Media

Yleistä

Mediasoitin näkyy kosketusnäytöllä, ja sillä voidaan toistaa erilaisia mediasisältöjä. Voit laajentaa Mediasoittimen vetämällä sitä ylöspäin (jolloin voit selata sen toimintoja) ja pienentää sen vetämällä sitä alaspäin, jolloin näytöllä näytetään vain Miniplayer. Kätevä Miniplayer, joka vie vain vähän tilaa kosketusnäytöltä, näyttää parhaillaan soivan kappaleen ja sisältää vain perustoiminnot, jotka liittyvät toistettavaan sisältöön.

Mediasoitin näyttää siihen sovellukseen (tai lähteeseen) liittyvää sisältöä ja asetuksia, jonka valitset sovellusten käynnistysnäkymästä tai laajennetun Mediasoittimen avattavasta valikosta:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Saatavilla olevat mediasovellukset vaihtelevat markkina-alueen ja ajoneuvon kokoonpanon mukaan. Jotkin kuvatuista sovelluksista eivät välttämättä ole saatavilla markkina-alueellasi tai niiden tilalla voi olla muita sovelluksia.
Radio: Valitse radioasema saatavilla olevien asemien listalta tai valitse haluamasi taajuus suoraan numeronäppäimistöllä. Siirry seuraavaan (tai edelliseen) taajuuteen koskettamalla nuolia.
Bluetooth: Toista ääntä Bluetooth-yhteydellä puhelimesta tai USB-laitteesta (katso Mediatiedostojen soittaminen laitteista).
Suoratoisto: Toista sisältöä musiikin suoratoistopalvelusta, joka on saatavilla markkina-alueellasi, jos varusteena.
Spotify: Toista sisältöä Spotifysta.
Apple Music: Toista sisältöä Apple Musicista.
Mikrofonikuvake
Caraoke (jos varusteena): Laula mukana eri kappaleissa (katso Caraoke).
TuneIn: Toista sisältöä TuneIn-palvelusta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit näyttää tai piilottaa minkä tahansa mediasovelluksen/-lähteen. Katso Media-asetukset.

Kun kuuntelet tiettyjä internetradio- tai musiikin suoratoistopalveluja, Mediasoitin-näkymän toiminnot saattavat vaihdella kuuntelemasi sisällön mukaan. Kosketa oikealle (tai vasemmalle) osoittavaa nuolta, kun haluat valita seuraavan (tai edellisen) aseman, jakson tai kappaleen. Voit valita seuraavan/edellisen myös ohjauspyörän vasemmalla vierityspainikkeella.

Suoratoistopalvelut ovat käytettävissä vain silloin, kun datasiirto on käytössä (esim. Wi-Fi tai Premium Connectivity). Joissain mediapalveluissa voit käyttää Tesla-oletustiliä. Toisissa sinun on annettava tilisi käyttäjätiedot, kun käytät palvelua ensimmäisen kerran.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Toisen mediasovelluksen avaamisen sijasta voit vaihtaa medialähdettä Mediasoitin-näkymässä valitsemalla lähteen avattavasta valikosta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit käyttää äänikomentoja mediatoimintojen käyttämiseen ja media-asetusten muuttamiseen, eli voit esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta, soittaa tiettyjä kappaleita tai vaihtaa medialähdettä (katso Puheohjaus).

Äänenvoimakkuuden säätimet

Säädä äänenvoimakkuutta ylös tai alas ohjauspyörän vasemmalla puolella olevalla vierityspainikkeella. Vierityspainike säätää median, äänikomentojen ja puheluiden äänenvoimakkuutta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model S säätää äänenvoimakkuutta automaattisesti ajonopeuden ja ilmastointiasetusten mukaan.

Voit säätää äänenvoimakkuutta myös koskettamalla kosketusnäytön alakulmassa olevan kaiutinkuvakkeen nuolia.

Mykistä ääni painamalla vasemmanpuoleista vierityspainiketta. Poista mykistys painamalla sitä uudelleen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun vasemmanpuoleista vierityspainiketta painetaan puhelun aikana, sekä ääni että mikrofoni mykistetään.

Media-asetukset

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Saatavilla olevat asetukset vaihtelevat alueittain. Asetus ei myöskään välttämättä koske kaikkia audiolähteitä.
Media-asetusten kuvake
Kun näytöllä on audiolähdenäyttö, voit avata ääniasetukset painamalla hakupalkin asetuskuvaketta.

Voit säätää seuraavia asetuksia:

  • Äänensävy: Säädä subwooferia ja viittä eri taajuusaluetta vetämällä liukusäätimiä (Basso, Basso/Keski, Keski, Keski/Disk. ja Disk.). Jos autossa on varusteena premium-audiojärjestelmä, voit säätää immersive sound -äänentoiston tasoa ja sovittaa musiikkikokemuksen mieltymystesi mukaiseksi immersiivisen äänen liukusäätimellä.
  • Balanssi: Vedä keskirengas Model S -auton siihen kohtaan, johon haluat äänen kohdistuvan.
  • Vaihtoehdot: Säädä lisätoimintojen asetuksia. Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytössä esimerkiksi seuraavat toiminnot: DJ:n kommentit, Loukkaavaa sisältöä ja Salli mobiiliohjaus.
  • Lähteet: Näyttää kaikki käytettävissä olevat medialähteet ja antaa sinun valita, näytetäänkö vai piilotetaanko kukin lähde. Voit halutessasi piilottaa medialähteet, joita et koskaan käytä. Kun medialähde on piilotettu, se ei näy Mediasoittimen avattavassa valikossa eikä sovelluspalkissa, kun käynnistät Sovellusten käynnistysnäkymän. Voit tuoda piilotetun medialähteen näkyviin milloin tahansa palaamalla tähän asetusnäyttöön.

Audiosisällön haku

Hakukuvake
Kosketa Mediasoittimen suurennuslasin kuvaketta, kun haluat hakea tiettyä kappaletta, albumia, podcastia tai asemaa. Hakuja voi tehdä myös äänikomennoilla (katso Puheohjaus).

Caraoke

Suoratoistopalvelujen lisäksi ajoneuvossasi voi olla Caraoke-ominaisuus. Saat Caraoken käyttöösi siirtymällä mediasoittimeen ja valitsemalla avattavasta valikosta Caraoken medialähteeksi. Voit myös lisätä Caraoken sovellukseksi sovellusten käynnistysnäkymään. Selaa kappaleluetteloa ja valitse laulettava kappale. Ota kappaleen alkuperäinen laulu käyttöön tai poista se käytöstä koskettamalla mikrofonikuvaketta. Kun mikrofonikuvake on poissa käytöstä, vain kappaleen soitinosiot ja taustalaulu kuuluvat. Ota kappaleen sanoitus käyttöön tai poista se käytöstä koskettamalla (mikrofonikuvakkeen vieressä olevaa) sanoituskuvaketta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Caraoke-ominaisuus ei välttämättä ole käytettävissä ajoneuvossasi, sillä sen saatavuus määräytyy ajoneuvon kokoonpanon ja markkina-alueen mukaan.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä milloinkaan lue kappaleen sanoituksia ajaessasi. Sinun on keskityttävä tiehen ja liikenteeseen. Caraoke-sanoitukset on tarkoitettu ajon aikana vain matkustajan käyttöön.

Viimeisimmät ja suosikit

Useimmista lähteistä listan yläosassa näytetään viimeisimmät ja suosikit.

Suosikkikuvake, valitsematon
Lisää parhaillaan soiva asema, podcast tai äänitiedosto suosikkeihisi Suosikit-luetteloon koskettamalla mediasoittimen Suosikit-kuvaketta.
Suosikkikuvake, valittu
Poista kohde suosikeista koskettamalla korostettua Suosikit-kuvaketta. Voit poistaa myös useita suosikkeja laajentamalla Media Playerin näyttämään kaikki kyseisen lähdesisällön suosikit. Pidä sitten mitä tahansa suosikkia painettuna. Kaikkien suosikkien kohdalle tulee näkyviin X-kirjain, ja voit poistaa ne Suosikit-luettelosta koskettamalla X-kirjainta.
Viimeisimmät-kuvake
Viimeksi soittamasi valinnat päivittyvät jatkuvasti, joten sinun ei tarvitse poistaa niitä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
FM-radiosta (jos varusteena) soittamasi valinnat eivät näy viimeksi soitetuissa valinnoissa.

Mediatiedostojen soittaminen laitteista

Voit toistaa äänitiedostoja Bluetooth-laitteesta (kuten puhelimesta) tai USB-muistitikulta. Kun liität Bluetooth- tai USB-laitteen (katso Bluetooth), Media Player sisällyttää laitteen medialähteisiin.

USB-muistilaitteet

Liitä muistitikku etuosassa olevaan USB-porttiin (katso USB-portit). Valitse kosketusnäytöstä Mediasoitin > USB ja kosketa sen jälkeen haluamasi kappaleen sisältävän kansion nimeä. Kun USB-muistitikun kansiossa oleva sisältö näkyy, voit soittaa minkä tahansa luettelon kappaleen koskettamalla sitä. Tai voit selata kappaleet läpi käyttämällä Mediasoittimen vasemmalle tai oikealle osoittavia nuolia. Voit valita seuraavan/edellisen kappaleen myös ohjauspyörän vasemmalla vierityspainikkeella.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit toistaa mediatiedostoja USB-liitettävistä laitteista Model S -ajoneuvossa ainoastaan flash-muistilaitteilta. Voit toistaa mediatiedostoja muun tyyppisiltä laitteilta (kuten iPodilta) muodostamalla Bluetooth-yhteyden laitteeseen (katso Bluetooth-liitettävät laitteet).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Media Player tukee USB-muistitikkuja, jotka on alustettu exFAT-muotoon (NTFS-muotoa ei tueta tällä hetkellä).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Käytä keskikonsolin etuosassa olevaa USB-porttia. Konsolin takaosassa olevat USB-liitännät on tarkoitettu vain lataamista varten.

Bluetooth-liitettävät laitteet

Jos käytössäsi on Bluetooth-yhteydellä varustettu laite, kuten puhelin, jonka kanssa Model S muodostaa laiteparin (katso Bluetooth), voit toistaa laitteeseen tallennettuja äänitiedostoja. Valitse mediasoittimen Puhelin-lähde, kosketa Bluetooth-laitteesi nimeä ja valitse sitten YHDISTÄ.

Bluetooth-laitteesi alkaa toistaa äänitiedostoa, joka on parhaillaan aktiivinen laitteessa. Jos ääntä ei toisteta, valitse laitteellasi se äänitiedosto, jota haluat kuunnella. Kun valitun tiedoston toisto alkaa, voit käyttää Mediasoittimen seuraava- ja edellinen-kuvakkeita (tai ohjauspyörän vasenta vierityspainiketta) muiden raitojen toistamiseen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Varmista, että Bluetooth-laitteen median käyttö on sallittu (katso Bluetooth).