Toimintasäteen maksimointi

Energiankulutukseen vaikuttavia tekijöitä

Ajon aikana:

 • Suuri ajonopeus.
 • Ympäristön olosuhteet, kuten kylmä tai kuuma sää ja tuuli.
 • Ilmastoinnin käyttäminen ohjaamon lämmittämiseen tai viilentämiseen.
 • Ajaminen ylämäkeen: Ajaminen ylämäkeen kuluttaa enemmän energiaa ja lyhentää toimintasädettä. Sen sijaan alamäkeen ajaessa ajoneuvo pystyy ottamaan talteen osan käytetystä energiasta regeneratiivisen jarrutuksen avulla (katso Regeneratiivinen jarrutus).
 • Lyhyet matkat tai nykivä liikenne: Matkustamon ja akun lämpötilan nostaminen halutulle tasolle kuluttaa energiaa. Jos autoa käytetään lyhyisiin matkoihin tai liikenneruuhkassa, keskikulutus voi kasvaa.
 • Suuri tavarakuorma.
 • Ikkunat vieritetty auki.
 • Pyörien ja renkaiden ylläpidon laiminlyöminen.
 • Mukautetut asetukset tai muiden valmistajien lisävarusteet (katto- tai takaluukkutelineet, muiden valmistajien renkaat).

Pysäköitynä mutta ei laturiin kytkettynä:

 • Matkustamon lämmitys/viilennys ajoa varten tai ilmastoinnin käyttäminen.
 • Summon-toiminto.
 • Ajoneuvon viihde- ja ilmastointijärjestelmät.
 • Sentry Mode.
 • Teslan tai muun valmistajan mobiilisovelluksen pyynnöt.

Vinkkejä toimintasäteen maksimointiin

Saat pidennettyä auton toimintasädettä noudattamalla samanlaista ajotapaa, joka säästäisi polttoainetta polttomoottoriautolla. Saavutat suurimman toimintasäteen toimimalla seuraavasti:

 • Hidasta ajoasi ja vältä toistuvia ja nopeita kiihdytyksiä. Harkitse Chill Mode -tilan (valitse Hallintalaitteet > Polkimet ja ohjaus > Kiihtyvyys) ja nopeusavustimen (katso Nopeusavustin) käyttöä kiihdyttämisen ja nopeuden hallintaan.
 • Mikäli se on turvallista, säädä nopeutta kaasupolkimella jarrupolkimen sijaan, kun hidastat tasaisesti. Aina, kun Model S liikkuu ja kaasupoljinta ei paineta, regeneratiivinen jarrutus hidastaa ajoneuvoa ja syöttää ylimääräisen energian takaisin akulle (katso Regeneratiivinen jarrutus).
 • Rajoita lämmityksen ja ilmastoinnin tapaisten resurssien käyttöä. Istuimen ja ohjauspyörän lämmittimien (jos varusteena) käyttäminen on taloudellisempi tapa pysyä lämpimänä kuin ilmastointijärjestelmän käyttö.
 • Kun auto on liitetty laturiin, esilämmitä auto ennen ajoa sovelluksella, jotta ohjaamossa on mukava lämpötila ja ikkunat sulavat (jos ne saattavat jäätyä): valitse Ilmastointi > Päällä ja valitse haluamasi asetukset (katso Mobiilisovellus).
 • Valitse lataus- tai ilmastointinäytöstä Ajasta, niin pääset asettamaan ajan, jolloin haluat ajoneuvon olevan valmis (katso Ajastettu lataus ja ajastettu lähtö).
 • Ota käyttöön Stopping Mode -pysäytystilan Pito-asetus, jotta voit hyödyntää regeneratiivista jarrutusta matalissa nopeuksissa.
 • Varmista, että pyörät on kohdistettu teknisten vaatimusten mukaisesti, renkaat on täytetty suosituspaineeseen (katso Renkaiden hoito ja huolto) ja että renkaiden paikkoja kierrätetään tarpeen mukaan (katso Huoltovälit).
 • Kevennä kuormaa poistamalla tarpeettomat tavarat ajoneuvosta.
 • Nosta kaikki ikkunat ylös.
 • Ota käyttöön Range Mode -tila, jos varusteena (katso Range Mode -tila).
 • Sentry Mode, Cabin Overheat Protection ja muut vastaavat toiminnot voivat vaikuttaa toimintasäteeseen. Poista toiminnot käytöstä, kun niitä ei tarvita.
 • Kun auto ei ole käytössä, vältä liiallista energiankulutusta kytkemällä auto pistorasiaan.

Arvioitu toimintamatka lyhenee hieman ensimmäisten kuukausien aikana arvion oikaisun seurauksena. Tämä on normaalia. Ajan myötä toimintamatka täydellä latauksella lyhenee hiljalleen luonnollisesti. Muutokseen vaikuttavat useat tekijät, kuten ajokilometrit ja akun ikä. Model S antaa varoituksen siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että jokin laiteongelma aiheuttaa liiallista akun tai toimintamatkan heikkenemistä.

Mittariston tehomittari näyttää tietoja energiankulutuksesta.

Toimintasäteen varmistus

Model S -näytössä näkyvä toimintasäde on akun jäljellä olevaan varaustasoon pohjautuva arvio, ja se perustuu EPA-luokituksen mukaiseen kulutukseen. Se ei välttämättä ota huomioon omaa ajotapaasi tai ulkoisia olosuhteita. Mittaristossanäkyvä toimintasäde voi pienentyä nopeammin kuin todellinen ajettu matka. Jos haluat nähdä viimeaikaiseen energiankulutukseesi perustuvan arvion toimintasäteestä, katso kaavio Energia-sovelluksessa.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Rated-toimintasäde perustuu EPA-luokituksen mukaiseen kulutukseen Yhdysvalloissa. Se poikkeaa muilla lainkäyttöalueilla käytetyistä testeistä.

Ajoneuvosi tarkkailee jatkuvasti jäljellä olevan energian määrää ja etäisyyttä tunnettuihin latauspisteisiin.

Salamakuvake
Valitse navigoinnin hakupalkista Laturit, niin voit vaihdella erityyppisten laturien, kuten Supercharger- ja Destination Charger -latausasemien välillä.

Jos on olemassa vaara, että kaikki tunnetut latauspisteet ovat toimintasäteen ulkopuolella, kosketusnäytössä näkyy viesti, jonka avulla sinun on mahdollista näyttää luettelo toimintasäteen sisällä olevista latauspisteistä. Kun valitset latauspisteen luettelosta, Model S antaa navigointiohjeita ja ajo-ohjeiden käännös käännökseltä -lista näyttää arvion jäljellä olevasta energiasta latauspisteeseen saavuttaessa.

Matkasuunnittelija (jos käytettävissä markkina-alueellasi) suunnittelee reitin Supercharger-latausasemien kautta, jotta matkaan kuluisi mahdollisimman vähän aikaa latauksineen. Ota se käyttöön valitsemalla Asetukset > Navigointi > Matkasuunnittelija.

Energia-sovellus

Energia-sovellus näyttää visuaalisen arvion auton reaaliaikaisesta ja ennustetusta energiankulutuksesta. Voit käyttää Energia-sovellusta kosketusnäytöllä kohdassa Käynnistysnäkymä > Energia. Seuraavat kaaviot ovat käytettävissä:

 • Kulutus: Näyttää, kuinka paljon energiaa Model S on kuluttanut viimeksi ajetun 10, 25 tai 50 kilometrin aikana.

  Säädä ennustettua toimintasädettä valitsemalla välitön toimintasäde Hetkellinen kantama tai keskimääräinen toimintasäde Keskimääräinen kantama. Välitön toimintasäde -toiminto käyttää vain muutamaa viimeisintä mittausta ennustetun toimintasäteen arvioimiseen, kun taas keskimääräinen toimintasäde käyttää energiankulutusta viimeisen 10, 25 tai 50 kilometrin ajalta tarkemman ennustetun toimintasäteen laatimiseen.

 • Matka: Voit tarkkailla energiankulutusta tiettyyn kohteeseen navigoinnin aikana. Voit verrata todellista ja ennakoitua kulutusta. Vihreä viiva esittää todellista kulutusta, kun taas harmaa viiva tarkoittaa ennustetta. Voit lähentää tai loitontaa näkymää koskettamalla kaavion oikeassa yläkulmassa olevaa zoomauskuvaketta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Trip-matkakaavio näyttää auton energiankäytön vain, kun navigointi kohteeseen on käynnissä.

Range Mode -tila

Range Mode -tila (jos varusteena) säästää energiaa rajoittamalla ilmastointijärjestelmän tehoa ja sammuttamalla tehostevalaistuksen. Kytke Range Mode käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Ajaminen > Range Mode.Nelivetomallissa Range Mode -tila myös jakaa väännön moottorien välillä tavalla, joka takaa pisimmän toimintasäteen.

Energian säästäminen

Model S -autossa on energiansäästötoiminto, joka vähentää energiankulutusta silloin, kun Model S -autoa ei käytetä. Uudemmissa ajoneuvoissa toiminta on automatisoitu ihanteellisen energiansäästötason tarjoamiseksi. Vanhemmissa ajoneuvoissa voit kuitenkin valita Hallintalaitteet > Näyttö > Energiansäästö ja sitten haluamasi asetuksen:

 • POISModel S kytkee energiansäästötilan automaattisesti käyttöön vain yöajaksi (klo 22.00–5.00). Energiankulutus joutokäynnillä saattaa kasvaa.
 • PÄÄLLÄ – huomattavasti vähemmän energiaa kulutetaan aina, kun Model S ei ole käytössä. Mittariston ja Bluetooth-yhteyden käynnistymisaika voi olla normaalia pidempi.
 • Aina yhdistetty – säilyttää yhteyden matkapuhelinverkkoon energiansäästötilassa. Tämän asetuksen avulla mobiilisovellus voi muodostaa yhteyden Model S -autoon nopeammin. Lisäksi se tarjoaa Internet-yhteyden välittömästi käyttöön aina, kun autoon noustaan. Energiaa kuluu hieman normaalia enemmän.