelă). Pentru mai multe informații despre eliberarea manuală a portului de încărcare, consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.

Dacă încărcarea încă este limitată sau dacă vehiculul nu se încarcă deloc inspectați intrarea portului de încărcare și conectorul cablului de conectare pentru a depista eventualele obstacole, precum reziduuri, umezeală și/sau obiecte străine. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele de la intrarea portului de încărcare și că s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți cablul în portul de încărcare.

Dacă ați verificat și ați eliminat orice resturi sau obiecte străine, dar încărcarea este în continuare limitată sau vehiculul nu se încarcă deloc, este posibil ca opritorul portului de încărcare să fie înghețat. Pentru a ajuta la dezghețarea gheții de pe opritorul portului de încărcare, apăsați butonul Degivrare mașină din aplicația mobilă Tesla pentru a degivra vehiculul timp de aproximativ 30-45 minute.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Folosiți Dejivrare mașină din aplicația dvs. mobilă pentru a vă dejivra vehiculul. Adaptarea setărilor de climatizare cu ajutorul ecranului tactil al vehiculului nu este la fel de eficace.

De asemenea, gheața care afectează opritorul portului de încărcare poate fi dezghețată pornind dejivrarea din spate, de pe ecranul tactil al vehiculului. Unele vehicule sunt echipate cu un încălzitor pentru intrarea portului de încărcare, care pornește atunci când porniți dejivrarea din spate în condiții de vreme rece.

Pentru mai multe informații despre încărcarea în condiții de vreme rece, consultați Cele mai bune practici pentru vreme rece.

Dacă alerta rămâne prezentă, ar trebui să fie disponibilă în continuare o încărcare c.a. limitată.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a101Rată încărcare redusă - Conexiune perete încinsăVerificați cablaj Wall Connector/priză

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Ce să faceți:

Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Ghidurile de instalare pentru conectorul de perete pot fi accesate aici.

CP_a102Încărcare imposibilă - Conexiune de perete încinsă excesivVerificați cablaj conector mural/priză

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de Wall Connector arată că se încălzește prea mult conexiunea cu Wall Connector, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja instalația electrică și Wall Connector.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu Wall Connector, ci o problemă la instalația electrică a clădirii. Aceasta poate fi cauzată de o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și Wall Connector și poate fi remediată rapid de către un electrician.

Ce să faceți:

Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și Wall Connector. Electricianul trebuie să se asigure că toate firele sunt conectate corespunzător și strânse conform ghidului de instalare al conectorului de perete.

Pentru informații suplimentare, consultați ghidul de instalare pentru Wall Connector.

CP_a143Pericol de arc electric la adaptorul de încărcareÎncercați alt echipament de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea este indisponibilă deoarece vehiculul dvs. a detectat un pericol de formare a scânteilor de arc electric în adaptorul de încărcare terț utilizat pentru a conecta un mâner de încărcare al unui sistem de încărcare combinat (CCS) la portul de încărcare al vehiculului dvs.

Pot surveni scântei de arc electric dacă încercați să îl deconectați în timpul încărcării active cu adaptorul de încărcare terț, iar scânteia de arc electric poate cauza vătămări corporale grave și/sau daune materiale.

Ce să faceți:

Urmați pașii de mai jos pentru a reduce acest risc:

 • Asigurați-vă că încărcarea este complet oprită.
  1. Utilizați ecranul tactil al vehiculului dvs. pentru a confirma oprirea încărcării sau pentru a opri încărcarea, dacă este necesar.
  2. Utilizați ecranul și comenzile stației de încărcare pentru a confirma oprirea încărcării sau pentru a opri sesiunea de încărcare activă.
 • Asigurați-vă că pe portul de încărcare al vehiculului dvs. nu se observă lămpi indicatoare (LED) intermitente de culoare verde sau albastră.
 • Deconectați adaptorul de încărcare de la portul de încărcare al vehiculului dvs.
 • Verificați din nou că stația de încărcare nu indică nicio sesiune de încărcare activă.
 • Scoateți adaptorul de încărcare din mânerul de încărcare.

Încercați alt echipament de încărcare pentru a vă încărca vehiculul. Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

CP_a151Eroare port de încărcare detectată, este necesar service-ulÎncărcare c.a. posibil nefuncțională/OK pentru superîncărcare

Ce înseamnă această alertă:

Portul de încărcare al vehiculului dvs. necesită service. Portul de încărcare nu poate stabili un semnal pilot de control valid și nu poate comunica eficient cu unele echipamente de încărcare și surse de energie c.a.

Cât timp această alertă rămâne prezentă, încărcarea c.a. și încărcarea rapidă c.c. la stații de încărcare non-Tesla poate fi limitată sau indisponibilă.

Ce să faceți:

Se recomandă să programați service pentru inspectarea portului de încărcare al vehiculului cât mai curând posibil.

Între timp, superîncărcarea ar trebui să fie în continuare disponibilă. Locațiile de superîncărcare pot fi afișate prin intermediul hărții de pe ecranul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Încărcarea c.a. poate fi disponibilă, de asemenea, folosind un conector mobil de generația a 2-a sau un Wall Connector de generația a 3-a. Totuși, se recomandă să vă asigurați că portul de încărcare al vehiculului dvs. poate comunica cu produsul dvs. de încărcare Tesla. Încercați încărcarea cu conectorul mobil de generația a 2-a sau cu Wall Connector de generația a 3-a și confirmați că vehiculul se încarcă după cum este preconizat, înainte de a vă baza pe acesta.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

CP_a164Mânerul de încărcare mai este detectat și după solicitarea de deblocareDacă este necesar, utilizați cablul de eliberare manuală a portului de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Portul de încărcare al vehiculului detectează un cablu de încărcare/mânerul de încărcare este încă conectat după primirea mai multor solicitări de deblocare a cablului de încărcare pentru a putea fi deconectat.

Această alertă poate indica faptul că opritorul portului de încărcare nu eliberează cablul de încărcare conform așteptărilor.

Ce să faceți:

În cazul în care cablul de încărcare nu poate fi scos din portul de încărcare după mai multe încercări de deblocare, încercați cablul de deblocare manuală din portbagajul vehiculului.

 1. Asigurați-vă că vehiculul nu se încarcă în mod activ.
  • De pe ecranul tactil al vehiculului, accesați ecranul de încărcare.
  • Dacă este necesar, apăsați pe Oprire încărcare.
 2. Deschideți portbagajul din spate.
 3. Trageți în jos de cablul de eliberare al portului de încărcare pentru a îndepărta cablul de încărcare.
  • Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Cablul de eliberare este situat în partea stângă a portbagajului din spate Acesta poate fi încastrat într-o mică deschizătură din ornamentul interior al portbagajului.
 4. Scoateți cablul de încărcare din portul de încărcare.

Pentru mai multe informații despre eliberarea manuală a portului de încărcare, consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.

În cazul în care cablul de încărcare tot nu poate fi scos, este posibil ca opritorul portului de încărcare să fie înghețat.

Pentru a ajuta la dezghețarea gheții de pe opritorul portului de încărcare, apăsați butonul Degivrare mașină din aplicația mobilă Tesla pentru a degivra vehiculul timp de aproximativ 30-45 minute.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Folosiți Dejivrare mașină din aplicația dvs. mobilă pentru a vă dejivra vehiculul. Adaptarea setărilor de climatizare cu ajutorul ecranului tactil al vehiculului nu este la fel de eficace.

De asemenea, gheața care afectează opritorul portului de încărcare poate fi dezghețată pornind dejivrarea din spate, de pe ecranul tactil al vehiculului. Unele vehicule sunt echipate cu un încălzitor pentru intrarea portului de încărcare, care pornește atunci când porniți dejivrarea din spate în condiții de vreme rece.

Pentru mai multe informații despre încărcarea în condiții de vreme rece, consultați Cele mai bune practici pentru vreme rece.

Dacă această alertă apare în mod repetat în timpul mai multor deplasări și încercări de încărcare, vă recomandăm să programați service pentru inspectarea portului de încărcare al vehiculului cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

Dacă utilizați alt echipament extern de încărcare, consultați documentele furnizate de producător pentru sfaturi de depanare.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

DI_a138Motor față dezactivat - Se poate conducePuterea vehiculului poate fi limitată

Ce înseamnă această alertă:

Motorul din față al vehiculului dvs. nu este disponibil. Puterea, viteza și accelerația pot fi reduse atunci când vehiculul dvs. utilizează motorul (motoarele) din spate pentru a continua deplasarea.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Această alertă poate fi cauzată de o stare temporară care se va rezolva automat. Dacă această alertă dispare în timpul deplasării curente sau nu mai este prezentă la începutul următoarei deplasări, este posibil să fi fost cauzată de o stare temporară. Nu este necesară nicio măsură.

De asemenea, această alertă poate indica o stare care necesită inspecția și depanarea motorului din față. Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor ulterioare, se recomandă să programați o vizită la service. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

DI_a166Vehicul parcat automat pt prevenire deplasarePuneți centura, închideți ușa pt menț treaptă

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a trecut automat în treapta Parcare (P), deoarece a stabilit că șoferul pleacă sau nu mai este prezent. Acesta este un comportament normal al vehiculului în diferite circumstanțe.

Vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare dacă se îndeplinesc toate aceste condiții:

 • Parcarea automată nu este activă;
 • vehiculul dvs. se deplasează la o viteză mai mică de 1,4 mph (2,25 km/h) în treapta Conducere sau Marșarier;
 • ultima activitate a șoferului a fost detectată în urmă cu peste 2 secunde. Activitatea șoferului presupune:
  • apăsarea pedalei de frână și/sau de accelerație
  • Virarea manuală a vehiculului

În plus, se îndeplinesc cel puțin două din aceste condiții:

 1. se detectează că centura de siguranță a șoferului nu este cuplată;
 2. nu se detectează prezența șoferului;
 3. se detectează că portiera șoferului este deschisă;

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare atunci când se conectează un cablu de încărcare la portul de încărcare.

Ce să faceți:

Pentru mai multe informații despre comutarea automată la treapta Parcare, consultați Comutare.

DI_a175Tempomat indisponibil

Ce înseamnă această alertă:

Controlul vitezei de croazieră, inclusiv Tempomatul în funcție de trafic, este indisponibil momentan.

Tempomatul ar putea fi indisponibil din cauză că:

 • Șoferul a anulat solicitarea
 • Șoferul a decuplat centura de siguranță.
 • Este deschis(ă) portbagajul față, portbagajul sau o portieră.
 • Vehiculul se deplasează sub viteza minimă pentru Tempomat, de 18 mph (30 km/h).
 • Există o condiție de mediu, precum vizibilitate limitată.
 • Modul Valet este activ.
 • Modul Circuit este activ.

Ce să faceți:

Preluați comanda și conduceți manual vehiculul.

Atunci când orice condiție care împiedică activarea controlului vitezei de croazieră nu mai este prezentă, controlul vitezei de croazieră ar trebui să fie disponibil. Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Tempomat în funcție de trafic.

DI_a184Parcare automată anulatăPreluați controlul

Ce înseamnă această alertă:

Parcare automată a fost anulată.

Este posibil ca parcarea automată să fi fost anulată din cauză că:

 • Șoferul a apăsat butonul Anulare de pe ecranul tactil.
 • Șoferul a mișcat Volan.
 • Șoferul a apăsat pedala de accelerație, a apăsat pedala de frână sau a deschis o ușă.
 • Există o pantă / înclinație abruptă.
 • Există o condiție meteo care afectează vizibilitatea.
 • Bordura nu poate fi detectată.
 • Este atașată o remorcă la vehicul.

Ce să faceți:

Parcați sau finalizați parcarea vehiculului în mod manual. După ce ați finalizat parcarea, aplicați frânele și comutați în treapta Park. Altfel, vehiculul va rămâne în mișcare liberă.

Parcare automată ar trebui să fie din nou disponibilă în timpul deplasării următoare.

Pentru mai multe informații, consultați Pentru a anula parcarea și Limitări și avertismente.

DI_a185Parcare automată abandonată

Ce înseamnă această alertă:

S-a renunțat la parcarea automată și a fost aplicată frâna de parcare electronică.

Este posibil ca parcarea automată să fi fost anulată din cauză că:

 • Șoferul a apăsat butonul Anulare de pe ecranul tactil.
 • Șoferul a mișcat Volan.
 • Șoferul a apăsat pedala de accelerație, a apăsat pedala de frână sau a deschis o ușă.
 • Există o pantă / înclinație abruptă.
 • Există o condiție meteo care afectează vizibilitatea.
 • Bordura nu poate fi detectată.
 • Este atașată o remorcă la vehicul.

Ce să faceți:

Parcați sau finalizați parcarea vehiculului în mod manual.

Parcare automată ar trebui să fie din nou disponibilă în timpul deplasării următoare.

Pentru mai multe informații, consultați Pentru a anula parcarea și Limitări și avertismente.

DI_a190Suprafață de rulare scăzută pneu spate - Programați service-ulInspectați dacă pneurile au fost inversate/înlocuite

Ce înseamnă această alertă:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Această alertă NU indică existența unei pene.

Vehiculul dvs. a detectat că pneurile din spate prezintă uzură mai mare în timp în comparație cu pneurile din față, depășind diferența recomandată.

Ce să faceți:

Se recomandă inspecția adâncimii suprafeței de rulare de pe toate pneurile. Pe măsură ce pneurile se uzează în timpul condusului normal, de obicei pneurile din spate se uzează mai rapid decât cele din față.

Rotația pneurilor este importată pentru a distribui în mod uniform uzura pe toate pneurile. 

Nerespectarea cerinței de a efectua rotația pneurilor va atrage riscul de acvaplanare și pierdere a controlului asupra vehiculului pe drumuri umede. De asemenea, nerespectarea cerinței de a efectua rotația pneurilor va determina reducerea duratei de viață a pneurilor, care vor trebui înlocuite prematur.

Se recomandă să programați o vizită la service prin aplicația mobilă Tesla sau la un furnizor de servicii independent, pentru a efectua rotația roților atunci când:

 • diferența de adâncime a suprafeței de rulare dintre pneul din față și cel din spate depășește 1,5 mm
 • ați condus vehiculul pe o distanță de peste 6.250 de mile (10.000 de km) de la ultima rotație

Poate fi necesară înlocuirea pneurilor dacă se determină că adâncimea suprafeței de rulare a pneului din spate este la un nivel nesigur și inversarea pneurilor nu mai este indicată.

După finalizarea inspecției pneurilor și a oricăror lucrări de service necesare pentru pneuri, actualizați configurația de pneuri a vehiculului pentru a optimiza setările pentru pneuri ale vehiculului și a elimina alerta pentru cel puțin 6.250 de mile. Pentru mai multe informații, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

Nu se recomandă să vă bazați pe această alertă în locul verificărilor de rutină ale adâncimii suprafeței de rulare. Această alertă ar trebui să fie afișată numai atunci când vehiculul dvs. estimează că pneurile depășesc cu mult intervalul de service recomandat.

Această alertă este calibrată pentru pneurile Tesla și nu se preconizează că va funcționa cu pneuri de tipuri sau dimensiuni diferite, nici cu combinații de diferite mărci sau modele de pneuri. La vehiculele cu pneuri care nu sunt recomandate de Tesla, este posibil să nu fie afișată sau să fie afișată prematur. Pentru mai multe informații despre pneurile recomandate, consultați Roți și pneuri.

DI_a245Funcție Reținere vehicul indisponibilăȚineți pedala de frână apăsată cât ați oprit

Ce înseamnă această alertă:

Reținere vehicul este indisponibilă momentan ca urmare a restricțiilor de sistem. La oprire, folosiți pedala de frână pentru a opri complet vehiculul și a menține vehiculul staționar.

Ce să faceți:

Continuați deplasarea către destinația dvs. Vehiculul dvs. se poate conduce.

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Pentru mai multe informații, consultați Reținere vehicul.

Control adaptiv al suspensiei indisponibilViteză vehicul limitată - Continuați cu atenție

Ce înseamnă această alertă:

Viteza vehiculului dvs. este limitată la 90 mph (144 km/h) din cauza unei probleme la sistemul de amortizare adaptivă a suspensiei.

Sistemul nu poate furniza reglaje în timp real ale sistemului de suspensie pentru a optimiza atât deplasarea, cât și manevrabilitatea; prin urmare, deplasarea dvs. poate fi mai flexibilă decât de obicei.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Această alertă este însoțită de un indicator luminos roșu pe ecranul tactil. Pentru mai multe informații, consultați Suspensia.

DIF_a251 / DIR_a251Se recomandă revizia lichidului din cutia de vitezeProgramare la service

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a detectat o stare care necesită verificarea lichidului din cutia de viteze.

Ce să faceți:

Se recomandă programarea la service.

Vehiculul dvs. se poate conduce cu această alertă prezentă. Totuși, continuarea deplasării pe o perioadă prelungită cu această alertă prezentă poate duce la deteriorarea definitivă a cutiei de viteze/grupului motopropulsor.

EPBL_a195 / EPBR_a195Vehicul parcat automat pentru prevenire deplasarePuneți centura, închideți portiera pentru menținere treaptă

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul dvs. a trecut automat în treapta Parcare (P), deoarece a stabilit că șoferul pleacă sau nu mai este prezent. Acesta este un comportament normal al vehiculului în diferite circumstanțe.

Vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare dacă se îndeplinesc toate aceste condiții:

 • Parcarea automată nu este activă;
 • vehiculul dvs. se deplasează la o viteză mai mică de 1,4 mph (2,25 km/h) în treapta Conducere sau Marșarier;
 • ultima activitate a șoferului a fost detectată în urmă cu peste 2 secunde. Activitatea șoferului presupune:
  • apăsarea pedalei de frână și/sau de accelerație
  • Virarea manuală a vehiculului

În plus, se îndeplinesc cel puțin două din aceste condiții:

 1. se detectează că centura de siguranță a șoferului nu este cuplată;
 2. nu se detectează prezența șoferului;
 3. se detectează că portiera șoferului este deschisă;

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, vehiculul dvs. va comuta automat la treapta Parcare atunci când se conectează un cablu de încărcare la portul de încărcare.

Ce să faceți:

Pentru mai multe informații despre comutarea automată la treapta Parcare, consultați Comutare.

ESP_a118Asistență activată pentru performanță de frânare scăzutăPentru oprire, mențineți pedala de frânare apăsată ferm

Ce înseamnă această alertă:

Compensarea hidraulică a diminuării intensității este activă. Această funcție de asistență la frânare se activează temporar pentru asigurarea disponibilității capacității depline de frânare, în condiții în care vehiculul dvs. detectează performanțe de frânare reduse.

Atunci când această funcție de asistență se activează, este posibil să simțiți că pedala de frână se îndepărtează de piciorul dvs. și să observați o creștere puternică a presiunii de frânare. Este posibil să auziți un zgomot de pompare de la unitatea hidraulică a frânei, din partea frontală a vehiculului. De obicei, aceasta va dura câteva secunde, în funcție de suprafața de rulare și de viteza vehiculului. Este ceva absolut normal și nu indică nicio problemă cu vehiculul dvs.

Ce să faceți:

Continuați să apăsați pedala de frână precum în mod normal și nu apăsați în mod repetat pedala, deoarece acest lucru va întrerupe funcția.

Această alertă va dispărea atunci când vehiculul se oprește sau când nu mai apăsați pedala de frână. Este posibil să fie afișată în continuare timp de 5 secunde.

Reducerea performanțelor de frânare este, de obicei, temporară și poate avea loc ca urmare a numeroase motive, inclusiv temperaturi ridicate ale frânelor după utilizarea intensă a frânei sau deplasarea în condiții extreme de frig sau umezeală. De asemenea, poate indica uzura plăcuțelor sau discurilor de frână până la punctul la care este necesară înlocuirea normală.

În cazul în care continuați să simțiți performanțe de frânare reduse, care nu se îmbunătățesc în timp, contactați service-ul Tesla cât mai curând posibil pentru inspectarea frânelor.

Pentru mai multe informații, consultați Compensarea hidraulică a diminuării intensității.

PCS_a016Încărcare imposibilă - Este posibil ca calitatea rețelei electrice să fie slabăReîncercați/Încercați o altă locație de încărcare sau superîncărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea s-a oprit din cauza unei condiții care previne încărcarea vehiculului cu alimentare c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Acest lucru poate apărea din cauza unor tulburări în alimentarea cu energie, cauzate de echipamentul de încărcare externă sau de rețeaua de energie electrică. În anumite cazuri, această condiție poate rezulta din utilizarea dispozitivelor electrice care consumă multă energie.

Dacă nu pot fi eliminate aceste cauze posibile, atunci o condiție la nivelul vehiculului poate afecta de asemenea încărcarea cu c.a.

Ce să faceți:

Dacă această alertă apare împreună cu o altă alertă care specifică condiția care afectează încărcarea cu c.a., începeți prin investigarea acestei alerte.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Dacă această alertă persistă când încercați să efectuați încărcarea în mai multe stații și cu echipamente de încărcare diferite, este recomandat să efectuați programarea la service.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a017Încărcare oprită - Energie pierdută la încărcareVerificați sursa electrică și echipamentul de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Alimentarea cu energie a fost întreruptă în timpul încărcării. Acest lucru poate fi cauzat de întreruperea alimentării cu energie de la sursă (de exemplu, o priză de perete) a echipamentului de încărcare sau de o problemă cu echipamentul de încărcare.

Ce să faceți:

Această alertă este, adesea, însoțită de alte alerte care vă pot ajuta să identificați și să depanați problema. Începeți prin investigarea oricăror altor alerte afișate care au legătură cu problemele de încărcare.

Alternativ, puteți verifica indicatoarele de stare ale conectorului mobil sau conectorului de perete pentru a confirma alimentarea cu energie a dispozitivului și, de asemenea, puteți consulta manualul de utilizare al produsului pentru informații privind depanarea în funcție de codurile luminoase. Dacă utilizați alte echipamente de încărcare externe (non-Tesla) verificați existența unui afișaj sau a altui tip de interfață cu utilizatorul care oferă ajutor pentru depanare.

Dacă, în mod evident, echipamentul de încărcare nu este alimentat cu energie, verificați disjunctorul prizei de perete/conectorului de perete pentru a vă asigura că nu a fost declanșat.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a019Problemă la rețeaua de energie electrică sau vehiculul limitează încărcarea cu c.a.Decuplați și reîncercați/încercați o altă locație de încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Viteza de încărcare a fost redusă din cauza unei condiții care afectează capacitatea vehiculului de încărcare cu energie c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Acest lucru poate apărea din cauza unor tulburări în alimentarea cu energie, cauzate de echipamentul de încărcare externă sau de rețeaua de energie electrică. În anumite cazuri, această condiție poate rezulta din utilizarea dispozitivelor electrice care consumă multă energie.

Dacă nu pot fi eliminate aceste cauze posibile, atunci o condiție la nivelul vehiculului poate afecta de asemenea încărcarea cu c.a.

Ce să faceți:

Dacă această alertă apare împreună cu o altă alertă care specifică condiția care afectează încărcarea cu c.a., începeți prin investigarea acestei alerte.

Sfaturi de depanare suplimentare în funcție de tipul de echipament:

 • Dacă folosiți un conector mobil, încercați să încărcați vehiculul folosind o altă priză de perete.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială.
  • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă folosiți un conector de perete, încercați să încărcați vehiculul cu un echipament de încărcare diferit, cum ar fi un conector mobil, alimentat de la o priză de perete separată.
  • Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de Wall Connector.

Dacă problema este cauzată de priza de perete inițială sau de Wall Connector, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Dacă această alertă persistă când încercați să efectuați încărcarea în mai multe stații și cu echipamente de încărcare diferite, este recomandat să efectuați programarea la service.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a032Calitate slabă rețea electrică detectatăÎncercați stație încărcare sau un loc diferit

Ce înseamnă această alertă:

Viteza de încărcare a fost redusă sau încărcarea a fost întreruptă din cauza unei condiții care afectează capacitatea vehiculului de încărcare cu energie c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Încărcătorul de la bordul vehiculului dvs. a detectat tulburări în alimentarea cu energie de la rețeaua de energie electrică. Aceste tulburări interferează cu procesul de încărcare a vehiculului dvs.

Printre cauzele obișnuite ale acestor tulburări în alimentarea cu energie se numără:

 • Probleme cu instalația electrică a clădirii și/sau priza de perete.
 • Probleme cu echipamentul de încărcare externă.
 • Alte dispozitive electrice mari, precum mașinile de spălat sau aparatele de aer condiționat, care consumă temporar multă energie sau care perturbă rețeaua de energie electrică.
 • Condițiile externe care afectează rețeaua de energie electrică.

Ce să faceți:

Deoarece această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service, se recomandă să:

 • Încercați să încărcați folosind prize de perete diferite.
 • Încercați din nou încărcarea (deconectați și reconectați pentru a reîncerca) atunci când alte dispozitive electrice mari nu consumă energie.
 • Încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite, în diverse stații.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a052Echipament încărcare extern nu alimenteazăVerificați sursa el/încercați alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea nu poate începe din cauza unei condiții care previne încărcarea vehiculului cu alimentare c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Vehiculul a solicita alimentarea c.a. de la echipamentul de încărcare externă, dar încărcătorul de la bord nu detectează nicio tensiune de intrare de la echipament.

Acest lucru poate fi cauzat uneori de o problemă de hardware, specifică echipamentului de încărcare externă, ceea ce previne pornirea sau oprirea din partea echipamentului a alimentării spre cabină, în momentul solicitării. De asemenea, poate apărea din cauza unei alte condiții care afectează echipamentul de încărcare externă la care este conectată sursa de alimentare sau însuși la vehicul.

Ce să faceți:

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a053Rată încărc red-Cădere tensiune neprevăzutăÎndepărtați cabl prelung/Solic examin cabluri

Ce înseamnă această alertă:

Viteza de încărcare a fost redusă deoarece încărcătorul încorporat în vehiculul dvs. a detectat o cădere de tensiune mare în timpul încărcării.

Cauzele probabile ale acestei probleme includ:

 • Probleme cu instalația electrică a clădirii și/sau priza de perete.
 • Un prelungitor sau alt cablaj care nu poate accepta curentul de încărcare solicitat.

De asemenea, problema poate fi cauzată de pornirea unor dispozitive electrice care consumă multă energie pe același circuit, în timp ce vehiculul se încarcă.

Ce să faceți:

Dacă această problemă a apărut de mai multe ori la stația dvs. de încărcare normală, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică. Acesta ar trebui să verifice următoarele:

 • Orice echipament de încărcare și conexiunea sa la instalația electrică a clădirii.
 • Instalația electrică a clădirii, inclusiv orice priză folosită cu un conector mobil.
 • Conexiunea electrică la rețeaua de energie electrică, acolo unde intră în clădire.

Discutați cu electricianul dacă ar trebui redus curentul de încărcare din vehicul sau dacă trebuie îmbunătățită instalația pentru a accepta un curent de încărcare mai mare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a054Încărcarea oprită din cauza undei căderi puternice de tensiuneÎndepărtați prelungitorul/Programați o inspecție la rețeaua electrică

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece încărcătorul încorporat în vehiculul dvs. a detectat o cădere de tensiune neobișnuit de mare.

Cauzele probabile ale acestei probleme includ:

 • Probleme cu instalația electrică a clădirii și/sau priza de perete.
 • Un prelungitor sau alt cablaj care nu poate accepta curentul de încărcare solicitat.

De asemenea, problema poate fi cauzată de pornirea unor dispozitive electrice care consumă multă energie pe același circuit, în timp ce vehiculul se încarcă.

Ce să faceți:

Dacă această problemă a apărut de mai multe ori la stația dvs. de încărcare normală, contactați un electrician pentru a inspecta instalația electrică. Acesta ar trebui să verifice următoarele:

 • Orice echipament de încărcare și conexiunea sa la instalația electrică a clădirii.
 • Instalația electrică a clădirii, inclusiv orice priză folosită cu un conector mobil.
 • Conexiunea electrică la rețeaua de energie electrică, acolo unde intră în clădire.

Discutați cu electricianul dacă ar trebui redus curentul de încărcare din vehicul sau dacă trebuie îmbunătățită instalația pentru a accepta un curent de încărcare mai mare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a073Eroare detectată echipament încărcare externÎncercați un echipament de încărcare diferit

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea cu c.a. nu poate începe din cauza unei condiții care previne încărcarea vehiculului cu energie c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Încărcătorul de la bord al vehiculului dvs. detectează tensiune de intrare la portul de încărcare când nu este solicitată alimentarea de la echipamentul de încărcare extern, ceea ce arată că echipamentul de încărcare extern nu funcționează conform așteptărilor.

Acest lucru poate fi cauzat uneori de o problemă de hardware, specifică echipamentului de încărcare externă, ceea ce previne pornirea sau oprirea din partea echipamentului a alimentării spre cabină, în momentul solicitării. De asemenea, poate apărea din cauza unei alte condiții care afectează echipamentul de încărcare externă sau o condiție care afectează vehiculul în sine.

Ce să faceți:

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PCS_a090Încărcare lentă-Unele faze CA fără curentVerificați sursa el. și echipament încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Viteza de încărcare a fost redusă din cauza unei condiții care afectează capacitatea vehiculului de încărcare cu energie c.a. Încărcarea rapidă CC/supraîncărcarea trebuie să funcționeze în continuare conform așteptărilor.

Încărcătorul de la bordul vehiculului a detectat că unul sau mai multe convertizoare de energie nu primește tensiunea de intrare c.a. necesară. De exemplu: în timpul încărcării trifazice, este posibil ca o fază să lipsească din energia de intrare c.a. furnizată de sursa externă. Aceasta poate apărea din cauza unei alte condiții care afectează echipamentul de încărcare externă la care este conectată sursa de alimentare sau însuși la vehicul.

Ce să faceți:

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

Încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor luminilor de stare ale conectorului mobil sau de perete, consultați manualul de utilizare al produsului din Ghiduri de produs pentru încărcare și adaptor.

PM_a092 / PMF_a092 / PMR_a092A fost detectată o defecțiune la grupul propulsor - Programare serviceDefecțiunea poate persista, chiar dacă funcționalitatea este restabilită

Ce înseamnă această alertă:

Grupul propulsor al vehiculului dvs. necesită service. Puterea, viteza și accelerația pot fi reduse și este posibil să fie necesar ca vehiculul dvs. să se oprească în timpul condusului.

Această alertă indică o situație persistentă care necesită inspecție și service pentru grupul propulsor.

Chiar dacă această alertă dispare după încheierea deplasării curente și nu reapare în următoarele deplasări, este necesar service-ul pentru a rezolva problema grupului propulsor detectată de vehiculul dvs.

Ce să faceți:

Se recomandă programarea la service pentru grupul propulsor al vehiculului cât mai curând posibil.

Fără service, vehiculul poate să continue să aibă puterea, viteza și accelerația reduse, pot să apară situații în care vehiculul trebuie să se oprească în timpul condusului sau să nu mai poată fi condus.

TAS_a313Control adaptiv al suspensiei afectatConfortul în deplasare poate fi redus

Ce înseamnă această alertă:

Există o problemă la sistemul de amortizare adaptivă a suspensiilor vehiculului dvs. Drept urmare, sistemul nu poate furniza reglaje în timp real ale sistemului de suspensii pentru optimizarea ținutei de drum și a manevrabilității.

În schimb, toate amortizoarele primesc curent fix. Este posibil ca deplasarea dvs. să fie mai flexibilă sau mai rigidă decât de obicei.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Această alertă este însoțită de un indicator luminos galben pe ecranul tactil. Pentru mai multe informații, consultați Suspensia.

TAS_a314Control adaptiv al suspensiei indisponibilViteză vehicul limitată - Continuați cu atenție

Ce înseamnă această alertă:

Există o problemă la sistemul de amortizare adaptivă a suspensiilor vehiculului dvs. Drept urmare, sistemul nu poate furniza reglaje în timp real ale sistemului de suspensii pentru a optimiza atât deplasarea, cât și manevrabilitatea, iar deplasarea dvs. poate fi mai flexibilă decât de obicei.

Ce să faceți:

Dacă această alertă persistă pe parcursul deplasărilor următoare, programați service-ul cât mai curând posibil. Vehiculul dvs. se poate conduce între timp.

Această alertă este însoțită de un indicator luminos roșu pe ecranul tactil. Pentru mai multe informații, consultați Suspensia.

UI_a004Portbagaj față deschisContinuați cu atenție

Ce înseamnă această alertă:

S-a detectat că portbagajul față (capota) al vehiculului dvs. este deschis în timpul condusului.

Această alertă indică faptul că nu se poate confirma închiderea a cel puțin unuia dintre opritoarele care fixează capota, opritorul primar și/sau secundar al portbagajului față (confirmarea fixării complete) când vehiculul este comutat în altă treaptă decât treapta Parcare.

Ce să faceți:

Deoarece această condiție poate duce la deschiderea portbagajului față în timpul condusului, se recomandă să conduceți cu atenție până când puteți să opriți vehiculul în condiții de siguranță și să îl comutați în treapta Parcare.

După parcarea vehiculului, verificați portbagajul față (capota) pentru a vă asigura că este complet închis (ambele opritoare sunt complet cuplate. Pentru mai multe informații, consultați instrucțiunile despre Închidere pentru Portbagaj din față.

Alerta ar trebui să dispară după ce vehiculul este comutat în treapta Parcare. Cu toate acestea, este posibil să reapară după ce începeți să conduceți dacă mai întâi nu inspectați și nu fixați complet capota.

Dacă această alertă persistă pe parcursul mai multor deplasări sau dacă apare cu o frecvență sporită pe parcursul mai multor deplasări, se recomandă o programare la service cât mai curând posibil.

Pentru mai multe informații despre portbagajul față, consultați Portbagaj din față.

UI_a006Service necesarProgramați service acum

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă este setată de Tesla de la distanță atunci când se detectează o stare a vehiculului care necesită service.

Această alertă poate fi setată din cauza mai multor situații. Atunci când programați lucrări de service, ar trebui să fie disponibile mai multe informații.

Această alertă poate fi ștearsă de un tehnician de service după efectuarea lucrărilor de service asupra vehiculului.

Ce să faceți:

Întrucât această alertă poate apărea din cauza unor diverse situații, se recomandă să programați lucrările de service cât mai curând posibil.

UI_a013Presiunea din pneuri foarte scăzutăTRAGEȚI PE DREAPTA ÎN SIGURANȚĂ - verificați dacă a avut loc o pană

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă arată că unul sau mai multe dintre pneurile vehiculului dvs. este extrem de dezumflat sau pe pană.

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) a detectat că presiunea aerului din unul sau mai multe pneuri este considerabil mai mică decât presiunea recomandată pentru pneuri reci.

Ce să faceți:

Ar trebui să trageți pe dreapta cu atenție cât mai curând posibil. Într-o zonă sigură verificați existența unei pene.

Puteți solicita variante de asistență rutieră de la Tesla (roată mobilă, roată de împrumut, remorcare), dacă este necesar. Consultați Contactarea serviciului de asistență rutieră de la Tesla pentru mai multe informații.

Într-o situație care nu este de urgență, este recomandat să vizitați un magazin local de pneuri pentru asistență sau să vă programați la service utilizând aplicația mobilă Tesla.

Consultați Menținerea presiunilor în pneuri pentru informații detaliate despre locul în care găsiți presiunea recomandată la rece (RCP) pentru pneurile vehiculului dvs., modul de verificare a presiunilor în pneuri și modul de menținere a pneurilor umflate în mod corespunzător.

Alerta va dispărea odată ce TPMS înregistrează o măsurătoare consecventă a presiunii din fiecare pneu, în limita unei diferențe de 3 psi față de presiunea recomandată pentru pneuri reci.

 • Este posibil ca alerta și lampa indicatoare privind presiunea în pneuri să fie în continuare prezente imediat după ce ați umflat pneurile la presiunea recomandată la rece, dar ambele ar trebui să dispară odată ce ați parcurs o distanță scurtă.
 • Ar putea fi necesar să conduceți cu peste 15 mph (25 km/h) timp de cel puțin 10 minute pentru ca sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri să măsoare și să raporteze presiunile actualizate în pneuri.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

UI_a014Presiunea din pneuri este sub nivelul recomandatVerificați presiunea și completați aerul după caz

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă NU indică existența unei pene.

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) a detectat că presiunea aerului din unul sau mai multe pneuri este cu cel puțin 20% mai mică decât presiunea recomandată pentru pneuri reci.

Consultați Menținerea presiunilor în pneuri pentru informații detaliate despre locul în care găsiți presiunea recomandată la rece (RCP) pentru pneurile vehiculului dvs., modul de verificare a presiunilor în pneuri și modul de menținere a pneurilor umflate în mod corespunzător.

Această alertă poate apărea pe vreme rece, deoarece aerul din pneuri se contractă în mod natural atunci când se răcește, scăzând presiunea în pneuri.

Ce să faceți:

Adăugați aer pentru a menține presiunea recomandată pentru pneuri reci. Cu toate că este de așteptat ca presiunea pneurilor să scadă pe vreme rece, presiunea recomandată pentru pneuri reci trebuie menținută în permanență.

Este posibil ca această alertă să dispară pe măsură ce vehiculul este condus. Aceasta deoarece pneurile se vor încălzi și presiunea va crește. Chiar dacă alerta dispare, pneurile ar trebui completate cu aer după ce se răcesc.

Alerta dispare odată ce sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri detectează că fiecare dintre pneuri este umflat la presiunea recomandată pentru pneuri reci.

 • Este posibil ca alerta și lampa indicatoare privind presiunea în pneuri să fie în continuare prezente imediat după ce ați umflat pneurile la presiunea recomandată la rece, dar ambele ar trebui să dispară odată ce ați parcurs o distanță scurtă.
 • Ar putea fi necesar să conduceți cu peste 15 mph (25 km/h) timp de cel puțin 10 minute pentru ca sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri să măsoare și să raporteze presiunile actualizate în pneuri.

Dacă observați repetat această alertă pentru același pneu, verificați ca pneul să nu piardă aer. Puteți vizita un magazin local de pneuri sau vă puteți programa la service utilizând aplicația mobilă Tesla.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

UI_a137Conexiune de service activă la vehiculService-ul efectuează diagnoza externă

Ce înseamnă această alertă:

Un tehnician de service se conectează de la distanță la vehicul, în scopul diagnosticării sau reparării. Este posibil să observați indisponibilitatea funcției Infodivertisment în timpul conexiunii, însă această alertă nu indică prezența unei probleme la vehiculul dvs.

Vehiculul dvs. se poate conduce.

Ce să faceți:

Această alertă ar trebui să dispară în mod automat, după ce tehnicianul finalizează diagnosticarea sau reparația. Este posibil să fie necesar să reporniți ecranul tactil pentru a restabili complet funcția Infodivertisment. Pentru informații suplimentare, consultați Repornirea ecranului tactil din Ghidul de reparare individualăal manualului.

Dacă această alertă nu este reinițializată după 24 de ore, este recomandat să programați service-ul prin intermediul aplicației mobile Tesla sau cu un furnizor de servicii independent. Rețineți că opțiunile de furnizori independenți de servicii pot varia în funcție de configurația vehiculului și de poziția dvs.

UMC_a001Încărcare imposibilă cu Conectorul mobilÎmpământare priză inadecvată - Încercați altă priză

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul mobil a detectat că priza electrică are împământare insuficientă, probabil cauzată de o conexiune la masă incorectă sau lipsă.

Acest lucru nu indică o problemă la conectorul mobil sau la vehicul, ci mai degrabă la priza de perete / instalația electrică la care este branșat conectorul mobil.

Ce să faceți:

Cereți-i unui electrician să verifice instalația electrică. Electricianul dvs. ar trebui să se asigure că există o împământare adecvată la disjunctor sau la cutia de distribuție a energiei și, de asemenea, să se asigure că la priză sunt realizate conexiunile corecte, înainte de a încerca să branșați din nou conectorul mobil.

Dacă trebuie să încărcați între timp, încercați să folosiți o altă priză, într-un alt loc sau cu un alt tip de stație de încărcare.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a002Încărcare imposibilă - Întrer dif Conect mobil declanșDecupl cap încărc de la port încărc și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca, deoarece disjunctorul pentru eroare de împământare (GFCI) din conectorul mobil a fost declanșat.

Precum disjunctorul dintr-o priză, această caracteristică este concepută să întrerupă fluxul de electricitate atunci când apare o problemă. A întrerupt încărcarea pentru a vă proteja vehiculul și echipamentul de încărcare.

Acest lucru se poate întâmpla din numeroase motive. Problema ar putea fi la cablul de încărcare, mânerul de încărcare, portul de încărcare sau chiar la o componentă din vehicul.

Ce să faceți:

Inspectați portul de încărcare și mânerul de încărcare pentru acumulări de apă sau niveluri neobișnuite de umezeală. Dacă descoperiți umezeală excesivă, așteptați să lăsați zona interioară a portului de încărcare și porțiunea expusă a mânerului de încărcare să se usuce suficient înainte de a încerca din nou.

Verificați dacă echipamentul de încărcare este deteriorat.
 • În cazul în care cablul este deteriorat în orice fel, nu îl utilizați. Încercați un echipament de încărcare diferit.
 • În cazul în care cablul este în stare bună, încercați din nou să încărcați cu același conector mobil.

Dacă problema persistă și împiedică încărcarea, încercați să încărcați cu mai multe echipamente de încărcare de tipuri diferite.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a004Încărcare imposibilă cu Conectorul mobilTens prea mare/Încercați altă priză de perete

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca sau încărcarea estre întreruptă, deoarece conectorul mobil fie:
 • Detectează că tensiunea prizei de perete este prea ridicată, sau
 • Detectează o creștere neașteptată a tensiunii de alimentare de la priza de perete.

Ce să faceți:

Încercați să încărcați vehiculul la o altă priză de perete. Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială. Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și priza respectivă.

Dacă vehiculul tot nu se încarcă atunci când încercați o altă priză de perete, încercați să încărcați în alt loc.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a005Încărcare imposibilă cu Conectorul mobilTens prea mică/Încercați altă priză de perete

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca sau încărcarea estre întreruptă, deoarece conectorul mobil fie:

 • Nu detectează o sesiune suficientă de la priza de perete, sau
 • Detectează o cădere de tensiune neașteptată de la priza de perete.

Ce să faceți:

Încercați să încărcați vehiculul la o altă priză de perete. Dacă vehiculul începe să se încarce, problema era, cel mai probabil, cauzată de priza de perete inițială. Contactați un electrician pentru a inspecta conexiunea dintre instalația electrică a clădirii și priza respectivă.

Dacă vehiculul tot nu se încarcă atunci când încercați o altă priză de perete, încercați să încărcați în alt loc.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a007Temp mare în casetă cmnd pt Conector mobilAșteptați răcire conect mobil pt relua încărc

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată în carcasa casetei de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesară o intervenție de service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a008Încărcare imposib-Temp ștecăr perete mareExaminați priza de perete și cablurile

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de conectorul mobil arată că priza utilizată pentru încărcare se încălzește prea mult, iar încărcarea a fost oprită pentru a proteja priza.

Acest lucru nu indică o problemă la conectorul mobil sau la vehicul, ci mai degrabă la priza de perete / instalația electrică la care este branșat conectorul mobil.

O priză încălzită poate fi cauzată de un ștecăr care nu este complet introdus, o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și priză sau o priză care începe să se uzeze.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul este complet introdus în priză. Dacă viteza de încărcare nu revine la normal, contactați un electrician pentru a verifica priza și conexiunile dintre instalația electrică a clădirii și priză și a efectua orice reparații necesare.

Dacă priza este uzată, trebuie înlocuită cu o priză de înaltă calitate. Luați în calcul trecerea la un conector de perete Tesla, pentru mai multă comoditate și cea mai ridicată viteză de încărcare.

UMC_a009Încărc impos-Temp ridicată în cap încărcareVerif reziduuri în cap sau port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată în capul de încărcare conectat la portul de încărcare al vehiculului.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că ați introdus complet conectorul mobil în intrarea portului de încărcare al vehiculului.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole sau umezeală. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele din portul de încărcare sau de la mânerul Conectorului mobil și că s-a permit îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Mai asigurați-vă și că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere.

Dacă alerta persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C) și apare la mai multe încercări de încărcare, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează conectorul mobil sau vehiculul. Se recomandă programarea la service când este posibil.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a010Conex încinsă între Conector mobil și adaptorAșteptați răcire-Cupl adapt compl în Con mob

Ce înseamnă această alertă:

Încărcarea a fost întreruptă deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată la conexiunea dintre adaptorul de priză de perete și caseta de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul de priză de perete este conectat complet la caseta de comandă a conectorului mobil.

Mai asigurați-vă și că adaptorul de priză de perete nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere.

După deconectarea de la sursa de alimentare (priza de perete), inspectați și conexiunea adaptorului de priză de perete și conexiunea casetei de comandă a conectorului mobil pentru a depista eventualele obstacole sau umezeală. Asigurați-vă că s-au îndepărtat eventualele obstacole și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți adaptorul prizei de perete în Conectorul mobil și apoi să conectați sursa de alimentare (priza de perete).

După ce temperatura casetei de comandă a conectorului mobil scade și s-au înlăturat eventualele obstacole, alerta ar trebui să dispară și încărcarea ar trebui să fie posibilă.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a011Eroare comunicare echipament încărcareReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca deoarece nu poate comunica eficient cu conectorul mobil. Conectorul mobil nu poate confirma prin detectarea proximității conectarea completă a capului de încărcare la vehiculul dvs.

Ce să faceți:

Mai întâi confirmați că lipsa comunicării eficiente este cauzată mai degrabă de conectorul mobil decât de o problemă la vehiculul dvs. De obicei, așa se întâmplă.

Pentru a confirma acest lucru, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, probabil că problema era cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi la vehicul.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole (utilizați o lanternă dacă este necesar). Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

UMC_a012Eroare comunicare echipament încărcareReîncercați sau utilizați un alt echipament

Ce înseamnă această alertă:

Vehiculul nu se poate încărca deoarece nu poate comunica eficient cu conectorul mobil. Conectorul mobil detectează că nu poate genera sau menține un semnal pilot de control valid.

Ce să faceți:

Mai întâi confirmați că lipsa comunicării eficiente este cauzată mai degrabă de conectorul mobil decât de o problemă la vehiculul dvs. De obicei, așa se întâmplă.

Pentru a confirma acest lucru, încercați să încărcați vehiculul utilizând un echipament extern de încărcare diferit.

 • Dacă vehiculul începe să se încarce, probabil că problema era cauzată de conectorul mobil.
 • Dacă vehiculul tot nu se încarcă, problema poate fi la vehicul.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole (utilizați o lanternă dacă este necesar). Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Această alertă este, de obicei, în funcție de echipamentul extern de încărcare și sursele de energie și nu indică, în mod normal, o problemă cu vehiculul dvs. care poate fi rezolvată prin programarea la service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

Pentru mai multe informații despre încărcare, consultați Instrucțiuni de încărcare.

UMC_a013Err adapt ștecăr perete-Rată încărc redusăIntr compl adapt ștecăr în Con mob și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul dvs. mobil nu poate comunica cu adaptorul fișei de perete. Deoarece conectorul dvs. mobil nu poate monitoriza temperatura adaptorului fișei de perete, curentul de încărcare este redus în mod automat la 8 A.

Ce să faceți:

 1. Deconectați complet de la priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 2. Asigurați-vă că conexiunea dintre adaptorul fișei de perete și corpul principal al conectorului mobil este sigură.
  1. Deconectați complet adaptorul fișei de perete de la corpul principal al conectorului mobil.
  2. Introduceți din nou complet adaptorul fișei de perete în corpul principal al conectorului mobil, apăsându-l în priză până când se fixează în poziție.
 3. Încercați să încărcați din nou introducând complet în priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 4. Dacă alerta persistă, încercați să utilizați alt adaptor de fișă de perete (consultați pașii de mai sus pentru a vă asigura că adaptorul este conectat complet la conectorul mobil).
  1. Dacă alerta a dispărut, cel mai probabil problema este la adaptorul fișei de perete pe care îl utilizați anterior.
  2. Dacă alerta persistă, cel mai probabil problema este la conectorul mobil.

Dacă este necesar, obțineți un alt adaptor al prizei de perete sau Conectorul mobil.

Între timp, puteți continua să încărcați utilizând același echipament. Rata de încărcare va fi redusă, deoarece curentul de încărcare va fi limitat la 8 A atât timp cât este prezentă această situație.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a014Err adapt ștecăr perete-Rată încărc redusăIntr compl adapt ștecăr în Con mob și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul dvs. mobil nu poate comunica cu adaptorul fișei de perete. Deoarece conectorul dvs. mobil nu poate identifica tipul de priză de perete la care este conectat adaptorul fișei de perete, curentul de încărcare este redus în mod automat la 8 A.

Ce să faceți:

 1. Deconectați complet de la priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 2. Asigurați-vă că conexiunea dintre adaptorul fișei de perete și corpul principal al conectorului mobil este sigură.
  1. Deconectați complet adaptorul fișei de perete de la corpul principal al conectorului mobil.
  2. Introduceți din nou complet adaptorul fișei de perete în corpul principal al conectorului mobil, apăsându-l în priză până când se fixează în poziție.
 3. Încercați să încărcați din nou introducând complet în priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 4. Dacă alerta persistă, încercați să utilizați alt adaptor de fișă de perete (consultați pașii de mai sus pentru a vă asigura că adaptorul este conectat complet la conectorul mobil).
  1. Dacă alerta a dispărut, cel mai probabil problema este la adaptorul fișei de perete pe care îl utilizați anterior.
  2. Dacă alerta persistă, cel mai probabil problema este la conectorul mobil.

Dacă este necesar, obțineți un alt adaptor al prizei de perete sau Conectorul mobil. Între timp, puteți continua să încărcați utilizând același echipament. Rata de încărcare va fi redusă, deoarece curentul de încărcare va fi limitat la 8 A atât timp cât este prezentă această situație.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a015Err adapt ștecăr perete-Rată încărc redusăIntr compl adapt ștecăr în Con mob și încerc

Ce înseamnă această alertă:

Conectorul dvs. mobil nu poate comunica cu adaptorul fișei de perete. Deoarece conectorul dvs. mobil nu poate identifica tipul de priză de perete la care este conectat adaptorul fișei de perete, curentul de încărcare este redus în mod automat la 8 A.

Ce să faceți:

 1. Deconectați complet de la priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 2. Asigurați-vă că conexiunea dintre adaptorul fișei de perete și corpul principal al conectorului mobil este sigură.
  1. Deconectați complet adaptorul fișei de perete de la corpul principal al conectorului mobil.
  2. Introduceți din nou complet adaptorul fișei de perete în corpul principal al conectorului mobil, apăsându-l în priză până când se fixează în poziție.
 3. Încercați să încărcați din nou introducând complet în priza de perete conectorul mobil, inclusiv adaptorul fișei de perete.
 4. Dacă alerta persistă, încercați să utilizați alt adaptor de fișă de perete (consultați pașii de mai sus pentru a vă asigura că adaptorul este conectat complet la conectorul mobil).
  1. Dacă alerta a dispărut, cel mai probabil problema este la adaptorul fișei de perete pe care îl utilizați anterior.
  2. Dacă alerta persistă, cel mai probabil problema este la conectorul mobil.

Dacă este necesar, obțineți un alt adaptor al prizei de perete sau Conectorul mobil. Între timp, puteți continua să încărcați utilizând același echipament. Rata de încărcare va fi redusă, deoarece curentul de încărcare va fi limitat la 8 A atât timp cât este prezentă această situație.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a016Temp mare în casetă cmnd pt Conector mobilS-a redus rata de încărcare maximă

Ce înseamnă această alertă:

Curentul de încărcare a fost redus temporar deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură crescută în interiorul carcasei casetei de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă problema persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C), este necesară o intervenție de service.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a017Rată încărc mică-Temp mare în ștecăr pereteExaminați priza de perete și cablurile

Ce înseamnă această alertă:

Alertele de temp. ridicată detectată de conectorul mobil arată că priza utilizată pentru încărcare se încălzește prea mult, iar încărcarea a fost încetinită pentru a proteja priza.

De obicei, aceasta nu indică o problemă cu vehiculul sau cu conectorul mobil, ci o problemă cu priza. O priză încălzită poate fi cauzată de un ștecăr care nu este complet introdus, o conexiune slăbită între instalația electrică a clădirii și priză sau o priză care începe să se uzeze.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul este complet introdus în priză. Dacă viteza de încărcare nu revine la normal, contactați un electrician pentru a verifica priza și conexiunile dintre instalația electrică a clădirii și priză și a efectua orice reparații necesare.

Dacă priza este uzată, trebuie înlocuită cu o priză de înaltă calitate. Luați în calcul trecerea la un conector de perete Tesla, pentru mai multă comoditate și cea mai ridicată viteză de încărcare.

UMC_a018Rată încărc red-Temp mare în cap încărcareVerif reziduuri în cap sau port încărcare

Ce înseamnă această alertă:

Curentul de încărcare a fost redus temporar deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură crescută în capul de încărcare care se conectează la portul de încărcare al vehiculului dvs.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că ați introdus complet conectorul mobil în intrarea portului de încărcare al vehiculului.

Inspectați și intrarea portului de încărcare și capul conectorului mobil pentru a detecta eventualele obstacole sau umezeală. Asigurați-vă că au fost îndepărtate toate obstacolele din portul de încărcare sau de la mânerul Conectorului mobil și că s-a permit îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți mânerul Conectorului mobil în portul de încărcare.

Mai asigurați-vă și că nu există nimic care să acopere conectorul mobil și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere.

Dacă alerta persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C) și apare la mai multe încercări de încărcare, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează conectorul mobil sau vehiculul. Se recomandă programarea la service când este posibil.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

UMC_a019Conex încinsă între Conector mobil și adaptorS-a redus rata de încărcare maximă

Ce înseamnă această alertă:

Curentul de încărcare a fost redus deoarece conectorul mobil a detectat o temperatură ridicată la conexiunea dintre adaptorul de priză de perete și caseta de comandă.

Ce să faceți:

Asigurați-vă că adaptorul de priză de perete este conectat complet la caseta de comandă a conectorului mobil.

După deconectarea de la sursa de alimentare (priza de perete), inspectați și conexiunea adaptorului de priză de perete și conexiunea casetei de comandă a conectorului mobil pentru a depista eventualele obstacole sau umezeală.

Se recomandă să îndepărtați reziduurile sau obiectele străine. Asigurați-vă că s-au îndepărtat eventualele obstacole și s-a permis îndepărtarea umezelii, apoi încercați să reintroduceți adaptorul prizei de perete în Conectorul mobil și apoi să conectați sursa de alimentare (priza de perete).

Mai asigurați-vă și că adaptorul de priză de perete nu este acoperit de nimic și că nu există nicio sursă de căldură în apropiere. Dacă alerta persistă la temperaturi ambiante normale (sub 38 °C) și apare la mai multe încercări de încărcare, poate fi un indiciu al unei probleme care afectează conectorul mobil sau vehiculul. Se recomandă programarea la service când este posibil.

De asemenea, puteți încerca să vă încărcați vehiculul folosind o stație de supraîncărcare Tesla sau o locație de încărcare destination charging, toate putând fi localizate prin intermediul hărții de pe afișajul tactil al vehiculului dvs. Consultați Hărțile și navigarea pentru mai multe detalii.

Pentru mai multe informații despre depanarea problemelor de încărcare și ale luminilor de stare ale conectorului mobil, consultați manualul de utilizare al produsului.

VCFRONT_a180Energie sistem electric redusăVehiculul se poate închide neașteptat

Ce înseamnă această alertă:

Sistemul electric nu poate menține tensiunea necesară pentru susținerea tuturor dotărilor vehiculului.

Dacă această alertă este prezentă în timp ce conduceți, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut.

Dacă această alertă este prezentă atunci când vehiculul este în treapta Parcare sau când este activat pentru prima dată, este posibil ca vehiculul să nu aibă energie electrică adecvată pentru a începe deplasarea. Este posibil să fie prezentă o alertă separată privind vehiculul pentru a indica această stare.

Ce să faceți:

Este recomandat să eliminați sau să reduceți utilizarea oricăror caracteristici neesențiale. Această acțiune poate ajuta vehiculul să mențină o putere electrică adecvată pentru funcțiile esențiale.

Dacă această alertă rămâne activă, programați imediat la service. Fără lucrări de service, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut sau să nu repornească.

VCFRONT_a182Programați service pt înloc bater joasă tensSoftware-ul neactualizat fără înloc baterie

Ce înseamnă această alertă:

Bateria de joasă tensiune prezintă performanțe diminuate și trebuie înlocuită. Actualizările software ale vehiculului nu vor fi finalizate până la înlocuirea bateriei de joasă tensiune.

Ce să faceți:

Este recomandat să înlocuiți bateria de joasă tensiune cât mai curând posibil.

Vă puteți programa la service prin aplicația mobilă Tesla sau la un furnizor independent de servicii care oferă servicii de înlocuire a bateriei de joasă tensiune pentru vehiculul dvs. Rețineți că opțiunile de furnizori independenți de servicii pot varia în funcție de configurația vehiculului și de poziția dvs.

Dacă bateria de joasă tensiune nu dispune de suficientă energie electrică pentru pornirea vehiculului sau deschiderea ușilor, urmați instrucțiunile din Pornire de la altă sursă de alimentare.

Pentru mai multe informații despre sistemul bateriei, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

VCFRONT_a191Energie sistem electric redusăVehiculul se oprește

Ce înseamnă această alertă:

Bateria de joasă tensiune nu poate furniza alimentarea cu energie necesară pentru deplasare sau pentru continuarea deplasării. Vehiculul dvs. se oprește pentru a păstra energia pentru alte funcții esențiale, în afară de deplasare.

Vehiculul dvs. nu poate fi condus sau nu poate continua deplasarea în timp ce această stare persistă.

Ce să faceți:

Dacă această alertă este prezentă în timp ce conduceți, vehiculul dvs. trebuie să fie oprit imediat. Este recomandat:
 • Să trageți pe dreapta în condiții de siguranță imediat.
 • Să utilizați aplicația mobilă pentru a contacta imediat asistența rutieră de la Tesla sau să solicitați altă asistență rutieră, dacă preferați

Dacă nu trageți pe dreapta în condiții de siguranță într-un timp scurt, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut. De asemenea, este posibil ca vehiculul dvs. să nu repornească după ce este parcat.

Când este prezentă această alertă, sistemul electric nu poate menține tensiunea necesară pentru susținerea tuturor dotărilor vehiculului. Este posibil să nu mai funcționeze numeroase funcții ale vehiculului.

Este posibil ca vehiculul să piardă toată energia electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

Această alertă poate fi prezentă din cauza diferitelor stări ale vehiculului. Pentru mai multe informații și acțiuni suplimentare recomandate, verificați dacă există alte alerte active pentru vehicul.

Dacă această alertă rămâne prezentă, este recomandat să vă programați imediat la service. Fără lucrări de service, este posibil ca vehiculul să nu poată fi condus, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut sau e posibil să nu repornească.

VCFRONT_a192Sistem electric nu susține toate funcțiileDezactivare funcții pentru conservare energie

Ce înseamnă această alertă:

Sistemul electric nu poate susține toate funcțiile vehiculului. Vehiculul dvs. oprește funcțiile neesențiale pentru a păstra energia pentru funcțiile esențiale.

În cazul în care conduceți când este prezentă această alertă, este posibil ca vehiculul să se oprească în mod neașteptat. De asemenea, este posibil ca vehiculul dvs. să nu repornească după ce este parcat.

Este posibil să fie indisponibile caracteristicile neesențiale, inclusiv încălzirea în scaune, controlul climatizării din habitaclu și divertismentul de la bordul vehiculului. Acest comportament este de așteptat pentru a ajuta vehiculul să mențină o energie electrică adecvată pentru funcțiile esențiale, inclusiv capacitatea de a acționa farurile, geamurile și portierele, luminile de avarie și portbagajul din față (frunk).

Este posibil ca vehiculul să piardă toată energia electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

Ce să faceți:

Această alertă poate fi prezentă din cauza diferitelor stări ale vehiculului. Pentru mai multe informații și acțiuni suplimentare recomandate, verificați dacă există alte alerte active pentru vehicul.

VCFRONT_a216Vehiculul poate să nu repornească - Este necesar service-ulA fost detectată o defecțiune la sistemul electric

Ce înseamnă această alertă:

Din cauza unui consum de energie anormal de mare și de susținut în timpul deplasării sau al supraîncărcării / al încărcării rapide CC , sistemul electric al vehiculului dvs. nu poate accepta toate caracteristicile și funcțiile.

Vehiculul dvs. nu va reporni până când sistemul electric nu a fost supus operației de service.

Controlul climatizării din cabină și poziționarea orificiilor de aerisire, reglajele hayonului electric al portbagajului și ale coloanei de direcție pot fi limitate sau indisponibile.

Este posibil ca alte caracteristici și funcții să fie indisponibile sau ca performanța acestora să fie afectată. Printre acestea se numără:

 • Portierele electrice
 • Geamurile electrice
 • Scaunul față (mișcare și încălzire)
 • Încălzitoarele scaunelor din spate
 • Mișcarea oglinzilor laterale

Ce să faceți:

Este recomandat să programați service-ul cu prima ocazie. Fără service, vehiculul nu va putea să repornească, iar sistemul electric nu va putea să accepte toate caracteristicile și funcțiile.

Unele dintre sau toate portierele și geamurile electrice din vehiculul dvs. ar putea pierde energie electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

VCFRONT_a220Sistem electric nu susține toate funcțiileProgramați service

Ce înseamnă această alertă:

Bateria cu tensiune joasă nu este disponibilă și nu poate furniza asistență electrică pentru dotările vehiculului.

Vehiculul se poate închide în mod neprevăzut. De asemenea, este posibil ca vehiculul dvs. să nu repornească după deplasarea curentă.

Este posibil să observați că unele caracteristici neesențiale nu sunt disponibile. Acest comportament este de așteptat deoarece vehiculul dvs. păstrează energia pentru funcțiile esențiale.

Ce să faceți:

Este recomandat să eliminați sau să reduceți utilizarea oricăror caracteristici neesențiale. Acest lucru vă poate ajuta vehiculul să mențină o energie electrică adecvată pentru alte funcții esențiale, în afară de deplasare, până când pot fi efectuate lucrări de service la nivelul acestuia.

Dacă această alertă rămâne prezentă, este recomandat să vă programați imediat la service. Fără lucrări de service, este posibil ca vehiculul să nu poată fi condus, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut sau e posibil să nu repornească.

VCFRONT_a402Rezervă energie sistem electric indisponibilăVehicul consumă mai multă energie la ralanti

Ce înseamnă această alertă:

Sursa de alimentare de rezervă pentru sistemul electric, bateria de joasă tensiune, nu este disponibilă sau nu poate asigura tensiunea necesară pentru a susține toate dotările vehiculului.

Sursa principală de energie electrică, sistemul de baterii de înaltă tensiune, va susține în continuare funcțiile vehiculului, chiar și atunci când vehiculul este inactiv. Pentru mai multe informații despre bateria de înaltă tensiune, consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune.

Este posibil să observați că unele caracteristici neesențiale nu sunt disponibile. Acest comportament este de așteptat deoarece vehiculul dvs. păstrează energia pentru funcțiile esențiale.

De asemenea, este posibil să observați că vehiculul consumă mai multă energie decât de obicei atunci când nu îl conduceți sau că vehiculul afișează o autonomie proiectată mai mică decât v-ați aștepta în mod normal după încărcare. Acesta este un comportament normal al vehiculului când este prezentă această alertă și va continua până când sursa de alimentare de rezervă este restabilită.

Există posibilitatea ca o problemă care afectează sursa primară de alimentare să determine închiderea vehiculului în mod neprevăzut.

Ce să faceți:

Este recomandat să limitați sau să evitați utilizarea oricăror caracteristici neesențiale. Această acțiune poate ajuta vehiculul să mențină o putere electrică adecvată pentru funcțiile esențiale.

Este recomandat să vă programați la service cât mai curând posibil, astfel încât să poată fi restabilită sursa de alimentare de rezervă pentru sistemul electric.

VCFRONT_a496Vehiculul se pregătește să se închidăTRAGEȚI PE DREAPTA ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ

Ce înseamnă această alertă:

Sistemul electric nu poate asigura o asistență adecvată pentru deplasare sau pentru continuarea deplasării. Vehiculul se pregătește să se închidă pentru a păstra energia pentru alte funcții esențiale, în afară de deplasare.

Vehiculul dvs. nu poate fi condus sau nu poate continua deplasarea în timp ce această stare persistă.

Ce să faceți:

Dacă această alertă este prezentă în timp ce conduceți, vehiculul dvs. trebuie să fie oprit cât mai repede posibil. Este recomandat:
 • Trageți pe dreapta în condiții de siguranță cât mai curând posibil
 • Să utilizați aplicația mobilă pentru a contacta imediat asistența rutieră de la Tesla sau să solicitați altă asistență rutieră, dacă preferați

Dacă nu trageți pe dreapta în condiții de siguranță într-un timp scurt, vehiculul se poate închide în mod neprevăzut. De asemenea, este posibil ca vehiculul dvs. să nu repornească după ce este parcat.

Este posibil ca vehiculul să piardă toată energia electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

Această alertă poate fi prezentă din cauza diferitelor stări ale vehiculului. Pentru mai multe informații și acțiuni suplimentare recomandate, verificați dacă există alte alerte active pentru vehicul.

VCFRONT_a592Deplas impos - Este necesar service-ulA fost detectată o defecțiune la sistemul electric

Ce înseamnă această alertă:

Din cauza unui consum de energie anormal de mare și de susținut , sistemul electric al vehiculului dvs. nu poate accepta toate caracteristicile și funcțiile.

Cât timp este prezentă această alertă, vehiculul dvs. nu se poate deplasa și nu va reporni.

Controlul climatizării din cabină și poziționarea orificiilor de aerisire și reglajele coloanei de direcție pot fi limitate sau indisponibile. Numeroase caracteristici și funcții din partea stângă a vehiculului pot fi indisponibile sau performanța acestora poate fi afectată. Printre acestea se numără:

 • Portierele electrice
 • Geamurile electrice
 • Scaunul față (mișcare și încălzire)
 • Încălzitoarele scaunelor din spate
 • Mișcarea oglinzilor laterale

Ce să faceți:

Fără service, vehiculul nu va putea să să se deplaseze, iar sistemul electric nu va putea să accepte toate caracteristicile și funcțiile.

Unele dintre sau toate portierele și geamurile electrice din vehiculul dvs. ar putea pierde energie electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

VCFRONT_a593Deplas impos - Este necesar service-ulA fost detectată o defecțiune la sistemul electric

Ce înseamnă această alertă:

Din cauza unui consum de energie anormal de mare și de susținut , sistemul electric al vehiculului dvs. nu poate accepta toate caracteristicile și funcțiile.

Cât timp este prezentă această alertă, vehiculul dvs. nu se poate deplasa și nu va reporni.

Controlul climatizării din cabină și poziționarea orificiilor de aerisire și reglajele coloanei de direcție pot fi limitate sau indisponibile. Numeroase caracteristici și funcții din partea stângă a vehiculului pot fi indisponibile sau performanța acestora poate fi afectată. Printre acestea se numără:

 • Portierele electrice
 • Geamurile electrice
 • Scaunul față (mișcare și încălzire)
 • Încălzitoarele scaunelor din spate
 • Mișcarea oglinzilor laterale

Ce să faceți:

Fără service, vehiculul nu va putea să să se deplaseze, iar sistemul electric nu va putea să accepte toate caracteristicile și funcțiile.

Unele dintre sau toate portierele și geamurile electrice din vehiculul dvs. ar putea pierde energie electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

VCFRONT_a596Deplas impos - Este necesar service-ulA fost detectată o defecțiune la sistemul electric

Ce înseamnă această alertă:

Din cauza unui consum de energie anormal de mare și de susținut , sistemul electric al vehiculului dvs. nu poate accepta toate caracteristicile și funcțiile.

Cât timp este prezentă această alertă, vehiculul dvs. nu se poate deplasa și nu va reporni.

Poziționarea orificiilor de aerisire poate fi limitată sau indisponibilă. Numeroase caracteristici și funcții din partea dreaptă a vehiculului pot fi indisponibile sau performanța acestora poate fi afectată. Printre acestea se numără:

 • Portierele electrice
 • Geamurile electrice
 • Scaunul față (mișcare și încălzire)
 • Încălzitoarele scaunelor din spate
 • Mișcarea oglinzilor laterale

Ce să faceți:

Este recomandat să programați service-ul cu prima ocazie. Fără service, vehiculul nu va putea să să se deplaseze, iar sistemul electric nu va putea să accepte toate caracteristicile și funcțiile.

Unele dintre sau toate portierele și geamurile electrice din vehiculul dvs. ar putea pierde energie electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

VCFRONT_a597Deplas impos - Este necesar service-ulA fost detectată o defecțiune la sistemul electric

Ce înseamnă această alertă:

Din cauza unui consum de energie anormal de mare și de susținut , sistemul electric al vehiculului dvs. nu poate accepta toate caracteristicile și funcțiile.

Cât timp este prezentă această alertă, vehiculul dvs. nu se poate deplasa și nu va reporni.

Poziționarea orificiilor de aerisire poate fi limitată sau indisponibilă. Numeroase caracteristici și funcții din partea dreaptă a vehiculului pot fi indisponibile sau performanța acestora poate fi afectată. Printre acestea se numără:

 • Portierele electrice
 • Geamurile electrice
 • Scaunul față (mișcare și încălzire)
 • Încălzitoarele scaunelor din spate
 • Mișcarea oglinzilor laterale

Ce să faceți:

Este recomandat să programați service-ul cu prima ocazie. Fără service, vehiculul nu va putea să să se deplaseze, iar sistemul electric nu va putea să accepte toate caracteristicile și funcțiile.

Unele dintre sau toate portierele și geamurile electrice din vehiculul dvs. ar putea pierde energie electrică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți utiliza în continuare dispozitivele de eliberare manuală a portierelor pentru a ieși din vehicul, dacă este necesar. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea portierelor din interior.

VCSEC_a221Presiunea din pneuri este sub nivelul recomandatVerificați presiunea și completați aerul după caz

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă NU indică existența unei pene.

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) a detectat că presiunea aerului din unul sau mai multe pneuri este cu cel puțin 20% mai mică decât presiunea recomandată pentru pneuri reci.

Consultați Menținerea presiunilor în pneuri pentru informații detaliate despre locul în care găsiți presiunea recomandată la rece (RCP) pentru pneurile vehiculului dvs., modul de verificare a presiunilor în pneuri și modul de menținere a pneurilor umflate în mod corespunzător.

Această alertă poate apărea pe vreme rece, deoarece aerul din pneuri se contractă în mod natural atunci când se răcește, scăzând presiunea în pneuri.

Ce să faceți:

Adăugați aer pentru a menține presiunea recomandată pentru pneuri reci. Cu toate că este de așteptat ca presiunea pneurilor să scadă pe vreme rece, presiunea recomandată pentru pneuri reci trebuie menținută în permanență.

Este posibil ca această alertă să dispară pe măsură ce vehiculul este condus. Aceasta deoarece pneurile se vor încălzi și presiunea va crește. Chiar dacă alerta dispare, pneurile ar trebui completate cu aer după ce se răcesc.

Alerta dispare odată ce sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri detectează că fiecare dintre pneuri este umflat la presiunea recomandată pentru pneuri reci.

 • Este posibil ca alerta și lampa indicatoare privind presiunea în pneuri să fie în continuare prezente imediat după ce ați umflat pneurile la presiunea recomandată la rece, dar ambele ar trebui să dispară odată ce ați parcurs o distanță scurtă.
 • Ar putea fi necesar să conduceți cu peste 15 mph (25 km/h) timp de cel puțin 10 minute pentru ca sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri să măsoare și să raporteze presiunile actualizate în pneuri.

Dacă observați repetat această alertă pentru același pneu, verificați ca pneul să nu piardă aer. Puteți vizita un magazin local de pneuri sau vă puteți programa la service utilizând aplicația mobilă Tesla.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.

VCSEC_a228Presiunea din pneuri foarte scăzutăTRAGEȚI PE DREAPTA ÎN SIGURANȚĂ - verificați dacă a avut loc o pană

Ce înseamnă această alertă:

Această alertă arată că unul sau mai multe dintre pneurile vehiculului dvs. este extrem de dezumflat sau pe pană.

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) a detectat că presiunea aerului din unul sau mai multe pneuri este considerabil mai mică decât presiunea recomandată pentru pneuri reci.

Ce să faceți:

Ar trebui să trageți pe dreapta cu atenție cât mai curând posibil. Într-o zonă sigură verificați existența unei pene.

Puteți solicita variante de asistență rutieră de la Tesla (roată mobilă, roată de împrumut, remorcare), dacă este necesar. Consultați Contactarea serviciului de asistență rutieră de la Tesla pentru mai multe informații.

Într-o situație care nu este de urgență, este recomandat să vizitați un magazin local de pneuri pentru asistență sau să vă programați la service utilizând aplicația mobilă Tesla.

Consultați Menținerea presiunilor în pneuri pentru informații detaliate despre locul în care găsiți presiunea recomandată la rece (RCP) pentru pneurile vehiculului dvs., modul de verificare a presiunilor în pneuri și modul de menținere a pneurilor umflate în mod corespunzător.

Alerta ar trebui să dispară odată ce sistemul de măsurare a presiunii în pneuri înregistrează o măsurătoare consecventă a presiunii din fiecare pneu de cel puțin 30 psi.

 • Este posibil ca alerta și lampa indicatoare privind presiunea în pneuri să fie în continuare prezente imediat după ce ați umflat pneurile la presiunea recomandată la rece, dar ambele ar trebui să dispară odată ce ați parcurs o distanță scurtă.
 • Ar putea fi necesar să conduceți cu peste 15 mph (25 km/h) timp de cel puțin 10 minute pentru ca sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri să măsoare și să raporteze presiunile actualizate în pneuri.

Pentru mai multe informații despre presiunea în pneuri și umflare, consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor.