Îngrijirea și întreținerea pneurilor

Afișarea presiunilor în pneuri

Presiunile în pneuri sunt afișate pe ecranul tactil în zona cardurilor de pe afișajul stării vehiculului sau când atingeți Comenzi > Service. Presiunea fiecărui pneu se afișează în vizualizarea din Model 3, pe lângă ora la care a fost măsurată ultima dată presiunea din pneuri. De asemenea, ecranul tactil afișează presiunea recomandată a pneului la rece, pentru a putea să determinați cu ușurință cât trebuie umflate pneurile. Puteți alege dacă doriți să afișați presiunile în pneuri exprimate în bari sau PSI, atingând Comenzi > Afișaj > Presiune pneuri.

De asemenea, puteți vedea presiunile în pneuri în aplicația mobilă Tesla.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil să fie nevoie să conduceți pentru scurt timp înainte ca vizualizarea să afișeze valorile presiunii în pneuri.

Menținerea presiunilor în pneuri

Mențineți pneurile umflate la presiunile indicate pe eticheta cu informații despre Pneuri chiar dacă diferă de presiunea imprimată pe pneul în sine. Eticheta cu informații despre pneuri și sarcini este amplasată pe coloana centrală a portierei și este vizibilă când este deschisă portiera de pe partea șoferului.

Dacă tractați o remorcă, nu utilizați presiunile în pneuri imprimate pe eticheta cu informații despre pneuri. În schimb, consultați presiunile în pneuri publicate în secțiunea despre tractare (consultați Tractare și accesorii).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vehiculul Model 3 este prevăzut cu accesorii Tesla pentru roți și pneuri, anumite informații pot fi diferite de etichetele de pe vehicul.
Etichetă pe coloana centrală a portierei
Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Lampa indicatoare pentru presiunea în pneuri de pe ecranul tactil vă trimite o alertă dacă unul sau mai multe pneuri sunt umflate insuficient sau excesiv.

Lampa indicatoare pentru presiunea în pneuri nu se stinge imediat după ce reglați presiunea în pneuri. După ce umflați pneul la presiunea recomandată, trebuie să conduceți la o viteză de peste 25 km/h pentru un scurt interval de timp pentru a activa Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS), ceea ce duce la stingerea lămpii indicatoare pentru presiunea în pneuri.

Dacă lampa indicatoare se aprinde intermitent timp de un minut, de fiecare dată când alimentați cu energie vehiculul Model 3, este detectată o eroare la nivelul sistemului TPMS (consultați Defectarea sistemului TPMS).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Presiunea pneurilor vehiculului va scădea la temperaturi ambiante scăzute. Dacă indicatorul luminos TPMS se aprinde, umflați pneurile înainte de a conduce. Pneurile vor pierde un PSI cu fiecare scădere de 6 °C a temperaturii din exterior. Presiunea adecvată a pneurilor va ajuta la protejarea acestora în cazul trecerii peste gropi și va îmbunătăți autonomia atunci când sunt umflate corect.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Umflarea insuficientă este cea mai frecventă cauză a defecțiunilor pneurilor și pot duce la supraîncălzirea unui pneu, având drept rezultat fisurarea severă a pneurilor, separarea suprafeței de rulare sau explozia, cauzând pierderea neașteptată a controlului asupra vehiculului și creșterea riscului de vătămări corporale. Umflarea insuficientă reduce de asemenea autonomia vehiculului și durata de viață a suprafeței de rulare a pneurilor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Verificați presiunile în pneuri cu ajutorul unui manometru de precizie, atunci când pneurile sunt reci. Este suficient să conduceți pe o distanță de 1,6 km pentru a încălzi pneurile suficient pentru a afecta presiunile din acestea. Parcarea vehiculului în lumina directă a soarelui sau la o temperatură ridicată poate de asemenea să afecteze presiunile în pneuri. Dacă trebuie să verificați pneurile încălzite, așteptați-vă la presiuni crescute. Nu lăsați aerul să iasă din pneurile încălzite, în încercarea de a le aduce la presiunile recomandate pentru pneurile reci. Un pneu încins aflat la nivelul presiunii recomandate de umflare a pneului la rece sau sub acest nivel comportă un pericol, deoarece este umflat insuficient.

Verificarea și reglarea presiunilor în pneuri

Urmați acești pași când pneurile sunt reci și vehiculul Model 3 a fost staționat timp de trei ore:

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
 1. Consultați eticheta cu informații despre Pneuri amplasată pe coloana centrală a portierei de pe partea șoferului pentru presiunea vizată a pneurilor.
 2. Îndepărtați capacul supapei.
 3. Pentru a măsura presiunea, apăsați ferm pe supapă cu un manometru precis pentru pneuri.
 4. Dacă este necesar, adăugați sau eliminați aerul pentru a atinge presiunea recomandată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Puteți să eliberați aerul apăsând pe tija metalici din centrul supapei.
 5. Verificați din nou presiunea utilizând manometrul precis pentru pneuri.
 6. Repetați pașii 3 și 4 după cum este necesar, până când presiunea este corectă.
 7. Remontați capacul supapei pentru a preveni pătrunderea murdăriei. Verificați periodic dacă supapa prezintă urme de deteriorare și scurgeri.

Inspectarea și întreținerea pneurilor

Verificați periodic suprafața de rulare și pereții laterali dacă prezintă urme de distorsiune (umflături), obiecte străine, tăieturi sau uzură.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu conduceți vehiculul Model 3 dacă un pneu este deteriorat, uzat excesiv sau umflat la o presiune incorectă. Verificați periodic dacă pneurile prezintă semne de uzură și asigurați-vă că nu există tăieturi, umflături sau expunere a structurii de cute/cord.

Uzura pneurilor

Adâncimea adecvată a suprafeței de rulare este importantă pentru performanța corespunzătoare a pneurilor. Pneurile cu o adâncime a suprafeței de rulare mai mică de 3 mm cresc posibilitatea de acvaplanare în condiții de umiditate și nu trebuie să fie utilizate. Pneurile cu o adâncime a suprafeței de rulare mai mică de 4 mm nu evoluează bine pe zăpadă și zloată și nu trebuie utilizate la deplasările în condiții de iarnă.

Model 3 este echipat inițial cu pneuri care au indicatori de uzură turnați în modelul suprafeței de rulare. Când suprafața de rulare s-a uzat până la 3 mm, la suprafața modelului suprafeței de rulare încep să apară indicatorii, producând efectul unei benzi continue de cauciuc pe toată lățimea pneului. Pentru performanță și siguranță optime, Tesla recomandă înlocuirea pneurilor înainte de a fi vizibili indicatorii de uzură.

Pentru a îmbunătăți caracteristicile de manevrabilitate ale vehiculului și pentru a minimiza hidroplanarea în condiții de carosabil umed, montați pneurile cu cea mai mare suprafață de rulare în partea din spate a vehiculului.

Rotirea pneurilor, echilibrarea și alinierea roților

Tesla recomandă rotația cauciucurilor la fiecare 10.000 km sau dacă diferența de adâncime a suprafeței de rulare este de cel puțin 1,5 mm, oricare survine prima.

Rotirea pneurilor este o parte esențială a întreținerii lor. Ajută la păstrarea unui tipar de uzură uniform, ceea ce sporește calitatea generală de uzură a pneurilor, scade zgomotul de rulare și maximizează durata de viață a pneurilor.

Roțile neechilibrate (care se pot observa uneori după vibrațiile de la nivelul Volan) afectează manevrabilitatea vehiculului și durata de viață a pneurilor. Chiar și în cazul utilizării regulate, roțile își pot pierde gradul de echilibrare. Prin urmare, acestea trebuie echilibrate în funcție de necesități.

Dacă uzura pneurilor este neuniformă (doar pe o latură a pneului) sau se uzează excesiv în mod anormal, verificați alinierea roților. Dacă trebuie efectuate lucrări de service la pneuri, cum ar fi să inversarea sau să înlocuirea lor, resetați configurația pneurilor (consultați Configurația pneurilor) pentru a vă îmbunătăți experiența la condus.

Pneurile perforate

Perforarea cauzează în cele din urmă pierderea presiunii în pneu, motiv pentru care este important să verificați frecvent presiunile în pneuri. Reparați sau înlocuiți permanent pneurile perforate sau deteriorate imediat ce acest lucru este posibil.

Este posibil ca pneurile fără cameră să nu răsufle când sunt perforate, cu condiția ca obiectul să rămână în pneu. Cu toate acestea, dacă simțiți o vibrație bruscă sau o tulburare în timpul deplasării sau suspectați că un pneu este deteriorat, reduceți imediat viteza. Conduceți încet, evitând totodată frânele bruște sau virajele strânse și opriți vehiculul, când acest lucru se poate face în condiții de siguranță. Dispuneți transportul vehiculului Model 3 la un Centru de service Tesla sau la un centru de reparații pentru pneuri din apropiere.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În unele cazuri, puteți să reparați temporar perforațiile mici în pneuri (de sub 6 mm) utilizând un kit opțional de reparare a pneurilor, disponibil de la Tesla. Acest lucru vă permite să conduceți vehiculul Model 3 la viteză redusă către Tesla sau către o unitate de reparare a pneurilor din apropiere.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu conduceți cu un pneu perforat care nu a fost reparat, chiar dacă perforația nu a cauzat dezumflarea pneului. Un pneu perforat se poate dezumfla brusc în orice moment.

Punctele plate

Dacă vehiculul Model 3 este staționar o perioadă îndelungată, pneurile pot să formeze puncte plate. Când este condus vehiculul Model 3 , aceste puncte plate cauzează o vibrație care dispare treptat pe măsură ce pneurile se încălzesc și își recapătă forma inițială.

Pentru a minimiza punctele plate în timpul depozitării, umflați pneurile la presiunea maximă indicată pe peretele pneului. Apoi, înainte de a conduce, eliberați aerul pentru a regla presiunea în pneuri la nivelurile recomandate.

Îmbunătățirea rulajului pentru pneuri

Pentru a îmbunătăți rulajul pe care îl obțineți de la pneuri, mențineți pneurile la presiunile recomandate pentru acestea, respectați limitele de viteză și vitezele recomandate și evitați:

 • Opririle rapide pe marginea drumului sau accelerația bruscă.
 • Virajele rapide și frânarea bruscă.
 • Gropile și obiectele de pe drum.
 • Lovirea bordurilor în timpul parcării.
 • Contaminarea pneurilor cu lichide care pot provoca pagube.

Înlocuirea pneurilor și a roților

Pneurile se degradează odată cu timpul din cauza efectelor luminii ultraviolete, a temperaturilor extreme, a sarcinilor ridicate și a condițiilor de mediu. Se recomandă ca pneurile să fie înlocuite la fiecare șase ani sau mai devreme, dacă este necesar, chiar dacă adâncimea suprafeței de rulare este peste nivelul minim.

Dacă pneurile trebuie înlocuite devreme, de exemplu din cauza unei pene, recomandăm înlocuirea pneurilor pe perechi, cu excepția cazului în care celelalte pneuri au o adâncime a suprafeței de rulare cu cel mult 1,5 mm mai mică decât a pneului nou. La înlocuirea pneurilor, este important să se folosească aceeași marcă și același model ca pneurile vechi. Montați întotdeauna pneurile noi în spate dacă toate cele patru pneuri au aceeași dimensiune. Echilibrați întotdeauna roata și pneul după ce ați înlocuit un pneu. Pentru instrucțiuni suplimentare, consultați un distribuitor de pneuri sau un instalator profesionist. Dacă înlocuiți pneurile sau montați unele diferite, resetați configurația pneurilor (consultați Configurația pneurilor). Astfel se vor reseta parametrii memorați ai pneurilor și se va îmbunătăți experiența la condus cu pneurile noi. Este posibil să dureze până la 24 de ore de la înlocuirea sau repararea pneului până ca lubrifiantul să se usuce complet iar pneurile să ajungă la o aderență maximă față de jantă. Evitați accelerările bruște în această perioadă pentru a evita alunecarea pneului pe jantă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Indiferent de numărul de pneuri înlocuite, pentru a beneficia de performanță optimă, se recomandă un set complet de pneuri potrivite.

Dacă sunt utilizate alte pneuri decât cele specificate, asigurați-vă că sarcina și valorile de viteză marcate pe pneu (consultați Explicarea marcajelor de pe pneuri) sunt egale cu sau mai mari decât cele ale specificației inițiale.

Pentru specificația roților și a pneurilor montate inițial pe Model 3, consultați Roți și pneuri.

Dacă înlocuiți o roată, senzorii TPMS (sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri) trebuie să fie resetați pentru a vă asigura că oferă avertizări precise când pneurile sunt umflate insuficient sau excesiv(consultați Resetarea automată a senzorilor TPMS).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Montarea pneurilor de iarnă cu un compus și un design agresiv al suprafeței de rulare poate avea drept rezultat reducerea temporară a puterii frânări regenerative. Totuși, vehiculul dvs. este proiectat să se recalibreze continuu și, după schimbarea pneurilor, va restabili treptat puterea de frânare regenerativă, după câteva accelerări în linie dreaptă, la cuplu mediu. Pentru majoritatea șoferilor, acest lucru se întâmplă după o scurtă perioadă de condus normal, dar, pentru șoferii care accelerează ușor, în mod normal, poate fi necesară utilizarea unor accelerări puțin mai puternice, în timpul recalibrării. Accesați Service > Roți și pneuri > Pneuri pentru a selecta pneuri de iarnă și a grăbi acest proces.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pentru siguranța dvs., utilizați numai pneurile și roțile care corespund specificației inițiale. Pneurile care nu corespund specificației inițiale pot afecta funcționarea sistemului TPMS.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depășiți niciodată valoarea nominală de viteză pentru pneurile vehiculului. Valoarea nominală de viteză este indicată pe peretele lateral al pneurilor (consultați Explicarea marcajelor de pe pneuri).

Pneurile asimetrice

Unele pneuri Model 3 sunt asimetrice și trebuie montate pe roată cu peretele lateral corect orientat spre exterior. Peretele lateral al pneului este marcat prin cuvântul OUTSIDE. Când sunt montate pneuri noi, asigurați-vă că acestea sunt montate corect pe roți.

Săgeată care indică spre cuvântul „Outside” (Exterior) pe peretele lateral al unui pneu
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Ținuta de drum este afectată considerabil dacă pneurile sunt montate incorect pe roți.

Îndepărtarea și instalarea capacelor Aero

Dacă vehiculul dvs. Model 3 este echipat cu capace Aero, trebuie să le îndepărtați pentru a avea acces la prezoane.

Pentru a îndepărta un capac Aero:

 1. Apucați ferm capacul Aero cu ambele mâini.
 2. Trageți de capacul Aero spre dvs. pentru a elibera clemele de fixare.
  Capac Aero cu săgeată care indică îndepărtarea de pneu

Pentru a instala un capac Aero:

 1. Aliniați capacul Aero cu tija supapei.
 2. Apăsați ferm pe centrul capacului pentru a-l fixa în poziție, apoi procedați prin apăsarea treptată a perimetrului exterior pentru fiecare spiță. Ar putea fi necesar să țineți de partea opusă a capacului până când sunt fixate toate spițele.
 3. Apăsați ferm cu mâinile pe centrul capacului (nu loviți capacul cu mâinile) pentru a vă asigura că este fixat.
 4. Ca verificare finală, trageți rapid de fiecare spiță pentru a confirma că sunt fixate în poziție.
Crestătura de la baza „T”-ului Tesla de pe capacul Aero este aliniată cu tija supapei pneului cu o săgeată care indică dinspre capac înspre pneu
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Pentru a preveni căderea capacului Aero, asigurați-vă că acesta este complet fixat înainte de a conduce.

Îndepărtarea și instalarea capacelor prezoanelor

Dacă vehiculul dvs. Model 3 este echipat cu capace de prezoane, trebuie să le îndepărtați pentru a avea acces la prezoane.

Pentru a îndepărta capacul unui prezon:

 1. Dacă există în dotare, introduceți partea curbată a uneltei pentru capace de prezoane (amplasată în torpedo, la unele vehicule, sau puteți utiliza o cheie imbus mică) în orificiul de la baza „T”-ului Tesla.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  De asemenea, unealta pentru capace de prezoane poate fi achiziționată dintr-un magazin de piese auto sau de la comercianți online.
  Săgeată care indică dinspre unealta pentru prezoane înspre capacul pentru prezoane
 2. Manevrați unealta capacului pentru prezoane astfel încât aceasta să fie complet introdusă în orificiul capacului pentru prezon.
 3. Răsuciți unealta pentru capace de prezoane astfel încât partea curbată să atingă mijlocul capacului pentru prezon.
 4. Trageți ferm de unealta pentru prezoane pentru a o scoate din roată până când este eliberat capacul prezonului.
  Trageți de unealta pentru prezoane spre exterior pentru a scoate capacul pentru prezoane

Pentru a monta capacul prezonului:

 1. Aliniați capacul prezonului în poziție.
 2. Apăsați ferm pe capacul prezonului până când acesta se fixează complet în poziție.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Asigurați-vă că capacul de prezon este bine fixat înainte de a conduce, pentru a preveni căderea acestuia.

Configurația roților

Dacă montați roți noi sau le înlocuiți cu roți diferite, actualizați configurația roților vehiculului atingând Comenzi > Service > Roți și pneuri > Roți. Aceasta permite vehiculului Model 3 să memoreze noile roți și să ofere actualizări mai exacte despre starea vehiculului. Selectați o roată din meniul derulant, care să corespundă cu noile roți pe care intenționați să le montați pe vehiculul Model 3. Dacă sunt selectate roți noi în configurația roții, se schimbă și roțile care apar pe avatarul vehiculului de pe ecranul tactil.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Modificarea configurației pentru roțile vehiculului poate avea impact asupra estimărilor de autonomie, nivelurilor de avertizare a presiunii în pneuri și vizualizării vehiculului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Utilizați doar roți aprobate de Tesla atunci când instalați sau înlocuiți roțile. Utilizarea roților neaprobate de Tesla poate duce la deteriorări grave. Tesla nu este responsabilă pentru daunele provocate de utilizarea roților neaprobate de Tesla.

Configurația pneurilor

Pentru a vedea distanța parcursă de la ultima inversație sau schimbare a pneurilor, atingeți Comenzi > Service și verificați în Ultimul service pentru pneuri. După ce pneurile de pe Model 3 sunt inversate sau schimbate, actualizați configurația pneurilor vehiculului atingând Resetare sau atingând Roți și pneuri > Pneuri din același ecran. Astfel, vehiculul va putea reseta parametrii memorați ai pneurilor și va îmbunătăți experiența la condus. De asemenea, acest lucru șterge și resetează alerta de uzură a suprafeței de rulare pentru vehicul până când parcurgeți (10.000 km) și se detectează din nou o adâncime scăzută a suprafeței de rulare.

Verificați dacă vehiculul este echipat cu pneuri de iarnă. Pneurile de iarnă pot fi identificate după simbolul cu un munte și un fulg de zăpadă pe peretele lateral al pneului. Consultați Pneurile de iarnă pentru mai multe informații.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Schimbarea configurației pneurilor vehiculului poate influența temporar accelerația și nivelurile de frânare regenerativă și trebuie făcută numai după ce pneurile au fost inversate sau înlocuite.

Monitorizarea presiunii în pneuri

Fiecare pneu trebuie verificat lunar când este rece și trebuie umflat la presiunile recomandate care sunt imprimate pe eticheta cu informații despre pneuri , amplasată pe coloana portierei de pe partea șoferului (consultați Menținerea presiunilor în pneuri). Dacă vehiculul are pneuri de altă dimensiune decât cea indicată pe plăcuța vehiculului sau pe eticheta cu presiunea de umflare a pneurilor, determinați presiunea corespunzătoare de umflare a pneurilor pentru pneurile respective.

Ca funcționalitate de siguranță suplimentară, vehiculul dvs. a fost echipat cu un sistem TPMS care afișează un indicator al presiunii în pneuri (Avertizare privind presiunea în pneuri) pe ecranul tactil când unul sau mai multe pneuri sunt umflate insuficient sau excesiv, în mod considerabil. În consecință, când lampa indicatoare a presiunii în pneuri este afișată pe ecranul tactil pentru a vă trimite o alertă cu privire la presiunea în pneuri, opriți și verificați pneurile cât mai curând posibil și umflați-le la presiunea corespunzătoare (consultați Menținerea presiunilor în pneuri). În cazul în care conduceți cu un pacient umflat insuficient, în mod considerabil, acesta se va supraîncălzi și poate duce la o avarie a pneului. Umflarea insuficientă reduce de asemenea eficiența autonomiei și durata de viață a suprafeței de rulare a pneului și poate să afecteze manevrabilitatea și capacitatea de oprire a vehiculului.

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Dacă vehiculul Model 3 detectează o eroare la nivelul sistemului TPMS, acest indicator clipește intermitent timp de un minut de fiecare dată când alimentați cu energie vehiculul Model 3.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Instalarea accesoriilor care nu sunt aprobate de Tesla poate să interfereze cu sistemul TPMS.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Sistemul TPMS nu înlocuiește întreținerea corespunzătoare a pneurilor, inclusiv verificarea manuală a presiunii din acestea și inspectarea periodică a stării pneurilor. Șoferului îi revine responsabilitatea de a menține presiunea corectă în pneuri, chiar dacă umflarea insuficientă sau excesivă nu a ajuns la nu asemenea nivel încât sistemul TPMS să declanșeze avertizarea privind presiunea în pneuri pe ecranul tactil.

Resetarea automată a senzorilor TPMS

După înlocuirea uneia sau mai multor roți (dar nu după înlocuirea unui pneu), senzorii TPMS sunt reinițiați pentru se a asigura ca avertizările exacte privind presiunea în pneuri. Senzorii TPMS se resetează automat în decurs de 10 minute de condus la o viteză peste 25 km/h.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă Model 3 este echipat cu pneuri aftermarket care au altă dimensiune decât cele indicate pe Eticheta cu informații despre pneuri (consultațiÎncărcare vehicul), șoferului îi revine responsabilitatea de a determina presiunea corectă în pneuri. Nu conduceți pe drumuri publice atunci când pneurile nu sunt umflate la presiunea corectă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți de senzorii sistemului TPMS pentru a determina cu precizie presiunile și pentru a declanșa alerte. Șoferului îi revine responsabilitatea de a menține presiunile corecte în pneuri (consultați Menținerea presiunilor în pneuri). Pneurile umflate excesiv sau insuficient pot să ducă la pierderea controlului sau la deteriorarea pneurilor, ceea ce poate provoca vătămări corporale grave.

Înlocuirea senzorului unui pneu

Dacă indicatorul de avertizare pentru presiunea în pneuri este afișat frecvent, folosiți aplicația mobilă pentru a face o programare la service pentru a determina dacă trebuie înlocuit senzorul unui pneu. Dacă un centru de service non-Tesla repară sau înlocuiește un pneu, este posibil ca senzorul pneului să nu funcționeze până când Tesla nu efectuează procedura de configurare.

Defectarea sistemului TPMS

Model 3 a fost de asemenea echipat cu un indicator de defectare a sistemului TPMS pentru a indica momentul în care sistemul nu funcționează corespunzător.

Pictograma galbenă cu un semn de exclamare în cadrul unui simbol de pneu
Indicatorul de defectare a sistemului TPMS este combinat cu lampa indicatoare a presiunii în pneuri. Când sistemul detectează o defecțiune, indicatorul se aprinde intermitent timp de aproximativ un minut și apoi rămâne aprins constant. Această secvență continuă la următoarele porniri ale vehiculului, pe toată durata defecțiunii. Când este aprins indicatorul de defectare a sistemului TPMS, este posibil ca sistemul să nu poată detecta sau să semnalizeze pneurile umflate insuficient sau excesiv, conform destinației de utilizare.

Defecțiunile la sistemul TPMS pot să apară din diferite motive, inclusiv instalarea pneurilor sau a roților de schimb sau alternative care împiedică funcționarea corespunzătoare a sistemului TPMS. Verificați întotdeauna lampa indicatoare pentru defectarea sistemului TPMS după înlocuirea unuia/uneia sau mai multor roți sau pneuri pe vehicul pentru a vă asigura că pneurile sau roțile de schimb permit funcționarea corespunzătoare a sistemului TPMS.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă un pneu a fost înlocuit sau reparat utilizând un alt agent de etanșare pentru pneuri decât cel disponibil de la Tesla și este detectată o presiune scăzută într-un pneu, este posibil ca senzorul pneului să fi fost deteriorat.

Tipuri de pneuri sezoniere

Înțelegerea tipului dvs. de pneu

Tipurile de pneuri cu care vehiculul dvs. este echipat inițial depind de modelul vehiculului și de regiunea de piață. Este important să înțelegeți capacitățile pneului vehiculului și dacă acestea sunt adecvate pentru deplasarea pe timp de vară, în toate anotimpurile sau pe timp de iarnă. Verificați informațiile de pe peretele lateral al unui pneu pentru informații despre caracteristicile de performanță ale pneului (consultați Explicarea marcajelor de pe pneuri).

Pneuri de vară și all season

Pneurile de vară și pneurile all season sunt proiectate pentru performanțe maxime pe carosabil uscat și umed, dar nu sunt proiectate pentru performanțe bune în condiții de iarnă. Pneurile all season sunt proiectate să asigure tracțiune adecvată în majoritatea condițiilor pe tot parcursul anului, dar s-ar putea să nu asigure același nivel de tracțiune precum pneurile de iarnă în condiții de zăpadă sau de gheață. Pneurile all season pot fi identificate după textul „ALL SEASON” și/sau „M+S” (noroi și zăpadă) de pe peretele lateral al pneului.

În cazul deplasării la temperaturi scăzute sau pe drumuri unde poate fi prezentă zăpada sau gheața, Tesla recomandă utilizarea pneurilor de iarnă.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
La temperaturi scăzute sau pe zăpadă sau gheață, pneurile de vară și all season nu asigură tracțiune adecvată. Selectarea și montarea pneurilor corespunzătoare pentru condiții de iarnă este importantă pentru a asigura siguranța și performanța optimă a vehiculului Model 3.

Pneurile de iarnă

Utilizați pneurile de iarnă pentru a crește tracțiunea în condiții de zăpadă sau de gheață. Când montați pneurile de iarnă, montați întotdeauna un set complet de patru pneuri în același timp. Pneurile de iarnă trebuie să aibă aceleași dimensiuni, structură, model al suprafeței de rulare și să fie de la aceeași marcă la toate cele patru roți.

Fulg de zăpadă în cadrul unui simbol al unui munte
Pneurile de iarnă pot fi identificate de simbolul unui munte/fulg de zăpadă pe peretele lateral al pneului.

Când conduceți cu pneuri de iarnă, este posibil să resimțiți mai mult zgomot de pe drum, o durată de viață mai redusă a suprafeței de rulare și tracțiune mai slabă pe carosabilul uscat.

În cazul echipării cu pneuri de iarnă, consultați eticheta de avertizare privind pneurile de pe coloana portierei.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Montarea pneurilor de iarnă cu un compus și un design agresiv al suprafeței de rulare poate avea drept rezultat reducerea temporară a puterii frânări regenerative. Cu toate acestea, vehiculul dvs. este proiectat să se recalibreze automat pentru a restabili puterea frânării regenerative după o scurtă perioadă de condus în regim normal.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă montați pneuri de iarnă sau înlocuiți pneurile, resetați configurația pneurilor navigând la Comenzi > Service > Configurația roților și a pneurilor > Pneuri (consultați Configurația pneurilor). Astfel se vor reseta parametrii memorați ai pneurilor și se va îmbunătăți experiența la condus cu pneurile noi.

Condusul la temperaturi scăzute

Performanța pneurilor este redusă la temperaturi ambiante scăzute, având drept rezultat o aderență scăzută și o susceptibilitate sporită la deteriorare în urma impacturilor. Pneurile de performanță (aplicațiile de vară) au tracțiune redusă la temperaturi ambiante sub 5 °Cși nu sunt recomandate în condiții de zăpadă/gheață. Pneurile de performanță s pot întări temporar în condiții de vreme rece, determinându-vă să auziți zgomotul cauzat de rotație pentru primii câțiva/primele câteva kilometri până când se încălzesc pneurile.

Utilizarea lanțurilor pentru pneuri

Tesla a testat și aprobat următoarele lanțuri pentru pneuri (denumite și lanțuri de zăpadă), pentru a crește tracțiunea în condiții de zăpadă. Lanțurile pentru pneuri trebuie montate numai pe pneurile spate. Lanțurile aprobate pentru pneuri pot fi achiziționate de la Tesla.

Dimensiune pneu Lanț recomandat
18" König CG-9 102
19" König CG-9 103
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Dacă vehiculul dvs. Model 3 este echipat cu capace Aero, trebuie să le îndepărtați înainte de a monta lanțurile pentru pneuri (consultați Îndepărtarea și instalarea capacelor Aero). Nerespectarea acestei recomandări poate provoca daune care nu sunt acoperite de garanție.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu puneți lanțuri de anvelope pe pneurile de vară, deoarece acest lucru poate provoca daune.

Când montați lanțurile pentru pneuri, urmați instrucțiunile și avertizările furnizate de către producătorul lanțurilor pentru pneuri. Montați-le uniform și cât mai strâns posibil.

În momentul utilizării lanțurilor pentru pneuri:

 • Înainte de fiecare utilizare, inspectați lanțurile pentru pneuri pentru a vedea dacă există fitinguri slăbite și legături deteriorate.
 • Evitați încărcarea excesivă a vehiculului Model 3 (sarcinile grele pot reduce distanța dintre pneuri și caroserie).
 • Nu conduceți vehiculul fără să montați lanțurile corespunzător.
 • Conduceți încet. Nu depășiți viteza de 48 km/h.
 • Îndepărtați lanțurile pentru pneuri imediat ce condițiile permit acest lucru.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Lanțurile pentru pneuri sunt interzise în unele jurisdicții. Verificați legile locale înainte de a monta lanțuri pentru pneuri.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Utilizarea lanțurilor pentru pneuri nerecomandate sau utilizarea lanțurilor pentru pneuri pe pneuri de alte dimensiuni poate să deterioreze suspensia, caroseria, roțile și/sau conductele pentru lichidul de frână. Deteriorarea cauzată de utilizarea lanțurilor pentru pneuri nerecomandate sau instalarea incorectă a lanțurilor pentru pneuri nu este acoperită de garanție.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu utilizați lanțuri de zăpadă pe pneurile din față.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu dezumflați niciodată pneurile pentru a monta lanțurile pentru pneuri. Când acestea sunt umflate din nou, este posibil ca lanțurile să stea prea strâns și să ducă la deteriorarea pneurilor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Asigurați-vă că lanțurile pentru pneuri nu pot atinge componentele suspensiei sau conductele pentru lichidul de frână. Dacă auziți că lanțurile scot zgomote neobișnuite, care ar putea să indice contactul cu vehiculul Model 3, opriți și investigați imediat.