Programvareoppdateringer

Laste ned ny programvare

Tesla oppdaterer bilens programvare trådløst, slik at du stadig får nye funksjoner. Tesla anbefaler at du installerer programvareoppdateringer for bilen så snart du har anledning. For at du skal få programvareoppdateringene på raskeste og tryggeste måte, bør du la Wi-Fi være påslått og tilkoblet så ofte som mulig. I de fleste tilfeller må bilen være koblet til Wi-Fi for å laste ned programvareoppdateringen (se Wi-Fi).

Nedlasting kontra installasjon av ny programvare

Det finnes to trinn ved mottak av en ny oppdatering: nedlasting av programvaren (som krever Wi-Fi) og installering av den. Du har muligheten til å starte nedlastinger og installasjoner ved hjelp av Tesla-mobilappen.

Last ned

Når en programvareoppdatering er tilgjengelig for nedlasting, skjer nedlastingen automatisk, og en grønn pil vises øverst på berøringsskjermen. Hvis bilen ikke er koblet til Wi-Fi, vises et gult nedlastingsikon. Du kan kjøre mens programvareoppdateringen lastes ned, men nedlastingen blir avbrutt hvis bilen mister tilgang til Wi-Fi. Når programvareoppdateringen er ferdig nedlastet og klar til å installeres, vises det et klokkeikon øverst på berøringsskjermen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
For å sørge for at du får lastet ned programvareoppdateringene på raskeste og tryggeste måte, bør du la Wi-Fi være påslått og tilkoblet så ofte som mulig (se Wi-Fi).

Installasjon

Du kan IKKE kjøre mens programvare installeres. Hvis laderen er plugget inn, blir ladingen satt på pause frem til installeringen er fullført. Når du vil starte installeringen, trykker du på det gule klokkeikonet øverst på berøringsskjermen. Trykk på Installer nå for å starte installeringen umiddelbart, eller berør Sett tidspunkt for å velge et annet starttidspunkt. Du kan når som helst trykke på klokkeikonet for å velge et annet tidspunkt. Hvis du kjører Model Y på tidspunktet som er valgt for oppdateringen, avbrytes oppdateringen, og et nytt tidspunkt må angis. Du kan også vise, laste ned og installere programvareoppdateringer ved å navigere til Kontroller > Programvare. Hvis Wi-Fi er tilgjengelig, kobler du til for å laste ned oppdateringen.

Programvareoppdateringer utføres ikke når følgende funksjoner er aktive:

  • Hold klima på, Dog Mode og Camp-modus
  • Sentry Mode
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Programvareoppdateringer kan ikke installeres hvis Keep-, Dog- eller Camp-modus er aktivert (se Hold klima på, Dog og Camping).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Etter behov sender Tesla også programvareoppdateringer med mobiltilkobling.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Noen programvareoppdateringer tar omtrent 30 minutter å fullføre (noen tar lengre tid). Model Y må stå i park når programvaren oppdateres.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ADVARSEL
Ikke prøv å bruke bilen mens programvaren installeres. Bilfunksjoner, inkludert noen sikkerhetssystemer og åpning og lukking av dører eller vinduer, kan være begrenset eller deaktivert mens en installasjon pågår, og du kan skade bilen.

Preferanser for programvareoppdatering

Tesla bestemmer hvordan, når og hvor oppdateringer skal sendes til kjøretøy basert på forskjellige faktorer som er unike for hver versjon. I Kontroller > Programvare kan du velge hvor raskt du vil motta oppdateringer som er klare for bilen. Du kan få dem tidlig ved å velge Avansert (som vil ha flere utgivelser), eller vente til andre har installert dem (som vil føre til færre utgivelser) ved å velge Standard. Valg av Avansert melder ikke bilen inn i Teslas program for tidlig tilgang.

Tesla oppdaterer ikke programvare på anmodning fra de som ønsker å motta de nyeste funksjonene og forbedringene. Den beste måten å sikre at du mottar de nyeste programvareoppdateringene raskt, er å velge Avansert og alltid være tilkoblet Wi-Fi (se Wi-Fi).

Hvis berøringsskjermen viser en melding som angir at programvareoppdateringen ikke ble fullført, venter du på neste programvareoppdatering som rulles ut til bilen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Skjermbildet for programvareoppdatering blir stående til du installerer oppdateringen. Installer programvareoppdateringer så raskt som mulig. Skader som oppstår på grunn av at en programvareoppdatering ikke installeres, dekkes ikke av bilens garanti. Hvis du lar være eller nekter å installere oppdateringer, kan det føre til at noen bilfunksjoner blir utilgjengelige, og digitale medieenheter kan bli inkompatible
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Tesla kan oppdatere bilens programvare eller installere den på nytt som en del av den normale prosessen for diagnose, reparasjon og vedlikehold innen Tesla-service.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Merk
Det er ikke mulig å gjenopprette tidligere programvareversjoner.

Lading

Hvis Model Y lader når programvareoppdateringen starter, stopper ladingen. Ladingen fortsetter automatisk når programvareoppdateringen er fullført.

Lese versjonsinformasjon

Når en programvareoppdatering er fullført, kan du lese versjonsinformasjonen på berøringsskjermen for å finne ut mer om endringer og nye funksjoner. Hvis du vil vise versjonsinformasjon om den nåværende versjonen av bilens programvare, kan du når som helst trykke på Kontroller > Programvare > Versjonsinformasjon.

Tesla anbefaler på det sterkeste at du leser all versjonsinformasjon. Den kan inneholde viktig sikkerhetsinformasjon eller instruksjoner for bruk for Model Y.