Componente electronice interioare

Pe lângă compartimente de depozitare și suporturi pentru pahare (consultați Depozitare interioară), interiorul vehiculului Model 3 acceptă diverse componente electronice, cum ar fi un porturi USB, încărcătoare de telefon wireless și o priză de 12 V.

Porturile USB

Model 3 dispune de patru porturi USB. Cele trei porturi USB-C au un randament de aproximativ 42 W sau două porturi de aproximativ 65 W.

  • Un port USB-C este amplasat în compartimentul din spate al consolei centrale, folosit pentru încărcarea dispozitivelor USB.
    Consolă față cu compartiment frontal deschis, scoțând la iveală porturile USB din peretele posterior al compartimentului
  • Două porturi USB-C sunt amplasate sub ecranul tactil din spate, putând fi utilizate pentru încărcarea dispozitivelor USB.
    Două porturi USB sub ecranul tactil spate
  • Un port USB-A este amplasat în interiorul torpedoului. Acest port este echipat cu o unitate flash USB. Datorită amplasării securizate, acest port USB este ideal pentru a salva materialele video ale Modului Santinelă și ale camerei de bord. Acceptă și fișiere audio de pe un telefon sau dispozitiv USB (consultați Redarea conținutului media de pe dispozitive).
    Torpedou deschis, lăsând să se vadă o unitate USB în portul USB

Consultați Cerințele privind unitatea USB pentru înregistrarea videoclipurilor pentru informații despre formatarea unităților flash USB.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Alimentarea este disponibilă atunci când vehiculul este considerat „activ”. Vehiculul poate fi activ din numeroase motive. De exemplu, când se utilizează funcții precum Summon sau când sunt activate funcții precum Menținere climatizare pornită, Modul Canin, Modul Tabără sau Modul Sentry. Vehiculul este de asemene activ de fiecare dată când bateria de Joasă tensiune se încarcă sau este utilizată, în timpul încărcării la tensiune înaltă, când vehiculul comunică cu aplicația mobilă etc. Dacă un accesoriu este lăsat conectat, acest lucru nu duce la consumarea bateriei de Joasă tensiune.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Folosiți cabluri compatibile cu USB 3.0 când conectați un dispozitiv la un port USB. Folosirea de cabluri necompatibile poate duce la încărcare mai lentă, posibile probleme de conexiune sau performanțe diminuate.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Nu conectați mai multe dispozitive cu ajutorul unui hub USB. Acest lucru poate preveni încărcarea dispozitivelor sau recunoașterea acestora de Playerul media, Modul Santinelă, Cameră de bord etc.

Încărcătoare de telefon wireless

Încărcătoarele de telefon wireless sunt integrate în consola frontală, asigurând energie de până la 15 W pentru încărcarea telefoanelor cu Qi. Pentru a vă încărca telefonul, puneți-l pe una dintre cele două plăcuțe de încărcare. Telefonul trebuie să fie în contact direct cu încărcătorul wireless. Nu așezați obiecte între telefon și încărcător (de exemplu, carduri de credit, carduri-cheie, monede, cheie, obiecte metalice etc.) Dispozitivul se poate încălzi în timpul încărcării, dar acesta este un efect normal al încărcării inductive.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Scoateți cardurile NFC (de exemplu, cardul-cheie al vehiculului, cardurile de credit sau cheia de hotel) din husele de telefon integrate, pentru a evita avarierea cardului.
Încărcător de telefon wireless

Atunci când este așezat pe încărcătorul wireless, telefonul se încarcă atunci când vehiculul este alimentat cu energie (ecranul tactil este aprins și vă aflați în vehicul). Telefonul nu se încarcă după ce părăsiți vehiculul cu excepția cazului în care este activată o funcție precum Menținere climatizare pornită, Mod Canin, Mod Tabără, Mod Sentry..

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca încărcătorul de telefon wireless să nu funcționeze dacă husa telefonului este prea groasă sau este fabricată din metal. Încercați să scoateți telefonul din husă înainte de a îl așeza pe încărcător.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Încărcătorul de telefon wireless nu se încarcă dacă bateria de înaltă tensiune a vehiculului este descărcată.

Joasă tensiune Priză electrică

Model 3 dispune de o priză electrică, amplasată în compartimentul consolei centrale. Pentru a accesa priza de Joasă tensiune, deschideți compartimentul frontal al consolei centrale.

Consolă centrală cu cotieră ridicată, scoțând la iveală priza electrică din compartiment

Priza electrică este adecvată pentru accesoriile care necesită un consum de curent continuu de 12 A (curent maxim de 16 A).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Alimentarea este disponibilă atunci când vehiculul este considerat „activ”. Vehiculul poate fi activ din numeroase motive. De exemplu, când se utilizează funcții precum Summon sau când sunt activate funcții precum Protecție la supraîncălzirea cabinei, Menținere climatizare pornită, Modul Canin, Modul Tabără, Modul Sentry etc. Vehiculul este de asemene activ de fiecare dată când bateria de Joasă tensiune se încarcă sau este utilizată, în timpul încărcării la tensiune înaltă, când vehiculul comunică cu aplicația mobilă etc. Dacă un accesoriu este lăsat conectat, acest lucru nu duce la consumarea bateriei de Joasă tensiune.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Priza electrică și conectorul unui accesoriu se pot încinge.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pentru a preveni interferențele excesive cu componentele electronice ale vehiculului, Tesla vă recomandă să nu introduceți accesorii non-Tesla, inclusiv invertoarele electrice, în priza electrică de Joasă tensiune. Cu toate acestea, dacă utilizați un accesoriu non-Tesla și observați o funcționare defectuoasă sau un comportament neașteptat, cum ar fi lămpile indicatoare, mesaje de alerte sau o căldură excesivă la nivelul accesoriului, deconectați imediat accesoriul de la priza electrică de Joasă tensiune.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu încercați să porniți vehiculul Model 3 de la altă sursă de alimentare, utilizând priza electrică de Joasă tensiune. Dacă se procedează astfel, pot apărea deteriorări.