USB-muistitikkua koskevat vaatimukset videoiden tallentamista varten

Jotkin toiminnot (kuten Kojelautakamera, Sentry Mode -tila ja Track Mode -tila (jos varusteena)) edellyttävät seuraavat vaatimukset täyttävän USB-aseman käyttöä:

 • Tallennuskapasiteetti on vähintään 64 Gt. Käytä tallennuskapasiteetiltaan mahdollisimman suurta USB-asemaa. Videokuva saattaa käyttää paljon tilaa.
 • Luotettava kirjoitusnopeus on vähintään 4 Mt/s. Huomaa, että luotettava kirjoitusnopeus ei ole sama kuin huippunopeus.
 • USB 2.0 -yhteensopiva. Jos käytössä on USB 3.0 -asema, sen on tuettava myös USB 2.0 -standardia.
 • Alustus on tehty asianmukaisesti (joko automaattisesti tai manuaalisesti).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Keskikonsolin ja takakosketusnäytön alapuolella olevat USB-C-portit eivät tue alustamista tai videomateriaalin tallentamista tai katselemista. Kun haluat käyttää jotain näistä toiminnoista, käytä hansikaslokerossa olevaa USB-A-porttia (katso Sisätilojen elektroniikka).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joillain markkina-alueilla voit ostaa suositeltuja USB-asemia osoitteesta http://www.tesla.com.

USB-aseman automaattinen alustaminen

Liitä USB-asema etuosan USB-porttiin, joka tukee alustamista ja videomateriaalin tallentamista ja toistamista (katso Sisätilojen elektroniikka), ja valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Alusta USB-asema. USB-asema alustetaan nyt automaattisesti exFAT-muotoon. Lisäksi toiminto luo kansion TeslaCam ja TeslaTrackMode (jos varusteena). USB-asema on nyt valmis kuvaamaan ja tallentamaan videokuvaa.

Alusta USB-asema -painike tulee näkyviin vain, kun USB-asema (jossa on yksi osio tai sitä vähemmän osioita) työnnetään etuosan USB-porttiin. Alusta USB-asema -toiminto poistaa USB-aseman kaiken sisällön. Siirrä ennen toiminnon käyttämistä toiselle laitteelle kaikki sisältö, jonka haluat säilyttää.

USB-aseman manuaalinen alustaminen

Jos Model 3 ei pysty alustamaan USB-asemaa, alusta se tietokoneella:

 1. Alusta USB-asema muotoon exFAT, MS-DOS FAT (Mac), ext3 tai ext4 (NTFS-muotoa ei tällä hetkellä tueta).
 2. Luo juuritasolle kansio ja anna sille nimeksi TeslaCam. Käytettäessä Track Mode -tilaa (jos varusteena), luo juuritasolle toinen kansio ja anna sille nimeksi TeslaTrackMode. Voit käyttää samaa USB-asemaa kojelautakameran, Sentry Mode -vartiotilan, Track Mode -tilan (jos varusteena) ja äänitiedostojen tallennusvälineenä, mutta sitä varten exFAT USB -asemalle on luotava omat erilliset osionsa tai kansionsa.
 3. Kun USB-asema on alustettu, liitä se hansikaslokeron USB-porttiin (jos varusteena). Muussa tapauksessa käytä keskikonsolin etuosan USB-porttia. Älä käytä takaosan USB-portteja, sillä niitä voi käyttää ainoastaan laitteiden lataamiseen. Saattaa kestää muutamia sekunteja, ennen kuin Model 3 tunnistaa USB-aseman.
 4. Tunnistamisen jälkeen varmista, että kojelautakameran ja Sentry Mode -vartiotilan kuvakkeet ovat käytettävissä, kun valitset Hallintalaitteet. Model 3 on nyt valmis tallentamaan videokuvaa.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Sinun on ehkä otettava ensin Sentry Mode -vartiotila käyttöön (jos varusteena) valitsemallaHallintalaitteet > Sentry.

Videotallenteiden katseleminen

Jos kuvamateriaalia tallennetaan, voit katsoa videoleikkeitä kosketusnäytössä tai tietokoneella.

Kun USB-asemalta loppuu tila, videokuvaa ei voida enää tallentaa. Siirrä tallennetut videot toiseen laitteeseen säännöllisesti ja poista ne USB-asemasta, jotta asema ei täyty.

Kun toiminto on käytössä, kojelautakameran ja Sentry Mode -vartiotilan kuvamateriaalia tallennetaan jaksoissa. Kuvamateriaali korvataan jatkuvasti, ellei niitä tallenneta. Tallenna kuvamateriaali, jos haluat tarkastella sitä myöhemmin. Muussa tapauksessa materiaali poistetaan ja korvataan uudella. Katso lisätietoja kuvamateriaalin tallentamisesta kohdasta Sentry Mode -vartiotila ja Kojelautakamera. Jokaista leikettä kohti tallennetaan neljä videota, eli yksi jokaisesta kamerasta (etu-, taka-, vasemmanpuoleinen ja oikeanpuoleinen kamera).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Takakamera tallentaa videokuvaa vain niissä ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin helmikuun 2018 jälkeen.

Katseleminen kosketusnäytössä

Voit tarkastella tallennettuja videoita kosketusnäytössä Model 3 -ajoneuvon ollessa pysäköitynä. Kosketa sovellusten käynnistysnäkymässä Kojelautakamera-kuvaketta. Välilehdissä näkyy luettelo kaikista videotallenteista, ja ne on järjestetty sijainnin ja aikaleiman mukaan. Videoleikkeen voi pysäyttää, sitä voi kelata eteen- ja taaksepäin tai sen voi poistaa tarpeen mukaan. Voit poistaa leikkeitä nopeasti pyyhkäisemällä oikealle tai pitämällä leikettä painettuna.

Kohdassa Hallintalaitteet > Turvallisuus > Poista kojelautakameran leikkeet voit poistaa kaikki kojelautakameran ja Sentry Mode -vartiotilan tallenteet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kojelautakamera keskeyttää tallentamisen, kun katseluohjelma käynnistetään.

Katseleminen tietokoneella

Liitä USB-asema tietokoneeseen ja siirry TeslaCam-kansioon tai TeslaTrackMode-kansioon (jos varusteena) .

TeslaCam-kansiossa on seuraavat alikansiot:

 • RecentClips: Sisältää viimeiset 60 minuuttia tallennetusta materiaalista.
 • SavedClips: Sisältää kaiken RecentClips-kansioon tallennetun materiaalin uudelleennimettynä.
 • SentryClips: Sisältää tallenteet kaikista Sentry Mode -vartiotilan turvallisuustapahtumista. Jos USB-aseman tallennustila käy vähiin, vanhimpia Sentry Clips -kansion tallenteita poistetaan uusien tieltä. Kun ne on poistettu, niitä ei enää saa palautettua.