Despre Autopilot

Autopilot este o gamă de funcții avansate de asistență pentru șofer, concepute pentru a oferi siguranță și confort în timpul condusului. Niciuna dintre aceste funcții nu fac vehiculul Model 3 complet autonom și nici nu vă înlocuiesc ca șofer. Funcțiile Autopilot sunt furnizate standard pe toate vehiculele Tesla noi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu următoarele funcții sau o funcție poate să nu funcționeze exact conform descrierii.

Funcția Autopilot de bază include funcțiile Pilot automat adaptiv și Asistență pentru direcție.

 • Pilot automat adaptiv: Menține viteza și o distanță de urmărire ajustabilă față de vehiculul din fața dvs., dacă există (consultați Pilot automat adaptiv).
 • Asistență pentru direcție: Menține viteza și distanța față de un vehicul din față, menținând în același timp în mod inteligent Model 3 pe banda de deplasare (consultați Asistență pentru direcție).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Autopilot este o funcționalitate care necesită folosirea mâinilor. Țineți mâinile pe Volan în permanență și fiți atenți la condițiile de drum, la traficul din jur și la alți participanți la trafic (cum ar fi pietonii și bicicliștii). Fiți întotdeauna pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate provoca pagube, vătămări corporale grave sau decesul.

Autopilot Avansat include funcții suplimentare. Funcțiile Autopilot Avansat sunt concepute pentru a reduce suplimentar activitatea șoferului și pentru a facilita acțiunile obișnuite, cum ar fi schimbarea benzii de deplasare sau parcarea.

 • Schimbare automată a benzii: Mută Model 3 pe o bandă adiacentă atunci când cuplați semnalizatorul de direcție și Asistența pentru direcție este activă (consultați Schimbare automată a benzii).
 • Navigare cu Autopilot: Ghidează în mod activ Model 3 de la intrarea pe autostradă la ieșirea de pe autostradă, asigurând inclusiv schimbările de bandă, deplasarea pe benzile de tranzit, cuplarea automată a semnalizatorului de direcție și ieșirea corectă (consultați Navigare cu Autopilot).
 • Parcare automată: Parchează Model 3paralel sau perpendicular (consultați Parcare automată).
 • Summon: Deplasează Model 3 înainte sau înapoi, chiar și în timp ce vă aflați în afara vehiculului. Această funcție este utilă pentru parcarea în locuri de parcare înguste (consultați Comanda la distanță).
 • Smart Summon: Deplasează Model 3 dintr-un loc de parcare și prin medii mai complexe, manevrând în jurul obstacolelor și altor vehicule, pentru a veni spre dumneavoastră sau a se deplasa într-un loc prestabilit (consultați Funcție Smart Summon).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Autopilot Avansat este o funcție care necesită folosirea mâinilor. Țineți mâinile pe volan în permanență și fiți atenți la condițiile de drum, la traficul din jur și la alți participanți la trafic (cum ar fi pietonii și cicliștii). Fiți întotdeauna pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate provoca pagube, deteriorări corporale grave sau decesul.
Funcția Full Self-Driving include:
 • Control semafoare și indicatoare de oprire: Menține viteza, precum o distanță de urmărire și menține Model 3 pe banda sa de deplasare, încetinind și oprind la semafoare și la indicatoarele de oprire (consultați Control semafoare și indicatoare de oprire).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Full Self-Driving este o funcție care necesită prezența mâinilor. Țineți mâinile pe volan în permanență și fiți atenți la condițiile de drum, la traficul din jur și la alți participanți la trafic (cum ar fi pietonii și bicicliștii). Fiți întotdeauna atenți la drum și fiți pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate provoca pagube, deteriorări corporale grave sau decesul.

Autopilot folosește camerele de pe Model 3, care monitorizează zona înconjurătoare și detectează alte vehicule, pietoni, marcaje rutiere și obstacole, cum ar fi bariere și borduri. Există camere montate în partea din față, din spate, din stânga și din dreapta vehiculului Model 3 (consultați Camere).

Model 3 poate fi echipat și cu o cameră de habitaclu, montată în oglinda retrovizoare, care monitorizează gradul de atenție al șoferului. Dvs. vă revine responsabilitatea să țineți mâinile pe volan, să fiți atenți și pregătiți să acționați imediat în orice moment.

Când funcția Autopilot este activă, Model 3 afișează mai multe avertismente cu grad de severitate crescător care vă reamintesc să țineți mâinile pe volan și să acordați atenție la drum. Dacă nu există niciun răspuns, funcția Autopilot se dezactivează și nu este disponibilă pentru restul deplasării.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Autopilot este o funcție proiectată pentru confortul și comoditatea dvs. în timpul condusului și nu este un sistem de avertizare și de evitare a coliziunilor. Vă revine responsabilitatea de a fi vigilent, de a conduce prudent și de a deține în permanență controlul asupra vehiculului. Nu vă bazați niciodată pe Autopilot pentru a reduce în mod adecvat viteza vehiculului Model 3. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective în orice moment. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.

Este responsabilitatea dvs. să vă familiarizați cu limitările funcției Autopilot și să vă asigurați că sunteți în permanență pregătit să preluați controlul. Pentru mai multe limitări, atenționări și avertismente, consultați Limitări și avertismente.

Condiții pentru funcția Autopilot

Asigurați-vă că toate camerele sunt curate și fără obstacole înainte de fiecare deplasare și înainte de a utiliza funcțiile Autopilot (consultați Curățarea unei camere). Camerele murdare și senzorii (dacă există în dotare) murdari, precum și condițiile de mediu, cum ar fi ploaia și marcajele de bandă șterse, pot afecta funcționarea Autopilot. Dacă o cameră este obstrucționată sau orbită, Model 3 afișează un mesaj pe vehiculul ecranul tactil și este posibil ca funcțiile Autopilot să nu fie disponibile. Pentru mai multe informații despre alerte specifice, consultați Depanarea alertelor.

Înainte de a utiliza funcțiile Autopilot și după câteva vizite la service, trebuie să conduceți o distanță scurtă pentru a calibra camerele. Pentru mai multe informații, consultați Conducerea pentru calibrarea camerelor.

În plus, este posibil ca aceste caracteristici să nu funcționeze conform destinației atunci când:

 • Drumul prezintă viraje strânse sau diferențe semnificative de nivel.
 • Semnele și semnalizările rutiere sunt neclare, ambigue sau prost întreținute.
 • Vizibilitatea este slabă (din cauza ploii abundente, zăpezii, grindinei etc. sau drumurile sunt slab luminate noaptea)
 • Conduceți printr-un tunel sau pe lângă un separator de benzi pe autostradă, care interferează cu vederea camerei(lor)
 • Există lumină strălucitoare (precum cea provenită de la farurile din față sau de la lumina directă a soarelui) care interferează cu vederea camerei/camerelor.

Lista de mai sus nu reprezintă o listă cuprinzătoare de situații care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a funcțiilor Autopilot. Pentru informații suplimentare, consultați Limitări și avertismente.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu următoarele funcții sau o funcție poate să nu funcționeze exact conform descrierii.
Funcție Autopilot Disponibilă când
Pilot automat adaptiv
 • Conduceți între 30 km/h și 140 km/h
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți activa Tempomat în funcție de trafic la viteze mai mici dacă se detectează un vehicul la o distanță de cel puțin 1,5 metri în fața vehiculului Model 3.
Asistență pentru direcție
 • Conduceți între 30 km/h și 140 km/h
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți activa Asistență pentru direcție la viteze mai mici dacă se detectează un vehicul la o distanță de cel puțin 1,5 metri în fața vehiculului Model 3.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pe un drum rezidențial, pe un drum fără separator central sau pe un drum care nu are acces controlat, viteza maximă permisă de croazieră este limitată, iar ecran tactil afișează un mesaj. Viteza restricționată va fi limita de viteză a drumului plus 10 km/h.
 • Farurile sunt setate la Pornit sau Automat. Deși funcția Autopilot este disponibilă atât în timpul zilei, cât și în condiții de lumină scăzută (înserat sau întuneric), sistemul Asistență pentru direcție se decuplează sau nu este disponibil dacă farurile sunt setate la Oprit. Când asistența pentru direcție este activată, Autoîntunecare fază lungă este activată automat (consultați Farurile pentru faza lungă ) iar ștergătoarele sunt setate la Automat.
Navigare cu Autopilot
 • Conduceți între 30 km/h și 140 km/h
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți activa Navigare cu Autopilot la viteze mai mici dacă se detectează un vehicul la o distanță de cel puțin 1,5 metri în fața vehiculului Model 3.
 • Conduceți pe o autostradă cu acces controlat. Când ieșiți de pe o autostradă cu acces controlat, funcția Navigare cu Autopilot revine la Asistență pentru direcție.