Kosketusnäyttö

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tarkkaile aina ajon aikana tietä ja muuta liikennettä. Kuljettajan keskittymiskyvyn häiriintymisen estämiseksi sekä matkustajien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden vuoksi kosketusnäyttöä ei tule käyttää asetuksien muuttamiseen auton liikkuessa.

Kosketusnäytöllä voit hallita useita toimintoja, joita perinteisessä autossa säädetään fyysisillä painikkeilla (esimerkiksi säätää matkustamon lämmitystä ja ilmastointia, ajovaloja jne.). Ohjaa kosketusnäytöllä myös mediaa, navigointia ja viihdetoimintoja sekä mukauta Model S omien mieltymystesi mukaiseksi. Yleisiä kosketusnäytön säätimiä voi käyttää ilman käsiä äänikomennoilla (katso Puheohjaus).

Jos kosketusnäyttö ei vastaa kosketukseen tai toimii muuten normaalista poikkeavalla tavalla, se voidaan käynnistää uudelleen (katso Kosketusnäytön tai mittariston uudelleenkäynnistäminen).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä käytä kosketusnäytössä näytönsuojaa. Se voi johtaa esimerkiksi tahattomiin kosketuksiin (haamukosketuksiin), viivästyneeseen reagointiin tai reagoimattomuuteen sekä sähköstaattiseen purkaukseen, joka voi vahingoittaa kosketusnäyttöä. Takuu ei korvaa mitään vaurioita, jotka johtuvat näytönsuojan asentamisesta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kuvat on tarkoitettu vain ymmärryksen tueksi. Näytön yksityiskohdat vaihtelevat auton varusteiden, ohjelmistoversion, markkina-alueen ja alue- ja kieliasetusten mukaan.
 1. Tilapalkki: Auton hallintalaitteet ja tila löytyvät yläpalkista (katso Ylätilapalkin kuvakkeet).
 2. Navigointi: Vaihda kartan suuntaa, etsi kohde tai navigoi sinne ja vaihda navigointiasetuksia (katso Kartat ja navigointi).
 3. Hallintalaitteet: Hallitse erilaisia ominaisuuksia ja mukauta Model S omien mieltymystesi mukaiseksi. Hallintalaitteiden näkymä tulee näkyviin kartan päälle. Koskettamalla Hallintalaitteet-näytössä näkyvää vaihtoehtoa saat näkyviin siihen liittyvät asetukset.

  Voit hakea tiettyä asetusta koskettamalla Hallintalaitteet-näytön yläreunassa olevaa Haku-kohtaa. Tee muutoksia suoraan tuloksesta tai siirry kyseiseen paneeliin Hallintalaitteissa koskettamalla linkkiä.

  Tietokuvake
  Kun infokuvake näkyy tietyn asetuksen kohdalla, voit avata sitä koskettamalla ponnahdusikkunan, jossa on kyseistä asetusta koskevia hyödyllisiä tietoja.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Monia ajoneuvon hallintalaitteita ja asetuksia (kuten ilmastointia, mediaa ja navigointia) voi käyttää äänikomennoilla (katso Puheohjaus).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Voit lähettää kosketusnäytöstä palautetta Teslalle painamalla tätä kuvaketta pitkään.
 4. Ilmastoinnin säätimet (kuljettaja): Säädä matkustamon lämpötilaa nuolilla vasemmalle ja oikealle. Valitse ponnahdusikkunassa Jaa, jos haluat valita eri lämpötilan kuljettajalle ja matkustajalle. Mukauta ilmastoinnin asetuksia koskettamalla lämpötilakuvaketta (katso Ilmastointijärjestelmän säätimien käyttäminen).
 5. Omat sovellukset: Voit valita näkymään usein käytetyt sovellukset ja hallintalaitteet, jotta niitä on helppo käyttää yhdellä kosketuksella. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 6. Sovellusten käynnistysnäkymä: Avaa sovelluspalkki koskettamalla sovellusten käynnistysnäkymää. Avaa sitten mikä tahansa sovellus koskettamalla sitä. Valitsemasi sovellus näkyy kartan yläosassa. Sulje sovellus vetämällä se alas.
 7. Viimeiset sovellukset: Näyttää viimeksi käytetyt sovellukset. Viimeaikaisten sovellusten lukumäärä näkyy tässä sen mukaan, montako sovellusta on lisätty Omat sovellukset -alueelle. Jos lisäät Omat sovellukset -alueelle enimmäismäärän sovelluksia, vain viimeisin sovellus näkyy.
 8. Ilmastoinnin säätimet (matkustaja): Näkyy, kun lämpötilansäädössä on käytössä Jaa-asetus, joka sallii eri säädöt kuljettajalle ja matkustajalle.
 9. Äänenvoimakkuuden säätö: Ohjaa mediasoittimen ja puheluiden äänenvoimakkuutta (katso Äänenvoimakkuuden säätimet). Navigointiohjeiden äänenvoimakkuutta ohjataan erikseen (katso Kartat ja navigointi).

Omat sovellukset -alueen muokkaaminen

Jos haluat päästä käsiksi usein käyttämiisi sovelluksiin ja hallintalaitteisiin, voit mukauttaa kosketusnäytön alapalkin Omat sovellukset -alueen sisältöä:

 1. Siirry mukautustilaan koskettamalla pitkään mitä tahansa sovellusta tai hallintalaitetta Omat sovellukset -alueella. Jos näkymä on tyhjä, kosketa Sovellusten käynnistysnäkymää.
 2. Vedä mikä tahansa sovellus tai hallintalaite sovelluspalkista alapalkin Omat sovellukset -alueelle.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun istuinlämmittimet valitaan sovelluspalkista, ne näkyvät lämpötilan vieressä eivätkä Omat sovellukset -alueella.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun olet lisännyt enimmäismäärän sovelluksia tai hallintalaitteita Omat sovellukset -alueelle, uuden sovelluksen lisääminen poistaa reunimmaisena oikealla olevan sovelluksen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Poista sovellus tai hallintalaite Omat sovellukset -alueelta koskettamalla sitä pitkään ja koskettamalla sitten sen yhteydessä olevaa X-symbolia.

Ylätilapalkin kuvakkeet

avattu lukko
Koskettamalla kuvaketta voit lukita/avata kaikki ovet ja tavaratilat.
16:20
Ajoneuvosi päivittää ajan automaattisesti. Jos aika on väärin, varmista, että ajoneuvossasi on yhteys internetiin ja uusin ohjelmisto ja että se vastaanottaa GPS-signaalia.
keltainen kello
Tulee näkyviin, kun ohjelmistopäivitys on ladattu ja valmis asennettavaksi. (Katso Ohjelmistopäivitykset).
puoliympyrä ja yläpuolella pienempi ympyrä
Lisää, määritä tai vaihda nopeasti kuljettajaprofiileita (mukaan lukien Valet Mode- ja Easy Entry -toiminnot). Katso Kuljettajaprofiilit.
talo, jonka sisällä on nuoli
Ohjaa tai ohjelmoi HomeLink-laitteita (jos varusteena) (katso Älykäs autotalli).
punainen ympyrä ja sisäpuolella huutomerkki
Tulee näkyviin, kun ilmoitus on voimassa. Koskettamalla kuvaketta saat tietoja ilmoituksesta. Saat viimeisimmät ilmoitukset näkyviin niin, että ensimmäisenä näkyy kaikkein viimeisin ilmoitus, valitsemalla Huolto > Ilmoitukset.
ympyrä, josta lähtee säteitä ylöspäin
Yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.
viivoja, jotka suurenevat vasemmalta oikealle
Yhdistetty matkapuhelinverkkoon. Yhdistä Wi-Fi koskettamalla kuvaketta (katsoWi-Fi).
yliviivattuja viivoja, jotka suurenevat vasemmalta oikealle
Näkyy, kun Model S -ajoneuvon yhteys matkapuhelinverkkoon on kokonaan poikki. Siirry Wi-Fi-asetuksiin nopeasti koskettamalla tätä kuvaketta.
Bluetooth-symboli
Yhteyden muodostaminen Bluetooth-laitteeseen (katso Bluetooth).
keltainen henkilö, turvatyyny ja teksti PASSENGER AIRBAG OFF
Etumatkustajan turvatyynyn tila (katso Turvatyynyt).

Kosketusnäytön tai mittariston uudelleenkäynnistäminen

Voit käynnistää kosketusnäytön uudelleen, jos se ei vastaa komentoihin tai toimii epätavallisesti.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Auton matkustajien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden vuoksi kosketusnäyttö tulee käynnistää uudelleen ainoastaan silloin, kun auto on asetettu pysäköintivaihteelle.
 1. Valitse pysäköintivaihde.
 2. Pidä molempia vierityspainikkeita (ohjauspyörä) painettuna, kunnes kosketusnäyttö muuttuu mustaksi. Jarrupolkimen painaminen samaan aikaan, kun pidät vierityspainikkeita painettuna, ei ole tarpeen eikä sillä ole mitään vaikutusta.
  Ohjauspyörä ja lähikuva, jossa nuolet osoittavat ylös vasemman- ja oikeanpuoleisiin vierityspainikkeisiin.
 3. Tesla-logo näytetään muutaman sekunnin kuluttua. Kosketusnäyttö käynnistyy uudelleen noin 30 sekunnin kuluttua. Jos kosketusnäyttö ei vieläkään vastaa komentoihin tai toimii epätavallisesti, yritä käynnistää auto uudelleen (jos mahdollista). Katso Auton uudelleenkäynnistys.

Voit nollata mittariston vaihtamalla pysäköintivaihteelle ja painamalla ohjauspyörän kahta yläpainiketta (Äänikomennot ja Seuraava) 15–30 sekunnin ajan tai kunnes näyttö muuttuu mustaksi. Tesla-logo tulee näkyviin hetken kuluttua. Mittaristo käynnistyy uudelleen noin 30 sekunnin kuluttua.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vierityspainikkeiden painaminen ainoastaan käynnistää kosketusnäytön uudelleen. Se ei katkaise eikä kytke Model S -ajoneuvon virtaa eikä käynnistä mitään muita ajoneuvon järjestelmiä uudelleen.

Näytön ja ääniasetusten mukauttaminen

Säädä näyttöasetukset omaan käyttöösi sopiviksi valitsemalla Hallintalaitteet > Näyttö:

 • Ulkoasu: Valitse näytön teemaksi Tumma tai Vaalea. Kun asetukseksi on valittu Auto, kirkkaus valitaan automaattisesti ympäröivän valaistuksen kirkkauden perusteella.
 • Kirkkaus: Valitse kirkkaustaso vetämällä liukusäädintä. Jos Näyttötila-asetukseksi on valittu Auto, kosketusnäyttö säätää kirkkaustasoa sekä ympäröivän valaistuksen että oman mieltymystesi mukaisesti. Model S muistaa valitsemasi kirkkausasetuksesi ja säätää kosketusnäyttöä sen mukaan.
 • Energiansäästö: Kun toiminto on käytössä, Model S vähentää energiankulutusta, kun autoa ei käytetä (uusimmissa ajoneuvoissa toiminto on automaattinen). Katso Toimintasäteen maksimointi.
 • Näytön puhdistustila: Kun toiminto on käytössä, kosketusnäyttö muuttuu tummaksi ja kytkeytyy väliaikaisesti pois käytöstä, jotta puhdistaminen olisi helpompaa. Poistu näytön puhdistustilasta seuraamalla näytön ohjeita.
 • Kosketusnäytön kieli: Valitse kieli, jota kosketusnäytössä käytetään.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Model S on oltava pysäköintivaihteella vaihtaessasi kielen. Kielen vaihtamista seuraa pieni viive, kun Model S sammuttaa ja käynnistää kosketusnäytön uudelleen.
 • Puheentunnistuksen kieli: Valitse äänikomentojen kieli.
 • Navigoinnin puhekieli: Valitse kieli navigointijärjestelmän puhutuille ohjeille.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos haluat käyttää kieltä, joka edellyttää lataamista, valitse kieli avattavasta luettelosta lataamisen käynnistämiseksi (edellyttää Wi-Fi-yhteyttä).
 • Aika: Valitse ajan 12 tai 24 tunnin esitystapa.
 • Alueen muoto (jos käytettävissä): Valitse alue, jonka päivämäärän muotoa haluat käyttää näytössä (mm-dd-yy/dd-mm-yy, jne.). Voit valita myös desimaalierottimet (5.123, 5,123, jne.).
 • Energianäyttö: Näytä jäljellä oleva varaus ja latausyksiköt joko jäljellä olevan varauksen prosentteina tai arviona matkasta, joka akkujen varauksella voidaan ajaa.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun suunnittelet seuraavaa latauskertaa, käytä arvioita vain viitteellisenä apuna. Monet tekijät vaikuttavat energiankulutukseen. Katso Energiankulutukseen vaikuttavia tekijöitä.
 • Matka: Valitse näytön mittayksiköiksi metrijärjestelmän yksiköt (kilometrit, senttimetrit jne.) tai brittiläisen järjestelmän yksiköt (mailit, tuumat jne.).
 • Lämpötila: Valitse, näytetäänkö lämpötila fahrenheit- vai celsiusasteina.
 • Rengaspaine: Valitse, näytetäänkö rengaspaineet bar- vai psi-yksikössä.

Näytön mukauttamisen lisäksi voit ottaa käytön Joe Moden hiljentääksesi kaikkien niiden merkkiäänien äänenvoimakkuutta, jotka eivät liity kriittisiin turvallisuustekijöihin. Ota tila käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Joe Mode.

Ajoneuvon nimeäminen

Voit personoida ajoneuvoasi entisestään antamalla sille nimen. Valitse kosketusnäytön oikealla puolella Model S -ajoneuvon kuvan alapuolella Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Nimeä auto. Jos ajoneuvollasi on jo nimi, voit vaihtaa nimeä koskettamalla sitä. Kirjoita uusi nimi ponnahdusikkunaan ja valitse sitten Tallenna. Model S -ajoneuvon nimi näkyy myös Tesla-mobiilisovelluksessa.

Henkilökohtaisten tietojen poistaminen tehdasasetusten palautuksella

Kun siirrät Model S -ajoneuvon omistajuuden, palauta tehdasasetukset turvallisuussyistä valitsemalla Hallintalaitteet > Huolto > Aseta Tehdasasetuksetennen kuin poistat ajoneuvon tililtäsi. Ennen tietojen poistamista Model S varmistaa tunnistetietosi pyytämällä Tesla-tilisi käyttäjätunnuksen ja salasanan.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tehdasasetukset voidaan palauttaa vain silloin, kun ajoneuvo on määritetty tilillesi. Kun ajoneuvo on poistettu tililtäsi, et voi enää palauttaa mukautettuja asetuksia tehdasasetuksiin etkä poistaa kaikkia henkilötietojasi.