Ohjauspyörä

Ohjauspyörän asennon säätäminen

Säädä ohjauspyörä haluttuun ajoasentoon ohjauspylvään vasemmalla puolella olevasta ohjaimesta. Ohjaimella voi siirtää ohjauspyörää eteen- ja taaksepäin, sekä ylä- ja alasuunnassa.

Ohjauspyörän säädin ja lähikuva sinisistä nuolista osoittamassa ylös, alas, vasemmalle ja oikealle
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä säädä ohjauspyörän asentoa ajon aikana.

Ohjaustehon säätö

Ohjausjärjestelmän tuntumaa ja herkkyyttä voi säätää omien mieltymystensä mukaan:

 1. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Polkimet ja ohjaus > Ohjaustila.
 2. Valitse ohjausvaihtoehto:
  • Mukavuus – vähentää tarvittavaa voimaa, jolla ohjauspyörä kääntyy. Kaupunkiajossa Model S tuntuu helpommalta ajaa ja pysäköidä.
  • Normaali – Teslan valinta parhaaseen käsittelyyn ja herkkyyteen useimmissa olosuhteissa.
  • Sport – lisää tarvittavaa voimaa, jolla ohjauspyörä kääntyy. Model S tuntuu tällöin herkemmältä ohjata suurilla nopeuksilla.

Ohjauspyörän vasemmanpuoleisten painikkeiden käyttö

Käytä ohjauspyörän vasemmalla puolella olevia painikkeita radioaseman vaihtamiseen, mediasoittimen äänenvoimakkuuden säätöön ja mittariston vasemman puolen näytön näkymän vaihtamiseen (silloin kun navigaatiosovellus ei näytä ajo-ohjeita).

Ohjauspyörän vasemmanpuoleiset painikkeet ja kuvaselitteet
 1. Seuraava

  Jos kuuntelet paikallista tai satelliittiradiokanavaa ja olet asettanut useamman kuin yhden kanavan esivalinnan, vaihda seuraavaan esiasetettuun radiokanavaan tästä painikkeesta. Jos et ole tehnyt useampia kuin yhden pikavalinnan, siirryt painiketta painamalla seuraavaan käytössä olevaan radiotaajuuteen.

  Jos kuuntelet internetradiota tai laitteistoon yhdistettyä Bluetooth- tai USB-laitetta, siirryt kuuntelemaan seuraavaa kappaletta tai asemaa.

  Jos olet määrittänyt useita suosikkeja, voit käydä ne läpi pitämällä valintaa painettuna.

 2. Vierityspainike
  • Säädä äänenvoimakkuutta vierittämällä ylös tai alas.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Vierityspainikkeella säädetään mediatiedostojen toiston äänenvoimakkuutta, käytetään navigoinnin ohjeita sekä ohjataan puheluja riippuen siitä, mikä näistä toiminnoista on käytössä. Äänenvoimakkuuden taso ja se, säädätkö parhaillaan mediasoittimen, navigaation vai puhelimen äänenvoimakkuutta, näkyy mittaristossa.
  • Vierityspainiketta napauttamalla voit mykistää mediatiedostojen toiston tai käyttää äänitiedostojen tauko- ja toistotoimintoja.
  • Paina vierityspainiketta lyhyesti, kun haluat nähdä ja valita mittariston vasemman puoliskon näkymän näyttövaihtoehdot. Valitse vierityspainikkeella Tyhjä, Auton tila, Kello, Media, Energia, Matkat, Jousitus, jne. Napauta vierityspainiketta, kun haluamasi vaihtoehto on korostettuna.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Vasemmalla vierityspainikkeella valittava näkymä pysyy käytössä, kunnes muutat sen.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Auton tila -vaihtoehdossa näytetään tietoja, kuten ovien ja tavaratilojen tila, ja uudemman mallisissa autoissa myös rengaspaineen mittaustiedot.
 3. Edellinen

  Sama kuin Seuraava-toiminto, paitsi että vaihdat edelliseen kappaleeseen tai radioasemaan. Jos olet määrittänyt useita suosikkeja, voit käydä ne läpi pitämällä valintaa painettuna.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Riippumatta siitä, kuinka mukautat mittariston vasemman puolen näkymän, se vaihtuu automaattisesti navigoinnin (jos käytössä) ajo-ohjeiden näkymäksi, tai ilmoittaa auki olevasta ovesta tai tavaratilasta silloin, kun Model S -auto on eteenpäinajon tai peruutuksen ajotilassa.

Ohjauspyörän oikeanpuoleisten painikkeiden käyttö

Käytä ohjauspyörän oikealla puolella olevia painikkeita puheluasetusten ohjaamiseen puhelun aikana, mittariston oikeanpuoleisen näytön näkymän vaihtamiseen, Model S -auton ominaisuuksien säätämiseen ja äänikomentojen käyttämiseen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Aina, kun otat vastaan tai soitat puhelun, näyttää mittariston oikeanpuoleinen näyttö automaattisesti puheluasetukset, mikä helpottaa Bluetooth-puhelimen hallittavuutta.
Ohjauspyörän oikeanpuoleiset painikkeet ja kuvaselitteet
 1. Painamalla tätä valintaa voit käyttää äänikomentoa soittaaksesi yhteystietoihin tallennettuun numeroon, käyttääksesi navigointia tai kuunnellaksesi musiikkia internetin välityksellä. Sano komento kuullessasi merkkiäänen. Katso lisätietoja kohdasta Puheohjaus.
 2. Vierityspainike
  • Puhelun aikana voit näyttää puhelutoiminnot vierityspainiketta koskettamalla.
  • Voit säätää viimeksi käytettyjä ominaisuuksia ominaisuusluettelosta vierittämällä vierityspainiketta (katso Menu-painike).
  • Paina vierityspainiketta lyhyesti, kun haluat nähdä ja valita mittariston oikean puoliskon näkymän näyttövaihtoehdot. Valitse vierityspainikkeella Tyhjä, Auton tila, Kello, Media, Energia, Matkat, Jousitus, jne. Napauta vierityspainiketta, kun haluamasi vaihtoehto on korostettuna.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Auton tila -vaihtoehdossa näytetään tietoja, kuten ovien ja tavaratilojen tila, ja uudemman mallisissa autoissa myös rengaspaineen mittaustiedot.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Oikealla vierityspainikkeella valittava näkymä pysyy käytössä, kunnes muutat sen.
  • Voit käynnistää kosketusnäytön uudelleen pitämällä molempia vierityspainikkeita painettuina noin 5 sekunnin ajan. Katso Kosketusnäytön tai mittariston uudelleenkäynnistäminen.
  • Jousitus. Näytä reaaliaikainen näkymä siitä, miten jousitusjärjestelmä säätää dynaamisesti kunkin renkaan vaimennusta muuttuviin tieolosuhteisiin sopivaksi. Valitse vierityspainikkeella Jousitus ja paina sen jälkeen vierityspainiketta. Katso Paineilmajousitus.
 3. Menu-painike

  Näytä seuraavien Model S -auton ominaisuuksien valikko painamalla Menu-painiketta:

  • Lämpötila. Muuta kuljettajan puolen lämpötilaa vierittämällä vierityspainiketta tai käynnistä ja sammuta ilmastointijärjestelmä painamalla vierityspainiketta.
  • Puhaltimen nopeus. Muuta ilmastoinnin lämmityksen tai jäähdytyksen puhaltimen nopeutta vierittämällä.
  • Näytön kirkkaus. Muuta näyttöjen kirkkaustasoa vierittämällä tai palauta oletusasetukset painamalla.
  • Kattoluukku (jos asennettuna). Muuta kattoikkunan asentoa vierittämällä.
  • Viimeiset puhelut. Jos puhelimesi ja Model S muodostavat laiteparin, näytä viimeiset puhelut vierittämällä vierityspainiketta. Soita näytettävän kontaktin numeroon painamalla vierityspainiketta. Puhelimen laiteparin muodostaminen, katso Bluetooth-laiteparin muodostaminen.
  • Yhteystiedot. Jos puhelimesi ja Model S muodostavat laiteparin, siirry puhelimesi yhteystietoihin vierittämällä vierityspainiketta. Yhteystietosi on lueteltu aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan. Jos haluat varmistaa, että Model S pääsee käsiksi yhteystietoihisi, katso Yhteystietojen ja viimeisimpien puhelujen tuominen.

Sulje ominaisuusluettelo painamalla valikkopainiketta uudelleen.

Lämmitetty Ohjauspyörä

Jos Model S on varustettu kylmän sään paketilla, voit lämmittää ohjauspyörän koskettamalla kosketusnäytössä olevia ilmastointijärjestelmän säätimiä (katso Ilmastointijärjestelmän säätimien käyttäminen). Kun tämä toiminto on käytössä, ohjauspyörä pysyy miellyttävän lämpimänä säteilylämmittimen ansiosta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Auton valmistusajankohdasta riippuen kaikissa Model S -autoissa, joissa on lisävarusteena saatava kylmän sään paketti, ei välttämättä ole ohjauspyörän lämmitystä.

Äänimerkki

Käytä äänimerkkiä pitämällä ohjauspyörän keskellä olevaa pehmustetta painettuna.

Ohjauspyörä ja nuoli osoittamassa ohjauspyörän keskellä olevaa pehmustetta.