Cameră de bord

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu camera de bord sau funcțiile pot să nu funcționeze exact conform descrierii. Este responsabilitatea dumneavoastră să consultați și să respectați toate reglementările locale și restricțiile de proprietate referitoare la utilizarea camerelor.

Camera de bord înregistrează filmări cu împrejurimile vehiculului în timpul conducerii. Folosiți camera de bord pentru a înregistra incidentele rutiere sau alte evenimente notabile, cum ați proceda în cazul unei camere de bord externe de pe alte vehicule.

Pictograma camerei de bord se află în programul de lansare a aplicațiilor. Pentru acces facil, puteți să adăugați aplicația camerei de bord în bara de jos (consultați Personalizarea meniului Aplicațiile mele). Când Model 3 se află în treapta Parcare, atingerea pictogramei camerei de bord afișează vizualizatorul (consultați Vizualizarea înregistrărilor video).

pictograma gri a camerei

Pentru a vă proteja intimitatea, înregistrările video sunt salvate local pe memoria de la bord a unei unități USB flash formatate. Înregistrările nu sunt trimise către Tesla. Model 3 nu înregistrează videoclipuri când camera de bord este Oprită.

Modul de utilizare a camerei de bord

 1. Formatarea unei unități flash USB. Camera de bord necesită o unitate USB formatată corespunzător și introdusă în portul USB al vehiculului pentru stocarea și recuperarea imaginilor. Vehiculele fabricate cu aproximație din anul 2020 sunt echipate cu o unitate USB flash preformatată în torpedo. Există două moduri de formatare a unității flash dacă este necesar:
 2. Introduceți unitatea flash USB în portul USB al vehiculului, preferabil în cel din torpedou (dacă există în dotare).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pentru anumite vehicule fabricate aproximativ înainte de 1 noiembrie 2021, porturile USB din consola centrală pot accepta numai încărcarea dispozitivelor. Pentru toate celelalte funcții, utilizați portul USB din torpedo.
 3. Activați camera de bord atingând Comenzi > Cameră de bord. Camera de bord vă permite să alegeți modul și momentul în care sunt salvate imaginile. Puteți să alegeți dintre:
  • Auto: Camera de bord salvează automat o înregistrare pe unitatea USB când Model 3 detectează un eveniment critic pentru siguranță, cum ar fi o coliziune sau deschiderea unui airbag. Dacă este selectat Auto, detectarea poate varia și va depinde de starea vehiculului dvs., respectiv alimentat, inactiv și autopilot.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Notă
   Există mai mulți factori care determină măsura în care camera de bord salvează automat o înregistrare a unui eveniment critic din punct de vedere al siguranței (de exemplu, valoarea forței, dacă airbagurile se declanșează sau nu etc.). Nu vă bazați pe camera de bord să înregistreze automat toate evenimentele critice din punct de vedere al siguranței.
  • Manual: Trebuie să atingeți manual pictograma camerei de bord pentru a salva o înregistrare cu cele mai recente zece minute de filmare.
  • La apăsarea claxonului: Când apăsați claxonul, camera de bord salvează o înregistrare cu cele mai recente zece minute de filmare. Puteți activa acest lucru simultan cu Automat sau Manual.
 4. După activare, pictograma camerei de bord indică momentul când sunt salvate înregistrările. De asemenea, puteți vizualiza starea pictogramei camerei de bord în Comenzi:
  pictograma gri a camerei
  Pictograma se schimbă pentru a afișa starea camerei de bord:
  Pictogramă pentru cameră de culoare gri cu un cerc roșu, care indică înregistrarea
  ÎNREGISTRARE: Camera de bord efectuează înregistrarea. Pentru a salva material video, atingeți pictograma. Pentru a întrerupe înregistrarea, țineți apăsată pictograma.
  pictograma gri a camerei
  DISPONIBIL: Camera de bord este disponibilă, dar nu înregistrează în mod activ. Atingeți pictograma camerei de bord pentru a începe înregistrarea filmărilor.
  PAUZĂ: Camera de bord este întreruptă. Pentru a relua înregistrarea, atingeți pictograma. Pentru a evita pierderea înregistrărilor video, setați camera de bord pe modul pauză înainte de a scoate unitatea flash.
  OCUPAT: Camera de bord este în curs de încărcare, salvare sau suprascriere a înregistrărilor. În timp ce camera de bord este ocupată, nu sunt captate și înregistrate imagini.
  Pictogramă pentru cameră de culoare gri cu o bifă verde care indică salvarea clipului
  SALVAT: Imaginile sunt salvate. De asemenea, puteți salva înregistrările camerei de bord atingând pictograma camerei de bord din lansatorul de aplicații în timp ce conduceți.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Trebuie să salvați filmarea dorită pentru a o putea vizualiza ulterior. Model 3 nu salvează înregistrări, nici măcar temporar. Filmările nesalvate înregistrate de camera de bord sunt suprascrise în mod constant. Consultați Vizualizarea înregistrărilor video pentru mai multe informații.
 5. După ce sunt salvate imaginile dorite, vizualizați clipurile pe ecranul tactil sau un computer:
  • Ecranul tactil: Asigurați-vă că Model 3 este în treapta Parcare și atingeți pictograma camerei de bord din programul de lansare a aplicațiilor. Videoclipurile sunt organizate după marcajul temporal. Consultați Vizualizarea înregistrărilor video pentru mai multe informații.
  • Computer: Introduceți unitatea flash USB într-un computer și navigați la folderul TeslaCam. Videoclipurile sunt organizate după marcajul temporal. Consultați Vizualizarea înregistrărilor video pentru mai multe informații.
 6. Pentru a opri camera de bord, navigați la Comenzi > Cameră de bord > Oprit. Dacă este setată la Automat, Manual sau Când claxonez, camera de bord se activează automat (dar este posibil să nu salveze în mod activ înregistrările, în funcție de preferințele dvs.) de fiecare dată când conduceți.