Sentry Mode -vartiotila

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Markkina-alueen, ajoneuvon kokoonpanon, ostettujen varusteiden ja ohjelmistoversion mukaisesti ajoneuvossasi ei ehkä ole Sentry Mode -vartiotilaa tai ominaisuudet eivät välttämättä toimi aivan kuvatulla tavalla. Kameroiden käyttöä koskevien paikallisten säädösten ja omaisuusrajoitusten selvittäminen ja noudattaminen on omalla vastuullasi.

Kun toiminto on käytössä, ajoneuvon kamerat ja anturit (jos varusteena) pysyvät käynnissä ja ovat valmiina kuvaamaan epäilyttävää toimintaa Model S -ajoneuvon ympärillä sen ollessa lukittuna ja pysäköitynä. Sentry Mode -vartiotilan voi ajatella olevan älykäs ajoneuvon turvajärjestelmä, joka varoittaa sinua havaitessaan mahdollisia uhkia lähelläsi.

Jos uhka havaitaan, Sentry Mode vilkuttaa ajovaloja ja antaa äänihälytyksen. Lisäksi kosketusnäytössä näkyy ajoneuvon ulkopuolella oleville henkilöille suunnattu viesti siitä, että kamerat voivat tallentaa kuvamateriaalia. Saat puhelimesi mobiilisovellukseen hälytyksen ja USB-asemalle (jos asennettu) tallennetun tapahtuman kuvamateriaalin.

Sentry Mode -tila on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Voit kytkeä Sentry Mode -vartiotilan käyttöön ja pois käytöstä helposti äänikomennoilla tai Tesla-mobiilisovelluksessa. Voit ottaa Sentry Mode -vartiotilan käyttöön äänikomennoilla Keep Tesla safe, Keep my car safe, Sentry on tai Enable Sentry (katso Puheohjaus).

Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen edellyttää, että akun varaustaso on vähintään 20 %. Jos akun varaus laskee alemmalle tasolle kuin 20 %, Sentry Mode -vartiotila kytkeytyy pois käytöstä ja mobiilisovellus ilmoittaa asiasta sinulle. Virrankulutus saattaa lisääntyä, kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun Sentry Mode on käytössä, turvahälyttimen asetukset (Hallintalaitteet > Turvallisuus > Turvahälytin) eivät ole käytettävissä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä luota yksin Sentry Mode -vartiotilaan Model S -ajoneuvon suojaamisessa kaikilta turvallisuusuhkilta. Sentry Mode -vartiotila päättää useiden tekijöiden perusteella, käynnistääkö se hälytyksen. Kaikkia iskuja ei välttämättä havaita eikä hälytys välttämättä käynnisty kaikissa tilanteissa. Vaikka se auttaa joidenkin uhkien havaitsemisessa, yksikään turvajärjestelmä ei voi suojata kaikilta hyökkäyksiltä.

Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen (kamera ja sovellus)

 1. Kuvamateriaalin tallentamista ja tarkastelua varten Sentry Mode -vartiotilan kanssa on käytettävä asianmukaisesti alustettua USB-asemaa, joka on liitetty ajoneuvon USB-porttiin (Tesla suosittelee käyttämään hansikaslokeron USB-porttia, jos varusteena). Noin vuoden 2020 alusta lähtien valmistetuissa ajoneuvoissa on valmiiksi alustettu USB-asema hansikaslokerossa. USB-aseman voi alusta kahdella eri tavalla:
  • Aseta USB-asema USB-porttiin ja valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Alusta USB-asema. Ajoneuvo alustaa USB-aseman automaattisesti.
  • USB-aseman alustaminen tietokoneessa

  Katso lisätietoja kohdasta USB-muistitikkua koskevat vaatimukset videoiden tallentamista varten.

 2. Liitä USB-asema ajoneuvon USB-porttiin.
 3. Ota kojelautakamera käyttöön kytkemällä ensin pysäköintivaihde ja siirtymällä sitten kosketusnäytössä kohtaan Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kojelautakamera.
 4. Valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode > Päällä. Kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä, sen kuvake tilapalkissa muuttuu punaiseksi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Takakamera tallentaa videokuvaa vain niissä ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin helmikuun 2018 jälkeen.

  Kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä, se on lepotilassa valmiina antamaan äänihälytyksen ja tallentamaan kuvamateriaalia mahdollisesta turvallisuustapahtumasta. Voit määrittää videoleikkeen keston (valitse Turvallisuus > Sentry Mode > Sentry Mode -leikkeen pituus). Katso lisätietoja kuvamateriaalin tarkastelusta kohdasta Videotallenteiden katseleminen.

 5. Voit manuaalisesti kytkeä Sentry Mode -vartiotilan käyttöön tai pois käytöstä seuraavaan ajokertaan asti koskettamalla Hallintalaitteet-näkymän Sentry Mode -kuvaketta. Sentry Mode -vartiotila on poissa käytöstä, kun kuvake ei enää ole punainen.
  Ympyrä ympyrän sisällä
  Voit kytkeä Sentry Mode -vartiotilan pois käytöstä valitsemalla Pois kosketusnäytön kohdassa Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode.

Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen (vain sovellus)

Kun Sentry Mode on käytössä ja turvallisuustapahtuma havaitaan mutta USB-porttiin ei ole liitetty USB-asemaa, ajoneuvo lähettää hälytyksen mobiilisovellukseen ilman kuvatallennetta.

Sentry Mode -asetukset

 • Tiettyjen sijaintien poissulkeminen

  Kohdassa Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode voit määrittää, missä sijainneissa Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy käyttöön (katso lisätietoja kohdasta Koti-, työ- ja suosikkisijainnit):

  • Jätä pois koti: Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy automaattisesti käyttöön sellaisessa sijainnissa, jonka olet merkinnyt Koti-sijainniksi Suosikit-luettelossa.
  • Jätä pois työpaikka: Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy automaattisesti käyttöön sellaisessa sijainnissa, jonka olet merkinnyt Työpaikka-sijainniksi Suosikit-luettelossa.
  • Jätä pois suosikit: Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy automaattisesti käyttöön missään sellaisessa sijainnissa, jonka olet merkinnyt Suosikit-luetteloon.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Jotta Model S tunnistaa sijainnin Koti-, Työ- tai Suosikki-sijainniksi, sen on oltava pysäköitynä enintään noin 500 metrin etäisyydellä tallennetusta sijainnista.

  Määritä Koti- tai Työ-sijaintisi valitsemalla Navigoi > Aseta koti / Aseta työ. Määritä karttanäkymässä tarkastelemasi osoite Suosikki-sijainniksi koskettamalla tähteä. Sentry Mode -vartiotilan manuaalinen käyttöönotto tai käytöstäpoisto kosketusnäytön kuvakkeesta tai mobiilisovelluksen säätimestä ohittaa kotia, työpaikkaa ja suosikkeja koskevat poissulkemisasetukset seuraavaan ajokertaan saakka.

 • Sentry Mode -leikkeen pituuden määrittäminen

  Jos Sentry Mode on määritetty tallentamaan kuvamateriaalia turvallisuustapahtumista asianmukaisesti alustettuun USB-asemaan, voit mukauttaa leikkeiden pituutta kosketusnäytössä (valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode > Sentry Mode -leikkeen pituus).

 • Kamerapohjaisen tunnistuksen määrittäminen

  Kun Kamerapohjainen tunnistus -toiminto on käytössä, Sentry Mode tarkkailee turvallisuustapahtumia pysäköinnin aikana käyttämällä ajoneuvon antureiden lisäksi ulkoisia kameroita. Jos se ei ole käytössä, ajoneuvo tallentaa leikkeet USB-asemaan vain, jos havaitaan fyysinen uhka. Muokkaa asetusta valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode > Kamerapohjainen tunnistus.

Lue kohdasta Videotallenteiden katseleminen lisää siitä, miten voit katsoa Sentry Mode -tallenteita.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun sisäinen tallennustila on täynnä, vanhat videot korvataan valppaustilassa ja hälytystilassa tallennetuilla uusilla videoilla.