Hälytysten vianmääritys

APP_w009Automaattinen hätäjarrutus ei ole käytettävissäOminaisuus voi palautua seuraavalla ajokerralla

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Automaattinen hätäjarrutus ei ole käytettävissä loppumatkan aikana. Tämä hälytys ei tarkoita, että muut jarrutustoiminnot tai -ominaisuudet eivät ole käytettävissä.

Tämä hälytys voi aktivoitua monesta eri syystä. Muita hälytyksiä voi aktivoitua olosuhteista, jotka myös aiheuttavat automaattisen hätäjarrutuksen poistumisen käytöstä.

Toimenpiteet:

Tämä ei vaadi tavallisesti toimenpiteitä. Automaattinen hätäjarrutus on yleensä jälleen käytettävissä seuraavalla ajokerralla.

Jos hälytys ei poistu seuraavien ajokertojen jälkeen tai se alkaa tulla näkyviin yhä useammin eri ajokertojen aikana, huoltoaika kannattaa varata mahdollisimman pian.

Katso lisätietoja kohdasta Collision Avoidance Assist -törmäyksenestoavustin.

APP_w048Autopilot-ominaisuudet tilapäisesti poissa käytöstäOminaisuudet voivat palautua seur. ajokerr.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Autopilot-ominaisuudet eivät ole tällä hetkellä käytettävissä ajoneuvossasi. Ajoneuvon kokoonpanon mukaan käytöstä poistettuihin Autopilot-ominaisuuksiin voivat kuulua seuraavat:

 • Automaattiohjaus
 • Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin
 • Automatic Emergency Braking -hätäjarrujärjestelmä
 • Forward Collision Warning -törmäysvaroitusjärjestelmä
 • Kaistaltapoistumisvaroitus

Toimenpiteet:

Tämä hälytys voi aktivoitua monesta eri syystä. Tarkista lisähälytykset, joista saat tietoa tilanteen aiheuttaneesta tekijästä.

Autopilot-ominaisuudet palautuvat yleensä käyttöön seuraavalla ajokerralla. Jos hälytys ei poistu seuraavien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian.

Lue lisää ja tutustu Autopilot-toimintojen täydelliseen luetteloon kohdassa Tietoa Autopilot-järjestelmästä.

APP_w207Automaattiohjaus tilapäisesti pois käytöstä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Automaattiohjaus on tilapäisesti poissa käytöstä. Tila saattaa olla väliaikainen ja johtua muun muassa seuraavista ulkoisista tekijöistä:

 • Puuttuvat tai kuluneet kaistamerkinnät.
 • Kapea tai mutkainen tie.
 • Huono näkyvyys sateen, lumen, sumun tai muun sääolosuhteen vuoksi.
 • Voimakas kuumuus tai kylmyys.
 • Muiden ajoneuvojen ajovaloista, suorasta auringonpaisteesta tai muista valonlähteistä tuleva kirkas valo.

Tämä hälytys on voimassa myös, jos ylität automaattiohjauksen enimmäisnopeusrajoituksen automaattiohjauksen ollessa käytössä. Tässä tapauksessa automaattiohjaus ei ole käytettävissä enää nykyisen ajokerran aikana.

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Jos automaattiohjaus ei ole käytettävissä ennen saapumistasi määränpäähän eikä seuraavan suunnitellun ajomatkankaan aikana, tarkista auto seuraavien varalta:

 • Mudan, jään, lumen tai jonkin muun ympäristön tekijän aiheuttama vaurio tai este
 • Autoon kiinnitetyn esineen, kuten pyörätelineen, aiheuttama este
 • Ajoneuvoon kiinnitetyn liimattavan tuotteen, kuten päällysteen, tarran ja kumipinnoitteen, tai maalin aiheuttama este
 • Vaurioitunut tai vinoon asennettu puskuri

Jos ilmeisiä esteitä ei ole tai jos havaitset autossa vaurioita, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Automaattiohjaus.

APP_w218Automaattiohjauksen nopeusrajoitus ylitettyOta ohjauspyörä hallintaan

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Automaattiohjaus ei ole käytettävissä, koska ajoneuvosi on ylittänyt tämän kuljettajan aputoiminnon enimmäisnopeuden.

Toimenpiteet:

Tartu välittömästi ohjauspyörään ja pidä ajoneuvo hallinnassasi, kunnes saavut päämäärään.

Useimmissa tapauksissa automaattiohjaus ei ole käytettävissä enää nykyisen ajokerran aikana. Toiminnon voi nollata pysäyttämällä ajoneuvon ja valitsemalla pysäköintivaihteen. Automaattiohjaus on taas käytettävissäsi, kun valitset ajovaihteen ja jatkat matkaasi määränpäähän.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos tämä hälytys tulee voimaan Saksassa ajettaessa, automaattiohjaus on käytettävissä jälleen, kun auton nopeus on alle automaattiohjauksen nopeusrajoituksen.

Jos automaattiohjaus ei ole käytettävissä seuraavalla ajokerralla eikä palaudu käyttöön tulevillakaan ajokerroilla, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Automaattiohjaus.

APP_w221Vakionopeudensäädin ei käytettävissäEtututkan näkyvyys alentunut

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus eivät ole käytettävissä, koska ajoneuvosi etupuskurissa sijaitsevan tutkan näkyvyys on huono tai kokonaan estynyt.

Kyseessä saattaa olla väliaikainen, esimerkiksi lumesta, jäästä, liasta ja mudasta johtuva este.

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa. Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat poissa käytöstä niin kauan, kuin tutkan näkyvyys on huono.

Jos hälytys ei poistu ajokerran loppuun mennessä, tarkista etupuskuri ennen seuraavaa suunniteltua ajoa ja yritä poistaa kaikki esteet. Katso kohdasta Kameran puhdistaminen lisätietoa ajoneuvon kyseisen alueen puhdistamisesta liasta tai roskista.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana mutta etupuskurissa ei ole tutkan kohdalla mitään estettä, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

APP_w222Vakionopeudensäädin ei käytettävissäEtukameran näkyvyys alentunut

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus eivät ole käytettävissä, koska yhden tai useamman ajoneuvosi etupuskurikameran näkyvyys on estynyt tai erittäin huono ulkoisten tekijöiden vuoksi.

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat poissa käytöstä niin kauan, kuin etukameran näkyvyys on huono. Kameran näkymän voivat estää tai peittää esimerkiksi seuraavat tekijät:

 • Kameran pinnalla on likaa tai roskia.
 • Sade, sumu, lumi, kaste tai muu sääolosuhde.
 • Kirkas auringonvalo tai muusta lähteestä tuleva kirkas valo.
 • Kameran pinnalle tiivistynyt kosteus (vesipisarat tai huuru).

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Tämä on usein väliaikainen ongelma, joka ratkeaa itsestään. Jos hälytys ei poistu ajokerran loppuun mennessä, toimi seuraavasti:

 • Tarkista ja puhdista tuulilasin yläosan keskellä sijaitseva kamera-alue ennen seuraavaa suunniteltua ajokertaa.
 • Tarkista kameran pinta tiivistyneen kosteuden, lian tai roskien varalta ja yritä poistaa mahdollinen este.

Katso kohdasta Kameran puhdistaminen lisätietoa ajoneuvon kyseisen alueen puhdistamisesta liasta tai roskista.

Vaikka etukameran kotelon sisällä olevaa kosteutta ei voi pyyhkiä pois, sen haihtumista voi usein nopeuttaa seuraavilla tavoilla:

 1. Esilämmitä ohjaamo asettamalla lämpötila-asetukseksi High ja käynnistämällä ilmastointi.
 2. Kytke tuulilasin huurteenpoistotoiminto käyttöön.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana mutta etukameroissa ei näy mitään esteitä, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

APP_w224Vakionopeudensäädin ei käytettävissäKalibroi kamerat jatkamalla ajamista

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus eivät ole käytettävissä, koska kaikkia ajoneuvosi kameroita ei ole kalibroitu.

Liikennettä havainnoivan Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäätimen ja Autosteer-automaattiohjauksen kaltaisten ominaisuuksien käyttäminen edellyttää erittäin tarkkaa ajoneuvon hallintaa. Kameroiden on kalibroitava itsensä ennen näiden toimintojen ensimmäistä käyttökertaa. Toisinaan yksi tai useampi kameroista saattaa menettää kalibrointinsa.

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat poissa käytöstä niin kauan, kunnes kalibrointi on suoritettu.

Kun kalibrointi on valmis, liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat taas käytettävissä.

Kalibroinnin edistymistä ilmaiseva osoitin näkyy kätevästi kosketusnäytössä. Kalibrointi on tyypillisesti valmis 20–25 mailin (32–40 km) ajon jälkeen, mutta etäisyys vaihtelee tien ja ympäristön olosuhteista riippuen. Kameroiden kalibrointi on nopeampaa esimerkiksi ajettaessa suoralla tiellä, jossa on selvästi näkyvät kaistamerkinnät.

Jos hälytys ei poistu ja kameroiden kalibrointi ei ole onnistunut, kun ajoneuvolla on ajettu vähintään 100 mailia (160 km), tai liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus pysyvät poissa käytöstä, vaikka kalibrointi onnistuisikin, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

APP_w304Kameran näkyvyys estynyt tai erittäin huonoPuhdista kamera tai odota sen näkyvyyden palautumista

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Vähintään yhden ajoneuvon kameran näkyvyys on estynyt tai erittäin huono ulkoisten tekijöiden vuoksi. Kun kamerat eivät tuota tarkkaa visuaalista tietoa, jotkin tai kaikki Autopilot-järjestelmän ominaisuudet saattavat väliaikaisesti olla poissa käytöstä.

Kameran näkymän voivat estää tai peittää esimerkiksi seuraavat tekijät:

 • Kameran pinnalla on likaa tai roskia.
 • Sade, sumu, lumi, kaste tai muu sääolosuhde.
 • Kirkas auringonvalo tai muusta lähteestä tuleva kirkas valo.
 • Kameran pinnalle tiivistynyt kosteus (vesipisarat tai huuru).

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa. Kyseessä on tavallisesti väliaikainen ongelma, joka poistuu, kun kosteus haihtuu tai ongelman aiheuttanut ympäristöolosuhde poistuu.

Jos hälytys ei ole poistunut, kun saavut määränpäähäsi, tarkista kameran pinta tiivistyneen kosteuden, lian tai roskien varalta. Katso kameroiden sijainnit kohdasta Kamerat.

Puhdista kamerat tarpeen mukaan ennen seuraavaa ajokertaasi. Suositeltuja puhdistusohjeita on kohdassa Kameran puhdistaminen.

Jos hälytys ei poistu kameroiden puhdistamisen jälkeen, tarkista ovipilareiden kamerakoteloiden sisäpinnat tiivistyneen kosteuden varalta. Vaikka kamerakoteloiden sisällä olevaa kosteutta ei voi pyyhkiä pois, sen haihtumista voi usein nopeuttaa seuraavilla tavoilla:

 1. Esilämmitä ohjaamo asettamalla lämpötila-asetukseksi High ja käynnistämällä ilmastointi.
 2. Kytke tuulilasin huurteenpoistotoiminto käyttöön.
 3. Ohjaa ilmakanavat kohti ovipilarikameroita.

Lisätietoja kamerakoteloiden kosteuden poistamisesta on kohdassa Kameran puhdistaminen.

Jos hälytys ei poistu seuraavan ajokertasi loppuun mennessä, vaikka olisit puhdistanut kyseessä olevat kamerat ja seurannut kosteudenpoisto-ohjeita, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

BMS_u006Auto sammutetaan – PYSÄYTÄ TURVALLISESTIAkun varaustaso liian alhainen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ajoneuvosi on havainnut, että korkeajänniteakun jäljellä oleva energia ei riitä ajamiseen.

Ajoneuvolla ei voi ajaa ennen kuin se on ladattu.

Jos saat tämän hälytyksen ajon aikana, ajoneuvon on sammutettava itsensä. Tästä tilanteesta ilmoittavan erillisen hälytyksen pitäisi olla näkyvissä. Ajoneuvo saattaa myös sammua odottamattomasti.

Jos hälytys on näkyvissä ajoneuvon ollessa pysäköitynä, et ehkä voi ajaa.

Hälytyksen syynä on useimmiten se, että ajoneuvon korkeajänniteakun varaustaso on laskenut tavallisen käytön seurauksena.

Toimenpiteet:

Lataa ajoneuvosi välittömästi. Ajoneuvon toimintakyky todennäköisesti palautuu lataamalla.

Jos hälytys ilmenee peräkkäisillä ajokerroilla, vaikka esitetty akun varaustaso on vähintään 5 %, varaa huoltoaika mahdollisimman pian.

Lisätietoja korkeajänniteakusta on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

BMS_u018Akun maksimilataustasoa alennettuAjaminen OK – varaa huolto

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ajoneuvo on havainnut korkeajänniteakun sisäisen ongelman, joka rajoittaa akun suorituskykyä. Sen seurauksena enimmäisvaraustaso ja toimintasäde ovat alentuneet. Täyden suorituskyvyn palauttaminen edellyttää huoltoa.

Toimenpiteet:

Jos hälytys ei poistu, varaa huoltoaika pian. Jos ajoneuvoa ei huolleta, sen enimmäisvaraustaso ja toimintasäde eivät palaudu ennalleen.

Ajoneuvoa voi ajaa ja ladata.

Lisätietoja korkeajänniteakusta on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

BMS_u030Lataussovittimessa on valokaaren syttymisvaaraKäytä toista latauslaitteistoa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataaminen ei ole mahdollista, koska ajoneuvo on havainnut valokaaren syttymisvaaran kolmannen osapuolen lataussovittimessa, jota käytetään Combined Charging System (CCS) -latauskahvan yhdistämiseen ajoneuvon latausporttiin.

Valokaari voi syttyä, jos yrität irrottaa ajoneuvon latauksesta lataamisen ollessa käynnissä kolmannen osapuolen lataussovittimen kautta. Valokaaren syttyminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen ja/tai omaisuusvahinkoja.

Toimenpiteet:

Noudata alla olevia ohjeita riskin pienentämiseksi:

 • Varmista, että lataaminen on lopetettu täysin.
  1. Vahvista lataamisen lopettaminen ajoneuvon kosketusnäytöstä tai lopeta lataaminen tarvittaessa.
  2. Vahvista lataamisen lopettaminen latausaseman näytöstä ja hallintalaitteista tai lopeta käynnissä oleva latausistunto.
 • Varmista, että ajoneuvon latausportissa ei näy vihreää tai sinistä LED-merkkivaloa.
 • Irrota lataussovitin ajoneuvon latausportista.
 • Varmista uudelleen, että latausasemassa ei näy ilmoitusta käynnissä olevasta latausistunnosta.
 • Irrota lataussovitin latauskahvasta.

Käytä toista latauslaitteistoa ajoneuvon lataamiseen. Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

BMS_u031Akun sulake vaihdettava pianAjaminen OK – varaa huolto

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Korkeajänniteakun sulake on lähes käyttöiän lopussa ja se on vaihdettava.

Toimenpiteet:

On suositeltavaa varata huoltoaika mahdollisimman pian korkeajänniteakun sulakkeen vaihtamiseksi.

Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää. Ajoneuvon nopeus ja kiihtyvyys voivat kuitenkin olla rajoitettuja ajon aikana.

Lisätietoja korkeajänniteakkujärjestelmästä on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

BMS_u032Akun sulake vaihdettavaAjaminen OK – varaa huolto

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Korkeajänniteakun sulake on lähes käyttöiän lopussa ja se on vaihdettava.

Toimenpiteet:

On suositeltavaa varata huoltoaika mahdollisimman pian korkeajänniteakun sulakkeen vaihtamiseksi.

Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää. Ajoneuvon nopeus ja kiihtyvyys voivat kuitenkin olla rajoitettuja ajon aikana.

Lisätietoja korkeajänniteakkujärjestelmästä on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

BMS_w176Akun sulake on vaihdettavaAjaminen OK – varaa huolto

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Korkeajänniteakun sulake on käyttöiän lopussa ja se on vaihdettava välittömästi.

Toimenpiteet:

On suositeltavaa varata huoltoaika heti korkeajänniteakun sulakkeen vaihtamiseksi.

Jatka matkaa seuraavaan määränpäähäsi. Autoa voi ajaa. Ajoneuvon nopeus ja kiihtyvyys voivat kuitenkin olla rajoitettuja ajon aikana.

Lisätietoja korkeajänniteakkujärjestelmästä on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

CC_f001Ei voi ladata – virheellinen maadoitusOikea kytkentä tai pistor. maadoitus tarkist.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliitin ei tunnista maattoliitäntää.

Toimenpiteet:

Anna sähköasentajan tarkastaa seinäliitin ja varmistaa sen asianmukainen maadoitus. Sähköasentajan pitäisi varmistaa piirikatkaisimen tai sähkötaulun maadoitus sekä seinäliittimeen tehdyt asianmukaiset liitännät.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f002Ei voi ladata – virheellinen maadoitusIrrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Maadoitusvirhe. Sähkövirta vuotaa mahdollisesti vaarallista reittiä pitkin. Mahdollinen vika vaihejohtimesta maattoon tai nollajohtimesta maattoon.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai Teslaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f003Ei voi ladata – Wall Connectorin GFCI lauenn.Irrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Maadoitusvirhe. Sähkövirta vuotaa mahdollisesti vaarallista reittiä pitkin. Mahdollinen vika vaihejohtimesta maattoon tai nollajohtimesta maattoon.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai Teslaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f004Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f005Ei voi ladata – Wall Connectorin GFCI lauenn.Irrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Maadoitusvirhe. Sähkövirta vuotaa mahdollisesti vaarallista reittiä pitkin. Mahdollinen vika vaihejohtimesta maattoon tai nollajohtimesta maattoon.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai Teslaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f006Ei voi ladata – Wall Connectorin ylivirtaIrrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ylivirtasuojaus.

Toimenpiteet:

Alenna ajoneuvon latausvirtaa asetuksista. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f007Ei voi ladata – tulojännite liian suuriJännitteen vastattava Wall Connectorin arvoa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Yli- tai alijännitesuoja.

Toimenpiteet:

Ota yhteys sähköasentajaan, joka varmistaa seinäliittimen piirikatkaisimen jännitteen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f008Ei voi ladata – tulojännite liian matalaJännitteen vastattava Wall Connectorin arvoa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Yli- tai alijännitesuoja.

Toimenpiteet:

Ota yhteys sähköasentajaan, joka varmistaa seinäliittimen piirikatkaisimen jännitteen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f009Ei voi ladata – tulo kytketty väärinWall Connectorin tulokytkentä on korjattava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Vika syöttöjohdotuksessa: mahdollisesti linja- ja nollajohtimet ovat vaihtuneet.

Toimenpiteet:

Seinävirtalähteen ja seinäliittimen välinen johdotus on väärin asennettu. Ota yhteys sähköasentajaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f010Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.

 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f011Ei voi ladata – Wall Connector liian kuumaAnna Wall Connectorin jäähtyä ja yritä uud.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ylikuumenemissuoja (salpa pois).

Toimenpiteet:

Varmista, ettei mikään peitä seinäliitintä eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos ongelma ei korjaannu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C), huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f012Ei voi ladata – seinäliitäntä liian kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Lataus on pysäytetty, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Palaa normaaliin lataustoimintaan kokeilemalla seuraavia ohjeita.

Jos seinäliitin on kytketty pistorasiaan, varmista seuraavat seikat:

 • Pistoke on työnnetty kokonaan pistorasiaan.
 • Pistoketta/pistorasiaa ympäröivä alue ei ole minkään peitossa eikä siinä ole esteitä.
 • Lähellä ei ole lämmön lähteitä.

Jos ongelma jatkuu ja seinäliitin on kiinteästi kytkettyä mallia, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f013Ei voi ladata – latauskahva liian kuumaTarkista, onko latauskahva/-portti likainen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ylikuumenemissuoja (salpa pois).

Toimenpiteet:

Varmista, että liitin on kunnolla kiinni ajoneuvon latausportissa, mikään ei peitä sitä eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos ongelma ei korjaannu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C), huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f014Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.

 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f015Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.

 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f016Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.

 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f017Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.

 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f018Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.

 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f019Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.

 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f020Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.

 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f021Ei voi ladata – ei primääriä Wall ConnectoriaTarkista, että ensis. yks. saa virtaa/on käyt

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Vain yksi seinäliitin on asetettava ensisijaiseksi.

Toimenpiteet:

Vain yksi seinäliitin voi olla ensisijainen laturi. Anna sähköasentajan varmistaa, että:

 1. vain yksi seinäliitin on asetettu ensisijaiseksi
 2. kaikki muut ensisijaiseen yksikköön yhdistetyt seinäliittimet on asetettu yhdistetyiksi latureiksi (asento F).

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f022Ei voi ladata – yli 1 ensisijaista yksikköäKatso, että vain 1 Wall Connector on primääri

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Vain yksi seinäliitin on asetettava ensisijaiseksi.

Toimenpiteet:

Vain yksi seinäliitin voi olla ensisijainen laturi. Anna sähköasentajan varmistaa, että:

 1. vain yksi seinäliitin on asetettu ensisijaiseksi
 2. kaikki muut ensisijaiseen yksikköön yhdistetyt seinäliittimet on asetettu yhdistetyiksi latureiksi (asento F).

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f023Ei voi ladata – liian monta Wall ConnectoriaEnsisij. yksikköön voi liittää maks. 3 yksikk

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Enemmän kuin kolme seinäliitintä on yhdistetty samaan ensisijaiseen yksikköön.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa siirtämään vähintään yksi yhdistetyistä seinälatureista toiseen piiriin tai kytkemään irti (yhdistäminen poistettava) tästä kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävästä verkosta.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f024Ei voi ladata – matala Wall Connectorin virtaEnsisij. yksikön virta-asetusta on nostettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virheellinen kiertokytkimen asetus.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa säätämään seinäliittimen sisäinen kiertokytkin kelvolliseen käyttövirran asetukseen. Hänen pitäisi ensin varmistaa, että seinäliitin ei saa virtaa. Kytkimen asetusta vastaavan virran pitäisi olla merkittynä seinäliittimen sisäpuolelle. Sähköasentajan pitäisi myös perehtyä seinäliittimen asennusohjeen osioon, joka käsittelee käyttövirran asettamista.

Jos seinäliitin on määritetty käyttämään kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jakoa) ja yhdistetty muihin seinäliittimiin, ensisijaisen yksikön kiertokytkin on asetettava käyttövirran asetukseen, jolla jokainen seinäliitin saa vähintään 6 A latausvirtaa.

Esimerkki: Kolme seinäliitintä on yhdistetty käyttämään kuormituksen jakamista. Ensisijaisen yksikön virraksi on asetettava vähintään 3 * 6 A = 18 A.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f025Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.

 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f026Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f027Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f028Ei voi ladata – väärä kytkimen asetusWall Connectorin kiertokytkintä täytyy säätää

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virheellinen kiertokytkimen asetus.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa säätämään seinäliittimen sisäinen kiertokytkin kelvolliseen käyttövirran asetukseen. Hänen pitäisi ensin varmistaa, että seinäliitin ei saa virtaa. Kytkimen asetusta vastaavan virran pitäisi olla merkittynä seinäliittimen sisäpuolelle. Sähköasentajan pitäisi myös perehtyä seinäliittimen asennusohjeen osioon, joka käsittelee käyttövirran asettamista.

Jos seinäliitin on määritetty käyttämään kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jakoa) ja yhdistetty muihin seinäliittimiin, ensisijaisen yksikön kiertokytkin on asetettava käyttövirran asetukseen, jolla jokainen seinäliitin saa vähintään 6 A latausvirtaa.

Esimerkki: Kolme seinäliitintä on yhdistetty käyttämään kuormituksen jakamista. Ensisijaisen yksikön virraksi on asetettava vähintään 3 * 6 A = 18 A.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f029Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f030Ei voi ladata – ensis./laiteparin ristiriitaWall Connectorin nimellisvirran täsmättävä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Yhdistetyillä seinäliittimillä on erilaiset maksimivirtakapasiteetit.

Toimenpiteet:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävään verkkoon liitettävien seinäliittimien maksimivirtakapasiteettien on oltava yhtenevät. Pyydä sähköasentajaa varmistamaan seinäliittimien tyyppimerkinnöistä, että virtakapasiteetit ovat yhtenevät. Lisäksi on suositeltavaa, että sähköasentaja yhdistää vain seinäliittimiä, joiden osanumerot täsmäävät. Näin varmistetaan helposti, että yhdistetyt laitteet ovat yhteensopivia keskenään.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CC_f041Latausnopeutta laskettu – seinäliitäntä kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Toimenpiteet:

Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CHG_f035Latauslaitteen kommunikointivirheYritä uudelleen tai kokeile eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Autosi ei voi ladata, koska se ei pysty tehokkaaseen viestintään ulkoisen latauslaitteen kanssa. Se ei havaitse kelvollista ohjaussignaalia latauslaitteesta.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Varmista ensin, että viestintäongelman aiheuttaa ulkoinen latauslaite eikä vika autossasi. Yleensä näin on.

Yritä ladata auto käyttämällä toista ulkoista latauslaitteistoa (latauskaapelia, -asemaa tai -pistettä).

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Jos epäillään, että ongelma on ajoneuvossa, Tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia, kuten roskia, kosteutta ja/tai vierasesineitä. Varmista, että kaikki latausportin aukossa olleet tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten kaapeli uudelleen

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

CHG_f083Ei voi ladata – sähköverkon laatu ehkä heikkoYritä uudelleen tai eri paikkaa/superlatausta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virta on katkennut latauksen aikana. Tämä voi aiheutua latauslaitteiston ongelmasta tai siitä, että latauslaitteisto ei saa virtaa lähteestä (esimerkiksi seinäpistorasiasta).

Toimenpiteet:

Tähän hälytykseen liittyy usein muita hälytyksiä, joiden avulla voit tunnistaa ongelman ja tehdä vianmäärityksen. Aloita tutkimalla muita hälytyksiä, jotka liittyvät latausongelmiin.

Voit myös tarkistaa Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalot, jotka osoittavat laitteen virransaannin. Voit myös katsoa tuotteen käyttöoppaasta vianmääritystietoja vilkkumiskoodien perusteella. Jos käytössä on muu (muu kuin Teslan) ulkoinen latauslaitteisto, tarkista näyttö tai käyttöliittymä, josta näet vianmääritysohjeita.

Jos on selvää, että latauslaitteisto ei saa virtaa, tarkista seinäpistorasian/seinäliittimen automaattinen virrankatkaisija ja varmista, että se ei ole lauennut.

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:

 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa.
  • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla Mobile Connector -latausliittimessä.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti seinäliittimessä.

Jos ongelma koskee alkuperäistä seinäpistorasiaa tai Wall Connectoria, ota yhteys sähköasentajaan ja pyydä häntä tarkastamaan johdotus.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_f091Latauslaitetta ei tunnistettuYritä uudelleen tai kokeile eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausportti ei havaitse, onko latauskaapeli kytketty, tai portti ei tunnista kytketyn latauskaapelin tyyppiä.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Jos hälytys näytetään, kun latauskaapeli on kytkettynä, on määritettävä, johtuuko ongelma latauslaitteistosta vai ajoneuvosta. Yritä ladata auto käyttämällä toista ulkoista latauslaitteistoa (latauskaapelia, -asemaa tai -pistettä).

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Jos hälytys näytetään, kun latauskaapelia ei ole kytketty tai jos epäillään, että ongelma on ajoneuvossa, Tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia, kuten roskia, kosteutta ja/tai vierasesineitä. Varmista, että kaikki latausportin aukossa olleet tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten kaapeli uudelleen

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

CHGS_f083Ei voi ladata – sähköverkon laatu ehkä heikkoYritä uudelleen tai eri paikkaa/superlatausta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virta on katkennut latauksen aikana. Tämä voi aiheutua latauslaitteiston ongelmasta tai siitä, että latauslaitteisto ei saa virtaa lähteestä (esimerkiksi seinäpistorasiasta).

Toimenpiteet:

Tähän hälytykseen liittyy usein muita hälytyksiä, joiden avulla voit tunnistaa ongelman ja tehdä vianmäärityksen. Aloita tutkimalla muita hälytyksiä, jotka liittyvät latausongelmiin.

Voit myös tarkistaa Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalot, jotka osoittavat laitteen virransaannin. Voit myös katsoa tuotteen käyttöoppaasta vianmääritystietoja vilkkumiskoodien perusteella. Jos käytössä on muu (muu kuin Teslan) ulkoinen latauslaitteisto, tarkista näyttö tai käyttöliittymä, josta näet vianmääritysohjeita.

Jos on selvää, että latauslaitteisto ei saa virtaa, tarkista seinäpistorasian/seinäliittimen automaattinen virrankatkaisija ja varmista, että se ei ole lauennut.

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:

 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa.
  • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla Mobile Connector -latausliittimessä.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti seinäliittimessä.

Jos ongelma koskee alkuperäistä seinäpistorasiaa tai Wall Connectoria, ota yhteys sähköasentajaan ja pyydä häntä tarkastamaan johdotus.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u001Latausnop. lask. – odottamaton jännitehäviöPoista jatkojohdot / tarkastuta kytkennät

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausnopeutta on rajoitettu, koska ajoneuvon laturi on havainnut suuren jännitteen laskun latauksen aikana.

Todennäköisiä syitä ongelmaan:

 • Ongelmia rakennuksen johdoissa ja/tai seinäpistorasiassa.
 • Jatkojohto tai jokin muu johto, joka ei tue vaadittua latausvirtaa.

Ongelman syynä voi olla myös paljon virtaa käyttävien sähkölaitteiden käyttö samasta piiristä, josta auto saa latausvirtansa.

Toimenpiteet:

Jos ongelma on ilmennyt useita kertoja normaalissa latauspaikassa, pyydä sähköasentajaa tarkastamaan sähköasennus. Asentajan tulee tarkastaa seuraavat:

 • Kaikki asennetut latauslaitteistot ja niiden kytkennät rakennuksen johdotukseen.
 • Rakennuksen johdot, mukaan lukien seinäpistorasia, johon Mobile Connector -latausliitin liitetään.
 • Sähköliitäntä sähkölaitoksen linjaan rakennuksen kytkentäkohdassa.

Keskustele sähköasentajan kanssa siitä, pitäisikö ajoneuvon latausvirtaa pienentää vai pitäisikö sähköasennusta päivittää sietämään suurempaa latausvirtaa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u002Lataus pysäytetty suuren jännitehäviön takiaPoista jatkojohdot / tarkastuta kytkennät

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataus on keskeytynyt, koska ajoneuvon laturi on havainnut epätavallisen suuren jännitteen laskun.

Todennäköisiä syitä ongelmaan:

 • Ongelmia rakennuksen johdoissa ja/tai seinäpistorasiassa.
 • Jatkojohto tai jokin muu johto, joka ei tue vaadittua latausvirtaa.

Ongelman syynä voi olla myös paljon virtaa käyttävien sähkölaitteiden käyttö samasta piiristä, josta auto saa latausvirtansa.

Toimenpiteet:

Jos ongelma on ilmennyt useita kertoja normaalissa latauspaikassa, pyydä sähköasentajaa tarkastamaan sähköasennus. Asentajan tulee tarkastaa seuraavat:

 • Kaikki asennetut latauslaitteistot ja niiden kytkennät rakennuksen johdotukseen.
 • Rakennuksen johdot, mukaan lukien seinäpistorasia, johon Mobile Connector -latausliitin liitetään.
 • Sähköliitäntä sähkölaitoksen linjaan rakennuksen kytkentäkohdassa.

Keskustele sähköasentajan kanssa siitä, pitäisikö ajoneuvon latausvirtaa pienentää vai pitäisikö sähköasennusta päivittää sietämään suurempaa latausvirtaa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u004Lataus pysäytetty – virtakatkos lat. aikanaTarkista virtalähde ja latauslaite

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virta on katkennut latauksen aikana. Tämä voi aiheutua latauslaitteiston ongelmasta tai siitä, että latauslaitteisto ei saa virtaa lähteestä (esimerkiksi seinäpistorasiasta).

Toimenpiteet:

Tähän hälytykseen liittyy usein muita hälytyksiä, joiden avulla voit tunnistaa ongelman ja tehdä vianmäärityksen. Aloita tutkimalla muita hälytyksiä, jotka liittyvät latausongelmiin.

Voit myös tarkistaa Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalot, jotka osoittavat laitteen virransaannin. Voit myös katsoa tuotteen käyttöoppaasta vianmääritystietoja vilkkumiskoodien perusteella. Jos käytössä on muu (muu kuin Teslan) ulkoinen latauslaitteisto, tarkista näyttö tai käyttöliittymä, josta näet vianmääritysohjeita.

Jos on selvää, että latauslaitteisto ei saa virtaa, tarkista seinäpistorasian/seinäliittimen automaattinen virrankatkaisija ja varmista, että se ei ole lauennut.

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:

 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa.
  • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla Mobile Connector -latausliittimessä.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti seinäliittimessä.

Jos ongelma koskee alkuperäistä seinäpistorasiaa tai Wall Connectoria, ota yhteys sähköasentajaan ja pyydä häntä tarkastamaan johdotus.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u005Ei voi ladata – latausasemassa ei virtaaTarkista virtalähde tai kokeile eri asemaa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausta ei voida käynnistää, koska latauslaitteisto ei ole valmis. Latauskahva on havaittu, mutta latausasema ei ole yhteydessä ajoneuvoon. Ongelman syy voi olla seuraava:

 • Latausasema ei saa virtaa.
 • Latausaseman ja ajoneuvon välisessä ohjaussignaalissa on häiriö.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Kokeile ajoneuvon lataamista eri latauslaitteistolla tai toisella latausasemalla

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä tai seinäliitintä, tarkista ensin tilavalot edessä. Jos tilavaloja ei näy, tarkista virtalähde ja ota yhteys sähköasentajaan. Asentajan on syytä tarkistaa rakennuksen sähköjohdon kytkentä seinäpistorasiaan tai seinäliittimeen ja näin varmistaa, että kaikki johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty oikeaan kiristysmomenttiin.

Jos käytössä on jokin muu ulkoinen latauslaitteisto, katso ohjeet laitteen oppaasta ja selvitä, miten voit vahvistaa, saako latausasema virtaa. Ota tarvittaessa yhteys sähköasentajaan, joka voi tarkastaa rakennuksen johdotuksen ja latauslaitteiston.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

CHG_u006Latausportin salpa ei kytkettyAseta latauskaapeli oikein tai tark. este

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausportin salpa ei kiinnity latauskaapeliin latausportin tulossa. Jos salpa ei ole kiinni, vaihtovirtalataus (esimerkiksi latausliittimellä tai Wall Connectorilla) rajoitetaan 16 ampeeriin ja nopea tasavirtalataus / Supercharging-lataus eivät ole käytettävissä.

Latausportin valo vilkkuu oranssina, jos hälytys tapahtuu vaihtovirtalatauksen aikana, ja palaa oranssina, jos hälytys tapahtuu nopeaa tasavirtalatausta / Supercharging-latausta yritettäessä.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Aseta kaapeli uudelleen kokonaan latausportin aukkoon.

Jos ajoneuvosi lataus käynnistyy ja latausportin valo sykkii vihreänä, latauskaapelia ei ehkä oltu kunnolla kytketty aiemmin. Vaihtovirtalatausta ei enää rajoiteta ja Supercharging-lataus / nopea tasavirtalataus on jälleen mahdollista.

Jos latausta edelleen rajoitetaan tai ajoneuvon lataus ei onnistu ollenkaan, Tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia, kuten roskia, kosteutta ja/tai vierasesineitä. Varmista, että kaikki latausportin aukossa olleet tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten kaapeli uudelleen

Jos latausta edelleen rajoitetaan tai ajoneuvon lataus ei onnistu ollenkaan, varmista, että (tavaratilan vasemmalla puolella sijaitsevaa) latausportin salvan manuaalisen irrotuksen kaapelia ei ole vedetty. Varmista, että manuaalisen irrotuksen kaapelin kädensija (useimmiten rengas tai hihna) on esteetön eikä siihen ole tarttunut mitään esineitä (kuten tavaratilan verkko tai sateenvarjo). Lisätietoja latausportin salvan manuaalisesta irrotuksesta on kohdassa Latauskaapelin irrotus manuaalisesti.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

CHG_u007Latauslaite ilmoittaa virheestäTarkista laitteen virhekoodi tai -ilmoitus

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataaminen keskeytyi, koska ulkoinen latauslaitteisto antoi ilmoituksen viasta, joka estää ajoneuvon lataamisen.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Tarkista ulkoinen latauslaitteisto ja sen tilan merkkivalot, näytöt tai muut osoittimet. Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Kokeile ajoneuvon lataamista eri latauslaitteistolla tai toisella latausasemalla

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

CHG_u010Ulkoisen latauslaitteen virhe havaittuKokeile toista latauslaitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Vaihtovirtalatausta ei voi aloittaa, koska jokin ongelma estää auton vaihtovirtalatauksen. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Auton laturi on havainnut latausportissa tulojännitteen, vaikka ulkoinen latauslaitteisto ei ole pyytänyt virtaa. Tämä viittaa siihen, ettei ulkoinen latauslaitteisto toimi asianmukaisesti.

Kyseessä saattaa olla ulkoisen latauslaitteiston vika, joka estää laitteistoa kytkemästä tai katkaisemasta auton virransyöttöä pyydettäessä. Syynä voi olla myös muu ulkoisen latauslaitteiston tai itse auton toimintaan vaikuttava ongelma.

Toimenpiteet:

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Yritä ladata ajoneuvoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u012Sähköverkko tai auton ongelma rajoittaa vaihtovirtalataustaIrrota ja yritä uud. / kokeile eri paikkaa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausnopeus on tavallista pienempi, koska jokin ongelma häiritsee auton vaihtovirtalatausta. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Ongelman syynä voi olla ulkoisesta latauslaitteistosta tai sähköverkosta johtuva virtalähteen toiminnan häiriö. Joissakin tapauksissa ongelman syynä voivat olla paljon virtaa käyttävien toisten sähkölaitteiden käyttäminen lähistöllä.

Mikäli nämä mahdolliset syyt voidaan sulkea pois, vaihtovirtalatausta voi häiritä jokin itse autossa oleva ongelma.

Toimenpiteet:

Jos tämän hälytyksen yhteydessä näkyy toinen hälytys, joka määrittää AC-latausta koskevan ongelman, aloita tutkimalla kyseistä hälytystä

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:

 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa.
  • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla Mobile Connector -latausliittimessä.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti seinäliittimessä.

Jos ongelma koskee alkuperäistä seinäpistorasiaa tai Wall Connectoria, ota yhteys sähköasentajaan ja pyydä häntä tarkastamaan johdotus.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Jos hälytys ei poistu, kun latausta yritetään useista eri paikoista ja eri latauslaitteistoilla, on suositeltavaa varata aika huoltoon.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u013Latauslaitteen tiedonsiirto katkennutTarkista virtalähde ja latauslaite

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataus keskeytyi, koska auton ja ulkoisen latauslaitteiston yhteys katkesi.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Varmista, onko ulkoiseen latauslaitteistoon kytketty virta tarkistamalla laitteiston tilan merkkivalot, näytöt tai muut osoittimet. Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Jos laitteistoon ei ole kytketty virtaa, yritä kytkeä virta uudelleen ulkoiseen latauslaitteistoon.

 • Jos lataat autoa julkisella latausasemalla eikä virran uudelleenkytkentä onnistu, ota yhteyttä aseman omistajaan.
 • Jos lataat autoa yksityisellä latausasemalla (esim. kotona) eikä virran uudelleenkytkentä onnistu, ota yhteyttä sähköasentajaan.

Jos laitteistoon on kytketty virta, yritä ladata ajoneuvo toisella ulkoisella latauslaitteistolla.

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

CHG_u014Latauslaite ilmoittaa virheestäTarkista laitteen virhekoodi tai -ilmoitus

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataaminen keskeytyi, koska ulkoinen latauslaitteisto antoi ilmoituksen viasta, joka estää ajoneuvon lataamisen.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Tarkista ulkoinen latauslaitteisto ja sen tilan merkkivalot, näytöt tai muut osoittimet. Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Kokeile ajoneuvon lataamista eri latauslaitteistolla tai toisella latausasemalla

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

CHG_w032Latausnopeutta laskettu – seinäliitäntä kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Toimenpiteet:

Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Seinäliittimen asennusoppaat löytyvät täältä.

CHG_w037Ei voi ladata – seinäliitäntä liian kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Toimenpiteet:

Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

CP_w043Latausportin luukun anturin vikaLatausportti ei ehkä toimi odotetusti

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Jokin latausportin luukun antureista ei toimi oikein. Jos näin käy, latausportti ei ehkä pysty tunnistamaan latausportin luukun asentoa oikein, jolloin latausportti ei ehkä toimi odotetusti.

 • Latausportin salpa voi pysyä ajoittain lukittuna, kun latausportin luukku avataan.
 • Latausportin valo saattaa palaa vain ajoittain, kun latausportin luukku avataan.

Toimenpiteet:

Kokeile sulkea latausportin luukku ja avata se uudelleen.

Katso lisätietoja kohdasta Latausportin avaaminen.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

CP_w054Latausportin salpa ei kytkettyAseta latauskaapeli oikein tai tark. este

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausportin salpa ei kiinnity latauskaapeliin latausportin tulossa. Jos salpa ei ole kiinni, vaihtovirtalataus (esimerkiksi latausliittimellä tai Wall Connectorilla) rajoitetaan 16 ampeeriin ja nopea tasavirtalataus / Supercharging-lataus eivät ole käytettävissä.

Latausportin valo vilkkuu oranssina, jos hälytys tapahtuu vaihtovirtalatauksen aikana, ja palaa oranssina, jos hälytys tapahtuu nopeaa tasavirtalatausta / Supercharging-latausta yritettäessä.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Toimenpiteet:

Aseta kaapeli uudelleen kokonaan latausportin aukkoon.

Jos ajoneuvosi lataus käynnistyy ja latausportin valo sykkii vihreänä, latauskaapelia ei ehkä oltu kunnolla kytketty aiemmin. Vaihtovirtalatausta ei enää rajoiteta ja Supercharging-lataus / nopea tasavirtalataus on jälleen mahdollista.

Jos latausta edelleen rajoitetaan tai ajoneuvon lataus ei onnistu ollenkaan, Tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia, kuten roskia, kosteutta ja/tai vierasesineitä. Varmista, että kaikki latausportin aukossa olleet tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten kaapeli uudelleen

Jos latausta edelleen rajoitetaan tai ajoneuvon lataus ei onnistu ollenkaan, varmista, että (tavaratilan vasemmalla puolella sijaitsevaa) latausportin salvan manuaalisen irrotuksen kaapelia ei ole vedetty. Varmista, että manuaalisen irrotuksen kaapelin kädensija (useimmiten rengas tai hihna) on esteetön eikä siihen ole tarttunut mitään esineitä (kuten tavaratilan verkko tai sateenvarjo). Lisätietoja latausportin salvan manuaalisesta irrotuksesta on kohdassa Latauskaapelin irrotus manuaalisesti.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai Wall Connectorin tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

DI_f138Etumoottori pois käytöstä - ajaminen OKAuton tehoa voidaan rajoittaa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auton etumoottori ei ole käytettävissä. Teho, nopeus ja kiihtyvyys voivat olla rajoitettuja, sillä auto käyttää ajon jatkamiseen takamoottoria tai -moottoreita.

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi.Autoa voi ajaa.

Tämä hälytys voi aiheutua väliaikaisesta olosuhteesta, joka ratkeaa automaattisesti. Jos tämä hälytys poistuu nykyisen ajokerran aikana tai ei ole enää voimassa, kun käynnistät auton seuraavan kerran, sen aiheuttajana on todennäköisesti väliaikainen olosuhde. Tämä ei vaadi toimenpiteitä.

Tämä hälytys voi myös viitata tilaan, joka edellyttää etumoottorin tarkastamista ja huoltoa. Jos tämä hälytys ei poistu seuraavien ajokertojen aikana, on suositeltavaa varata huoltoaika.Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

DI_u006 Auto pysäköity autom. liikkeellelähdön est.Kiinnitä vyö & sulje ovi vaihteen pitämiseksi

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auto on vaihtanut automaattisesti pysäköintivaihteelle (P), koska se havaitsi, että kuljettaja oli lähdössä tai ei enää istunut istuimellaan. Tämä on odotettua toimintaa useissa eri olosuhteissa.

Auto siirtyy automaattisesti pysäköintivaihteelle, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Autopark ei ole käytössä.
 • Auton nopeus on alle 1,4 mph (2,25 km/h) ajo- tai peruutusvaihteella.
 • Viimeisin toiminta kuljettajalta havaittiin yli 2 sekuntia sitten. Kuljettajan toimintaa ovat seuraavat:
  • jarru- ja/tai kaasupolkimen painaminen

Lisäksi vähintään kahden seuraavista ehdoista on täytyttävä:

 1. Kuljettajan turvavyön havaitaan olevan kiinnittämättä.
 2. Kuljettajaa ei havaita istuimellaan.
 3. Kuljettajan oven havaitaan olevan auki.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos autossa on vähintään vuoden 2015 ohjelmisto, auto siirtyy pysäköintivaihteelle välittömästi, kun kaikki kolme yllä olevaa ehtoa täyttyvät, riippumatta auton nopeudesta tai viimeisimmästä havaitusta jarru-/kaasupolkimen painalluksesta.

Auto siirtyy myös automaattisesti pysäköintivaihteelle, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Paikallaanpitoavustin on kytketty.
 • Auton ajo (D)- tai peruutus (R) -vaihde on kytketty.
 • Kuljettajan oven havaitaan olevan auki.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ajoneuvo siirtyy myös automaattisesti pysäköintivaihteelle silloin, kun latauskaapeli on liitetty latausporttiin.

Toimenpiteet:

Lisätietoja ajoneuvon automaattisesta siirtymisestä pysäköintivaihteelle on kohdassa Vaihtaminen.

DI_u015Vakionopeudensäädin ei käytettävissä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Cruise Control -vakionopeudensäädin, mukaan lukien liikennettä havainnoiva Traffic Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin, on tällä hetkellä poissa käytöstä.

Vakionopeudensäädin ei välttämättä ole käytettävissä seuraavista syistä:

 • Kuljettaja perui pyynnön.
 • Kuljettaja avasi turvavyönsä.
 • Etutavaratilan tai takatavaratilan luukku tai ajoneuvon ovi on auki.
 • Ajoneuvon nopeus on pienempi kuin vakionopeudensäätimen vähimmäisnopeus 18 mph (30 km/h).
 • Jokin ympäristöolosuhde, kuten rajoitettu näkyvyys, estää toiminnan.
 • Valet Mode -tila on käytössä.

Toimenpiteet:

Ota ajoneuvon hallinta ja kuljeta ajoneuvoa manuaalisesti.

Kun Cruise Control -vakionopeudensäätimen käytön estävä rajoite poistuu, vakionopeudensäätimen käyttö tulee todennäköisesti mahdolliseksi. Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Lisätietoja on kohdassa Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin.

DI_u024Autopark peruutettuOta auto hallintaan

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Autopark-automaattipysäköinti on peruutettu.

Mahdollisia syitä Autopark-automaattipysäköinnin peruutukselle:

 • Kuljettaja painoi kosketusnäytön Peruuta-painiketta.
 • Kuljettaja liikutti ohjauspyörää.
 • Kuljettaja painoi kaasupoljinta tai jarrupoljinta tai avasi oven.
 • Alusta on liian kalteva.
 • Näkyvyys on heikko sääolosuhteiden vuoksi.
 • Ajoneuvo ei havaitse reunakiveystä.
 • Ajoneuvoon on kiinnitetty perävaunu.

Toimenpiteet:

Jatka ajoneuvon pysäköintiä itse

Autopark-automaattipysäköinti on todennäköisesti taas käytössä seuraavalla ajokerralla.

Lisätietoja on kohdassa Pysäköintitoiminnon keskeyttäminen ja Rajoitukset.

DI_u025Autopark keskeytetty

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Autopark-automaattipysäköinti on keskeytetty pysyvästi ja sähköinen seisontajarru on kytketty.

Mahdollisia syitä Autopark-automaattipysäköinnin peruutukselle:

 • Kuljettaja painoi kosketusnäytön Peruuta-painiketta.
 • Kuljettaja liikutti ohjauspyörää.
 • Kuljettaja painoi kaasupoljinta tai jarrupoljinta tai avasi oven.
 • Alusta on liian kalteva.
 • Näkyvyys on heikko sääolosuhteiden vuoksi.
 • Ajoneuvo ei havaitse reunakiveystä.
 • Ajoneuvoon on kiinnitetty perävaunu.

Toimenpiteet:

Jatka ajoneuvon pysäköintiä itse

Autopark-automaattipysäköinti on todennäköisesti taas käytössä seuraavalla ajokerralla.

Lisätietoja on kohdassa Pysäköintitoiminnon keskeyttäminen ja Rajoitukset.

DI_u032Mukautuva ajonhallinta pois käytöstä Aja varovasti

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auton nopeus on rajoitettu arvoon 90 mph (144 km/h) mukautuvan jousituksen vaimennuksen ongelman vuoksi.

Järjestelmä ei pysty säätämään jousitusjärjestelmää reaaliaikaisesti ajo- ja käsittelyominaisuuksien optimointia varten, minkä vuoksi ajotuntuma voi tuntua tavallista pehmeämmältä.

Toimenpiteet:

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Tämän hälytyksen aikana mittaristossa palaa punainen merkkivalo. Katso lisätietoja kohdasta Ilmajousitus.

DI_w039Regeneratiivinen jarrutus ei käytettävissäKäytä jarrupoljinta tarvittaessa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Regeneratiivisen jarrutuksen tehoa vähennetään tilapäisesti, ja automaattisen hidastuksen teho on vähäisempää, kun nostat jalkasi kaasupolkimelta ajon aikana.

Tämä hälytys voi ilmetä seuraavissa tilanteissa:

 • Korkeajänniteakun varaustaso on lähes täynnä. Regeneratiivisen jarrutuksen voimakkuutta lasketaan, kun akun varaustaso on vähintään 95 %.
 • Korkeajänniteakku ei ole tarpeeksi lämmin. Tätä voi tapahtua alkumatkasta. Kylmissä olosuhteissa tätä saattaa esiintyä säännöllisemmin.

Toimenpiteet:

Autoa voi ajaa.

Käytä auton hidastamiseen jarrupoljinta tarpeen mukaan samaan tapaan kuin toimisit jarruttaessasi bensiinikäyttöisellä ei-sähköajoneuvolla.

Hälytys poistuu yleensä ajon aikana, sillä ajaminen saa akun varaustason laskemaan alle 95 prosenttiin ja/tai akun lämpenemään riittävästi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kylmissä olosuhteissa hälytys saattaa olla voimassa pitkiäkin aikoja ja automaattisen hidastumisen voimakkuus saattaa pysyä rajoitettuna, koska autolla ajaminen ei välttämättä lämmitä akkua tarpeeksi, jotta täysi regeneratiivinen jarrutuskyky saataisiin käyttöön. Voit käyttää Tesla-mobiilisovelluksen Sulata auto -toimintoa korkeajänniteakun lämmittämiseen ennen ajoa ja regeneratiivisen jarrutuksen normaalin toiminnan palauttamiseen. Katso lisätietoja kohdasta Vinkkejä talviajoon.

Tämä hälytys ei sellaisenaan yleensä ole merkki huoltoa edellyttävästä tilasta. Jos hälytys ei poistu seuraavien ajokertojen myötä, se voi olla merkki ajoneuvon regeneratiiviseen jarrutuskykyyn vaikuttavasta tekijästä. Tällöin on suositeltavaa varata huoltoaika mahdollisimman pian.

Katso lisätietoja kohdasta Regeneratiivinen jarrutus.

DI_w138Etumoottori pois käytöstä - ajaminen OKAuton tehoa voidaan rajoittaa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auton etumoottori ei ole käytettävissä. Teho, nopeus ja kiihtyvyys voivat olla rajoitettuja, sillä auto käyttää ajon jatkamiseen takamoottoria tai -moottoreita.

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Tämä hälytys voi aiheutua väliaikaisesta olosuhteesta, joka ratkeaa automaattisesti. Jos tämä hälytys poistuu nykyisen ajokerran aikana tai ei ole enää voimassa, kun käynnistät auton seuraavan kerran, sen aiheuttajana on todennäköisesti väliaikainen olosuhde. Tämä ei vaadi toimenpiteitä.

Tämä hälytys voi myös viitata tilaan, joka edellyttää etumoottorin tarkastamista ja huoltoa. Jos tämä hälytys ei poistu seuraavien ajokertojen aikana, on suositeltavaa varata huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

DI_w168Auton pito-ominaisuus ei käytettävissäPidä jarrupoljin painettuna pysähdyksissä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin on tällä hetkellä poissa käytöstä järjestelmän rajoitteiden vuoksi. Kun pysähdyt, pysäytä ajoneuvo kokonaan painamalla jarrupoljinta ja pidä ajoneuvo pysäytettynä.

Toimenpiteet:

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin.

DI_w172Voimansiirto huollettavaVältä voimakasta kiihdytystä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Voimalinjajärjestelmässä on havaittu ongelma.

Ajoneuvosi on havainnut liiallisen välyksen voimansiirtoyksikön ja pyörien välissä. Suuri tai liiallinen välys on merkki mekaanisesta kulumisesta.

Tähän on olemassa monia syitä, joten voimalinja on syytä antaa tarkastettavaksi.

Toimenpiteet:

On suositeltavaa varata huoltoaika mahdollisimman pian, jotta voimalinja voidaan tarkastaa.

Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää. Voit ajaa lähimpään määränpäähän ja huoltokeskukseen. Vältä runsasta tai voimakasta kiihdyttämistä, koska se rasittaa voimalinjaa.

Varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Jos ongelmaa ei ratkaista, ajoneuvo voi pysähtyä äkillisesti ajon aikana.

GTW_w017Sähköjärjestelmän tehoa alennettuEi-välttämättömiä toimintoja ei ehkä voi käyttää

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Joitakin ei-välttämättömiä toimintoja, kuten istuinlämmittimiä tai ohjaamon lämmitystä/viilennystä, ei ehkä voi käyttää, tai ne saattavat toimia rajoitetusti. Tämä on odotettua, ja tarkoituksena on auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa välttämättömiin toimintoihin.

Toimenpiteet:

Tämä hälytys voi johtua useista erilaisista olosuhteista. Lisätietoja ja toimintasuosituksia on autosi sähköjärjestelmään vaikuttaviin olosuhteisiin liittyvien hälytysten ohjeissa.

GTW_w018Sähköjärjestelmän tehoa alennettuEi-välttämättömiä toimintoja ei ehkä voi käyttää

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Joitakin ei-välttämättömiä toimintoja, kuten istuinlämmittimiä tai ohjaamon lämmitystä/viilennystä, ei ehkä voi käyttää, tai ne saattavat toimia rajoitetusti. Tämä on odotettua, ja tarkoituksena on auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa välttämättömiin toimintoihin.

Toimenpiteet:

Tämä hälytys voi johtua useista erilaisista olosuhteista. Lisätietoja ja toimintasuosituksia on autosi sähköjärjestelmään vaikuttaviin olosuhteisiin liittyvien hälytysten ohjeissa.

GTW_w17412 V:n akku täytyy vaihtaa – varaa huoltoOhjelmistoa ei päivitetä ennen akun vaihtoa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Pienjänniteakun toiminta on heikentynyt, ja akku on vaihdettava. Autoon ei asenneta ohjelmistopäivityksiä, ennen kuin pienjänniteakku on vaihdettu.

Toimenpiteet:

Suosittelemme vaihtamaan pienjänniteakun mahdollisimman pian.

Voit varata huollon Tesla-mobiilisovelluksesta tai itsenäiseltä palveluntuottajalta, joka tarjoaa pienjänniteakun vaihtoja autollesi. Huomaa, että itsenäisten palveluntuottajien saatavuus voi vaihdella autosi konfiguraation ja sijaintisi mukaan.

Autollasi voi ajaa, kun tämä hälytys on näkyvissä. Jos pienjänniteakkua ei kuitenkaan vaihdeta riittävän pian, sen virta ei lopulta riitä auton käynnistämiseen tai uudelleenkäynnistämiseen hiljattaisen ajon jälkeen.

Jos pienjänniteakussa ei ole riittävästi virtaa auton käynnistämiseksi tai ovien avaamiseksi, noudata kohdassa Akun kunnossapito annettuja ohjeita.

Lisätietoja akkujärjestelmästä on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

GTW_w360Heikon jarrutustehon avustus aktivoituPysäytä pitämällä jarrupoljin painettuna

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Hydraulinen jarrutustehon heikkenemisen kompensointi on aktivoitunut. Tämä jarrutusaputoiminto aktivoituu tilapäisesti ja varmistaa näin täyden jarrutustehon olosuhteissa, joissa ajoneuvo havaitsee rajoittuneen jarrutustehon.

Kun tämä aputoiminto aktivoituu, saatat tuntea jarrupolkimen vetäytyvän pois päin jalastasi ja huomata voimakkaan nousun jarrupaineessa. Lisäksi saatat kuulla pumppaavaa ääntä, joka tulee jarrujen hydrauliyksiköstä ajoneuvon etuosasta. Ääni kuuluu tavallisesti muutaman sekunnin ajan tienpinnan ja ajoneuvon nopeuden mukaan. Tämä on täysin normaalia, eikä se ole merkki ajoneuvon ongelmasta.

Toimenpiteet:

Paina jarrupoljinta tavalliseen tapaan, äläkä pumppaa poljinta (painamalla ja vapauttamalla poljinta toistuvasti), sillä se keskeyttää toiminnon.

Tämä hälytys poistuu, kun ajoneuvo pysähtyy etkä paina enää jarrupoljinta. Se voi näkyä vielä noin viiden sekunnin ajan pysähtymisen jälkeen.

Jarrutustehoa rajoitetaan yleensä tilapäisesti. Tähän voi olla monia syitä, kuten raskaan jarrutuksen aiheuttama jarrujen korkea lämpötila tai ajaminen erittäin kylmissä tai märissä olosuhteissa. Se voi olla merkkinä myös jarrupalojen tai roottoreiden kulumisesta niin merkittävästi, että ne on vaihdettava.

Jos jarrutustehoa rajoitetaan edelleen, eikä tilanne korjaannu ajan myötä, ota yhteys Teslan huoltoon ja varaa aika jarrujen tarkastukseen.

Katso lisätietoja kohdasta Hydraulinen jarrutustehon heikkenemisen kompensointi.

GTW_w405Sähköjärjestelmän tehoa alennettuAuto saattaa sammua yllättäen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Sähköjärjestelmä ei pysty ylläpitämään ajoneuvon kaikkien toimintojen käyttöön tarvittavaa jännitettä.

Jos tämä hälytys näkyy ajon aikana, ajoneuvosi saattaa sammua odottamatta.

Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen hiljattaisen ajon jälkeen.

Toimenpiteet:

Suosittelemme, että poistat käytöstä ei-välttämättömät toiminnot tai rajoitat niiden käyttöä. Tämä voi auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa välttämättömiin toimintoihin. Se voi myös estää autoasi sammumasta, ennen kuin pääset seuraavaan määränpäähäsi, mutta tätä ei voida taata.

Jos tämä hälytys pysyy aktiivisena, varaa huoltoaika välittömästi. Jos ajoneuvoasi ei huolleta, se saattaa sammua odottamattomasti tai sen käynnistäminen ei välttämättä onnistu.

MCU_u005Etutavaratila aukiOle varovainen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ajoneuvo havaitsee ajon aikana, että sen etutavaratila (etutavaratilan kansi) on auki.

Kun tämä hälytys on näkyvissä, ajoneuvo ei voi varmistaa, että kannen kahdesta lukitussalvasta (etutavaratilan ensisijainen ja/tai toissijainen salpa) vähintään yksi olisi kokonaan lukittunut, kun ajoneuvo siirretään mille tahansa muulle vaihteelle kuin pysäköintivaihteelle.

Toimenpiteet:

Koska tilanne voi johtaa siihen, että etutavaratila avautuu ajon aikana, on suositeltavaa ajaa varovasti, kunnes ajoneuvo on turvallista pysäyttää ja siirtää pysäköintivaihteelle.

Kun ajoneuvo on pysäköitynä, tarkista, että etutavaratila (etutavaratilan kansi) on täysin suljettu eli kumpikin salpa on kokonaan lukittunut. Katso lisätietoja kohdasta Etutavaratila Sulkemisohjeet.

Hälytyksen pitäisi poistua, kun ajoneuvo kytketään pysäköintivaihteelle. Se saattaa kuitenkin palata, jos jatkat ajamista varmistamatta ensin, että kansi on kunnolla lukittunut.

Jos hälytys ei poistu seuraavien ajokertojen jälkeen tai se alkaa tulla näkyviin yhä useammin eri ajokertojen aikana, huoltoaika kannattaa varata mahdollisimman pian.

Lisätietoja etutavaratilasta on kohdassa Etutavaratila.

MCU_u019Aktiivinen huoltoyhteys autoonHuolto – etädiagnostiikka

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Huoltoteknikko on kirjautuneena autoosi etäyhteyden kautta vian määritystä tai korjausta varten. Jotkin tietoviihdetoiminnot voivat olla pois käytöstä yhteyden ollessa käytössä, mutta tämä varoitus ei tarkoita, että autossa on ongelma.

Autoa voi ajaa.

Toimenpiteet:

Tämän varoituksen pitäisi poistua automaattisesti, kun teknikko on tehnyt vianmäärityksen tai korjannut autossa olevan vian. Kosketusnäyttö on ehkä käynnistettävä uudelleen kaikkien tietoviihdetoimintojen palauttamiseksi, kun varoitus on poistunut.Lisätietoja on auton Tee-se-itse-oppaan kohdassa Kosketusnäytön uudelleen käynnistäminen.

Jos tämä varoitus ei poistu 24 tunnin sisällä, suosittelemme varaamaan huollon Tesla-mobiilisovelluksesta tai itsenäiseltä palveluntuottajalta. Huomaa, että itsenäisten palveluntuottajien saatavuus voi vaihdella ajoneuvosi kokoonpanon ja sijaintisi mukaan.

MCU_w008Renkaiden ilmanpaine hyvin alhainenPYSÄYTÄ TURVALLISESTI – tarkista tyhjä rengas

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Tämä hälytys on merkki siitä, että yksi tai useampi rengas on melkein tai täysin tyhjä.

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) on havainnut, että yhden tai useamman renkaan rengaspaine on huomattavasti suositeltua kylmäpainetta alhaisempi.

Toimenpiteet:

Aja sivuun mahdollisimman pian. Tarkista tyhjä rengas turvallisessa paikassa.

Voit tarvittaessa pyytää apua Teslan tiepalvelusta (liikkuva rengaspalvelu, lainapyörä, hinaus). Katso lisätietoja kohdasta Yhteyden ottaminen Tesla tiepalveluun.

Muissa kuin hätätapauksissa suosittelemme käymään paikallisessa rengasliikkeessä tai varaamaan huollon Tesla-mobiilisovelluksella.

Kohdassa Rengaspaineiden ylläpito on tarkemmat tiedot siitä, mistä löydät auton renkaille suositellun kylmäpaineen, kuinka tarkistat rengaspaineet ja kuinka ylläpidät rengaspaineita.

Tämä hälytys poistuu, kun TPMS on mitannut yhdenmukaisen rengaspaineen kaikissa renkaissa. Rengaspaineen on oltava 3 psi:n sisällä suositelluista kylmäpaineista.

 • Hälytys ja rengaspaineiden merkkivalo saattavat näkyä vielä sen jälkeen, kun olet täyttänyt renkaat suositeltuun kylmäpaineeseen, mutta niiden pitäisi poistua lyhyen ajon jälkeen.
 • Sinun on ehkä ajettava vähintään nopeudella 15 mph (25 km/h) vähintään 10 minuutin ajan, ennen kuin rengaspaineiden valvontajärjestelmä pystyy mittaamaan ja raportoimaan uudet rengaspaineet.

Lisätietoja rengaspaineiden ylläpidosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

MCU_w010Renkaiden ilmanpaine alle suosituksenTarkista paine ja lisää ilmaa tarvittaessa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Tämä hälytys EI tarkoita sitä, että rengas on tyhjä.

Rengaspainevalvontajärjestelmä (TPMS) on havainnut, että yhden tai useamman renkaan rengaspaine on vähintään 20 % suositeltua kylmäpainetta alhaisempi.

Kohdassa Rengaspaineiden ylläpito on tarkemmat tiedot siitä, mistä löydät auton renkaille suositellun kylmäpaineen, kuinka tarkistat rengaspaineet ja kuinka ylläpidät rengaspaineita.

Tämä hälytys voi näkyä kylmällä ilmalla, koska renkaiden ilma supistuu luontaisesti kylmässä ja laskee näin rengaspaineita.

Toimenpiteet:

Lisää ilmaa suositellun kylmäpaineen ylläpitämiseksi. Vaikka rengaspaineet saattavat laskea kylmällä säällä, suositeltua kylmäpainetta on pidettävä yllä kaikissa olosuhteissa.

Hälytys saattaa poistua, kun ajoneuvolla ajetaan. Se johtuu siitä, että renkaat lämpenevät ja rengaspaine kasvaa. Vaikka hälytys poistuu, renkaisiin on kuitenkin lisättävä ilmaa, kun ne ovat jäähtyneet.

Hälytys poistuu, kun rengaspaineiden valvontajärjestelmä havaitsee, että renkaat on täytetty suositeltuun kylmäpaineeseen.

 • Hälytys ja rengaspaineiden merkkivalo saattavat näkyä vielä sen jälkeen, kun olet täyttänyt renkaat suositeltuun kylmäpaineeseen, mutta niiden pitäisi poistua lyhyen ajon jälkeen.
 • Sinun on ehkä ajettava vähintään nopeudella 15 mph (25 km/h) vähintään 10 minuutin ajan, ennen kuin rengaspaineiden valvontajärjestelmä pystyy mittaamaan ja raportoimaan uudet rengaspaineet.

Jos hälytys näkyy usein ja aiheuttajana on sama rengas, tarkastuta rengas hitaan vuodon varalta. Vieraile paikallisessa rengasliikkeessä tai varaa huoltoaika Tesla-mobiilisovelluksella.

Lisätietoja rengaspaineiden ylläpidosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

Lisätietoja rengaspaineiden ylläpidosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

MCU_w029Huolto tarpeenVaraa huolto nyt

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Tesla aktivoi tämän hälytyksen etäyhteydellä, jos autossasi havaitaan huoltoa vaativa tila.

Tämä hälytys voidaan aktivoida useista eri syistä. Kun varaat huollon, saat yleensä lisätietoja.

Tämän hälytyksen voi poistaa vain huoltoteknikko auton huollon jälkeen.

Toimenpiteet:

Koska hälytys voi johtua useista eri syistä, suosittelemme varaamaan huollon mahdollisimman pian.

TAS_a313Mukautuva ajonhallinta heikentynytAjomukavuus saattaa heikentyä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auton mukautuvassa jousituksen vaimennusjärjestelmässä on ongelma. Ongelmasta johtuen järjestelmä ei pysty säätämään jousitusjärjestelmää reaaliaikaisesti ajo- ja käsittelyominaisuuksien optimointia varten.

Sen sijaan kaikki vaimentimet saavat kiinteää virtaa. Ajotuntuma voi olla tavallista pehmeämpi tai jäykempi.

Toimenpiteet:

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Tämän hälytyksen aikana mittaristossa palaa keltainen merkkivalo. Katso lisätietoja kohdasta Ilmajousitus.

TAS_a314Mukautuva ajonhallinta heikentynytAja varovasti

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auton mukautuvassa jousituksen vaimennusjärjestelmässä on ongelma. Ongelmasta johtuen järjestelmä ei pysty säätämään jousitusjärjestelmää reaaliaikaisesti ajo- ja käsittelyominaisuuksien optimointia varten, minkä vuoksi ajo voi tuntua tavallista pehmeämmältä.

Toimenpiteet:

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Tämän hälytyksen aikana mittaristossa palaa punainen merkkivalo. Katso lisätietoja kohdasta Ilmajousitus.

THC_u0005Ilmastointia vähennetty tilapäisestiAuton järjestelmiä jäähdytetään

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Matkustamon ilmastointitehoa on vähennetty tilapäisesti, koska auton pitää jäähdyttää korkeajänniteakkua (akkua) ja/tai voimalinjaa. Tämä on täysin normaalia, eikä se ole merkki auton tai ilmastointijärjestelmän ongelmasta.

Matkustamon jäähdyttämisen lisäksi ilmastointijärjestelmä jäähdyttää myös akkua. Ilmastointijärjestelmä jäähdyttää ensisijaisesti akkua varmistaakseen sen lämpötilan pysymisen ihanteellisella toiminta-alueella, mikä puolestaan lisää akun käyttöikää ja takaa sen parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

On täysin normaalia, että auto keskittyy akun jäähdyttämiseen lyhyen ajanjakson ajan, kun ulkolämpötila on korkea. Näin käy usein silloin, kun autoa ladataan Supercharging-latauksella kuumalla säällä.

Toimenpiteet:

Tämä ei vaadi toimenpiteitä. Autoa voi ajaa.

Hälytyksen pitäisi poistua hetken päästä ja ilmastointijärjestelmän tehon pitäisi palautua normaaliksi. Joissakin tapauksissa hälytys pysyy näkyvissä ja ajoneuvon toiminta on rajoitettua, kunnes Supercharging-lataus on lopetettu.

Jos ongelma ei poistu usean ajokerran jälkeen ja näkyviin tulee muita ilmastointijärjestelmän ongelmista ilmaisevia hälytyksiä, ota yhteyttä Teslan huoltoon ja varaa aika ilmastointijärjestelmän tarkastukseen.

THC_w0100Akun lämmitys ei käytettävissä – latausnopeutta laskettuLataaminen ei välttämättä ole mahdollista kylmällä säällä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ajoneuvon korkeajänniteakun lämmittimen suorituskykyyn vaikuttava ongelma on havaittu.

Jos korkeajänniteakkua ei saada lämmitettyä riittävästi, latausnopeus voi hidastua. Lisäksi ajoneuvoa ei välttämättä voida ladata kylmällä säällä, jos korkeajänniteakun lämmitys ei ole käytettävissä.

Toimenpiteet:

Autoa voi ajaa. Ajoneuvon voi kytkeä ladattavaksi latausasemalla. Ajoneuvo ei kuitenkaan välttämättä lataudu tai se voi latautua odotettua hitaammin kylmällä säällä.

Pyri mahdollisuuksien mukaan lataamaan ajoneuvo suljetussa tilassa, kuten autotallissa, missä korkeajänniteakun lämmittäminen on tarpeetonta lämpimämmän ympäristön ansiosta.

Jos ajat kylmällä säällä, on suositeltavaa, että ET luota reitin varrella oleviin latausasemiin päästäksesi määränpäähän, sillä korkeajänniteakku voi olla liian kylmä ladattavaksi.

 • Jos ajoneuvoa on ladattava, lataa se heti ajon jälkeen. Korkeajänniteakku voi olla vielä lämmin edellisen ajokerran jäljiltä.
 • Jos ajoneuvo jätetään pysäköidyksi kylmään säähän ajon jälkeen, korkeajänniteakku jäähtyy, mikä puolestaan voi tehdä ajoneuvon lataamisesta mahdotonta.

Vastaavasti on suositeltavaa, että et luota regeneratiivisen jarrutuksen kykyyn ladata korkeajänniteakkua ajon aikana kylmällä säällä, sillä regeneratiivinen jarrutus ei välttämättä ole käytettävissä, jos akun lämpötila on liian alhainen. Katso lisätietoja kohdasta Regeneratiivinen jarrutus.

Tämä hälytys voi johtua useista erilaisista olosuhteista. Sen syynä voi olla tilapäinen tilanne, jotka ei vaadi toimenpiteitä.

Jos hälytys ei kuitenkaan poistu seuraavien ajokertojen jälkeen tai sen lisäksi näkyy muita hälytyksiä koskien ajoneuvon lämmitys- ja/tai ilmastointijärjestelmän ongelmia, on suositeltavaa varata huoltoaika mahdollisimman pian.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

Lisätietoja korkeajänniteakusta on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

UMC_w001Mobiililiittimellä ei voi ladataRiittämätön pistor. maad. – käytä eri pistor.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Mobiililiitin on havainnut pistorasian riittämättömän maadoituksen, jonka syynä on todennäköisesti riittämätön tai puuttuva maadoitusliitäntä.

Tämä ei ole merkki mobiililiittimen tai ajoneuvon viasta. Sen sijaan ongelma koskee pistorasiaa tai sähköasennusta, johon mobiililiitin on kytketty.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa tarkistamaan sähköasennus. Sähköasentajan tulee varmistaa asianmukainen maadoitus piirikatkaisimessa tai sähkötaulussa. Lisäksi hänen on tehtävä asianmukaiset kytkennät pistorasiaan, ennen kuin mobiililiitintä yritetään kytkeä uudelleen pistorasiaan.

Jos sinun on tällä välin ladattava ajoneuvoa, kokeile toista pistorasiaa, toista lataussijaintia tai toisentyyppistä latausasemaa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w002Ei voi ladata – mobiililiittimen GFCI lauenn.Irrota latauskahva latausport. ja yritä uud.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Auto ei lataudu, koska latausliittimen vikavirtakatkaisin (GFCI) on lauennut.

Pistorasioiden vikavirtakatkaisimien tapaan tämän ominaisuuden tarkoitus on katkaista virta vikatilanteessa. Lataus keskeytyy auton ja latauslaitteiston suojaamiseksi.

Tähän voi olla monia eri syitä. Ongelma voi olla latauskaapelissa, latauskahvassa, latausportissa tai jopa jossakin auton komponentissa.

Toimenpiteet:

Tarkista latausportti ja latauskahva lammikoksi muodostuneen veden tai liiallisen kosteuden varalta. Jos havaitset liiallista kosteutta, odota että latausportti ja latauskahvan kastunut osa kuivuvat riittävästi, ennen kuin yrität uudelleen.

Tarkista, että latauslaitteisto ei ole vaurioitunut.
 • Jos kaapeli on vaurioitunut tai heikentynyt, älä käytä sitä. Kokeile sen sijaan toista latauslaitteistoa.
 • Jos kaapeli on hyvässä kunnossa, kokeile lataamista uudelleen samalla latausliittimellä.

Jos ongelma jatkuu ja estää lataamisen, kokeile lataamista toisella latauslaitteistolla.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w004Mobiililiittimellä ei voi ladataJännite liian suuri / Kokeile eri seinäpistor

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ajoneuvo ei lataudu tai lataus keskeytyy, koska joko latausliitin

 • havaitsee, että seinäpistorasian jännite on liian korkea, tai
 • havaitsee äkkinäisen nousun pistorasian jännitteessä.

Toimenpiteet:

Kokeile ladata auto eri pistorasiasta. Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa pistorasian johdotus.

Jos ajoneuvo ei lataudu toisestakaan pistorasiasta, kokeile lataamista jossain muualla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w005Mobiililiittimellä ei voi ladataJännite liian pieni / Kokeile eri seinäpistor

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ajoneuvo ei lataudu tai lataus keskeytyy, koska joko latausliitin

 • ei havaitse riittävää jännitettä pistorasiassa tai
 • havaitsee äkkinäisen laskun pistorasian jännitteessä.

Toimenpiteet:

Kokeile ladata auto eri pistorasiasta. Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa pistorasian johdotus.

Jos ajoneuvo ei lataudu toisestakaan pistorasiasta, kokeile lataamista jossain muualla.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w007Mobiililiittimen ohjausrasian lämpöt. korkeaAnna liittimen jäähtyä latauksen jatkamiseksi

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataus on keskeytetty, koska mobiililiitin on havainnut korkean lämpötilan sen ohjausrasian kotelossa.

Toimenpiteet:

Varmista, ettei mikään peitä mobiililiitintä eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos ongelma ei korjaannu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C), huolto on tarpeen.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w008Ei voi ladata – seinäpistor. lämpöt. korkeaPistorasia ja kytkentä kannattaa tarkastaa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Hälytys viittaa siihen, että latausliitin on havainnut pistorasian olevan ylikuumentumassa. Lataus on pysäytetty, jotta vältytään pistorasian vaurioilta.

Tämä ei ole merkki mobiililiittimen tai ajoneuvon viasta. Sen sijaan ongelma koskee pistorasiaa tai sähköasennusta, johon mobiililiitin on kytketty.

Pistorasian lämpeneminen saattaa johtua huonosti liitetystä pistokkeesta, pistorasiaan tulevan sähköjohdon löysästä liitoksesta tai pistorasian kulumisesta.

Toimenpiteet:

Varmista, että sovitin on asetettu pistorasiaan kokonaan. Jos latausnopeus ei palaudu normaaliksi, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa pistorasia ja pistorasiaan tulevat rakennuksen sähköjohdot ja korjata mahdolliset viat.

Jos pistorasia on kulunut, sen tilalle on vaihdettava laadukas pistorasia. Voit myös hankkia Teslan seinäliittimen, joka helpottaa lataamista ja parantaa latausnopeutta.

UMC_w009Ei voi ladata – latauskahvan lämpötila korkeaTarkista, onko latauskahva/-portti likainen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataus on keskeytetty, koska mobiililiitin on havainnut korkean lämpötilan latauskahvassa, joka on kytketty ajoneuvon latausporttiin.

Toimenpiteet:

Varmista, että mobiililiitin on työnnetty kokonaan ajoneuvon latausportin aukkoon.

Tarkista latausportin aukko ja mobiililiittimen kahva sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia. Varmista, että kaikki latausportin aukossa tai mobiililiittimen kahvassa olleet tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten mobiililiittimen kahva uudelleen latausporttiin.

Varmista myös, ettei mikään peitä mobiililiittimen kahvaa eikä lähellä ole lämmönlähteitä.

Jos hälytys ei poistu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C) vaan ilmenee useista latausyrityksistä huolimatta, mobiililiittimessä tai ajoneuvossa voi olla vikaa. Tässä tapauksessa kannattaa varata huoltoaika.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w010Mobiililiittimen ja sovittimen liitäntä kuumaAnna jäähtyä – kytke sovitin mobiililiitt.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Lataus on keskeytynyt, koska mobiililiitin on havainnut korkean lämpötilan seinäpistokesovittimen ja ohjausrasian välisessä liitännässä.

Toimenpiteet:

Varmista, että seinäpistokesovitin on kytketty kunnolla mobiililiittimen ohjausrasiaan.

Varmista myös, ettei mikään peitä seinäpistokesovitinta eikä lähellä ole lämmön lähteitä.

Kun seinäpistokesovitin on kytketty irti virtalähteestä (pistorasiasta), tarkista seinäpistokesovittimen ja mobiililiittimen ohjausrasian liitännät mahdollisten tukkeumien tai kosteuden varalta. Varmista, että kaikki tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, aseta sitten seinäpistokesovitin uudelleen mobiililiittimeen ja kytke se virtalähteeseen (pistorasiaan).

Kun mobiililiittimen ohjausrasian lämpötila on laskenut ja mahdolliset tukkeumat poistettu, hälytys poistuu ja autoa voi jälleen ladata normaalisti.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w011Latauslaitteen kommunikointivirheYritä uudelleen tai kokeile eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Autoa ei voi ladata, koska se ei pysty tehokkaaseen viestintään mobiililiittimen kanssa. Mobiililiitin ei pysty määrittämään, onko latauskahva kytketty kunnolla ajoneuvoon.

Toimenpiteet:

Varmista ensin, että viestintäongelman aiheuttaa mobiililiitin eikä vika autossasi. Yleensä näin on.

Voit vahvistaa asian lataamalla autoa toisella ulkoisella latauslaitteistolla.

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti mobiililiittimestä.
 • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla autossa.

Tarkista latausportin aukko ja mobiililiittimen kahva sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia (käytä apuna taskulamppua tarvittaessa). Varmista, että kaikki tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten mobiililiittimen kahva uudelleen latausporttiin.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

UMC_w012Latauslaitteen kommunikointivirheYritä uudelleen tai kokeile eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Autoa ei voi ladata, koska se ei pysty tehokkaaseen viestintään mobiililiittimen kanssa. Mobiililiitin havaitsee, että se ei pysty tuottamaan tai ylläpitämään kelvollista ohjaussignaalia.

Toimenpiteet:

Varmista ensin, että viestintäongelman aiheuttaa mobiililiitin eikä vika autossasi. Yleensä näin on.

Voit vahvistaa asian lataamalla autoa toisella ulkoisella latauslaitteistolla.

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti mobiililiittimestä.
 • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla autossa.

Tarkista latausportin aukko ja mobiililiittimen kahva sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia (käytä apuna taskulamppua tarvittaessa). Varmista, että kaikki tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten mobiililiittimen kahva uudelleen latausporttiin.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoisia latauslaitteistoja ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

UMC_w013Seinäpistokesov. virhe – latausnop. alennettuKytke sovitin oikein liittimeen ja yritä uud.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausliitin ei saa yhteyttä seinäpistokesovittimeen. Koska latausliitin ei voi valvoa seinäpistokesovittimen lämpötilaa, latausvirta laskee automaattisesti 8 A:iin.

Toimenpiteet:

 1. Irrota latausliitin kokonaan pistorasiasta seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 2. Varmista, että seinäpistokesovittimen ja latausliittimen rungon välinen liitos on hyvä.
  1. Irrota seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen rungosta.
  2. Aseta seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen runkoon työntämällä sitä pistokepaikkaan, kunnes sovitin loksahtaa paikalleen.
 3. Kokeile ladata uudelleen asettamalla latausliitin kokonaan pistorasiaan seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 4. Jos varoitus ei häviä, kokeile käyttää toista seinäpistokesovitinta (varmista yllä esitettyjen ohjeiden mukaisesti, että sovitin on täysin liitetty latausliittimeen).
  1. Jos varoitus häviää, ongelma oli todennäköisesti aiemmin käyttämässäsi seinäpistokesovittimessa.
  2. Jos varoitus ei häviä, ongelma on todennäköisesti latausliittimessä.

Hanki tarvittaessa toinen seinäpistokesovitin tai mobiililiitin.

Voit sillä välin jatkaa lataamista samalla laitteella. Lataaminen on hitaampaa, sillä latausvirta voi olla korkeintaan 8 A, kun tämä tilanne on voimassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w014Seinäpistokesov. virhe – latausnop. alennettuKytke sovitin oikein liittimeen ja yritä uud.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausliitin ei saa yhteyttä seinäpistokesovittimeen. Koska latausliitin ei tunnista pistorasiatyyppiä, johon seinäpistokesovitin on liitetty, latausvirta laskee automaattisesti 8 A:iin.

Toimenpiteet:

 1. Irrota latausliitin kokonaan pistorasiasta seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 2. Varmista, että seinäpistokesovittimen ja latausliittimen rungon välinen liitos on hyvä.
  1. Irrota seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen rungosta.
  2. Aseta seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen runkoon työntämällä sitä pistokepaikkaan, kunnes sovitin loksahtaa paikalleen.
 3. Kokeile ladata uudelleen asettamalla latausliitin kokonaan pistorasiaan seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 4. Jos varoitus ei häviä, kokeile käyttää toista seinäpistokesovitinta (varmista yllä esitettyjen ohjeiden mukaisesti, että sovitin on täysin liitetty latausliittimeen).
  1. Jos varoitus häviää, ongelma oli todennäköisesti aiemmin käyttämässäsi seinäpistokesovittimessa.
  2. Jos varoitus ei häviä, ongelma on todennäköisesti latausliittimessä.

Hanki tarvittaessa toinen seinäpistokesovitin tai mobiililiitin. Voit sillä välin jatkaa lataamista samalla laitteella. Lataaminen on hitaampaa, sillä latausvirta voi olla korkeintaan 8 A, kun tämä tilanne on voimassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w015Seinäpistokesov. virhe – latausnop. alennettuKytke sovitin oikein liittimeen ja yritä uud.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausliitin ei saa yhteyttä seinäpistokesovittimeen. Koska latausliitin ei tunnista pistorasiatyyppiä, johon seinäpistokesovitin on liitetty, latausvirta laskee automaattisesti 8 A:iin.

Toimenpiteet:

 1. Irrota latausliitin kokonaan pistorasiasta seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 2. Varmista, että seinäpistokesovittimen ja latausliittimen rungon välinen liitos on hyvä.
  1. Irrota seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen rungosta.
  2. Aseta seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen runkoon työntämällä sitä pistokepaikkaan, kunnes sovitin loksahtaa paikalleen.
 3. Kokeile ladata uudelleen asettamalla latausliitin kokonaan pistorasiaan seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 4. Jos varoitus ei häviä, kokeile käyttää toista seinäpistokesovitinta (varmista yllä esitettyjen ohjeiden mukaisesti, että sovitin on täysin liitetty latausliittimeen).
  1. Jos varoitus häviää, ongelma oli todennäköisesti aiemmin käyttämässäsi seinäpistokesovittimessa.
  2. Jos varoitus ei häviä, ongelma on todennäköisesti latausliittimessä.

Hanki tarvittaessa toinen seinäpistokesovitin tai mobiililiitin. Voit sillä välin jatkaa lataamista samalla laitteella. Lataaminen on hitaampaa, sillä latausvirta voi olla korkeintaan 8 A, kun tämä tilanne on voimassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w016Mobiililiittimen ohjausrasian lämpöt. korkeaLatauksen maksiminopeutta alennettu

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausvirtaa on tilapäisesti rajoitettu, koska mobiililiitin on havainnut kohonneen lämpötilan ohjausrasiansa kotelossa.

Toimenpiteet:

Varmista, ettei mikään peitä mobiililiitintä eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos ongelma ei korjaannu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C), huolto on tarpeen.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w017Latausnop. lask. – seinäpist. lämpöt. korkeaPistorasia ja kytkentä kannattaa tarkastaa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Hälytys viittaa siihen, että latausliitin on havainnut pistorasian olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään pistorasian vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai latausliittimessä vaan pistorasiassa. Pistorasian lämpeneminen saattaa johtua huonosti liitetystä pistokkeesta, pistorasiaan tulevan sähköjohdon löysästä liitoksesta tai pistorasian kulumisesta.

Toimenpiteet:

Varmista, että sovitin on asetettu pistorasiaan kokonaan. Jos latausnopeus ei palaudu normaaliksi, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa pistorasia ja pistorasiaan tulevat rakennuksen sähköjohdot ja korjata mahdolliset viat.

Jos pistorasia on kulunut, sen tilalle on vaihdettava laadukas pistorasia. Voit myös hankkia Teslan seinäliittimen, joka helpottaa lataamista ja parantaa latausnopeutta.

UMC_w018Latausnop. laskettu – kahvan lämpöt. korkeaTarkista, onko latauskahva/-portti likainen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausvirtaa on tilapäisesti rajoitettu, koska mobiililiitin on havainnut kohonneen lämpötilan latauskahvassa, joka on kytketty ajoneuvon latausporttiin.

Toimenpiteet:

Varmista, että mobiililiitin on työnnetty kokonaan ajoneuvon latausportin aukkoon.

Tarkista latausportin aukko ja mobiililiittimen kahva sen varalta, näkyykö niissä tukkeumia. Varmista, että kaikki latausportin aukossa tai mobiililiittimen kahvassa olleet tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, ja aseta sitten mobiililiittimen kahva uudelleen latausporttiin.

Varmista myös, ettei mikään peitä mobiililiittimen kahvaa eikä lähellä ole lämmönlähteitä.

Jos hälytys ei poistu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C) vaan ilmenee useista latausyrityksistä huolimatta, mobiililiittimessä tai ajoneuvossa voi olla vikaa. Tässä tapauksessa kannattaa varata huoltoaika.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

UMC_w019Mobiililiittimen ja sovittimen liitäntä kuumaLatauksen maksiminopeutta alennettu

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Latausvirtaa on rajoitettu, koska mobiililiitin on havainnut korkean lämpötilan seinäpistokesovittimen ja ohjausrasian välisessä liitännässä.

Toimenpiteet:

Varmista, että seinäpistokesovitin on kytketty kunnolla mobiililiittimen ohjausrasiaan.

Kun seinäpistokesovitin on kytketty irti virtalähteestä (pistorasiasta), tarkista seinäpistokesovittimen ja mobiililiittimen ohjausrasian liitännät mahdollisten tukkeumien tai kosteuden varalta.

On suositeltavaa poistaa mahdolliset roskat ja vierasesineet. Varmista, että kaikki tukkeumat on poistettu ja kosteus on kuivunut, aseta sitten seinäpistokesovitin uudelleen mobiililiittimeen ja kytke se virtalähteeseen (pistorasiaan).

Varmista myös, ettei mikään peitä seinäpistokesovitinta eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos hälytys ei poistu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C) vaan ilmenee useista latausyrityksistä huolimatta, mobiililiittimessä tai ajoneuvossa voi olla vikaa. Tässä tapauksessa kannattaa varata huoltoaika.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.