Mittaristo

Yleistä mittaristosta

Mittariston näkymä muuttuu, kun Model S on

Kun Model S -auton virta on katkaistuna, mittaristossa näytetään arvioitu toimintasäde, ovien tila ja ulkolämpötila. Yläreunan merkkivalot vilkkuvat lyhyesti, kun painat jarrupoljinta. Merkkivalon pitäisi tämän jälkeen sammua, ellei sen osoittamaa tilaa ole havaittu. Jos merkkivalo ei syty tai sammu, ota yhteyttä Teslaan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Seuraavat kuvat on tarkoitettu ainoastaan havainnollistamistarkoitukseen. Autosi saattaa poiketa annetuista tiedoista auton varustelun, ohjelmistoversion ja markkina-alueen mukaan.
Mittariston yleisnäkymä

Seuraavat mittariston ilmaisimet ilmoittavat tai hälyttävät autossa havaitusta tilasta:

Punainen ympyrä, jonka sisällä on huutomerkki ja alla on sana BRAKE.
Jarrujärjestelmässä on havaittu vika tai jarrunesteen määrä on alhainen. Katso Jarruttaminen ja pysähtyminen. Ota välittömästi yhteyttä Teslaan.
Oranssi ympyrä, jonka sisällä on huutomerkki ja alla on sana BRAKE.
Jarrukäytön tehostimessa on havaittu vika. Katso Jarruttaminen ja pysähtyminen.
Oranssi ympyrä, jonka sisällä ovat kirjaimet A B S
Lukkiutumattomassa ABS-jarrujärjestelmässä on havaittu vika. Katso Jarruttaminen ja pysähtyminen. Ota välittömästi yhteyttä Teslaan.
Punainen ympyrä, jonka sisällä on kirjain P ja alla on sana PARK
Seisontajarru on kytketty manuaalisesti. Katso Seisontajarru.
Oranssi ympyrä, jonka sisällä on kirjain P ja alla on sana PARK
Seisontajarrussa on havaittu vika. Ota yhteyttä Teslaan. Katso Seisontajarru.
Vihreä pyöreä muoto, josta tulee ulos viisi vaakasuuntaista vinoa viivaa
Lähivalot ovat kytkettyinä.
Sininen pyöreä muoto, josta tulee ulos viisi vaakasuuntaista vinoa viivaa
Kaukovalot ovat kytkettyinä. Syttyy, kun kaukovalot on kytketty, mutta Automaattiset kaukovalot -asetus, jos varusteena, on kytketty pois käytöstä tai jos Automaattiset kaukovalot -asetus on kytketty, mutta se ei ole käytettävissä sillä hetkellä. Katso Ajovalojen kaukovalot.
Sininen pyöreä muoto, jossa on A-kirjain ja josta tulee ulos viisi vaakasuuntaista vinoa viivaa
Kaukovalot ovat kytkettyinä ja Automaattiset kaukovalot -toiminto, jos varusteena, on valmiina sammuttamaan ne, mikäli Model S -auton etupuolella havaitaan valoa. Katso Ajovalojen kaukovalot.
Harmaa pyöreä muoto, jossa on A-kirjain ja josta tulee ulos viisi vaakasuuntaista vinoa viivaa
Kaukovalot on kytketty tilapäisesti pois käytöstä, sillä Automaattiset kaukovalot -toiminto, jos varusteena, on käytössä ja se on havainnut Model S -auton etupuolella valoa . Kun valoa ei enää havaita, kaukovalot kytketään automaattisesti takaisin käyttöön. Katso Ajovalojen kaukovalot.
Kaksi vierekkäistä vihreää soikiota, joista kummastakin lähtee kolme vaakasuuntaista viivaa
Pysäköintivalot (sivuhuomiovalot, takavalot ja rekisterikilven valot) ovat kytkettyinä . Katso Valot.
Vihreä puoliympyrä, josta tulee ulos kolme vinoa viivaa ja aaltoileva pystyviiva
Etusumuvalot, jos varusteena. Katso Valot.
Oranssi puoliympyrä, josta tulee ulos kolme vaakasuuntaista viivaa ja aaltoileva pystyviiva
Takasumuvalot, jos varusteena. Katso Valot.
Oranssi pyöreä muoto, josta tulee ulos viisi vaakasuuntaista vinoa viivaa
Mukautuvat ajovalot, jos varusteena. Katso Mukautuva ajovalojärjestelmä (AFS).
Oranssi auto, jonka alla on aaltoviivoja
Elektroniset ajonvakautusjärjestelmät minimoivat aktiivisesti pyörän luistoa ohjaamalla jarrujen painetta ja moottorin tehoa (merkkivalo vilkkuu kellanruskeana). Katso Luistonestotoiminto. Jos tämä merkkivalo palaa jatkuvasti, järjestelmässä on havaittu vika. Ota välittömästi yhteyttä Teslaan.
Oranssit auton ääriviivat, joiden sisällä on ylöspäin osoittava nuoli ja alapuolella alaspäin osoittava nuoli
Jos ilmajousitusjärjestelmässä havaitaan vika, joka heikentää ilmajousituksen toimivuutta, tämä kellanruskea merkkivalo syttyy (katso Paineilmajousitus). Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Teslaan.
Punaiset auton ääriviivat, joiden sisällä on ylöspäin osoittava nuoli ja alapuolella alaspäin osoittava nuoli
Jos ilmajousitusjärjestelmässä havaitaan vika, joka estää ilmajousitusjärjestelmän toiminnan, mittaristoon syttyy punainen merkkivalo (katso Paineilmajousitus). Ota yhteyttä Teslaan.
Istumassa oleva punainen henkilö, jonka edessä on suuri punainen ympyrä
Turvatyynyyn liittyvä turvallisuusvaroitus. Jos tämä punainen merkkivalo ei syty lyhyeksi aikaa, kun Model S -autolla valmistaudutaan lähtemään liikkeelle, tai jos se palaa jatkuvasti, ota välittömästi yhteyttä Teslaan. Katso Turvatyynyt.
Harmaa ympyrä, jonka sisällä on kirjain H
Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin pitää jarrut aktiivisesti kytkettyinä. Katso Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin.
Harmaa U-muoto, jonka sisällä on huutomerkki
Rengaspaineen varoitus. Renkaan rengaspaine on sallitun painealueen ulkopuolella. Jos Tire Pressure Monitoring System -rengaspainevalvontajärjestelmässä (TPMS) on havaittu vika, merkkivalo vilkkuu. Jos kyseessä on TPMS-järjestelmän vika, ota yhteyttä Teslaan. Katso Renkaiden hoito ja huolto.
Punainen auto, jonka ovet ovat auki
Ovi tai tavaratilan luukku on auki. Katso Avaimet ja ovat, Takatavaratila tai Etutavaratila.
Punainen henkilö turvavyö kiinnitettynä
Istuimella on matkustaja, mutta turvavyötä ei ole kiinnitetty. Katso Turvavyöt.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Valmistuspäivästä riippuen takaistuimille ei välttämättä ole turvavyömuistutinta.
Oranssi henkilö, jonka päällä on yliviivattu ympyrä ja jonka oikealla puolella on numero 2 ja sana OFF
Etumatkustajan turvatyyny on kytketty pois käytöstä. Katso Turvatyynyt.
Oranssi U-muoto, jonka keskellä on yliviivattu sana TC
Elektroniset ajonvakautusjärjestelmät eivät enää minimoi pyörän luistoa . Takavetoisessa mallissa luistonestojärjestelmä on kytketty pois käytöstä tai nelivetoisessa mallissa Slip Start -luistatustoiminto on kytketty käyttöön. Katso Luistonestotoiminto.
Oranssi N-kirjain hakasuluissa
Model S on Transport-kuljetustilassa ja voi rullata vapaasti. Pysäköintivaihdetta ei tällöin valita automaattisesti, kun poistut autosta. Katso Kuljetusohjeita.
Sininen lumihiutale
Näkyy, jos kaikki akkuun varastoitu energia ei ole välttämättä käytettävissä kylmän sään vuoksi. Kylmällä säällä myös latausnopeus voi olla hitaampi. Kun Model S on kytketty lataukseen, voit lämmittää akkua kytkemällä ilmastointijärjestelmän käyttöön mobiilisovelluksella. Lumihiutaleen kuva katoaa, kun akku on riittävän lämmin.
Ympyrä, jonka sisällä on oranssi kilpikonna
Ajoneuvon tehoa rajoitetaan, koska akun sisältämä energia on vähissä, tai ajoneuvon järjestelmiä lämmitetään tai jäähdytetään .
Vihreä ympyrä ja vasemmalle osoittava nuoli
Merkkivalo vilkkuu vihreänä, kun vasen suuntavilkku on kytketty. Molemmat suuntavilkkujen merkkivalot vilkkuvat vihreänä, kun hätävilkut on kytketty.
Vihreä ympyrä ja oikealle osoittava nuoli
Merkkivalo vilkkuu vihreänä, kun oikea suuntavilkku on kytketty. Molemmat suuntavilkkujen merkkivalot vilkkuvat vihreänä, kun hätävilkut on kytketty.

Ponnahdusviestit ja auton hälytykset

Ponnahdusviestit näytetään auton mittaristossa Ruudulla voi näkyä esimerkiksi turvavyömuistutus avoimesta turvavyöstä, ilmoitus saapuvasta puhelusta tai tekstiviestistä (tilanteen mukaan) tai käytössä olevista äänikomennoista.

Voit tarkastella auton hälytyksiä ja ilmoituksia koskettamalla ilmoituskuvaketta kosketusnäytössä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kaikissa hälytyksissä ei anneta lisätietoja tässä vaiheessa.

Mittaristo ajon aikana

Kun Model S -autolla ajetaan (tai se on valmis ajon aloittamiseen), mittaristossa näkyy käytössä oleva ajon tila sekä Autopilot-järjestelmän komponenttien muodostama reaaliaikainen näkymä tiestä (katso Tietoa Autopilot-järjestelmästä). Kun järjestelmä havaitsee kuolleessa kulmassa ajoneuvoja, se ilmoittaa tästä kuljettajalle lähentämällä ja loitontamalla näkymää tarvittaessa.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Seuraavat kuvat on tarkoitettu ainoastaan havainnollistamistarkoitukseen. Autosi saattaa poiketa annetuista tiedoista auton varustelun, ohjelmistoversion ja markkina-alueen mukaan.
Mittariston yleisnäkymä
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit tuoda näyttöön tietoja tiestä ja sen lähialueesta, kuten tiemerkinnöistä, liikennevaloista ja erilaisista esineistä (mm. roska-astiat ja pylväät) valitsemalla Hallintalaitteet > Autopilot > Täysin itsestään ajava -visualisoinnin esikatselu (jos varusteena).
 1. Yläreunan merkkivalot näyttävät tilatietoja (katso Yleistä mittaristosta).
 2. Kun navigointi kohteeseen on käynnissä, navigointiohjeet näytetään tässä kohdassa. Ohjauspyörän vasemmanpuoleisilla painikkeilla voit muuttaa mittariston vasemmassa reunassa näytettäviä kohteita silloin, kun navigointiohjeita ei näytetä (katso Ohjauspyörän vasemmanpuoleisten painikkeiden käyttö).
 3. Automaattiohjaus ohjaa Model S -autoa. Kun automaattiohjaus on käytettävissä, mutta sitä ei ole kytketty käyttöön, kuvake näkyy harmaana (katso Automaattiohjaus).
 4. Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin on käytössä ja auto liikkuu asetetulla nopeudella. Kun liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin on käytettävissä, mutta ajonopeutta ei ole asetettu, tämä kuvake näkyy harmaana eikä nopeutta näytetä (katso Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin).
 5. Ajonopeus.
 6. Speed Assist -nopeusrajoitusseurannan havaitsema nopeusrajoitus (jos toiminto on käytettävissä, katso kohta Nopeusavustin).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Havaittuun nopeusrajoitukseen liittyvä kuvake noudattaa samaa tyyliä kuin markkina-alueellasi käytetyt nopeusrajoituskyltit.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Teillä, joilla karttatietojen mukaan on voimassa tilapäinen nopeusrajoitus (esimerkiksi kellonaikaan tai sääolosuhteisiin perustuva nopeusrajoitus), näkyy toinen nopeusrajoituskuvake. Kuljettajan vastuulla on määrittää, onko tilapäinen nopeusrajoitus voimassa, ja hän vastaa ajonopeuden säätämisestä sen mukaan.
 7. Tehomittarissa näkyy katkoviiva, kun Model S rajoittaa auton tehoa. Katkoviivat näkyvät mittarin yläosassa (käytetty energia), kun kiihdytystä varten käytettävissä olevaa tehoa on rajoitettu, ja alaosassa (talteenotettu energia), kun regeneratiivisen jarrutustoiminnon talteenottamaa energiaa on rajoitettu. Model S voi rajoittaa tehoa useista syistä. Tässä joitakin esimerkkejä:
  • Kiihdytystä voidaan rajoittaa, kun akun varaus on alhainen tai voimalinjan komponentit ovat kuumentuneet.
  • Sekä kiihdytystä että regeneratiivista jarrutusta voidaan rajoittaa, kun ulkona on hyvin kuuma tai kylmä.
  • Regeneratiivista jarrutusta voidaan rajoittaa, kun akku on ladattu täyteen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Voit muuttaa mittariston oikeassa reunassa näytettäviä kohteita ohjauspyörän oikeanpuoleisilla painikkeilla (katso Ohjauspyörän oikeanpuoleisten painikkeiden käyttö).
 8. Huomioi tässä kohdassa näytettävät tärkeät hälytysviestit. Jos jokin hälytys on annettu, voit tarkastella hälytystä koskevia tietoja koskettamalla kosketusnäytön tilapalkissa (kosketusnäytön yläosassa) olevaa hälytyskuvaketta (huutomerkkiä).
 9. Ohjauspyörän oikeanpuoleisilla painikkeilla voit muuttaa mittariston oikeassa reunassa näytettäviä kohteita silloin, kun puhelua ei ole kesken (katso Ohjauspyörän oikeanpuoleisten painikkeiden käyttö).
 10. Arvioitu toimintasäde (käytettävissä oleva energia). Ajomatkan sijaan tässä kohdassa voidaan näyttää akun varauksen tila prosentteina. Tämä tapahtuu valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Näyttö > Energianäyttö.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun suunnittelet seuraavaa latauskertaa, käytä toimintasädetietoa vain viitteellisenä apuna.
 11. Parhaillaan valittu ajotila: Pysäköi, Taaksepäin, Vapaa tai Eteenpäin
 12. Edessä oleva ajoneuvo (jos käytössä).
 13. Huomioi mittariston alaosan keskellä näytettävät tärkeät ajoon liittyvät ilmoitukset.
 14. Oma Model S.
 15. Kun automaattiohjaus on toiminnassa ja havaitsee ajokaistan, kaista näkyy korostettuna sinisellä värillä (katso Automaattiohjaus). Saatat nähdä viereiset kaistat ajotilanteen mukaan.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos Navigate on Autopilot -toiminto on käytössä, ajokaista näkyy Model S -auton edessä olevana yhtenäisenä sinisenä viivana (katso Autopilot-navigointitoiminto).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Vaikka ympäröivä liikenne näkyykin mittaristossa, kaikkia ajoneuvoja ei välttämättä näytetä. Älä koskaan luota mittaristoon siinä, onko lähistöllä ajoneuvoja (esimerkiksi kuolleessa kulmassa). Käytä aina taustapeilejä ja katso myös olkasi yli taaksepäin.