Kartat ja navigointi

Kartan yleiskatsaus

Kosketusnäytöllä näkyy aina kartta (paitsi kun Model 3 on pysäköintivaihteella).

Voit liikutella karttaa sormillasi:

 • Voit siirtää karttaa mihin tahansa suuntaan pitämällä sormeasi näytöllä ja vetämällä sitä.
 • Voit kiertää karttaa mihin tahansa suuntaan pitämällä kahta sormea näytöllä ja kääntämällä niitä.
 • Voit lähentää ja loitontaa karttaa kahdella sormella nipistämällä tai levittämällä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos käännät tai siirrät karttaa, toiminto ei enää seuraa nykyistä sijaintiasi. Viesti ”Seuranta poistettu käytöstä” näkyy hetken ajan karttasuunnan kuvakkeen vieressä, ja kuvake muuttuu harmaaksi. Ota seuranta uudelleen käyttöön koskettamalla karttasuunnan kuvaketta ja valitsemalla Pohjoinen ylhäällä -näkymä tai Suunta ylhäällä -näkymä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kartta lähentyy ja loittonee automaattisesti, kun navigointireitti on aktiivinen.

Jos haluat muuttaa kartan suuntaan, valitse näistä vaihtoehdoista:

Pohjoinen ylhäällä - karttapohjoinen osoittaa aina näytön ylälaitaan.
Suunta ylhäällä - kartta on suunnattu ajosuuntasi mukaan. Kartta kääntyy aina muuttaessasi ajosuuntaa. Tässä kuvakkeessa oleva kompassi näyttää ajosuuntasi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos kosketat kuvaketta navigoinnin aikana, näet reitin yleisnäkymän.
Reitin yleisnäkymä on saatavilla, kun navigoit tiettyyn kohteeseen. Reitin yleisnäkymä näytetään myös, kun laajennat käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan (pyyhkäisemällä sitä alaspäin). Kun piilotat käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan pyyhkäisemällä ylöspäin, kartta palautuu takaisin aiemmin valitsemaasi suuntaan.

Nykyinen sijaintisi näytetään kartalla. Jos käännät tai siirrät karttaa, toiminto ei enää seuraa nykyistä sijaintiasi. Ota seuranta uudelleen käyttöön koskettamalla karttasuunnan kuvaketta ja valitsemalla Pohjoinen ylhäällä -näkymä tai Suunta ylhäällä -näkymä. Kun kosketat karttaa navigointireitin ollessa käytössä, käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listassa näytetään seuraavat ajo-ohjeet ja suunnan kuvake katoaa. Saat sen uudelleen näkyviin, kun kosketat karttaa mistä tahansa kohdasta.

Kartan näyttö

Muokkaa kartalla näkyvää sisältöä koskettamalla näitä kuvakkeita:

maapallokuvake
Tuo satelliittikuva näkyviin / pois näkyvistä (jos premium connectivity -yhteys sisältyy varustukseen).
liikennevalokuvake
Tuo liikenneolosuhteet näkyviin / pois näkyvistä (jos premium connectivity sisältyy varustukseen). Vihreät viivat tarkoittavat, että liikennettä ei ole; oranssit viivat tarkoittavat, että liikennettä on vähän; punaiset viivat tarkoittavat kohtuullista liikennettä; vaaleanpunaiset viivat tarkoittavat ruuhkaa. Navigointireitin liikennettä on helppo seurata, sillä liikennettä kuvaavat vihreät viivat näkyvät sinisen reittiviivan alapuolella, mutta oranssit, punaiset ja vaaleanpunaiset liikennettä kuvaavat viivat näkyvät sinisen reittiviivan päällä.
kyynelkuvake, jonka keskellä on musta piste
Näytä/piilota kartan yksityiskohdat (kuten kiinnostavat kohteet).

Voit lisätä mihin tahansa kartalle nuppineulan painamalla haluamaasi kohtaa pitkään. Kun lisäät nuppineulan tai kosketat kartalla olevaa nuppineulaa, kartta keskitetään valittuun kohteeseen ja näkyviin tulee ponnahdusnäkymä, jossa on kyseistä paikkaa koskevia tietoja. Tässä ponnahdusikkunassa voit asettaa paikan navigoinnin määränpääksi, soittaa paikkaan (jos sen puhelinnumero on käytettävissä) ja lisätä paikan suosikkimääränpäiden listalle tai poistaa sen listalta (katso Koti-, työ- ja suosikkisijainnit).

Latauspaikkojen kuvake

Kaikki latauspaikat näkyviin / pois näkyvistä ja ponnahdusluettelo, jossa latauspaikkojen kaupungit ja etäisyydet näkyvät kartalla. Lataussijainteihin sisältyy Tesla Supercharger-asemia, Destination Charger -latausasemia, kolmannen osapuolen pikalatausasemia ja julkisia asemia, joita olet käyttänyt aiemmin. Katso Latauspaikat.

Voit suodattaa latausasemia niiden enimmäistehon perusteella koskettamalla ponnahdusluettelon salamakuvakkeita.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joillakin markkina-alueilla kolmannen osapuolen pikalatausasemat näkyvät kartalla tummanharmaina nuppineuloina, kun latausasemia tarkastellaan kartalla.

Navigointiasetukset

Navigointiasetukset-kuvake tulee esiin, kun kosketat kolmea pistettä ... aloitettuasi navigoinnin kohteeseen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit käyttää navigointiasetuksia myös valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Navigointi.

Voit muokata navigointijärjestelmän asetuksia mieleiseksesi koskettamalla: (käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat markkina-alueen ja ajoneuvon kokoonpanon mukaan):

 • Lisää tai vähennä navigointijärjestelmän puhuttujen ohjeiden äänenvoimakkuutta valitsemalla - tai +. Jos säädät äänenvoimakkuuden aivan vasempaan reunaan tai kosketat kaiutinkuvaketta, ohjeet mykistetään. Voit mykistää navigointiohjeet tai poistaa niiden mykistyksen myös koskettamalla kaiutinkuvaketta. Tämä äänenvoimakkuuden asetus koskee vain navigointijärjestelmän puhuttuja ohjeita. Säätö ei vaikuta Media Playerin ja puhelimen äänenvoimakkuuteen.
 • Ota käyttöön Automaattinen navigointi, jos haluat Model 3 -auton aloittavan navigoinnin kohteeseen automaattisesti, kun nouset autoon. Kohteita ennakoidaan usein ajettujen reittien, kellonajan ja kalenterimerkintöjen perusteella (katso Automaattinen navigointi).
 • Lisää tarvittaessa reitille pysähdyksiä Supercharger-latausasemille ottamalla käyttöön Matkasuunnittelija. Pysähdyksiä Supercharger-latausasemille lisätään navigointireiteille tavoitteena minimoida ajamiseen ja lataamiseen käyttämäsi aika (katso Matkasuunnittelija).
 • Ota käyttöön Online reitin valinta, jos haluat järjestelmän muuttavan reittiä määränpäähäsi automaattisesti ruuhkien välttämiseksi (katso Käytönaikainen reitin valinta).
 • Kun valitset kosketusnäytöstä Vältä lauttoja, järjestelmä luo reitin määränpäähäsi automaattisesti lossien välttämiseksi.
 • Kun valitset kosketusnäytöstä Vältä maksullisia teitä, järjestelmä luo reitin määränpäähäsi automaattisesti tullimaksujen välttämiseksi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Käytettävissä olevat navigointiasetukset vaihtelevat alueen ja ajoneuvon kokoonpanon mukaan.

Navigointi kohteeseen

Kun haluat navigoida kohteeseen, kosketa kartan kulmassa olevaa hakupalkkia ja anna kohde, lähetä kohde puhelimestasi tai sano äänikomento (katso Puheohjaus). Voit antaa tai sanoa osoitteen, maamerkin, yrityksen jne. Kun kosketat hakupalkkia, voit valita myös jonkin seuraavista sijainneista:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos datasiirtoa ei ole käytettävissä, voit navigoida mihin tahansa määränpäähän autoon tallennettujen karttojen avulla. Kirjoita tässä tapauksessa tarkka ja täydellinen osoite.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit aloittaa navigoinnin etäältä IOS®- tai Android™-laitteella käyttämällä laitteen jakamistoimintoa annettuasi käyttöoikeuden Tesla-mobiilisovellukselle.

Kun olet määrittänyt sijainnin, kartta loittonee ja näyttää näin yleisnäkymän ajettavasta reitistä sekä käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan. Arvioitu saapumisaika, ajoaika ja kilometrilukema näkyvät ajo-ohjeiden listan alareunassa. Luettelon lopussa sijaitsevat akun kuvat antavat visuaalisen arvion siitä, paljonko akussa on virtaa jäljellä saapuessasi kohteeseen ja paljonko virtaa on jäljellä, jos palaat vielä takaisin nykyiseen sijaintiisi. Tärkeä huomio käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listasta:

 • Akun kuva ilmaisee, paljonko akun varausta on jäljellä saavuttuasi kohteeseen. Katso Energiankäytön arviointi.
 • Jos määränpään saavuttaminen edellyttää akun lataamista ja Matkasuunnittelija on valittu käyttöön (ja jos sellainen on käytettävissä markkina-alueellasi), navigointireitti sisältää automaattisesti myös pysähdykset Supercharger-latausasemilla (katso Matkasuunnittelija).
 • Jos energia ei riitä määränpäähän ja reitin varrella ei ole Supercharger-latausasemia, näet hälytyksen, jonka mukaan määränpään saavuttaminen edellyttää lataamista.
 • Jokaista käännöstä edeltää ohjattavan ajomatkan pituus.
 • Listan loppuosan saa näkyviin vetämällä listaa tarvittaessa ylöspäin.
 • Pienennä luettelo koskettamalla sen alkua.

Kartta seuraa sijaintiasi navigoinnin aikana ja näyttää matkan käynnissä olevan osuuden. Voit näyttää koko reitin milloin tahansa pyyhkäisemällä alaspäin käännös käännökseltä -ohjeiden luetteloa tai koskettamalla reitin yleisnäkymän kuvaketta.

Jos Autopilot-navigointi (jos käytettävissä markkina-alueellasi) on valittu käyttöön, voit käynnistää sen navigointireitille valitsemalla kosketusnäytöllä käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listassa Autopilot-navigointi. Autopilot-navigointi on täysin itsestään ajava (beeta) -toiminnon lisätoiminto, joka ohjaa Model 3 -autoa automaattisesti navigoitavaa reittiä pitkin esimerkiksi vaihtamalla kaistaa ja poistumalla valtateiltä, joista voi poistua vain liittymien kautta. Katso lisätietoja kohdasta Autopilot-navigointitoiminto.

Lopeta navigointi valitsemalla käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan alakulmasta LOPETA.

Pysähdysten lisääminen reitille

Kun olet määrittänyt kohteen, voit muokata reittiä lisäämällä tai poistamalla pysähdyksiä tai järjestelemällä niitä uudelleen. Voit muokata reittiä asetuksista koskettamalla käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan alareunassa olevaa kolmea pistettä.

kyynelkuvake ja plusmerkki
Lisää pysähdys -valinnalla voit lisätä pysähdyksen etsimällä määränpäätä tai lisäämällä Koti-, Viimeisimmät- tai Suosikit-kohteen. Voit lisätä pysähdyksen myös koskettamalla mitä tahansa nuppineulaa kartalla ja valitsemalla ponnahdusikkunassa Lisää.
Kynäkuvake
Muokkaa pysähdystä -valinnalla voit määrittää monivaiheisen matkan lisäämällä tai poistamalla reitin pysähdyksiä. Voit järjestää reittisi uudelleen vetämällä ja pudottamalla pysähdykset eri järjestykseen.

Automaattinen navigointi

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Automaattinen navigointi ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla markkina-alueilla ja kaikissa ajoneuvokokoonpanoissa.

Automaattinen navigointi -toiminto voi ennakoida määränpääsi, kun nouset autoon. Kun puhelimesi kalenteri on synkronoitu Model 3 -auton kanssa ja kalenterissa on tapahtuma kahden tunnin kuluessa siitä, kun nouset autoosi ja alat ajaa, Automatic Navigation -toiminto ehdottaa määränpääksi tapahtuman sijaintia (olettaen, että tapahtumaan on liitetty kelvollinen osoite).

Lisäksi Automatic Navigation -toiminto luo reitin automaattisesti työpaikallesi, jos olet kotona ja nouset autoon arkipäivänä (ma–pe) kello 5.00–11.00 (katso Koti-, työ- ja suosikkisijainnit). Samoin Automatic Navigation -toiminto luo reitin automaattisesti kotiisi, jos olet töissä ja nouset autoon arkipäivänä kello 15.00–23.00.

Ota automaattinen navigointi käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Navigointi > Automaattinen navigointi. Puhelimen kalenterin on oltava synkronoitu Model 3 -auton kanssa ja kullekin tapahtumalla on määritettävä kelvollinen osoite (katso Puhelin ja kalenteri).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Manuaalisesti annetut tai Model 3 -autoon lähetetyt navigointiohjeet ohittavat Automatic Navigation -toiminnon ehdottamat reitit.

Kokeilen onneani, näytä ruokapaikka

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kokeilen onneani- ja Näytä ruokapaikka -vaihtoehdot eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla markkina-alueilla ja kaikissa ajoneuvokokoonpanoissa.

Sen lisäksi, että Model 3 navigoi valitsemaasi määränpäähän, se voi myös ehdottaa lähellä olevia sijainteja sen mukaan, haluatko etsiä ruokapaikkoja valitsemalla vaihtoehdon Ruoka vai kokeilla onneasi valitsemalla Onnekas. Valitse hakupalkissa Ruoka tai Onnekas. Jos valitset Ruoka, saat näkyviin suosittuja ravintoloita, kun taas Onnekas ehdottaa sinulle suosittuja kohteita, kuten museoita ja huvipuistoja. Jos et ole tyytyväinen ehdotuksiin, saat uusia ehdotuksia palaamalla edelliselle sivulle ja koskettamalla Ruoka- tai Onnekas-kuvaketta uudelleen. Kun saat mielenkiintoisen ehdotuksen, voit asettaa sen määränpääksi valitsemalla Navigoi.

Toiminto vaatii Navigation Maps -sovelluksen uusimman version. Voit ladata sen yhdistämällä Model 3 -autosi Wi-Fi-verkkoon, siirtymällä kohtaan Hallintalaitteet > Ohjelmisto ja tarkistamalla, onko päivitys saatavana (katso Karttapäivitykset).

Koti-, työ- ja suosikkisijainnit

Jos ajat johonkin määränpäähän usein, voi olla kätevämpää lisätä se suosikkeihin kuin kirjoittaa sen osoite joka kerta uudestaan. Kun määränpää on lisätty suosikkien luetteloon, voit navigoida siihen helposti valitsemalla navigoinnin hakupalkin ja sitten Suosikit ja valitsemalla määränpään suosikkien luettelosta.

Lisää määränpää suosikkien luetteloon koskettamalla ensin sen nuppineulaa kartalla ja koskettamalla sitten näytölle avautuvassa ponnahdusnäkymässä olevaa tähtikuvaketta. Kirjoita nimi (tai jätä se ennalleen hyväksymällä oletusarvoinen nimi) ja valitse kosketusnäytöstä Lisää suosikkeihin. Tähti muuttuu täydeksi, ja määränpää lisätään suosikkien luetteloosi.

Jos haluat poistaa viimeaikaisen tai suosikkikohteen, paina sitä pitkään kohdelistassa, kunnes X katoaa. Poista sitten X luettelosta koskettamalla.

Kartan hakupalkin alla näkyvät myös Koti- ja Työ-sijainnit. Määritä osoite tällaiseksi sijainniksi koskettamalla vastaavaa painiketta. Kun olet kirjoittanut osoitteen, kosketa Tallenna koti tai Tallenna työ. Kun haluat käynnistää navigoinnin kotiin tai työpaikalle, kosketa pikavalintaa.

Jos haluat muuttaa koti- tai työosoitetta tai poistaa sen, paina pikavalintaa pitkään, kunnes näyttöön avautuu ponnahdusnäkymä. Anna uusi osoite ja valitse Aseta koti tai Aseta työpaikka tai valitse Tyhjennä koti tai Tyhjennä työpaikka.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Käyttötottumustesi mukaan Model 3 voi ehdottaa tallentamaan sijainnin kodin tai työpaikan sijainniksi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun kodin ja työpaikan sijainti on tallennettu, Model 3 voi kehottaa navigoimaan työpaikan sijaintiin aamuisin ja kodin sijaintiin iltaisin sekä arvioida, kuinka kauan matka kestää senhetkisissä liikenneolosuhteissa. Katso Automaattinen navigointi.

Jos myyt Model 3 -auton, suosittelemme poistamaan määrittämäsi kodin sijainnin ja työpaikan sijainnin turvallisuussyistä. Voit poistaa ne joko yksitellen tai poistaa kaikki henkilökohtaiset tietosi palauttamalla tehdasasetukset (valitse Hallintalaitteet > Huolto > Aseta tehdasasetukset).

Latauspaikat

Jos haluat näyttää latauspaikat kartalla, kosketa kartan hakupalkkia ja valitse Lataus. Latauspaikat näytetään listana (lähin latauspaikka näkyy listan ylimpänä) ja kartalla nuppineuloina. Koskettamalla nuppineulaa saat siitä lisätietoja, voit navigoida sinne tai merkitä sen suosikiksi.

Koskettamalla salamakuvaketta voit määrittää, minkä tyyppisiä lataussijainteja haluat sisällyttää karttaan (oletusarvoisesti kartassa näytetään vain Supercharger-latausasemat):

yksi salama
Kosketa, jos haluat näyttää Destination Charger -latausasemat.
kaksi salamaa
Kosketa, jos haluat näyttää tavalliset Supercharger-latausasemat.
kolme salamaa
Kosketa, jos haluat näyttää tehokkaat Supercharger-latausasemat.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
CCS Supercharger -asemat näkyvät kartassa vain, jos ajoneuvossasi on CCS-latausvalmius. Kun kosketat Supercharger-nuppineulaa, esiin tuleva ponnahdusikkuna kertoo, tarvitaanko ajoneuvosi lataamiseen CCS-sovitin.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joillakin markkina-alueilla näkyviin tulevat myös tummanharmaina nuppineuloina näkyvät kolmannen osapuolen pikalatausasemat, kun valitset näkyviin kaikki latausasemat.

Latauspaikan nuppineulan ulkomuoto antaa tilatietoja sijainnista. Avaa lisätiedot koskettamalla nuppineulaa.

Supercharger-latausasema on toiminnassa ja numero kertoo käytettävissä olevien Supercharger-latauspaikkojen määrän.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Nykyisellä navigointireitillä oleva Supercharger on musta (tai valkoinen, jos kosketusnäyttö on yötilassa).
Supercharger-latausasemalla on ruuhkaa. Saatat joutua odottamaan latausvuoroasi.
Supercharger-latausasema saattaa toimia rajoitetulla kapasiteetilla.
Supercharger-latausasema saattaa olla suljettu.
Supercharger-latausaseman tietoja ei ole käytettävissä, mutta sen pitäisi olla toiminnassa.
Sijainti on Destination Charger -latauspaikka, kolmannen osapuolen pikalatausasema tai julkinen asema, jota olet käyttänyt aiemmin. Koskettamalla näet lisätietoja, kuten käyttörajoitukset ja käytettävissä olevan virran.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun karttaa on loitonnettu ja alueella on käytettävissä enemmän kuin yksi Destination Charger -latausasema, nuppineulan pää on pyöreä, ja siinä näkyy asemien määrä. Lähennä karttaa koskettamalla nuppineulaa. Sen jälkeen voit koskettaa yksittäistä nuppineulaa, josta näet lisätietoja latauspaikasta.

Kun kosketat latauspaikan nuppineulaa, näkyviin avautuu ponnahdusikkuna, jossa voit

 • määrittää latauspaikan tarkan sijainnin ja summittaisen etäisyyden nykyisestä sijainnistasi
 • tarkastella latauspaikalla saatavana olevia palveluja, kuten WC:itä, ravintoloita, majoitusta, kauppoja ja Wi-Fiä. Koskettamalla Supercharger-ponnahdusikkunassa palvelukuvaketta voit etsiä ympäröivältä alueelta vastaavaa palvelua.
 • Navigoi latauspaikkaan koskettamalla navigointikuvaketta.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos olet ajamassa Supercharger-latausasemalle (tai joillakin alueilla kolmannen osapuolen pikalatausasemalle), Model 3 lämmittää akun lataamista varten. Näin varmistetaan, että akun lämpötila on saapuessasi optimaalinen, mikä vähentää lataukseen tarvittavaa aikaa. Joissakin olosuhteissa (kuten kylmällä säällä) moottoreista ja muista osista voi kuulua ääntä, kun akun lämmittämistä varten tuotetaan lämpöä. Tämä on normaalia (katso Akun lämmittäminen ennen Supercharging-latausta).

Energiankäytön arviointi

Model 3 auttaa sinua arvioimaan lataustarpeen navigoinnin aikana laskemalla määränpäähän saapuessasi jäljellä olevan energian määrän. Kartta näyttää laskelman navigoinnin aikana käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden laajemman listan lopussa (katso Navigointi kohteeseen). Jos näet käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan lyhyemmän version, laajenna lista koskettamalla sen alkua.

Ennuste käyttämästäsi energiasta on laskettu arvio, joka perustuu ajotyyliisi (mm. ennakoitu nopeus) ja ympäristötekijöihin (mm. reitin korkeusvaihtelut, tuulen nopeus ja suunta, nykyinen ja ennustettu ulkolämpötila, ilmankosteus ja tiheys). Model 3 oppii ajon aikana jatkuvasti, kuinka paljon energiaa se käyttää, mikä parantaa tarkkuutta ajan mittaan. On tärkeää huomata, että kukin Model 3 arvioi energiankäyttöään sen mukaan, miten kyseisellä ajoneuvolla ajetaan. Jos esimerkiksi ajotavoissasi on tavallista vauhdikkaampi jakso, ajoneuvo olettaa vastedes toimintasädettä arvioidessaan energiankäytön olevan aiempaa suurempi. Jos taas ostat käytetyn Tesla-ajoneuvon, on suositeltavaa varmistaa energiankäytön arvioinnin paras mahdollinen paikkansapitävyys palauttamalla ajoneuvon tehdasasetukset (Hallintalaitteet > Huolto > Aseta Tehdasasetukset).

Model 3 tarkkailee energiankäyttöä koko reitin ajan ja päivittää laskelmaa tarvittaessa. Varoitusponnahdusikkuna tulee näkyviin käännösten listan alle seuraavissa tilanteissa:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jotkin energiankäytön arviointiin vaikuttavat tiedot (kuten lämpötilaa ja tuulen nopeutta koskevat ennusteet) ovat käytettävissä vain, kun Model 3 -ajoneuvo on yhteydessä internetiin.
 • Keltainen varoitus tulee näkyviin silloin, kun energiaa on jäljellä vain vähän ennen määränpään saavuttamista, ja autolla on ajettava hitaasti energian säästämiseksi. Katso ohjeita energian säästämiseksi kohdasta Toimintasäteen maksimointi.
 • Punainen varoitus tulee näkyviin silloin, kun autoa on ladattava, jotta pääsisit määränpäähäsi.

Jos haluat selvittää, onko sinulla riittävästi energiaa menopaluumatkaan, kosketa käännös käännökseltä -ohjeiden listan alareunassa olevaa akun kuvaketta, jolloin auto näyttää arvion menopaluumatkan energiankulutuksesta.

Käytönaikainen reitin valinta

Model 3 seuraa liikennettä ja mukauttaa arvioituja ajo- ja saapumisaikoja automaattisesti. Jos liikenneolosuhteet viivyttävät arvioitua saapumisaikaasi ja vaihtoehtoinen reitti on mahdollinen, navigointijärjestelmä voi muuttaa reittiä määränpäähäsi matkan aikana. Voit myös määrittää säästetyille matkustusminuuteille vähimmäismäärän, jonka jälkeen järjestelmä muuttaa reittiä. Kytke tämä toiminto päälle tai pois päältä koskettamalla ensin kartan asetuskuvaketta (katso Navigointiasetukset) ja kosketa sitten Online reitin valinta.

Matkasuunnittelija

Matkasuunnittelijan avulla voit tehdä huoletta pidempiäkin matkoja. Jos saapuminen määränpäähän edellyttää lataamista, Matkasuunnittelija suunnittelee reitin tarvittavien Supercharger-latausasemien kautta. Matkasuunnittelija valitsee reitin ja kertoo latausajat, kun haluat mahdollisimman lyhyen ajo- ja latausajan. Valitse Matkasuunnittelija käyttöön koskettamalla ensin kartan asetuskuvaketta (katso Navigointiasetukset) ja kosketa sitten Matkasuunnittelija.

Kun Matkasuunnittelija on valittu käyttöön ja määränpäähän saapuminen edellyttää latausta, käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden lista sisältää pysähdykset Supercharger-latausasemilla, suositellut latausajat kullakin Supercharger-latausasemalla sekä arvion siitä, kuinka paljon energiaa on jäljellä Supercharger-latausasemalle saapuessasi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos olet ajamassa Supercharger-latausasemalle tai joillakin alueilla kolmannen osapuolen pikalatausasemalle käyttäen Matkasuunnittelijaa, Model 3 voi käyttää energiaa akun lämmittämiseen, jotta saavut Supercharger-asemalle tai kolmannen osapuolen pikalatausasemalle akku lämpimänä. Tämä lyhentää latausaikaa (katso Akun lämmittäminen ennen Supercharging-latausta).

Jos haluat poistaa Supercharger-pysähdykset ja näyttää vain ohjeet, valitse käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan alareunassa Poista kaikki latauspysähdykset. Jos poistat latauspysähdykset, käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden lista voi näyttää hälytyksen lataustarpeesta, jotta autolla päästään kohteeseen. Lisää pysähdykset Supercharger-latausasemilla takaisin käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listaan koskettamalla Lisää latauspysähdyksiä.

Kun autoa ladataan Supercharger-latausasemalla, latausnäytöllä näkyy jäljellä oleva latausaika, joka takaa energian riittämisen seuraavalle Supercharger-latausasemalle tai määränpäähän (jos muita latauskertoja ei tarvita). Jos lataat pidemmän tai lyhyemmän aikaa, myöhempien Supercharger-latausasemalla tehtyjen pysähdysten latausaika säätyy sen mukaan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit seurata jäljellä olevaa tarvittua latausaikaa myös mobiilisovelluksella.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos navigointireitillä sijaitsevalla Supercharger-latausasemalla on sähkökatko, Matkasuunnittelija näyttää huomautuksen ja pyrkii muuttamaan reitin toiselle latausasemalle.

Jos Matkasuunnittelija arvioi, että energia ei riitä edestakaiseen matkaan ja reitin varrella ei ole Supercharger-latausasemia, Matkasuunnittelija näyttää käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listan alussa hälytyksen, jonka mukaan määränpään saavuttaminen edellyttää lataamista.

Karttapäivitykset

Saatavilla olevat karttapäivitykset lähetetään Model 3 -autoon automaattisesti Wi-Fi-yhteyden välityksellä. Yhdistä Model 3 Wi-Fi-verkkoon aika ajoin, jotta varmistat uusien karttapäivitysten vastaanoton (katso Wi-Fi-yhteyden muodostaminen). Ilmoitus uusista asennetuista kartoista tulee näkyviin kosketusnäytölle.