Kojelautakamera

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Markkina-alueen, ajoneuvon kokoonpanon, ostettujen varusteiden ja ohjelmistoversion mukaisesti ajoneuvossasi ei ehkä ole kojelautakameraa tai ominaisuudet eivät välttämättä toimi täsmälleen kuvatulla tavalla. Kameroiden käyttöä koskevien paikallisten säädösten ja omaisuusrajoitusten selvittäminen ja noudattaminen on omalla vastuullasi.

Kojelautakamera tallentaa ajon aikana videomateriaalia Model S -ajoneuvon ympäristöstä. Kojelautakameraa käytetään kuvamateriaalin tallentamiseen ajonaikaisista tapahtumista tai muista merkittävistä tapahtumista samaan tapaan kuin erillisiä kojelautakameroita muissa ajoneuvoissa.

Kojelautakamerakuvake on sovellusten käynnistysnäkymässä. Voit lisätä kojelautakamerasovelluksen alapalkkiin, jolloin se on helposti käytettävissä (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen). Kun Model S on pysäköitynä, kojelautakamerakuvakkeen koskettaminen tuo näkyviin katseluohjelman (katso Videotallenteiden katseleminen).

harmaa kamerakuvake

Yksityisyytesi suojaamiseksi videokuvaa tallennetaan vain paikallisesti ja tallennustilana käytetään alustettua USB-muistitikkua. Tallenteita ei lähetetä Teslalle. Model S ei tallenna videoita, kun kojelautakameran toimintatilana on Pois.

Kojelautakameran käyttäminen

 1. Alusta USB-muistitikku. Kuvamateriaalin tallentamista ja tarkastelua varten kojelautakameran kanssa on käytettävä asianmukaisesti alustettua USB-muistitikkua, joka on liitetty ajoneuvon USB-porttiin (Tesla suosittelee käyttämään hansikaslokeron USB-porttia, jos varusteena). Noin vuoden 2020 alusta lähtien valmistetuissa ajoneuvoissa on valmiiksi alustettu USB-muistitikku hansikaslokerossa. USB-muistitikun voi alusta kahdella eri tavalla:
  • Aseta muistitikku USB-porttiin ja valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Alusta USB-asema. Model S alustaa muistitikun automaattisesti.
  • Alusta muistitikku tietokoneessa.

  Katso lisätietoja kohdasta USB-muistitikkua koskevat vaatimukset videoiden tallentamista varten.

 2. Aseta USB-muistitikku ajoneuvon USB-porttiin. Suosituksena on käyttää hansikaslokeron porttia.
 3. Ota kojelautakamera käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kojelautakamera. Voit valita, miten ja milloin kojelautakamera tallentaa kuvamateriaalia. Käytettävissä ovat seuraavat vaihtoehdot:
  • Auto: Kojelautakamera tallentaa automaattisesti videokuvaa USB-muistitikulle, kun Model S tunnistaa turvallisuuteen liittyvän tapahtuman, kuten törmäyksen tai turvatyynyn laukeamisen. Kun Auto on valittuna, tunnistamiskynnys saattaa vaihdella ajoneuvosi virtatilan, lepotilan ja Autopilot-järjestelmän mukaan.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Useat seikat vaikuttavat siihen, tallentaako kojelautakamera automaattisesti videon turvallisuuteen liittyvästä tapahtumasta (esim. törmäysvoiman suuruus tai turvatyynyjen laukeaminen tai laukeamisen epäonnistuminen). Huomioon otettavaa siis on, että kojelautakamera ei aina tallenna automaattisesti turvallisuuteen liittyviä tapahtumia.
  • Manuaalinen: Sinun on kosketettava kojelautakamerakuvaketta, jotta video viimeisen kymmenen minuutin ajalta tallentuu.
  • Äänimerkistä: Kun käytät äänimerkkiä, kojelautakamera tallentaa videon viimeisen kymmenen minuutin ajalta. Asetus voi olla samanaikaisesti käytössä Auto- tai Manuaalinen-asetuksen kanssa.
 4. Kun asetus on käytössä, kojelautakamerakuvakkeesta näkee, milloin kuvamateriaalia tallennetaan. Voit tarkistaa kojelautakameran tilan myös Hallintalaitteet-näkymän kojelautakamerakuvakkeesta:
  harmaa kamerakuvake
  Kuvakkeen muuttunut ulkonäkö ilmoittaa kojelautakameran tilan:
  Harmaa kamerakuvake, jossa näkyy punainen ympyrä tallennuksen merkiksi
  TALLENNUS: Kojelautakamera kuvaa parhaillaan. Tallenna videokuva koskettamalla kuvaketta. Keskeytä tallennus pitämällä kuvaketta painettuna.
  harmaa kamerakuvake
  KESKEYTETTY: Kojelautakamera on keskeytetty. Jatka tallentamista koskettamalla kuvaketta. Jotta videomateriaalia ei katoaisi, keskeytä kojelautakamera ennen muistitikun irrottamista.
  Harmaa kamerakuvake, jossa näkyy vihreä valintamerkki tallenteen tallentamisen merkiksi
  TALLENNETTU: Kuvamateriaali on tallennettu.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Tallenna kuvamateriaali, jos haluat tarkastella sitä myöhemmin. Model S ei tallenna kuvamateriaalia edes tilapäisesti. Tallentamaton kojelautakameran kuvaama materiaali korvataan jatkuvasti uudella. Katso lisätietoja kohdasta Videotallenteiden katseleminen.
 5. Kun haluamasi kuvamateriaali on tallennettu, voit tarkastella videoleikkeitä kosketusnäytössä tai tietokoneella:
  • Kosketusnäyttö: Varmista, että Model S on asetettu pysäköintivaihteelle, ja kosketa kojelautakamerakuvaketta sovellusten käynnistysnäkymässä. Videot on järjestetty aikaleiman mukaan. Katso lisätietoja kohdasta Videotallenteiden katseleminen.
  • Tietokone: Liitä USB-muistitikku tietokoneeseen ja siirry TeslaCam-kansioon. Videot on järjestetty aikaleiman mukaan. Katso lisätietoja kohdasta Videotallenteiden katseleminen.
 6. Voit kytkeä kojelautakameran pois käytöstä valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kojelautakamera > Pois. Jos kojelautakameran asetuksena on Auto, Manuaalinen tai Äänimerkistä, kojelautakamera kytkeytyy käyttöön aina, kun ajoneuvolla ajetaan.