Avaimet ja ovat

Avaimeton lukitus ja lukituksen avaus

Model S -auton ovien lukitseminen ja lukituksen avaaminen onnistuu kätevästi. Sinun on pidettävä ajoneuvon omaa avainlähetintä mukana, mutta sitä ei tarvitse käyttää. Model S -auton kuljettajan oven ympärillä on anturit, jotka tunnistavat auton avainlähettimen noin yhden metrin päästä. Voit siis pitää avainlähettimen taskussasi tai käsilaukussasi, ja Model S havaitsee sen silti lähestyessäsi autoa.

Kun kävelet Model S -auton lähelle avainlähettimen kanssa, ovien lukitus avautuu automaattisesti, mikäli passiivinen sisäänkäynti on käytössä (Hallintalaitteet > Turvallisuus > Passiivinen sisäänkäynti). Jos ovenkahva on sisäänvedettynä, voit nostaa sen näkyviin painamalla kahvaa. Jos Tuo kahvat automaattisesti esiin -asetus on kytketty käyttöön (katso Ovien ulkopuolisten kahvojen käyttäminen), ovien kahvoihin ei tarvitse koskea. Sen sijaan ovien kahvat tulevat esiin automaattisesti, kun lähestyt Model S -autoa. Valitsemalla Jätä koti pois voit estää kahvojen nousemisen esiin kotona (aseta kotiosoite kohdasta Navigoi > Aseta koti). Voit avata takatavaratilan luukun painamalla sähkötoimisen tavaratilan luukun ulkokahvan alla olevaa kytkintä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model S -auton on havaittava avainlähettimesi lähellä kuljettajan ovea, ennen kuin ovien tai sähkötoimisen tavaratilan luukun lukitus avautuu.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos passiivinen sisäänkäynti on poissa käytöstä, sinun on avattava Model S -auton lukitus avainlähettimellä. Katso Avainlähettimen käyttäminen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit valita, haluatko kaikkien ovien, vai pelkästään kuljettajan oven lukituksen avautuvan lähestyessäsi Model S -autoa avainlähettimen kanssa (katso Kuljettajan oven lukituksen avaustila).

Kun sinulla on avainlähetin mukanasi, voit myös avata takatavaratilan ilman avainlähetintä. Paina sähkötoimisen tavaratilan luukun ulkokahvan alla olevaa kytkintä. Kuljettajan oven lukituksen avaustilan (katso Kuljettajan oven lukituksen avaustila) on oltava poissa käytöstä ja auton on havaittava avainlähetin kuljettajan oven lähellä, ennen kuin takatavaratila avautuu.

Model S voidaan myös lukita automaattisesti. Jos Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa -asetus on käytössä, Model S lukittuu, kun siirryt pois auton luota avainlähetin mukanasi (katso Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa).

Kun istut Model S -autossa, voit lukita ja avata auton lukituksen koskettamalla kosketusnäytön tilapalkissa näkyvää kuvaketta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Auto valmistusajankohdasta ja valitusta varusteluvaihtoehdosta riippuen joitakin Model S -autoja ei ole varustettu lukituksen automaattisella kytkentä- ja avaustoiminnolla.

Avainlähettimen käyttäminen

Saat nopeasti käsityksen avaimen toiminnoista, kun tarkastelet avainlähetintä Model S -auton pienoismallina (Tesla-logo on "keula"). Avaimessa on kolme painiketta, joiden kohdalla avainlähettimen pinta tuntuu pehmeältä.

Tesla-avainlähetin ja kolme kuvaselitettä
 1. Tavaratila
  • Avaa takatavaratila painamalla painiketta kahdesti.
  • Jos auto on varustettu sähkötoimisella takaluukulla, voit myös sulkea luukun painamalla painiketta kahdesti. Voit myös pysäyttää luukun sen liikkuessa painamalla painiketta kerran.
  • Avaa latausportin luukku pitämällä painiketta painettuna 1–2 sekunnin ajan.
 2. Kaikkien lukitusten kytkentä/avaus
  • Voit lukita ovet ja tavaratilat painamalla painiketta kerran (ovien ja tavaratilojen luukkujen on oltava kiinni). Hätävilkut vilkkuvat kerran ja ovenkahvat uppoavat pois näkyvistä. Jos jokin ovi tai sähkötoiminen tavaratilan luukku on auki, hätävilkut vilkkuvat kolme kertaa ja ovet eivät mene lukkoon.
  • Avaa napsauttamalla kahdesti. Hätävilkut vilkkuvat kahdesti ja ovenkahvat nousevat esiin. Jos jokin ovi tai tavaratilan luukku on auki, hätävilkut vilkkuvat kolme kertaa ja ovet eivät sulkeudu.
 3. Etutavaratila
  • Avaa etutavaratila painamalla painiketta kahdesti.

Sinun ei tarvitse osoittaa avainlähetintä Model S -autoa kohti, mutta auton on oltava avaimen toimintasäteen sisällä. Se vaihtelee avaimen pariston varauksesta riippuen.

Jos Model S ei pysty havaitsemaan avainlähetintä, kosketusnäytössä näkyy ilmoitus, ettei avain ole auton sisällä. Aseta avainlähetin pienjännite -pistorasian alapuolelle. Tästä paikasta Model S pystyy tunnistamaan avaimen parhaiten (katso Ei avainlähetintä).

Samalla taajuudella toimivat radiolaitteet voivat häiritä avainlähettimen toimintaa. Mikäli näin käy, siirrä avainlähetin vähintään 30 cm päähän muista elektronisista laitteista (puhelimista, kannettavista tietokoneista jne.). Jos avainlähetin ei toimi, sen paristo on ehkä vaihdettava. Jos avainlähettimen paristo on tyhjentynyt, voit avata Model S -auton lukituksen kohdan Lukituksen avaaminen, kun avainlähetin ei toimi avausohjeiden mukaisesti.

Avainlähetin saattaa vaatia säännöllisiä, turvallisuutta parantavia päivityksiä. Voit päivittää avainlähettimesi valitsemalla Hallintalaitteet > Huolto > Päivitä avainlähetin ja seuraamalla näytön ohjeita. Ajoneuvosi on oltava pysäköitynä, jotta voit päivittää avainlähettimen.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Muista ottaa avainlähetin mukaasi, kun aiot ajaa autolla. Vaikka pystytkin ajamaan Model S -autolla ilman avainlähetintä, et pysty enää kytkemään siihen virtaa takaisin.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Suojaa avainlähetin iskuilta, kuumuudelta ja nesteiden aiheuttamilta vaurioilta. Älä anna avaimen joutua kosketuksiin liuottimien, vahojen tai hiovien puhdistusaineiden kanssa.

Avainlähettimen pariston vaihtaminen

Avainlähettimen paristo kestää normaalissa käytössä noin vuoden. Kun akun varaus on alhainen, mittaristossa näkyy ilmoitus. Vaihda paristo seuraavasti:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla suosittelee vaihtamaan paristot kaikkiin avainlähettimiin samalla kertaa.
Tesla-avain
 1. Aseta avainlähetin pehmeälle alustalle painikepuoli alaspäin. Irrota alaosan paristotilan suojus pienellä, tasapäisellä työkalulla tai kynnellä.
 2. Irrota paristo nostamalla se varovasti pois etupidikkeistään.
 3. Aseta uusi paristo (tyyppi CR2032) paikalleen siten, että +-merkintä on ylöspäin.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Tesla suosittelee Panasonic CR2032 -paristoja. Paristoja voi ostaa verkkokaupoista, paikallisista myymälöistä tai erikoisliikkeistä.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Pyyhi pariston pinta puhtaaksi ennen paikalleen asettamista. Älä koske pariston tasaisiin pintoihin. Sormenjäljet pariston tasaisilla pinnoilla voivat lyhentää sen käyttöikää.
 4. Aseta paristotilan kansi vinottain avainlähetintä vasten, aseta kannen pitemmän sivun kielekkeet niitä vastaavien aukkojen kohdalle ja paina sitten kantta lujasti, kunnes se napsahtaa paikalleen.
 5. Tarkista avainlähettimen toiminta avaamalla autosi lukitus ja lukitsemalla autosi uudelleen.

Uusien avainlähettimien hankkiminen

Jos avainlähettimesi katoaa tai tarvitset ylimääräisen avaimen, ota yhteyttä Teslaan. Model S pystyy tunnistamaan enintään kolme avainlähetintä.

Kun tilaat Model S -autoon uuden avainlähettimen, ota kaikki käytössäsi olevat avaimet mukaasi ohjelmointia varten.

Ovien ulkopuolisten kahvojen käyttäminen

Mikäli Model S tunnistaa lähistöllä oman avainlähettimensä ja passiivinen sisäänkäynti on käytössä, ovenkahva nousee näkyviin, kun kahvaa kosketetaan kevyesti (Hallintalaitteet > Turvallisuus > Passiivinen sisäänkäynti).

Voit asettaa ovenkahvat nousemaan esiin automaattisesti aina, kun lähestyt auton kuljettajan puolta avainlähettimen kanssa. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Auto > Tuo kahvat automaattisesti esiin.

liu’uta kahvat sisään tai ulos

Ota kiinni kahvasta ja avaa ovi vetämällä.

Ovenkahvat painuvat sisään, jos et käytä niitä minuuttiin sen jälkeen, kun kahvat on nostettu esiin. Voit nostaa ne jälleen esiin painamalla ovenkahvaa. Kahvat painuvat sisään minuutin kuluttua viimeisen oven sulkemisesta, kun Model S lähtee liikkeelle tai kun Model S lukitaan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Akun säästämiseksi Model S on suunniteltu poistamaan Tuo kahvat automaattisesti esiin -toiminto käytöstä seuraavissa tilanteissa:
 • Avainlähetin on ollut toimintasäteen ulkopuolella yli 48 tuntia.
 • Avainlähetin pysyy toimintasäteen sisällä viiden minuutin ajan siitä, kun kaikki ovet on suljettu.

Näissä tapauksissa ovenkahvat voidaan nostaa esiin koskettamalla jotakin kahvaa tai painamalla lukituksen avauspainiketta avainlähettimestä. Asetusta ei tarvitse nollata. Kun seuraavan kerran lähestyt Model S -autoa, kahvat nousevat esiin automaattisesti edellä kuvattuja tilanteita lukuun ottamatta.

punainen auto, jonka ovet ovat auki
Aina, kun ovi on auki, Ovi auki -ilmaisin näkyy mittaristossa. Model S -auton avattu ovi tai tavaratila näkyy myös kosketusnäytön Hallintalaitteet-ikkunassa.

Ovien avaaminen sisäpuolelta

Avaa ovi vetämällä oven sisäpuolella olevaa kahvaa itseesi päin.

nuoli osoittaa, miten ovi avataan
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Lapsia voidaan estää avaamasta takaovia sisäkahvoista kytkemällä ovien lapsilukot käyttöön. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Ajoneuvo > Lapsilukko (katso Lapsilukko).

Lukitus ja lukituksen avaus auton sisältä

Model S -auton sisällä voit lukita ovia ja tavaratiloja sekä avata niiden lukituksia käyttämällä kosketusnäyttöä, mikäli myös auton avain on auton sisällä. Kosketa kosketusnäytön tilapalkin lukituskuvaketta.

Voit valita, haluatko ovien avautuvan vai pysyvän lukittuina, kun Model S pysäytetään ja pysäköintitila (P) kytketään. Tämä tapahtuu valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Auto > Lukituksen avaus pysäköitäessä. Kun asetus on käytössä, ovien lukitus avataan automaattisesti, kun kytket pysäköintitilan.

Voit myös avata ovien lukituksen ja nostaa ovenkahvat esiin painamalla ajovivun päässä olevaa Pysäköi-painiketta toisen kerran (esim. kun olet ensin kytkenyt pysäköintitilan painamalla painiketta kerran).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos jokin ovi tai tavaratilan luukku on edelleen auki, kun lukitset Model S -auton, se lukitaan, kun kyseinen ovi tai luukku suljetaan.

Kuljettajan oven lukituksen avaustila

Voit valita vain kuljettajan oven lukituksen avaamisen, kun lähestyt ajoneuvoa avainlähetin mukanasi. Tämä tapahtuu valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Auto > Kuljettajan oven lukituksen avaustila. Avaa muut ovet kosketusnäytöstä tai painamalla avainlähetintä toisen kerran.

Lapsilukko

Model S  -auton takaovissa ja tavaratilojen luukuissa on lapsilukkotoiminto, jonka avulla niiden avaaminen sisäpuolisilla kahvoilla voidaan estää. Voit kytkeä lapsilukot käyttöön tai pois käytöstä kosketusnäytön avulla. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Auto > Lapsilukko.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
On suositeltavaa kytkeä lapsilukkotoiminto käyttöön aina, kun lapsia istuu takaistuimella.

Liikkeellelähtölukitus

Model S lukitsee kaikki ovet (mukaan lukien tavaratilojen luukut) automaattisesti aina, kun auton nopeus ylittää 8 km/h.

Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa

Ovet ja tavaratilat lukitaan automaattisesti aina, kun kävelet pois auton luota avainlähetin mukanasi tai jos ajoneuvosi ei muuten havaitse avainlähetintä (ei paikalla, akku tyhjä jne.).

Voit kytkeä tämän toiminnon käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Auto > Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa.

Valitsemalla Jätä pois koti -valintaruudun voit estää ovia lukittumasta, kun poistut avainlähetin mukanasi ja Model S on pysäköity kodiksi määritettyyn paikkaan. Lue lisätietoa sijainnin merkitsemisestä kodiksi kohdasta Koti-, työ- ja suosikkisijainnit.

Jos avaat Model S -auton lukituksen mobiilisovelluksella, se lukkiutuu automaattisesti hetken kuluttua, jos kaikki ovat pysyvät suljettuina. Jos pysäköit auton alueelle, jossa matkapuhelinpalvelu ei toimi, esimerkiksi sisäpysäköintihallissa, varmista, että käytössäsi on toimiva avain Model S -auton lukituksen avaamiseen.

Jos Model S havaitsee todennetun avainlähettimen viiden minuutin ajan siitä, kun olet poistunut autosta ja sulkenut kaikki ovet, poistumislukitus poistuu käytöstä eikä ovia lukita, kun poistut avainlähettimen kanssa. Sinun on lukittava Model S manuaalisesti seuraavan ajokerran päättymiseen saakka.

Lisäksi jos kaikki ovet ovat kiinni ja avaat Model S -auton lukituksen avainlähetintä käyttämällä, poistumislukitus poistetaan käytöstä tilapäisesti minuutin ajaksi. Jos avaat oven tämän minuutin aikana, se ei lukitu uudelleen ennen kuin kaikki ovet on suljettu ja olet siirtynyt pois auton luota avainlähetin mukanasi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Sinun vastuullasi on varmistaa, että ajoneuvo on lukittu, vaikka ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa on käytössä.

Lukituksen avaaminen, kun avainlähetin ei toimi

Jos Model S -auton lukitus ei avaudu, kun kävelet auton luo tai kun painat kahdesti avainlähettimen yläosassa olevaa lukituksen avauspainiketta, avainlähettimen paristo voi olla tyhjä. Voit myös tässä tapauksessa käyttää avainlähetintä Model S -auton lukituksen avaamiseen ja ajamiseen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vaikka avainlähetintä voi edelleen käyttää, kannattaa harkita lukituksen etäavaamista ja auton käynnistämistä mobiilisovelluksella. Vaihda sitten avainlähettimen paristo sopivan tilaisuuden tullen.

Voit avata Model S -auton lukituksen (ja kytkeä hälytysjärjestelmän pois käytöstä) avainlähettimellä siten, että asetat ensin avainlähettimen etumatkustajan puolen tuulilasinpyyhkimen jalustan lähelle. Paina sitten auton oikean etuoven kahvaa. Jos Model S -auton lukitus ei avaudu, siirrä avainlähetintä. Kokeile sitten uudelleen. Avainlähettimen on oltava oikeassa asennossa, jotta lukitus avataan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Seuraavassa kuvassa on vasemmanpuoleisella ohjauksella varustettu auto. Oikeanpuoleisella ohjauksella varustetussa autossa paikat ovat päinvastaisia.
avainlähetin tuulilasilla

Kun ryhdyt ajamaan Model S -autoa päästyäsi matkustamoon, aseta avainlähettimen pohja keskikonsolia vasten aivan pienjännite -pistorasian alapuolelle. Käynnistä sitten Model S -auto pitämällä jarrupoljinta painettuna.

aseta avainlähetin keskikonsoliin
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos Model S -auton lukitus avataan edellä kuvatulla tavalla, poistumislukitus kytkeytyy pois käytöstä. Se on otettava käyttöön manuaalisesti avainlähettimen pariston vaihtamisen jälkeen.

Ovien avaaminen sisäpuolelta ilman virtaa

Jos Model S -autossa ei ole lainkaan virtaa, etuovet avautuvat normaalisti ovien sisäpuolella olevilla ovenkahvoilla. Takaovet voidaan avata kääntämällä takaistuimien alla olevaa lattiamaton reunaa siten, että mekaaninen avausvaijeri tulee näkyviin. Vedä mekaanista avausvaijeria auton keskiosaa kohti

taita istuin painamalla salpoja