Ecranul tactil

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În acest manual de utilizare, ecranul tactil din față este denumit „ecran tactil”, în timp ce ecranul tactil din spate este denumit „ecran tactil din spate”.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Acordați întotdeauna atenție condițiilor rutiere și de trafic atunci când conduceți. Pentru a minimiza distragerea șoferului și pentru a asigura securitatea pasagerilor din vehicul, precum și a celorlalți participanți la trafic, evitați să utilizați ecranul tactil pentru a regla setările când vehiculul este în mișcare.

Utilizați ecranul tactil pentru a controla numeroase funcționalități care, la mașinile tradiționale, sunt controlate utilizând butoanele fizice (de exemplu, reglarea încălzirii și a aerului condiționat în habitaclu, farurile etc.). De asemenea, utilizați ecranul tactil pentru a controla suporturile media, pentru a naviga, a utiliza funcțiile de divertisment și pentru a personaliza vehiculul Model 3 în funcție de preferințele dvs. Pentru acces fără mâini la comenzile comune ale ecranului tactil, utilizați comenzile vocale (consultați Comenzi vocale).

Dacă ecranul tactil nu răspunde sau manifestă un comportament neobișnuit, îl puteți reporni (consultați Repornirea ecranului tactil).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu aplicați o protecție de ecran pe ecranul tactil. Acest lucru poate duce la acționări nedorite ale ecranului tactil (acționări fantomă), răspuns întârziat sau lipsă de răspuns la atingeri, descărcare electrostatică ce poate deteriora ecranul tactil, etc. Orice daune cauzate de instalarea unei protecții de ecran nu sunt acoperite de garanție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Ilustrațiile sunt furnizate doar pentru a îmbunătăți înțelegerea conceptuală. În funcție de opțiunile vehiculului, de versiunea software, de regiunea de piață și de setările regionale și de limbă, detaliile afișate pe ecran vor diferi.
Ecran tactil cu pictograme și bule de dialog
 1. Bara de stare: Găsiți comenzile mașinii și starea în bara de sus (consultați Pictogramele de pe bara de stare de sus).
 2. Navigația: Schimbați orientarea hărții, găsiți sau navigați către o destinație și modificați setările de navigare (consultați Hărțile și navigarea).
 3. Starea mașinii: În această zonă este afișată în mod dinamic starea curentă a vehiculului Model 3 atunci când conduceți, parcați, deschideți portierele, aprindeți luminile etc. Monitorizați această zonă în timpul condusului, deoarece afișează informații importante precum viteza de deplasare și mesaje de avertizare (consultați Starea mașinii). Când vehiculul este în treapta Parcare, puteți să deschideți portbagajele sau portiera cu portul de încărcare. În această zonă se află și „carduri” de comenzi rapide pentru media, presiune pneuri și informații deplasare.

  Când conducerea automată integrală este activată (dacă există în dotare), zona pentru starea mașinii afișează vizualizări ale carosabilului și din jurul vehiculului dvs. Puteți extinde/restrânge vizualizarea prin glisarea zonei pentru starea mașinii de la un capăt la celălalt. Dacă extindeți vizualizarea, se vor afișa mai multe detalii despre partea carosabilă și împrejurimile acesteia, care includ marcaje rutiere, semafoare și obiecte (de exemplu, coșuri de gunoi și stâlpi).

 4. Banda modului Condus: Utilizați comutarea în treapta Parcare, Înapoi, Neutral sau Condus. Glisați de la marginea ecranului tactil către pasager pentru a accesa banda modului de condus. (Consultați Comutare.)
 5. Comenzile: Controlați și personalizați diferite funcții Model 3 în funcție de preferințele dvs. Pe hartă apare ecranul Comenzi. Atingeți o opțiune din ecranul Comenzi pentru a afișa diferitele setări și preferințe asociate opțiunii selectate.

  Pentru a căuta o setare specifică, atingeți Căutare în partea superioară a ecranului Comenzi. Efectuați modificări direct din rezultat sau atingeți linkul pentru a sări la setarea respectivă în Comenzi.

  Pictogramă de informații
  Când în dreptul unei anumite setări este afișată o pictogramă de informații, atingeți-o pentru a afișa o fereastră pop-up care oferă detalii utile despre setarea asociată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Multe comenzi, setări și preferințe ale vehiculului (cum ar fi clima, media și navigarea) pot fi reglate fără mâini folosind comenzi vocale (consultați Comenzi vocale).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți trimite feedback despre ecranul tactil către Tesla ținând apăsat pe această pictogramă.
 6. Comenzile pentru climatizare (de la șofer): Utilizați săgețile stânga și dreapta pentru a reduce/crește temperatura din habitaclu. Atingeți Separare din fereastra pop-up pentru a afișa comenzi separate pentru șofer și pasager. Atingeți pictograma de temperatură pentru a personaliza setările de control al climatizării (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare). Comenzile pentru climatizare ale pasagerului se afișează atunci când Comenzile temperaturii au fost Separate pentru a furniza comenzi separate pentru șofer și pasager.
 7. Comandă rapidă Media player: Atunci când utilizați aplicația Media Player, glisați pentru a minimiza/maximiza.
 8. Vizualizarea Parcare pe tot ecranul: Glisați spre pasager pentru vizualizarea Parcare pe tot ecranul, cu comenzi media și de navigație.
 9. Aplicațiile mele: Pentru a accesa cu o singură atingere aplicațiile și comenzile utilizate frecvent, puteți să alegeți conținutul afișat aici. Consultați Personalizarea meniului Aplicațiile mele.
 10. Programul de lansare a aplicațiilor: Atingeți programul de lansare a aplicațiilor pentru a deschide sertarul cu aplicații. Apoi atingeți orice aplicație pentru a o deschide. Aplicația pe care o alegeți este afișată în partea de sus a hărții. Pentru a închide o aplicație, trageți-o în jos.
 11. Aplicație(i) recentă(e): Afișează aplicația utilizată/aplicațiile utilizate cel mai recent. Numărul de aplicații recente afișate aici depinde de numărul de aplicații care au fost adăugate în Aplicațiile mele. Dacă adăugați numărul maxim de aplicații în Aplicațiile mele, se afișează doar aplicația cea mai recentă.
 12. Comenzile pentru climatizare (pasager): Se afișează atunci când a fost activată funcția Separare pentru comenzile de temperatură, pentru a furniza comenzi separate pentru șofer și pasager.
 13. Control volum: Controlează volumul playerului media și al apelurilor telefonice (consultați Controalele volumului). Volumul instrucțiunilor de navigație este controlat separat (consultați Hărțile și navigarea).

Personalizarea meniului Aplicațiile mele

Pentru acces cu o singură atingere la aplicațiile și comenzile utilizate frecvent, puteți personaliza conținutul afișat în zona Aplicațiile mele de pe bara de jos a ecranului tactil:

 1. Accesați modul de personalizare atingând și menținând apăsată orice aplicație sau comandă din zona Aplicațiile mele. Dacă această zonă este goală, atingeți Programul de lansare a aplicațiilor.
 2. Trageți și fixați orice aplicație sau comandă din sertarul cu aplicații în zona Aplicațiile mele din bara de jos.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Încălzitoarele de scaune selectate din sertarul cu aplicații apar lângă temperatură, nu în zona Aplicațiile mele.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
După ce ați adăugat numărul maxim de aplicații sau comenzi în Aplicațiile mele, adăugarea unei aplicații suplimentare elimină aplicația aflată în extremitatea din dreapta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Eliminați o aplicație sau o comandă din zona Aplicațiile mele, atingând și menținând apăsat, apoi atingând „X”-ul asociat acesteia.

Pictogramele de pe bara de stare de sus

o încuietoare deblocată
Atingeți pentru a bloca/debloca toate portierele și portbagajele.
4:20 pm
Vehiculul dvs. actualizează automat ora. Dacă ora nu este corectă, confirmați că vehiculul dvs. are internet și conectivitatea GPS cu cel mai recent software.
casă cu o săgeată în interior
Se afișează pe bara de stare de pe ecranul tactil numai atunci când vehiculul Model 3 detectează un dispozitiv HomeLink programat în raza de acoperire și dacă ecranul tactil nu afișează deja ecranul sau fereastra pop-up HomeLink. Consultați Garaj inteligent.
semicerc cu un cerc mai mic deasupra
Se afișează pe bara de stare a ecranului tactil doar când vehiculul Model 3 este parcat. Adăugați, configurați (inclusiv Modul Valet și Utilizare intrare ușoară) sau comutați rapid profilurile pentru șoferi. De asemenea, profilurile pentru șoferi pot fi accesate din partea de sus a oricărui ecran cu Comenzi. Consultați Profilurile pentru șoferi.
Cerc încadrat într-un cerc
Disponibil când Model 3 este parcat, atingeți pentru a activa sau dezactiva manual modul Santinelă pentru ciclul de conducere curent. Pentru a porni (sau opri) automat modul Santinelă de fiecare dată când părăsiți vehiculul, activați setarea din Comenzi > Siguranță > Mod santinelă. Consultați Modul Santinelă pentru mai multe informații.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă activați sau dezactivați modul Santinelă din Comenzi > Mod Santinelă, comenzile rapide de pe ecranul tactil al vehiculului și din aplicația mobilă vor fi operaționale numai pentru ciclul de conducere curent.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru anumite vehicule fabricate aproximativ înainte de 1 noiembrie 2021, porturile USB din consola centrală pot accepta numai încărcarea dispozitivelor. Pentru toate celelalte funcții, utilizați portul USB din torpedo.
cerc cu raze răspândite în sus
Se afișează când vehiculul Model 3 este conectat la o rețea Wi-Fi.
linii care cresc în înălțime de la stânga la dreapta
Se afișează când Model 3 este conectat la o rețea celulară. Atingeți această pictogramă pentru a accesa rapid setările Wi-Fi.
linii care cresc în înălțime de la stânga la dreapta, traversate de o linie
Se afișează când conectivitatea celulară a vehiculului Model 3 este indisponibilă. Atingeți această pictogramă pentru a accesa rapid setările Wi-Fi.
o persoană galbenă și airbag cu textul „PASSENGER AIRBAG OFF” (AIRBAG PENTRU PASAGERI OPRIT)
Starea airbagului pentru pasagerul din față (consultați Airbagurile).
SOS însoțit de telefon
Atingeți pentru a contacta echipele de intervenție în caz de urgență și pentru a primi informații de siguranță publică în cazul unui accident sau al unei vătămări grave (contactați Apel de urgență).
telefon mobil cu pictogramă GPS pe el

Apare atunci când locația GPS a vehiculului este accesată în mod activ în aplicația mobilă Tesla de către proprietar, șoferul adăugat sau o aplicație terță pe care o utilizați. Pentru a dezactiva, navigați la Siguranță > Permite accesul mobil pe ecranul tactil.

Mesaje pop-up și alerte ale vehiculului

Mesajele pop-up apar în partea de jos a ecranului tactil. De exemplu, apar mementouri pentru centurile de siguranță dacă o centură de siguranță nu este fixată într-un scaun ocupat, apare o alertă care vă notifică cu privire la un apel telefonic primit, apar mesaje text (după caz) și comenzi vocale în timpul utilizării. Dacă este cazul, atingeți opțiunile din aceste mesaje pop-up (de exemplu, acceptați/refuzați un apel telefonic, alegeți o opțiune din meniul pentru faruri etc.). Pentru a înlătura un mesaj pop-up, trageți-l în jos.

Dacă pe ecranul tactil al vehiculului apare o alertă, atingeți Aflați mai multe pentru mai multe detalii despre alertă și despre modul în care poate fi rezolvată. Puteți vizualiza o listă de alerte și notificări ale vehiculului atingând pictograma în formă de clopot din partea de sus a meniului Comenzi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Nu toate alertele oferă informații suplimentare în acest moment.

Repornirea ecranului tactil

Puteți reporni ecranul tactil dacă nu răspunde la comenzi sau se comportă neobișnuit.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Reporniți ecranul tactil numai atunci când vehiculul este oprit și se află în treapta Parcare. Afișarea stării mașinii, avertizările privind siguranța, camera de marșarier etc. nu vor fi vizibile în timpul repornirii.
 1. Comutați în treapta Parcare.
 2. Mențineți apăsate ambele butoane de derulare de pe Volan până când ecranul tactil devine negru. Apăsarea pedalei de frână în timp ce țineți apăsate butoanele de derulare nu are niciun efect și nu este necesară.
  Volanul cu casetă de zoom cu săgeți orientate în sus, îndreptate către butoanele de derulare din stânga și dreapta.
 3. După câteva secunde, apare sigla Tesla. Așteptați aproximativ 30 de secunde până la repornirea ecranului tactil. Dacă ecranul tactil tot nu răspunde sau se comportă neobișnuit după câteva minute, încercați să opriți și să reporniți alimentarea vehiculului (dacă este posibil). Consultați Oprirea și repornirea alimentării vehiculului.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Apăsarea butoanelor de derulare repornește doar ecranul tactil. Nu repornește nicio altă componentă a vehiculului și nu dezactivează și reactivează alimentarea Model 3.

Ecranul tactil din spate

Ecranul tactil din spate le oferă pasagerilor din spate acces la:

 1. Alimentare: Atingeți pentru a porni sau a opri sistemul de control al climatizării spate.
 2. Viteza ventilatorului din spate: Atingeți pentru a regla viteza ventilatorului.
 3. Ventilatorul din spate: Atingeți pentru a porni sau a opri ventilatorul din spate, pentru a regla viteza ventilatorului și pentru a controla direcția fluxului de aer din orificiile spate (consultați Reglarea gurilor de ventilație din față și din spate).
 4. Scaune: Controlați încălzitoarele scaunelor din spate și mutați scaunul din față al pasagerului înainte sau înapoi utilizând săgețile.
 5. Media: Redați, întrerupeți, omiteți sau derulați înapoi cântecul redat în prezent (consultați Media).
 6. Video: Accesați serviciile de redare a conținuturilor video în flux.
 7. Setări: Atingeți pentru a asocia până la două seturi de căști Bluetooth, pentru a modifica luminozitatea sau pentru a goli afișajul.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  De asemenea, puteți utiliza ecranul tactil frontal pentru a asocia căștile Bluetooth la afișajul din spate lansând aplicația Ecran spate.
 8. Volumul: Atingeți pentru a regla volumul.
 9. Presetare curent de aer: Atingeți pentru a îndrepta rapid fluxul de aer înspre capul sau corpul pasagerului. Îndreptați fluxul de aer exact în direcția dorită, atingând și mutând curentul de aer pe ecranul tactil.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți utiliza ecranul tactil din față pentru a adapta setările de climatizare în cabina din spate (consultați Reglarea setărilor de control al climatizării).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Prin reglarea comenzilor pentru fișierele media și volum, se reglează și setările din partea din față a cabinei.

Controlați ecranul spate din față

Pentru a controla ecranul tactil spate din față, deschideți aplicația de control a ecranului spate din bara de jos a ecranului tactil față. Pe lângă comenzile audio, video și de climatizare, puteți bloca afișajul din spate din aplicație sau prin atingerea Comenzi > Afișaj > Blocare afișaj spate.

Personalizarea setărilor afișajului și sunetului

Atingeți Comenzi > Afișaj pentru a ajusta setările afișajului în funcție de preferințele dvs.:

 • Aspect: Personalizați afișajul astfel încât să fie Întunecat sau Deschis. Când este setată pe Auto, luminozitatea se schimbă automat în funcție de condițiile ambientale de luminozitate.
 • Reducere lumină albastră: Când este activată, afișajul se ajustează automat pe culori mai calde în timpul nopții.
 • Luminozitate: Trageți glisorul pentru a controla manual nivelul de luminozitate. Dacă Mod afișaj este setat pe Auto, ecranul tactil se reglează suplimentar atât pe baza condițiilor ambientale de luminozitate, cât și în funcție de preferințele dvs. Model 3 reține preferințele selectate privind luminozitatea și reglează ecranul tactil în consecință.
 • Mod curățare ecran: Atunci când este activat, ecranul dvs. tactil se întunecă și este dezactivat temporar, pentru a facilita curățarea. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a părăsi Mod curățare ecran.
 • Limbă ecran tactil: Selectați limba afișată de ecranul tactil.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Model 3 trebuie să fie în poziția Parcare pentru a modifica limba. Când schimbați limba, observați o scurtă întârziere, deoarece Model 3 oprește și repornește ecranul tactil.
 • Limbă recunoaștere vocală: Alegeți limba folosită pentru comenzi vocale.
 • Limbă navigație vocală: Alegeți limba utilizată de sistemul de navigare pentru instrucțiuni rostite.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pentru limbi care necesită descărcare, alegeți limba din lista derulantă pentru a începe descărcarea (este nevoie de conexiune WiFi).
 • Mărime text: Selectați între Standard și Mare pentru a personaliza mărimea textului de pe ecranul tactil al vehiculului.
 • Oră: Alegeți afișarea orei în formatul de 12 sau 24 de ore.
 • Format regiune (dacă este disponibil): Alegeți o regiune pentru a defini convenția de formatare utilizată pentru afișarea datei (ll zz aa / zz-ll-aa etc.) și separatorii zecimali (5.123, 5,123 etc.).
 • Afișaj energie: Alegeți să afișați nivelul de energie rămas și unitățile de încărcare fie ca procent din nivelul de energie rămas al bateriei, fie ca estimare a distanței pe care o puteți acoperi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Când anticipați momentul în care trebuie să încărcați, utilizați estimările de energie doar cu titlu orientativ. Există mulți factori care influențează consumul de energie. Consultați Factori care afectează consumul de energie.
 • Distanță: Alegeți să afișați măsurătorile în unități metrice (kilometri, centimetri etc.) sau imperiale (mile, inci etc.).
 • Temperatură: Alegeți dacă afișați temperatura în grade Fahrenheit sau Celsius.
 • Presiune pneuri: Alegeți dacă presiunea în pneuri este afișată în BAR sau PSI.

În plus față de personalizarea afișajului, puteți activa modul Joe pentru a reduce volumul tuturor semnalelor sonore care nu sunt legate de probleme critice de siguranță. Atingeți Comenzi > Siguranță > Modul Joe pentru a activa.

Denumirea vehiculului dvs.

Pentru a personaliza și mai mult vehiculul, îi puteți atribui un nume. Atingeți Comenzi > Software > Denumiți-vă vehiculul în partea dreaptă a ecranului tactil, sub imaginea vehiculului dvs. Model 3. Dacă vehiculul are deja un nume, atingeți numele existent pentru a-l modifica. Introduceți noul nume în fereastra pop-up și atingeți Salvare. Numele vehiculului dvs. Model 3 apare și în aplicația mobilă Tesla.

Ștergerea datelor cu caracter personal

Puteți să ștergeți toate datele cu caracter personal (adrese salvate, favorite pentru muzică, programarea HomeLink etc.) și să restabiliți toate setările personalizate la valorile implicite din fabrică. Această funcție este utilă când transferați dreptul de proprietate asupra vehiculului Model 3. Atingeți Comenzi > Service > Revenire la presetări. Înainte de ștergere, vehiculul Model 3 vă verifică datele de conectare cerându-vă să introduceți numele de utilizator și parola asociate cu contul Tesla.