Cerințele privind unitatea USB pentru înregistrarea videoclipurilor

Unele funcții necesită folosirea unei unități USB (de exemplu, camera de bord, modul Sentry și modul Circuit, dacă este există în dotare) care îndeplinește aceste cerințe:

 • capacitate de stocare de minimum 64 GB. Folosiți o unitate USB cu cât mai mult spațiu de stocare disponibil. Înregistrările video pot ocupa foarte mult spațiu.
 • O viteză de scriere susținută de cel puțin 4 MB/s. Rețineți că viteza de scriere continuă diferă de viteza de scriere de vârf.
 • Compatibil cu USB 2.0. Dacă folosiți o unitate USB 3.0, aceasta trebuie să accepte și USB 2.0.
 • Cu formatare corespunzătoare (descrisă mai jos).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Porturile USB-C de pe consola centrală și sub ecranul tactil spate nu acceptă capacitatea de formatare, salvare și vizualizare a materialelor video. Pentru oricare dintre aceste funcții, utilizați portul USB-A din torpedo (consultați Componente electronice interioare).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În anumite regiuni de piață puteți achiziționa unitățile USB recomandate de pe http://www.tesla.com.

Formatarea automată a unei unități USB

Introduceți unitatea USB într-un port USB frontal și atingeți Comenzi > Siguranță > Formatare unitate USB. Această acțiune formatează automat unitatea USB ca exFAT și se creează automat un folder pentru TeslaCam și TeslaTrackMode (dacă există în dotare). Unitatea USB este acum pregătită pentru înregistrarea și salvarea materialelor video.

Opțiunea Formatare unitate USB este disponibilă numai dacă s-a introdus o unitate USB (cu una sau mai puține partiții) într-un port USB frontal. Dacă alegeți Formatare unitate USB, orice conținut de pe unitatea USB va fi șters; înainte de a utiliza această funcție, mutați pe alt dispozitiv tot conținutul pe care doriți să-l păstrați.

Formatarea manuală a unei unități USB

Dacă Model 3 nu poate formata unitatea USB, formatați-o utilizând un computer:

 1. Formatați unitatea USB ca exFAT, MS-DOS FAT (pentru Mac), ext3 sau ext4 (NTFS nu este acceptat în prezent).
 2. Creați un folder la nivel de bază cu denumirea TeslaCam, iar pentru folosirea cu modul Circuit (dacă există în dotare), creați un folder la nivel de bază cu denumirea TeslaTrackMode. Puteți folosi o unitate USB pentru camera de bord, modul Sentry, modul Circuit (dacă este disponibil), și fișiere audio, dar trebuie să creați partiții separate pentru fiecare folder de pe o unitate USB exFAT.
 3. După formatare, introduceți unitatea USB în portul USB din torpedo (dacă există în dotare), în caz contrar, utilizați un port USB față de pe consola centrală. Nu folosiți un port USB din spate, deoarece acestea pot fi folosite doar pentru încărcarea dispozitivelor. S-ar putea să dureze câteva secunde până când vehiculul Model 3 recunoaște unitatea USB.
 4. După recunoaștere, asigurați-vă că pictogramele pentru camera de bord și modul Sentry sunt disponibile când atingeți Comenzi. Model 3 este acum pregătit pentru a înregistra videoclipuri.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Este posibil ca mai întâi să trebuiască să activați modul Santinelă (dacă există în dotare) atingând Comenzi > Santinelă.

Vizualizarea înregistrărilor video

Dacă înregistrările sunt salvate, puteți vizualiza clipurile pe ecranul tactil sau pe un computer.

Când unitatea USB rămâne fără spațiu de stocare, filmările nu mai pot fi salvate. Pentru a preveni umplerea unității USB, mutați în mod regulat videoclipurile salvate pe un alt dispozitiv și ștergeți-le de pe unitatea USB.

Când sunt activate, filmările camerei de bord și modului Sentry sunt înregistrate în cicluri. Dacă nu o salvați, filmarea este suprascrisă continuu. Trebuie să salvați filmarea dorită pentru a o vizualiza, altfel filmarea este ștearsă și suprascrisă. Consultați Modul Santinelă și Cameră de bord pentru informații cu privire la salvarea filmărilor. Fiecare clip salvat conține patru videoclipuri, câte unul de la fiecare cameră (față, spate, stânga dreapta).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Înregistrările camerei din spate sunt disponibile numai pentru vehiculele fabricate aproximativ după februarie 2018.

Vizualizarea pe ecranul tactil

Puteți vizualiza înregistrările video pe ecranul tactil, atunci când Model 3 este în treapta Parcare. Atingeți aplicația Cameră de bord aflată în programul de lansare a aplicațiilor. Filele afișează o listă a tuturor videoclipurilor, organizate în funcție de locație și marcaj temporal. Întrerupeți, derulați înainte sau înapoi și ștergeți clipurile după cum este necesar. Glisați spre dreapta sau mențineți apăsat pentru a șterge rapid anumite clipuri.

Navigați la Comenzi > Siguranță > Ștergere clipuri cameră de bord pentru a șterge toate filmările de la camera de bord și din Modul Santinelă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când lansați programul de vizualizare, înregistrarea camerei de bord este întreruptă.

Vizualizarea pe un computer

Introduceți unitatea USB într-un computer și navigați la folderul TeslaCam sau TeslaTrackMode (dacă există în dotare).

Folderul TeslaCam conține sub-foldere:

 • Clipuri salvate: Conține toate înregistrările salvate folosind camera de bord.
 • Clipuri Santinelă: Conține înregistrări din toate evenimentele de securitate din modul Sentry. Dacă spațiul de stocare de pe unitatea USB devine limitat, cele mai vechi clipuri din Modul Santinelă vor fi șterse, pentru a asigura spațiu pentru unele noi. După ce sunt șterse, nu le veți putea recupera.