Auton tila

Yleistä

Model 3 -auton tila näkyy jatkuvasti kosketusnäytössä. Tila näkyy sen mukaan, onko auto:

Kun Model 3 on pysäköity, tilanäytössä näkyy ajotila, arvioitu toimintasäde ja auto ylhäältä kuvattuna sekä painikkeet, joilla voi avata tavaratilojen luukut ja latausportin luukun. Kun painat jarrua, Model 3 käynnistyy ja merkkivalot vilkkuvat hetken aikaa. Jos merkkivalo ei liity nykytilanteeseen (esimerkiksi turvavyötä ei ole kiinnitetty), sen pitäisi sammua. Jos merkkivalo ei syty tai sammu, ota yhteyttä Teslaan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Seuraava kuva on tarkoitettu ainoastaan havainnollistamista varten. Autosi saattaa poiketa annetuista tiedoista auton varustelun, ohjelmistoversion ja markkina-alueen mukaan.
Ajoneuvon kosketusnäyttö ja kuvakkeita

Kortit

Auton tilanäytön alareunassa näkyy myös ”pikakuvakekortteja”, joilla muun muassa median, rengaspainetietojen ja matkatietojen käyttö käy kätevästi. Vuot muokata pikakuvakekortteja pyyhkäisemällä kortteja vasemmalle tai oikealle.

Merkkivalot

Seuraavat merkkivalot syttyvät ilmoittamaan tai hälyttämään tietystä tilasta tai tilanteesta.

Punainen huutomerkki punaisen ympyrän sisällä ja alla teksti BRAKE
Jarrujärjestelmässä on havaittu vika tai jarrunesteen määrä on alhainen. Katso Jarruttaminen ja pysähtyminen. Ota välittömästi yhteyttä Teslaan.
Kellanruskea huutomerkki kellanruskean ympyrän sisällä ja alla teksti BRAKE
Jarrukäytön tehostimessa on havaittu vika. Katso Jarruttaminen ja pysähtyminen.
Kellanruskea teksti ABS kellanruskean ympyrän sisällä
Lukkiutumattomassa ABS-jarrujärjestelmässä on havaittu vika. Katso Jarruttaminen ja pysähtyminen. Ota välittömästi yhteyttä Teslaan.
Kellanruskea P kellanruskean ympyrän sisällä
Seisontajarrussa on havaittu vika. Ota yhteyttä Teslaan. Katso Seisontajarru.
Punainen P punaisen ympyrän sisällä ja alla teksti PARK
Seisontajarru on kytketty manuaalisesti. Katso Seisontajarru.
Kellanruskea huutomerkki rengasympyrän sisällä
Rengaspaineen varoitus. Renkaan rengaspaine on sallitun painealueen ulkopuolella. Jos Tire Pressure Monitoring System -rengaspainevalvontajärjestelmässä (TPMS) on havaittu vika, merkkivalo vilkkuu. Jos kyseessä on TPMS-järjestelmän vika, ota yhteyttä Teslaan. Katso Renkaiden hoito ja huolto.
Punainen kuvake, jossa on matkustaja turvavyö kiinnitettynä
Istuimella on matkustaja, mutta turvavyötä ei ole kiinnitetty. Katso Turvavyöt.
Punainen kuvake, jossa on matkustaja turvavyö kiinnitettynä ja turvatyyny
Turvatyynyn turvallisuus. Jos tämä merkkivalo ei syty lyhyeksi aikaa, kun Model 3 -ajoneuvolla valmistaudutaan lähtemään liikkeelle, tai jos se palaa jatkuvasti, ota välittömästi yhteyttä Teslaan. Katso Turvatyynyjärjestelmän varoitukset.
Oranssi puoliympyrä, josta tulee ulos kolme vaakasuuntaista viivaa ja aaltoileva pystyviiva
Takasumuvalojen ilmaisin näkyy kosketusnäytössä, kun takasumuvalot on sytytetty.
Kaksi vihreää soikiota, joista lähtee kolme valonsäteitä kuvaavaa viivaa
Pysäköintivalot (sivuhuomiovalot, takavalot ja rekisterikilven valot) ovat kytkettyinä . Katso Valot.
Vihreä ajovalokuvake, jossa valonsäteet osoittavat alaspäin
Lähivalot ovat kytkettyinä.
Sininen ajovalokuvake, jossa valonsäteet osoittavat vaakasuoraan
Kaukovalot ovat kytkettyinä ja Mukautuvat kaukovalot ovat poissa käytöstä tai niitä ei voida juuri sillä hetkellä käyttää.
Sininen ajovalo, jossa valonsäteet osoittavat vaakasuoraan, sekä A-kirjain
Mukautuvat kaukovalot -toiminto on käytössä ja kaukovalot ovat kytkettynä. Model 3 on valmis vaihtamaan kaukovaloilta lähivaloille, mikäli valonlähde havaitaan. Katso Ajovalojen kaukovalot.
Harmaa ajovalo, jossa valonsäteet osoittavat vaakasuoraan, sekä A-kirjain
Mukautuvat kaukovalot ovat käytössä, mutta kaukovalot eivät ole kytkettynä, sillä Model 3 -ajoneuvon etupuolella on havaittu valonlähde. Kun valoa ei enää havaita, kaukovalot kytketään automaattisesti takaisin päälle. Katso Ajovalojen kaukovalot.
Kellanruskea kuvake, jossa näkyy ajoneuvo takaapäin ja mutkittelevat renkaanjäljet
Tämä merkkivalo vilkkuu kellanruskeana, kun elektroniset ajonvakautusjärjestelmät minimoivat aktiivisesti pyörän luistoa ohjaamalla jarrujen painetta ja moottorin tehoa. Katso Luistonestotoiminto. Jos tämä merkkivalo palaa jatkuvasti, järjestelmässä on havaittu vika. Ota välittömästi yhteyttä Teslaan.
Kellanruskea kuvake, jossa näkyy ajoneuvo takaapäin ja mutkittelevat renkaanjäljet sekä sana OFF
Elektroniset ajonvakautusjärjestelmät eivät enää minimoi pyörän luistoa . Takavetoisessa mallissa luistonestojärjestelmä on kytketty pois käytöstä tai nelivetoisessa mallissa Slip Start -luistatustoiminto on kytketty käyttöön. Katso Luistonestotoiminto.
Sininen perävaunukuvake
Trailer-tila (mikäli vetokoukku sisältyy varustukseen) on käytössä. (Katso Hinaus ja tarvikkeet).
Harmaa H-kirjain ympyrän sisällä
Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin pitää jarrut aktiivisesti kytkettyinä. Katso Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin.
Punainen kuvake, jossa ovet avoinna oleva ajoneuvo
Ovi tai tavaratilan luukku on auki. Katso Ovet, Takatavaratila tai Etutavaratila.
Sininen lumihiutaleen kuvake
Ruudulla näkyy sininen lumihiutale, jos kaikki akkuun varastoitu energia ei ole välttämättä käytettävissä kylmän sään vuoksi. Kylmällä säällä myös latausnopeus voi olla hitaampi. Kun Model 3 on kytketty lataukseen, voit lämmittää akkua kytkemällä ilmastointijärjestelmän käyttöön mobiilisovelluksella. Lumihiutale katoaa, kun akku on riittävän lämmin.
vihreä kuvake, jonka keskellä on salama

Tulee näkyviin, kun regeneratiivista jarrutusta on rajoitettu. Katso lisätietoja kohdasta Regeneratiivinen jarrutus.

Kellanruskea kilpikonnakuvake ympyrän sisällä
Ajoneuvon tehoa rajoitetaan, koska akun sisältämä energia on vähissä, tai ajoneuvon järjestelmiä lämmitetään tai jäähdytetään, tai ajomuuntaja havaitsee virheen .

Katso lisätietoja auton kosketusnäytön hälytysponnahdusikkunoista kohdasta Ponnahdusviestit ja auton hälytykset.

Ajon tila

Kun Model 3 -autolla ajetaan (tai se on valmis ajon aloittamiseen), kosketusnäytössä näkyy käytössä oleva ajon tila sekä Autopilot-järjestelmän komponenttien muodostama reaaliaikainen näkymä tiestä (katso Kamerat). Näkymää lähennetään ja loitonnetaan automaattisesti, jotta kosketusnäytön tila pystytään hyödyntämään mahdollisimman hyvin ja näet, onko kuolleessa kulmassa ajoneuvoja.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Seuraavat kuvat on tarkoitettu ainoastaan havainnollistamistarkoitukseen. Autosi saattaa poiketa annetuista tiedoista auton varustelun, ohjelmistoversion ja markkina-alueen mukaan.
Ajoneuvon mittaristo ja kuvaselitteet
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit tuoda näyttöön tietoja tiestä ja sen lähialueesta, kuten tiemerkinnöistä, liikennevaloista ja erilaisista esineistä (mm. roska-astiat ja pylväät) valitsemalla Hallintalaitteet > Autopilot > Täysin itsestään ajava -visualisoinnin esikatselu (jos varusteena).
 1. Tehomittari näyttää reaaliaikaisen energiankulutuksen. Kiihdytyksen aikana palkki täyttyy oikealle sen mukaan, kuinka paljon energiaa käytetään. Hidastamisen aikana (kun Model 3 liikkuu ja nostat jalan kaasupolkimelta) vasemmalla näkyvä palkki täyttyy vihreällä ja osoittaa regeneratiivisella jarrutuksella akkuun syötetyn energian määrän (katso Regeneratiivinen jarrutus).
 2. Kun automaattiohjaus on käytettävissä, mutta sitä ei ole kytketty käyttöön, kuvake näkyy harmaana. Kun automaattiohjaus ohjaa Model 3 -autoa, kuvake on sininen (katso Automaattiohjaus).
 3. Parhaillaan valittu ajotila: Pysäköi, Taaksepäin, Vapaa tai Eteenpäin
 4. Ajonopeus.
 5. Muut tiellä havaitut autot (tilanteen mukaan).
 6. Oma Model 3. Model 3 -autosi kuvasta säteilee värillisiä varoitusviivoja, kun auton lähellä havaitaan esteitä (esim. muita ajoneuvoja tai kaiteita). Viivojen sijainti näyttää havaitun kohteen sijainnin. Viivojen väri (valkoinen, keltainen, oranssi tai punainen) ilmoittaa kohteen etäisyyden Model 3 -autoon. Valkoinen tarkoittaa suurinta etäisyyttä ja punainen sitä, että kohde on erittäin lähellä ja tilanne edellyttää välittömiä toimenpiteitä. Katso Kaistanpitoavustin.
 7. Kun automaattiohjaus on toiminnassa ja havaitsee ajokaistan, kaista näkyy korostettuna sinisellä värillä (katso Automaattiohjaus).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos Navigate on Autopilot -toiminto on käytössä, ajokaista näkyy Model 3 -auton edessä olevana yhtenäisenä sinisenä viivana (katso Navigointi Autopilot-järjestelmällä).
 8. Nopeusavustimen havaitsema nopeusrajoitus (katso Nopeusavustin).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Teillä, joilla karttatietojen mukaan on voimassa tilapäinen nopeusrajoitus (esimerkiksi kellonaikaan tai sääolosuhteisiin perustuva nopeusrajoitus), näkyy toinen nopeusrajoituskuvake. Kuljettajan vastuulla on määrittää, onko tilapäinen nopeusrajoitus voimassa, ja hän vastaa ajonopeuden säätämisestä sen mukaan.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Havaittuun nopeusrajoitukseen liittyvä kuvake noudattaa samaa tyyliä kuin markkina-alueellasi käytetyt nopeusrajoituskyltit.
 9. Arvioitu toimintasäde (käytettävissä oleva energia). Vaihda käytettävissä olevan energian näyttötapaa koskettamalla näytössä olevaa arvoa. Voit valita joko ajomatkan tai jäljellä olevan akun varauksen prosentteina. Voit myös vaihtaa energian näyttötavan valitsemalla Hallintalaitteet > Näyttö > Energianäyttö.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun suunnittelet seuraavaa latauskertaa, käytä toimintasädetietoa vain viitteellisenä apuna.
 10. Asetettu vakionopeudensäätimen nopeus. Kun liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin on käytettävissä, mutta ajonopeutta ei ole asetettu, tämä numero näkyy harmaana (katso Liikennettä havainnoiva vakionopeudensäädin).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Kiinnitä huomiota tärkeisiin hälytyksiin, jotka näkyvät kosketusnäytössä auton tila-alueen alalaidassa. Näiden viestien laiminlyönti voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Kaikki ajoneuvot eivät välttämättä näy kosketusnäytöllä, vaikka ympäröivä liikenne näkyykin siinä. Älä koskaan luota pelkkään kosketusnäyttöön arvioidessasi, onko ympäristössä ajoneuvoja (esimerkiksi kuolleessa kulmassa). Käytä aina taustapeilejä ja katso myös olkasi yli taaksepäin.